Tuesday, April 1, 2014

cuti2 at Eagle Ranch Resort, PD [part 1]


Assalamualaikum semua....genap hah seminggu blog ni tak berupdate senyap seribu bahasa...ecewah! anggap la seminggu tu tempoh meratapi nasib MH370 yg dikatakan berakhir di launtan hindi...ape pun jgn putus harap, doakan moga ada sinar keajaiban tuk semua warga MH370...amin


harini jom layan pic aku pi cuti2 malaysia kat Eagle Ranch Resort., PD.....ikutkan nak pergi area pantai timur tapi tak jadi sbb laki aku ckp nak cari tempat yg ade aktiviti memanah ngan berkuda...die ckp budak2 ni tgh belaja berenang so lengkapkan dgn belajar memanah dan berkuda...[HADITH
Dari Amirul Mukminin, Umar al-Faruq ibn al-Khattab, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda:
“Ajarilah anak-anak kalian berkuda, berenang dan memanah” (Riwayat Sahih Bukhari/Muslim)
]
tapi tau2 je laa kan belajar memanah ngan berkuda kos die tinggi so pergi buat aktiviti berkuda dgn memanah je laa kami mampu heheheeheh.... jom layan pic ari pertama kami....sampai2 jek terus pusing satu resort bergambar di tengah panas terik kahkahkah

*
*
*
*
*
*
V


tapi sebelum layan pic seterusnye meh cuci mate tgk pic kami sefamily bergangnam style kahkahkah...buang tebiat namenye nie hahaahahah tgk dayyan terhuyung hayang nak imbang badan hahaahahahaha aku lak kekuda over mengangkang hahahaah



okey, back to our story...(ahad 23 april 2014) kemain semangat budak2 ni tau nak dok hotel so kul 9 lebih kami dah siap2...nak gi bekpes pastu bertolak terus...dah agak dah mesti jem punye jalan almaklumla org balik kg nye...org gi holidaynye sbb dah cuti sekolah kan... tgk muke dayyan tu langsung tak mo tgk kamera sbb merajuk aku tak bagi bawak ipad haahahah



haa ingat tak aku cite nak beli pokok bunga kat ikea letak kat kerusi taman aku tuh...tuuu aku dah beli 2 ketul tapi mcm tak cukup jek...nak beli lagi 2 ketul laaa baru nampak rimbun kat situ kan...



monopod takde kite gune monojerit.... angkat henset tinggi2 sambil tu jerit "semua rapat cepat!! mama nak amik gambar ni" hahahaahaha...



dlm kul 12 sampai PD, check-in kan pukul 3 tapi saje tanye2 bilik dah ready ke.... pastu usha sekali jenis bandwagon ade kosong tak...kiteorg book jenis teepe sebb mase tu bandwagon penoh...ehh tak sangka plak ade ....rezeki laa sgt2...


bergambar sat kat lobi ...



kiteorg stay sini 3 hari 2 malam...cuti2 sekolah ni penoh gak kat sini.... dgn yg buat teambuildingnye, dgn yg group2 MLM buat majlisnye, dgn yg buat gatheringnye....


 kiteorg dpt lower bandwagon...tu jek yg ade...okey la tu....



reaksi si mia "mama nape mcm umah kampung jek, tak mcm hotel yg kite selalu duduk pun" hahahaahah tu le selalu dok hotel ade bathup lah...so meh sesekali dok hotel mcm nie....pengalaman baru katenyer....katil tu kiteorg rapatkan pastu siap bawak toto dari rumah hahaahah...



keter plak betul parking depan bilik, mauu aku tak angkut toto extra bantal bagai kakaakakakaak... oh yeak abaikan dayyan yg tgh jakun turun naik bukit kecik tu haahahahaah..takde keje sunggoh budak tu, org dok tgk2 bilik die pi layan bukit kecik tu ...



sempoi je barang2 dlm bilik..nan ado tv flet skrin...peti ais pun nan ado...tapi aircond tiptop....tu yg penting bagi aku, tak lalu tdo malam panas2 wey....aku tanye mia suke ke tak bilik ni, die ckp tak suke sbb semua kayu...ceh dasar lupe daratan ko nak hahaahahah....mase dok philea dulu kemain suke sbb kat sane cun sikit...



nampak tak perbezaan before and after tu ekekekeek



so far okey laa kat sini....okey, nanti sambung lagi...senak limpa aku bercerita panjang2, senak lagi limpa korang nak kene bace ekekekeekek



so minggu ni muntah darah le korang tgk aku update pasal kat eagle ranch ni yeak...tapi ade 3 part je pun heheheheeheh....


*keek di eagle ranch resort (part 1)*



Mar 28, 2014 | Kecoh anak2.... by lieya_latif on Keek.com

37 celoteh sahabat

waahh best2!!! x sabar nk tggu medina beso. baru la dia faham g jln2 n dok hotel ni =)

April 1, 2014 at 9:21 AM

kemain mia tk best sbb kayu..hehe klasik ni miaaaaaa

April 1, 2014 at 9:21 AM

dah lama dah, berkobar2 nak baca entry percutian lieyalatif n family ni.... dari mula2 booking lagi.... hahaaha...takkan termuntahnya...... xcited..... harus pegi jugak ni..cun langsir macam kulit lembu tu :-)

April 1, 2014 at 9:23 AM

wahhh,,, best2... nak lg part 2 n 3 lieya...:)

April 1, 2014 at 9:30 AM

Morning kak..nieyl dah smpai sini dah...mase tu team building..2 hari 1 mlm..byk gler aktiviti yg boleh buat kat sane...klu x silap nieyl kat belakang eagle nie ada pantai..tapi kena jalan jauh sikit laaa...:)
amboi..bukan main semangat lagi yea memasing nak berjalan...

April 1, 2014 at 9:34 AM

besh juga kat sini ada mcm2 aktivities..leh buat kan.
kalo mandi laut mandi kolam dah biasa ..sekali tukar hangin.

April 1, 2014 at 9:49 AM

rumah kampung erk???hahahhaa dorang dah biasa dok umah batu lieya..mana besh dapat gini..
muka dayyan ngah merajuk tu alahai kemain lagi masyam..sesekali kena ajar gak tu lupakan ipad..asyik berkepit jerk..hehehehee

April 1, 2014 at 9:53 AM

wahhh teruja pulak ni!

April 1, 2014 at 10:15 AM

tak sabar nak tunggu entry seterusnya ;)
ni klu zakwan pun 2x5 je mcm mia, mcm umah kg katanya ye heheh

April 1, 2014 at 10:19 AM

tak penah tahu pun kt pd ada hotel ala2 camni..
wah adventure sangat!!
nanti lieya citer how much pernite ye

April 1, 2014 at 10:20 AM

we want more we want more..hahaha...

April 1, 2014 at 10:24 AM

Yes, tak sabar nak tunggu aktiviti lain... Pergi pantai tak? Akak selalu gi mancing kat pantai situ...hahahaha

April 1, 2014 at 10:30 AM

update lagi..lagi dan lagi..tp to be frank along x suka kat sini...pernah pi dulu ...mula2 diorang bukak dulu ok...pas tu pi lagi sekali dah x best..hehehe...psstt...x banyak nyamuk ek Lieya...

April 1, 2014 at 10:31 AM

nok!!!! mana gambar jamban!!! plis, aku nak tgk gambar jamban. hahahaha... tak hagak permintaan aku... kahkahkah...

April 1, 2014 at 10:46 AM

jgn simpan lama² lieya.....kempunan tunggu update lieya..hehehhee

April 1, 2014 at 10:56 AM

Salam Lieya!
Uniknyeeeee hotel nih!
pertama kali tengok nih tau!
ingatkan kt luar negara jer ade hotel macam nihhhh.
teruja kejap. hahahahaha.

boleh lah bagi anak2 rasa tido dlm rumah ala2 kampung gittu.
suasana pon dh ala2 kampung tuh.
x sabar nak tunggu next n3.. hehehe

April 1, 2014 at 10:58 AM

pengalaman baru ni
best arr
mmg mcm dok kat kg kan...
best2.. bleh ajak en soami gak ni ehhee
x sabo nk tgu next story...

April 1, 2014 at 11:17 AM

akk suke suke suke sgt kayu2 ni sis...sgt rare kannn...tgk lah pangkin..pintu dan lampu dinding itu...akk teruja lelebih pulak ni...

April 1, 2014 at 11:36 AM

amboiiii kemain lama aku menunggu citer pasal holiday ko ni..tak sabor nk baca kkkeeee..

tersengeh2 aku menengok 3 beradik tu main nak2 si dayyan..siap fire si mija tu hhhhaaaaaaaa

eh..cantik jugak tempat ni w/pun kayu kayan je aku tgk tp yg penting ada aircon..eh nk jugak aircon..dah mcm kau tak bole panas aaahaaakkksssss...

tak sabar nk tunggu aktiviti korang sekeluarga..update cepat2 ok!

bagus ko kan..anak2 dah pandai ikut sunnah nabi..berenang, memanah dan berkuda..good job lieya and asben :)

pandai ko pilih tempat2 utk bercuti..serius aku tak penah tau wujudnya tempat2 ni weeiiii hhhheee...good info beb

April 1, 2014 at 11:52 AM

unik bilik dia..best gk weh..
brpa rate dia ha?

April 1, 2014 at 12:59 PM

Anak-anak tak biasa rumah kayu Lieya. Tapi kalau anak kakak mungkin sebab dan besar mereka lebih suka rumah macam ini. Yg penting macam Lieya kata mesti nak ada aircond... lain tak penting dah.

April 1, 2014 at 1:08 PM

bila agaknya nak sampai kat sini kan

April 1, 2014 at 1:24 PM

wah cantik & menariklah kat sini !

April 1, 2014 at 1:27 PM

cantiklah dekat sini, belah mana ye lieya
kenapa tak pernah tahu...hehe
seronok bebudak walau mulut kata tak suka...hehe

banyak stok maggi tu, lama ke kat sana?

April 1, 2014 at 1:46 PM

Pergi sini banyak aktiviti luar boleh buat dengan anak2 kan.

April 1, 2014 at 1:47 PM

Cantik bilik dia...macam dok rumah kampong...nyaman jer nampak nyer..

April 1, 2014 at 2:32 PM

bestlah lieya... lama dah tau pasal tempat ni... tp lom kesempatan nak pegi... asal nak pegi PD je selalu dok risaukan jln jem.. hehehee...

ni yg tak sabar nak tgk xtvt lieya sekeluarga kat sana....

April 1, 2014 at 3:18 PM

pernah tgk resort ni dlm tv.. mcm best jer.

April 1, 2014 at 4:09 PM

Jgn lupa update gambar banyak2 okeh....
Saya tgh plan nak jenjalan cuti lama hujung bulan 4 ni :)

April 1, 2014 at 5:23 PM

Hahhhhhh janji ada aircond kan.....amik ada tv je kikikikiki cepat sket up entry!

April 1, 2014 at 7:46 PM

x pernah try lg kt sini.. aak jg berhajat nak pergi ajak nizam.. tp dia kata x best.. ehhh pandai2 je laki aku tu kannn.. aku tgk gmbr ko semua best2 je..

suka tgk anak2 lieya.. they look happy sangat2 dpt mama n papa sporting..
Zaza x bawak budak2 kemana2 pn cuti skolah aritu.. esok baru nak bawak brjalan.. ponteng skolah lah gamaknya anak2ku hehehe

April 2, 2014 at 10:05 AM

Hahaha...memanglah mak miamijadayyan ni over sungguh :)

Ok,ok, ngumpat sikit aje! Memang cam best ajelah Eagle Ranch Resort ni ke Lieya yang cerita over-over sampai akak rasa cam best aje tempat nih... Akak pun sama, kalau ke mana-mana memang spare toto manalah tau ke, tetiba rasa sempit... makanan memang tak yah cakap memang penuh takut kebulur masa bercuti nanti :)

Eh, Lieya...tak nampak gambar bilik air ler! Nak gak tengok rupa bentuk bilik air koboi cam ner...

April 2, 2014 at 10:38 AM

anak2 sekarangni memang pandailer yerk.. tau mana cantik mana tak yerk..
tau mana duit mak paknyer habis ngan sikitjer duit mak paknyer keluarkan...
kot yang mahaltu suka sesangat... ha.. ha.. .
oklah lieya dah sampaipun sinikan...

April 2, 2014 at 2:51 PM

Ni kira entri edisi sebelum pergilah yeh Lieya....suka kerusi putih taman tu cantik....hampir tak perasan bunga putih kat belakang tu....tp kalau letak daun hijau berbunga pun ok jugak lieya..
Dayyan jugak yg best bawak badan jer....tak payah kemas ke hape hehe...

April 3, 2014 at 4:06 PM

wahh blh parking ngam2 depan bilik, kalu zura pun kompom hangkut segala toto, bantal selimut segala, jimat duit tk yah nak request extra bed utk anak2, blh le kita hanimun berdua je ngn hubby kt atas katil..miahahahaahahah !!!!

tetiba rasa nk gi sana nk bawak portable stove zura, blh panaskan lauk bekal dr umah....jimat uolls !!

April 3, 2014 at 4:06 PM

mcm best jerk ni....rasa nak g jugak la...lia tq for the info x sangka pd ada pekan koboi kikiki....yang tahu tempat mkn ayam bako jeerk ala2 koboi kan...

April 8, 2014 at 12:50 PM

tak pernah lg tdo sini.... hahah mia² terkeju dia yer.. kena tdo cam kat kg.

June 2, 2014 at 3:37 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy