Wednesday, April 2, 2014

cuti2 at Eagle Ranch Resort, PD [part 2]



yow kite masuk part 2 cuti2 aku kat eagle ranch resort....walopun percutian ala2 sempoi tapi tetap ahkak byk amik gambar deknon heheheeh..jom layan ape yg ade dlm entry ke dua nieh jom....kang ahkak upah choki2 key....hehheeheh


*
*
*
*
*
*
*
V


lepas jek letak beg, kemas2 kain baju terus aku ajak laki aku jalan2 sekitar resort amik2 gambar dulu....budak2 ni dah sibuk nak ajak pi naik kuda ngan swimming...aku ckp naik kuda esok, swimming petang2 kang...gilo ape nak mandi pool pukul 2 petang..matahari tgh mencanak2 atas kepale tu....



ni harga tuk aktiviti2 yg ade...tapi kiteorg tak beli pun pakej ni, pergi beli direct kat tempat aktiviti tu....mcm main paintball tu lagi berbaloi beli kat tempat tu terus....



nie plak harga bilik yg ada....ekceli resort ni lame dah so pada aku bilik die biase2 je laaa..nak kate best gile pun tak, nak kate tak best pun tak....



tempat die tak le luas sgt tapi berjalan2 di petang yg panas bisa melecakkan ketiak jugak hahaahahah...



anak2 ahkak yg comel lotey...
(sape lagi nak puji anak comel kalo bukan mak sendiri kakaakakak)



laki ahkak yg hensem lagi kacak... 
(sape lagi nak puji  laki kalo bukan bini sendiri kaakakakaakk)



nak bawak dslr mmg dah malas...tahap dah jadi tukun dah...so semua gambar2 snap pakai iphone aku jek.... set timer pastu belari2 tak cukup napas ready nak posing plak hahaahahah


ni satu contoh gambar yg nak amik bersame tapi ahkak lambat noo lari dah terself snap hahaahhaah.... bajet terra sempat lari so set self timer 5 seconds jek, sekali tak sempat, mengah aku lari ....hahahaahah



set timer 10 seconds baru aku sempat lari, lepas napas, kempiskan perut, posing dan snap! heheheeheh



tema pic "aku dlm blues"



tgk ikan ngan kura2...



ni plak kat area swimming pool....damia telah menunjukkan protes malas nak bergambar dah....



pool dewasa die dlm jugak....



ni area jakuzi.... pool kanak2 aku tak snap plak...



jalan2 lagi tgk jenis2 bilik yg ade....



ni bilik jenis tepee yg awal2 aku book tu....seb baik tak dok sini, aku tgk monyet bekeliaran area situ...seram plak 



sila tabahkan hati mu wahai anak2 ...posing lagi yeak hahaahahah



ni pic last tuk part 2 nie yeak.... esok kamis kan aku up dulu entry random photos...jumaat baru sambung balik part akhir yeak...hehehehe...





*keek di eagle ranch resort*




45 celoteh sahabat

Macam ok jugak kan...Nanti cerita pasal aktiviti la yea, nak tau gak, kalau ok boleh pergi..

April 2, 2014 at 9:07 AM

best jugak gi pekan koboi ni.....

April 2, 2014 at 9:13 AM

bestla lieya..suka tau rin tmpt camni..
yg best sekali blh posing2 sampai lebam kan??
kikikiki

April 2, 2014 at 9:14 AM

hahhahha..sampai mia protes xnak ambil gambar ....redha je la nak....
nampak mcm best juga lieya...aktiviti lain dari yang lain sekali sekala...

April 2, 2014 at 9:23 AM

bilik tepee tu memang dok bawah khemah camtu ke lieya?? eeeiii seram jugak tu kalo malam...
bergambar tu wajib..rugi ler kalo gi jenjalan tak amik banyak gambar..lagi la kalo blogger tegar..hahahaha
overall nampak sumer hepi..best jugak..

April 2, 2014 at 9:23 AM

bestnyer... nampak n rasa lain dr resort yg biasa... aku suke lg rambut dayyan yg dulu... nampak lain bile rambut depan tu pendek dh

April 2, 2014 at 9:38 AM

saya dah habis layan dah yang kedua ni
mana upah choki choki nye? =)

April 2, 2014 at 9:41 AM

Waaaaaa best best. Kalau balik johor mmg selalu nampak signboard resort ni tepi highway. Memang totally pengalaman berbeza eh cuti2 sekolah kali ni. Sure seronok habis budak2 tu. Banyak aktiviti yg boleh kata tak ada kat resort lain.

Untung la anak2 dara dan hero mu sporting bergambor. Kalau I, kakak sorang tu yg akan jadi org pertama yg surrender eheheh

April 2, 2014 at 9:42 AM

kalo dah keluarga fotogenik..smua action pun menarik aku tgk :)..

serius aku tak penah tau ada tempat ni..teruja aku tgk bilik2 yg ada..kayu kayan ni mmg peberet laki den hhaaa...aku suka jugak tp aircon kena ada la..hhhhaaaaaaaaa

tak sabar nk tgk aktiviti korang ni...

April 2, 2014 at 9:51 AM

kemain posing memasing yea..hehehe..

pernah g survey je kat sini,pantai die jauh kan tp yg best byk aktiviti kt situ..

April 2, 2014 at 9:53 AM

Panasnya Lieyaa...kesian bebduak comey lote tu... Huishhh.....

Psst : Makan kat resort ke? Akak nie asyik pikir makan jer kan..hahahahah

April 2, 2014 at 10:06 AM

one happy family.. cantik2 gambar korang kat sana.. wpun guna timer.. hahaha
lieya.. kenapa kurus?? dah lah kurus, putih plak tu comel plak tu hehehe..ok akan ku tunggu part 3 plak jumaat nnt.. ;-)

April 2, 2014 at 10:11 AM

Dah habis baca. Mana choki2? Sila hantar hari ni gak pakai UPS.

Nampak macam best aje Lieya tempat ni walaupun katanya kecil aje. Tak pernah sampai pun. Sebab bila teringat ala-ala cowboy ni cam tak sesuai aje dengan jiwa raga akak nih :) Akak kalau berjalan, anak-anak memang 'di bawah lindungan' aje. Bapaknya memang ngalah orang bujang bila bawa diri kat tempat cam ni! Dah tau tak leh lari marathon, setlah timer tu ikut berat badan...hehehe....

April 2, 2014 at 10:28 AM

sepet mate memasing melayan kerenah mama dia. hehehe

April 2, 2014 at 10:28 AM

seronok lah anak2 dpt bercuti ms cuti sekolah.. .. kite pernah kat lalu sini.. tp blom pernah tido sini lagi.. :)

April 2, 2014 at 10:36 AM

5 seken jer ko set..mmg mencungap lah ko...ko ingat ko usin bol...hahaha...suke lah sis tmpt ni...Panas2 ko pakse dorang posing....sabar jer lah anak2 yer...

April 2, 2014 at 10:44 AM

lain dr yg lain tempat ni... best walaupun panas terik... sekali tgk cam hotel ala koboi gitu....hehe....

April 2, 2014 at 10:47 AM

tmpt dia nmpk cnatik ni kalo nk photoshoot ..mcm ala cowboy kan..heee wp bilik kayu yg pnting ada ekon..

April 2, 2014 at 10:58 AM

best best... boleh try ke sini kalau nak bercuti yang dekat2.

April 2, 2014 at 11:10 AM

wow... best gak tempat ni kan..

April 2, 2014 at 11:37 AM

saya suka!saya suka!!

April 2, 2014 at 11:42 AM

takut gk kalo monyet berkeliaran...pernh p kursus kt area kuala sgor dok kt de palma..byk monyet

April 2, 2014 at 11:45 AM

patut korang pakai topi koboi...lagi gempak haha..
dayan ko conteng2 muka jadi red-indian haha..
very nice tempat ni...gambo makan2 takde makan2.

April 2, 2014 at 1:09 PM

tak tenang hidup kalo p tmpt byk monyet ni
aritu p naik bukit melawati kt kuala selangor tu kan
sanggup tutup mata time naik ketapi sbb takut monyet bergayut kt pokok hahaah!

ehh ok gak ek tmpt ni
byk gak xtvt bleh dibuat

April 2, 2014 at 1:17 PM

lieya...
yg tepee tu ada ekon x?
klau x der mau x leh tido tue..
tmpt dia mmg awesome lah
walaupon bilik dia x der la best sgt kan, tp unik kan3x...

klau posing2 ala2 set koboi mmg cung abesss lah hehhee
eh, yg pic no 7 tu, lieya letak tangan atas bahu asben
tinggi nya lieya, smpi boleh letak tgn...
klau nureen pakai heel 5inci pon blom smpi lg hehehe

April 2, 2014 at 1:18 PM

Lieya anak2 nak jugak layan mak jadi model bagai kalau akak makkkkk jerk jadi model sendirik...ahahhaaa...

April 2, 2014 at 2:34 PM

cantik juga tempatnya n byk aktiviti boleh buat kat sini.kira percutian dalam resort je dah best..lgpun kt PD tu apa benda je ada kan lieya.hehe

mmg la anak2 n suami kita paling comey n kacak..huhu..

kira ok la mengah berlari salah set timer pun jnji ada gambar sekeluarga.siap gaya blues lagi.hehe

April 2, 2014 at 2:35 PM

amboii..gamba layan blues tu tak tahan..mcm model jerk..haha..

April 2, 2014 at 2:35 PM

sakan bergambo kak.. lari2 memang lecak la ketiak.. tengah panas2 pulak kan.. tabah je muka kena posing semua orang..kalau anak kami muka semua dah tak pandang kamera.. posing pun tah pape.. haha

April 2, 2014 at 2:38 PM

tu dia banyak nyer gambar... memang kena rela paksalah berposing yerk anak2... kot idak nanti tak berseri blog ibuu itu... akak pun der teringin nak gi sini tapi suami akak tak berapa nak berkenan tu tak jadi.. sajajerler nak merasakan kelainannyer jer...

April 2, 2014 at 2:47 PM

Salam Lieyaaa~

memang unik sungguh bilik tuh kan~
rasa mcm zaman dulu2 jer.

ok jugak harga bilik tu kan~
kira berbaloi lah.

macam2 posing ade.
bagus lah famili Lieya neh. semua sporting jer.
melayan jer mamanye suh posing macam2.

bilik yang macam khemah tuh camner sebenarnye??
selesa ke kalo nak tido 1 famili Lieya??
nampak cam panassss jer.

gambar dlm bilik khemah tu ade x Lieya??
kalo ade tempek eh.. nak tau ruper dlm khemah tuh lagu man.
hehehehehe

April 2, 2014 at 4:03 PM

mesti seronok bercuti kat sini.
sbb macam2 aktiviti ada ..ni kalo bawak firdaus ,mesti dia suka

April 2, 2014 at 4:42 PM

cuaca kat PD memang panas dan cepat melekit...serius....janji anak2 happy dah la ye Lieya...

April 2, 2014 at 5:14 PM


erm, sekarang ni kalu nak bercuti ke mana2, kena cari tempat yg ada kolam, baru best utk anak2...... hihi

April 2, 2014 at 5:31 PM

Hahaha...xdpt nk bygkn camne lieya brlari nk brgmbo tu....apapun tmpt ni nmpk best.

April 2, 2014 at 7:27 PM

Tak payah jejak la lia.... Org tk update pun..... Tk harap dijejaki... Memang suka baca blog lieya dari dulu lagi...dari mia n mija kecik2...huhu.. Syok tempat lia pegi Ni... Harus masuk dalam list percutian tahun Ni... Rate pun ok... Tk mahal sangat .... Suka arrr.... Hihihi

April 2, 2014 at 10:13 PM

waa bestnyer lieya pi sinih...unik tempat nih...
kemain ceria memasing berposing sakan yek..
bawak2 kesini dah tentunyer best damai jek rasa...
suka nengok miamija pakai sedondom kiut sangat...
maminyer pun lawo selim melim gituh...

April 3, 2014 at 11:00 AM

amboi... bestnya tgk... tak penah stay kat sini lagi. dtg lepak2 jela...

April 3, 2014 at 2:06 PM

Tak pernah tau ada tempat ni Lieya....kat belah mana yeh.....
Cantik juga tempat tu....
Meh....meh ....biar mak puji .....emak sapalah yg ayu lagi jelita tu....dah tu rajin pulak tu masak...untunglah suami ngan anak anak...

April 3, 2014 at 3:52 PM

lieya pun cm zura gk, set timer, larik2 pastu posing dlm keadaan mengah tercungap-cungap..hahaha..

kitorang pun dah jarang pakai dslr, kalu gi jenjalan tmpt jauh je br guna..kalu dekat2 je snap ngn henfon..senang..

zura tengok kt resort tu mcm tkde orang lain, hanya korang jer...zura lupa korang gi ni weekdays kan...

April 3, 2014 at 4:12 PM

percutian yang simple dan sedikit berlainan
aku paling suka gambar ko sekeluarga bergangnam
nampak sempoi sangat2

April 3, 2014 at 5:10 PM

best jugak suasana kat sana... lawa jadi lokasi untuk possing2...

April 4, 2014 at 10:23 AM

bestnya ak tgk weh kt sini
seb baik ko tk amik Teppe room tu kn
ak tgk kecik aje...

pns2 ko ajak ank2 ko berposing ye..
sian ha..hahaha..

April 7, 2014 at 4:08 PM

akk.nape mcm kurussssss sgt neh! diet lg ke?

April 14, 2014 at 2:27 PM

macam² boleh buat yer.. hahahaha .. meriah gambar²...

June 2, 2014 at 3:52 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy