Thursday, April 3, 2014

thursday ~ random photos


salam khamis malam jemaat uolls...auwwww!! heheheeh malam baca yassin wey maksud aku....heheeheheh....tak mo byk ckp, jom layan pic yg ade untuk entry random photos kali nie....


*
*
*
*
*
*
*
V


  • eh jgn konpius plak...ni dayyan tau bukan dayyanah hahaahaha...aku suke tol ikat kan rambut die ... tapi ni mase rambut panjang...nampak x tahap muke kesihan merayu mintak biskut haahahahaha...dah kul 10 mlm aku ajak tdo die plak ajak turun bawah nak biskut....



  • lupe dah pic bile ni...mase ni outing ngan bff ke ikea....aku mcm biase laa tapau meatball ngan ciken wings peberet anak2....



  • bento mia mija ari jumaat : roti gulung inti ciken finger ngan mee goreng sempoi...



  • lu langsi lu mati!


  • yg kepink2 tu puteri islam.... si oren tu plak sbb ade PJ heheheeheh


  • ari jumaat bile ntah ... lepak ngan bff makan kat manhattan fish market..... biase laa mkn platter die tu kan...dessert plak try sizzling brownie with ice-cream nie....jakun tgk caramel die menggelegak2....mengaut2 kooo kiteorg makan...walaupun manis leting tetap lisyinnnn heheheeh


  • bento mia mija kelmarin (selasa)...utk pagi pasta goreng...utk lunch plak nasi putih + sup ikan + kentang berlada + telur asin + buah jambu sikit....


  • rutin di malam jumaat....baca yassin ramai2.... mase ni kantoi budak2 ni tak fokus sbb tetinggal keteapi ....haa nak kene niiii!!!


  • pic senin lepas...kan dah lemak cuti sekolah seminggu.... so senin tu nak kejut agak bercinta la sikit....mencebik nak nangis la sorang2....tapi berani laa nak mencebik lebey2, kang mak ko meroyan kanggg ....


  • bento miamija : utk pagi aku buatkan kuew tiow goreng + telor dadar ...utk lunch plak nasi putih + ayam masak kicap + udang masak lemak cili api letak cendawan...

tu sajek tuk kali nie....adios amigos!


** yeay dpt gi kursus kat bukit fraser bersama bff.... erm dpt gak pi kursus, tu pun jenuh pujuk rayu urusetia, ye laa PA mcm aku ni payah nak cari kursus yg sesuai, mintak kat intan tak penah nye dipanggil...dpt selit name kat kursus PT ni pun dah syukur dah....nak mintak kursus berbayar jgn harap le dpt...bos besar dah bagi green light pun tapi tak dpt jugak...kalo aku gred 41 baru dpt kot....huh!



*keek cekodok bilis versi lieyalatif*



58 celoteh sahabat

Singgah pagi..MORNING kak...:)
Peminat setia blog akak nie tau..hehe~
amboi..bukan men meriah lagi yea bento miamija nie...

April 3, 2014 at 9:04 AM

alahaiii...
udang masak lomak cili api tu
buat meruntun jiwa den nih
sedapnyerrr.....

dayyan x tarik plak yerr lieya ikat rambut dia
klau emir.. dia gelak2 pastu tarik
x der nak sempat nak snap
rambut dia kan pjg
skrg org kompius emir tu laki ka pompuan hehee

bila la bleh dpt buat bilik mcm mia mija tu kat elly yerr

April 3, 2014 at 9:11 AM

terliur rine tgok bento2 anak2 lieya..
alahai..bestnya dapat mak cam lieya..rajin!!

April 3, 2014 at 9:16 AM

alahai comel gila muka dayyanah mitak biskut..:)

mia mija pun comel dengan pakaian sukan n puteri islam memasing..yg bento depa sentiasa nmpk best..nyum nyum..patut la boleh tahan bulat anak lieya..maknya je slim..hehe

pasal kursus baru ni sy dpt 4 hari kt langkawi,terpaksa tolak sbb si bambam..:( katanya taun ni kami kursus kena cukup 7hari,klu tak gaji tahunan kena sekat..huhu sadis!

April 3, 2014 at 9:17 AM

semua menu2 miamija sedap2 ja..tabik ah leh msak 2jnis lauk pagi2.. ayam dan udang tu ..

April 3, 2014 at 9:21 AM

gigih lagi lieya dok buat bento..zee takde sudah..ke laut dalam segala mood..
dayyan nampak ayu..auwww...hahahaha
samal la kita, ari senin tu kemain payah nak kejut memasing..liat..

April 3, 2014 at 9:33 AM

mengancam lieya bento anak2..untung miamijadayyan

April 3, 2014 at 9:43 AM

amboi..ke fraser hill tu...besh2...aku tak de kursus luar pun lieya..kumpul2 kat dlm jupem je lah....aku jelos tgk bento ko tu...tp takpe..sbb aku mmg ada prangai malas...ku tgk bento ko je lah...ehehhe

April 3, 2014 at 9:49 AM

kalo aku lieya..ayam kicap sudah..ni udang masak lomak pulak..haihh rajin sungguh :)
laki kamoo cari laen, aku pijak2 die idop2, mana nak dpt bini hebat cam nih :)
kihkihkih ;p

April 3, 2014 at 9:56 AM

Ko mmg rajin beb...aku 1 menu ja haa...x dn nk msk dua menu...

Comey jer dayyan ikat rmbut..;)

April 3, 2014 at 9:59 AM

alor siannya dayyan.. nak makan biskut..siap mata dah ngantok tu
cantik lah uniform puteri islam

tiap kali tgk bento mia mija ni ..lapar tau perut kty

April 3, 2014 at 10:02 AM

pandai budak dua org ni mkn telur masin.. dan pandai jugak emak nya letak yg kuning banyak.. hehehhe i likeeeee

April 3, 2014 at 10:10 AM

wahh mcm sedap je sizzling brownie with ice-cream.. nanti kene cuba.. bagus lah akak ni ajar anak dr kecil baca yasin sama2.. :)

April 3, 2014 at 10:11 AM

rajinnya akak buat bento tuk anak2...

April 3, 2014 at 10:16 AM

untung mia & mija dpt mama rajin..
tabik spring kat lieya. toii toii...

April 3, 2014 at 10:18 AM

aku rasa, suatu hari nnt kan... anak2 kau mesti ikut jejak kau, ada blog sendiri. kan kan kan

April 3, 2014 at 10:18 AM

Bab bento2 tu yg selalu akk tunggu tiap khamis ni...untung depa dua orang tu..ada ayam masak kicap udang sup ikan...rajin ko ni sis...tabik kat ko...

April 3, 2014 at 10:28 AM

rajinnya kau buat telur gulung2 pagi ek..memang memberi inspirasi betul laa...

April 3, 2014 at 10:32 AM

suka suka entry khamis sebab ada random photo
berderet gambar huh, macam-macam cerita...hehe
comel dayyan diikat rambut, dia tak marah pula ye
bento tu paling suka tengok, menarik dan tertarik.
kalau suruh saya buat memang minta maaf...hehe

adeh, awat letak kepala lembut tu, lemah lutut

April 3, 2014 at 10:41 AM

omeyynya dayyan! :)

ayu sgt mia pakai tudung&baju pink puteri islam tu :)

as usual, bento miamija paling ditunggu2 utk entry random ari khamis ;)

April 3, 2014 at 10:44 AM

ololo kiut sangat dayyan ikat rambut tuh tau...gegirl sangat nampoknyer hehe
bila nengok bento mia mija nih kagum ngan lieya rajin n kreatip tau...
mak ai keplla lembu pun ado hehe
bagus baca yassin sesama...amalan terbaik kita ngan anak2 kan lieya..

mija dah berisi la lieya...pipi dah tembam berkat makan bento mama la nih...

adoi anak dara duaorang ni tak mo bangun yek..sama la uwais ngan sara puas dedinyer kejutkan nak bagun page senin hari tuh...biasala dah lama coootikan gitu la gayanyer kalo pepagi...hehe

April 3, 2014 at 10:55 AM

Lieya kalau buat bento untuk anak2 memang meriah kan..jeles i olls tau...along xde peluang...

April 3, 2014 at 10:56 AM

si mia mija siap berdiri tegak ye bergambar.. haha..

besarnya udanggg~!
sakan bento diorang..

April 3, 2014 at 11:18 AM

kalo bab random ni kalah ar....sebab asyik la yg meliurkan nampak dimata!heehehe...

April 3, 2014 at 11:28 AM

salam..suka tengok bento yg Lieya prepared tu..comel :-)

April 3, 2014 at 11:31 AM

hahahhaah kim slm kt dayyanah ek, dari aiyan heheheh

saja je tau, aku nengok bento mia mija pun dh terliur2, cengkonon membayar pose arini

lama dh tak pg mainhattan fish, sedap betul nengok dessert tuh

best lah ko blh pg kursus bukit freser, sejuk mcm genting

April 3, 2014 at 12:02 PM

eh dayyan jd dayyanah ekkk...hheee
suka akak tgk lieya membentokan bekal2 mia mija...mesti suka diaorg makan...
slmt berkursus yer... akak jgn harap dh nak berkursus luar skrg ni... dalam jer...huhuuu

April 3, 2014 at 12:14 PM

tu dia banyak dah gambar yang seronok2 dilihat.. akak tentulah suka bento mia dan mijatu...
nak buattu yang alahai tak terbuat2...

April 3, 2014 at 12:50 PM

mmg sempoi bento mia mija ye...

** kursus kat bukit fraser? kna kursus katne? uwaaa.... scary nya teringt jln berliku2 nk nek n trn bukit fraser tu...

April 3, 2014 at 1:22 PM

rajinnya buat bento... :)

April 3, 2014 at 1:39 PM

Salam Lieyaaaa~

comelnyeeeee Dayyan.. kalo kata Dayyanah pon caya.
sebab gegel sangatttt~ hahaha

tudiaaaaa... bertengkek2 atas troli.
lieya nak tau tak.. zura neh dh lamaaaaa sgt tingin nak makan meat ball IKEA neh.
sampai skrg x dpt2 lagi. IKEAnye kemain jauh! dengan jem lain.. tak lalu rasa nak redah jem kt situ.
kalo tengah peknen neh. konfem bb leleh air lio. kahkahkahkah.

Benti MiaMija sentiasa heaven!
kagum lah dengan Lieya neh~ gigih masak mcm2 pagi2.
zura nak sediakn yg simple2 pon mcm nak pergi berperang dia punye kelam kabutnye.

Terkojut tengok kepala lembu tuh.
sampai terjelir lidah.
tetiba teringat pulak citer zura makan lidah lembu masak kicap.
kawan zura ckp daging masak kicap. kemain selera makan.
dh kenyang makan.. baru dia pecah rahsia.. rupernye lidah lembu masak kicap.
muahahahaha.. tapi dh selamat masuk dlm perut.. sedap jugak rasanye. hahahahahahaha

Pink sangat puteri islam tuh.
kalo zaman zura dulu. seragam puteri islam baju kurung warna pink.
ayu gittu.. kikikiki.

wahhhhhh... nampak yummy sgt dessert tu.
meleleh ailio. :P

xtvt yang bagus tu Lieyaaa.
didik anak2 dr kecik lagi kan~

amboiiii.. liat nak bangun yer.
kemain berpeluk 2 org tu tido yer.
Kalo Anis, kemain semangat nk gi sekolah.
kejut jer terus bangun. mcm baru hari pertama nak gi sekolah jer gayanye.


April 3, 2014 at 1:47 PM

Suka tengok bento MiaMija...menarik sangat atas kerajinan mak. Ala anak2 akak yg dah besar pun berkali2 kena kejut nikan pulak MiaMija yg sekolah rendah lagik.

April 3, 2014 at 1:51 PM

Cute nya toncet dayyan...hehehe...

Lieya, mcm mana buat telur dadar gulung2 tu? Pakai berapa biji telur?

April 3, 2014 at 2:04 PM

kiter ni biaas2 je boleh G kursus pon....yg berbayor tu tunggu jadi pagardawai la kot..hahhahahhah...

April 3, 2014 at 2:25 PM

jeles hokeh dgn kerajinan lieya...

best ler dpt gi kursus.. kite ni jgn harap ler..

April 3, 2014 at 2:58 PM

Mak ai Lieya cekodok siap ada fishball yeh....enak banget tu.....
haha .....budak kecik ambik dinner banyak manalah sangat, tu yg nak kudap kudapan memalam tu...
Untung Mia Mija, mak rajin masak....hari hari bento tukar menu macam macam pulak tu lauknya....
Meleleh tengok karemel mendidih....hehe....paling banyak makan mesti mama haha....

April 3, 2014 at 3:15 PM

gambar 1st tuh, lieya susun balang biskut nmpk cm raya pulak...anak2 zura cm dayyan la, time dkt2 nk tdo baru la mintak biskut la, mintak air la..babap kang !!!

zura blm prnh mkn kt ikea tuh, gi tgk2 perabot jer.. kagum plk tgk trolli mknn ikea cmtuh... kena tolak slow2 la kang tk pasal2 mknn terhumban ke depan..

sedap2 betol bekal mknn mia ngn mija..siap ada udang galah gergasi lagi.. yumm yummm !!!

April 3, 2014 at 4:16 PM

amboiiii bukan main meriah cekodok ko..mcm best je nk try..boleh tak ambik resepi lieyalatif ni? hhheeee

dayyan comei ikat tocang..

bento2 kau mcm biasa tak penah mengecewakan..tertelan2 air lior aku ni depan pc!

mia dah pakai tudung gi sekolah ek?bagus alhamdulillah..

seronok ada aktiviti baca yassin mlm jumaat..alhamdulillah anak2 diasuh dr kecik :)

semoga menjadi keluarga yg husnul khatimah ye lieyalatif & co :)

April 3, 2014 at 4:40 PM

dapnye.. dapnye menu tu.. ;)
comel lak tengok dak dayyan tu cenggitu.. ;)

April 3, 2014 at 4:44 PM

mee goreng ko nampak sangat menggiurkan la walaupun simple, berbanding dengan dessert kat manhattan tu, aku lebih nakkan mee goreng ko ok!
untung la mia mija, maknya rajin betul berbento pelbagai rupa!

April 3, 2014 at 4:48 PM

haha, sedap tull anak dara tidur yerk..

erm, best tu kursus kat bukit fraser, bleh bawak family jalan2 skali.. hihi

April 3, 2014 at 5:22 PM

Beruntung mia mija dpt mama lieya tau. Rajin msk yg sedap2. Insyaallah berkat airtngan mama akn lahir ank2 cemerlang...aminn.

April 3, 2014 at 8:43 PM

macam tu eik org beli makanan kat ikea tu... kesian akak ni tak pernah jejak lagi kat situ.. hehe...
bab kerajinan lieya memang tak siapa dpt tandingi... bertuah anak2 mkn air tangan mamanya setiap hari... akak pun takleh buat camtu..

April 4, 2014 at 10:25 AM

cantik beb bilik anak tu.. nak tengok satu bilikk boleyy

April 4, 2014 at 10:47 AM

Kesiannyaaa nak kejutkan diorang tidur kan... Bento diorang tu semuanya best2 belaka laaa Lieya... Ngencesss...

April 4, 2014 at 11:33 AM

mmg rajin sungguhlah lieya ni, tak penat duk buat makan segala buat anak2 dari pagi,. salute KA

April 4, 2014 at 12:04 PM

@mama leen

dah penah up entry pasal bilik mia mija dlm entry lepas2...

April 4, 2014 at 3:25 PM

eh poms... xtau pon ada sizzling brownies kat MFM... nmpk menatiks... kena try ni

April 6, 2014 at 8:38 PM

sekali tekejut tengok picca kepala lembu tu...hhee

April 7, 2014 at 1:27 PM

haha..
dayyan kena ikat rmbut..
tp rmbut dia lurus..lembut..geram tgk..hikss

bento ko tu..mmg tgugat gk aku taw..
lapaq2..haha..

weh..nk rasa gk la dessert brownies kt manhattan tu..huhu

April 7, 2014 at 4:00 PM

rajin nye akk masak kan.,.suka baca cerita-cerita akak hari-hari.. hihi.. sampai tertarik plak saya nk buat blog kiki.. jom follow blog saya kalau xkisah. =) http://iniblognurfarahatikah.blogspot.com/

April 8, 2014 at 9:44 AM

mama dayyan, cepatla up entry pasai cuti kat PD part 3, kata ari jumaat lepas...sob sob sob.....

April 8, 2014 at 11:16 AM

Sukanyaa akan tgk kreaitiviti bento untuk anak2 Lieya.. sedap2 plak tuh.. :)

April 8, 2014 at 5:57 PM

Bestnya kalau dpt sediakan bento utk anak2. Jeles ai.

April 8, 2014 at 8:41 PM

Uhuh...terkejut ahkak tengok gambar pakcik lembs tau... hilang terus mood nak makan. Ni baru teringat nak tanya kat Che Bento ni... kalau masak pepagi tu memang Lieya masak untuk seisi keluarga ke atau untuk bento miamija aje... Kadang nampak macam sikit sangat (e.g. udak masak lemak cili padi tu kalau seketul gitu tak cukup untuk ahkak...hahaha...) Kadang-kadang rasa macam banyak aje jumlahnya. Satu pagi macam-macam menunya untuk anak-anak, memang ahkak respeklah kat Lieya. Ahkak sesekali kelentang-kelentung pepagi bolehlah, kalau tiap-tiap pagi nangis oooo....tak cukup tidur 12 jam :)

April 11, 2014 at 10:55 AM

Opppss.... sorry makan ruang :) Apahal asyik silap ejaan cikgu tusyen ni....

Che = Chef , Udak = udang

April 11, 2014 at 10:57 AM

kak kak! bg resipi sup ayam versi akk tu.nmpk sodap!

April 14, 2014 at 2:25 PM

tiap kali random pic mst ada bento miamija..
mmg terkagum aku tgk gmbr2 ko Lieya.. x tau nak komen mana 1..
apa2 pn semua nya terbaekkkkkk hehehe

April 17, 2014 at 8:27 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy