Monday, April 14, 2014

cuti2 at Eagle Ranch Resort, PD [part 3~ al-tamat]


bahek laahh..mari menyambong muntah darah tgk pic ahkak di eagle ranch resort, mesti korang ingat dah abis kan kakakaakakak....hokey2 ni last entry dah pasal eagle ranch ni hehehehe...oh yeak, aku skrang kat bukit fraser ade kursus, nanti aku BW key heheheeh....

*
*
*
entry ~ eagle ranch resort (part 1)
entry ~ eagle ranch resort (part 2)
*
*
*
V


lepas selfie sekitar resort, kiteorg bawak budak main air...dah tak menyabor noo nak mandi....ni area pool kanak2...



kejap jek mia nak mandi kat pool kanak2...pastu sibuk nak masuk pool dewasa...dalam gile weyy pool dewasa die.... eksen no nak swimming dlm ni, baru pegi kelas swimming 4 kali kot...hahahahaah



penat berenang petang tu, kiteorg plan tak mo dah keluar dinner so siap2 tapau2 kat kedai area situ.... sambil tu buat pra celebration besdey dayyan gak....




mase yg ditunggu kalo stay hotel ialah bekpes time!! moh tgk okey tak makanan die....ruang makan die sempoi jek kan...



menu nak kata byk tak laa sangat...tapi semua berase....abis jek laju di refill balik....



ade roti canai lak pagi tu....perghh sodap gile! kari die mmg kaw2....dayyan biase laa makan cereal, telo, roti, potato, sosej...



abis tu die makan sepinggan....bagus!




lepas bekpes kiteorg pusing2 resort buat aktiviti yg ade...mule2 gi tempat memanah....beriye jek laki aku tu...







kene kudrat yg kuat rupenye nak memanah ni kan.... agak2 tangan manje aku yg buat harus sengal2 bahu nie...so baik aku dok belakang snap gambo jek hahaahahaha


posing sat anak2!!



pastu kiteorg gerak pi area shooting area.. nak main paintball betul2 mcm tak sesuai....so main tembak2 batu2 jek laaa... si mija dah buat muke takut dengar bunyi tembakan hahaahahah



dayyan tu eksen jek hahahaaha...mia baru abis satu round dah lap2 peluh...tapi die suke so die sorang je main 3 round, aku sedas je, laki aku 2 round...mija seround...dayyan tak de round2 setakat posing jek kahkahkahkah



bersungguh due beranak nie...aku tgk jek laaa...cube gak sekali try tembak tapi mcm berpinar telinga aku...haa nampak tak betapa kegadisan keayuan kelembutan seorg yg bernama lieyalatif.....phuiii!! hahahahaahah



pastu kiteorg gerak ke tempat gokart plak...layan budak2 ni main kete enjin mesin rumput ni hahaahahha....suke2 aku jek keter enjin mesin rumput ... memandangkan papa nak naik ngan dayyan so dieorg bagi kerete jenis nie...gokart kan sorang2...lawak gile muke dayyan...elok cukup 5 laps sampai jek finish line, helmet dah tutup mata hahaahahah ntah ape yg die nampak sepanjang perjalanan tu kahkahkah laki aku pun satu kemain khusyuk drive sampai anak mate tutup helmet pun tak pasan hahaahahah




nampak yg hujung sane membawa diri tu....ade ke nak naik kete gokart tu sorang2...amboiii mcm terra nooo...


dah siap main gokart, jom horse riding plak!!...sihat2 betul kuda kat sini... kalo laa dpt sekor syok tu, gi keje naik kuda hahaahah... ade dlm 3 kuda biase  1 kuda kecik dieorg bawak keluar tuk kiteorg...



kuda ni name die sunshine orange...name kemain ngade2 kan haahahah... si mija muke cuak kene naik kuda kahkahkah




mia pun same....die kate rase mcm nak jatuh, takpe mia ni pes time kan...takkan nak naik kuda padi jek....


dlm kul 1 siap semua aktiviti kiteorg buat...tak le semua aktiviti yg disediakan kat resort ni kiteorg buat sbb ade yg sesuai tuk grouping.... pastu masuk bilik siap2 zuhur semua, kiteorg keluar cari lunch....kat dlm resort ni ade gak cafe tapi kiteorg dah jatuh cinta ngan satu kedai makcik tu so asik2 pi situ jekk...



tak tau name kedai makcik tu...tapi sumpah sedap2 makanan die...murah pun yeak..mcm2 mak kite masak sedapnye.... tgk laicikang sempoi ni....sedap wey!




menu aku ni...soto ayam dgn ABC....serius sedap gile! portion besar gileeee...



budak2 ni makan nasi ayam sorang satu...licin haaaaahhh dieorg makan...sedap sgt le tuh!



makan kenyang2 kang kite nak pi terjun pool lagi... eh laki aku lak makan nasi lemak ngan rendang ayam...takde dlm gambar plak ...tapi siyes sedap gile jugak!





petang tu aktiviti main pool sampai lebam kecut mecut....tapi kali ni kiteorg mandi kat area jakuzi jek sebab ade bumbung....malas nak panas2 ....




3 jam berendam dlm jakuzi aku dah haruk semua naik ke darat, kul 6.30 dah....bilas badan jom balik bilik! bepeluh tiak aku jadi datin dok tepi tu jaga hartabenda korang hahahaahah..malam tu lepak bilik abiskan stok megi ngan makanan2 yg ade...beli tamak noo!



ari ke tiga...mase utk check out..... kalo semalam menu ade roti canai ngan kuew tiow goreng...hari ni plak ade nasi goreng ngan  mee goreng...dayyan biase laa makan serial, sosej ngan telo die...roti ngan bubur die pun sedap kat sini...



mia snapkan pic nie....dieorg tak mo amik gambar sbb masing2 tak mandi lagi kahkahkah...mandi tak mo, tapi makan nak...chait!



ape yg pasti.... resort ni ade sijil halal di cafenye yeak....


tu ajek laa cite kiteorg bercuti di Eagle Ranch Resort nie....kesimpulan yg aku boleh buat, nak kate stay kat sini bestttt sangaat pun tak, nak kate tak beeessst pun tak...so far memuaskan laaa.... yg penting pengalaman baru utk anak2 sbb buat aktiviti tu...lagi pun resort ni kan dah lame pastu selalu jadi tumpuan group yg buat teambuilding so fasiliti tu  nak kate baru cantik tak la... kalo ade yg dah penah pegi kate tak best ke ape tapi bagi family aku semuanye okey jek... next cuti sekolah mcm nak ke belah pantai timur...tempat dah dikenalpasti....in sha Allah kalo jadi...



*keek di eagle ranch resort*












36 celoteh sahabat

teruja nak bawa zahirah main pool jugak..kikiki

April 14, 2014 at 9:08 AM

Kak lieya...hari tuh Walid Qi nak sgt bawak umi Qi pi eagle ranch park ni lah sambut besday Umi QI bulan 3 lepas...tp umi QI nak sgt pi bukit merah tu yg tunda...yeyyy tgk sonok lah...nanti nak pi lah weee

April 14, 2014 at 9:23 AM

bestnya sambil tidor hotel boleh layan aktiviti mcm tu.... :)

April 14, 2014 at 9:26 AM

Pengalaman lain dari yg lain sis..ada memanah bagai kan...bilik tido pun berlainan isi dlm nya...kayu kayan gitu...

April 14, 2014 at 9:30 AM

yang penting muka lieya tanpa make up, mmg da bomb, nampak natural je

April 14, 2014 at 9:42 AM

fuhhhh...... n3 yg padat ngan xtvt... best ni lieya... klau si ellesya tu, yg lain sure x nak
juz nak naik kuda n mandi pool jerr

best la tgk dayyan,klau mkn duduk jer dia
pandai mkn sndrik

leiya mkn soto jerr utk lunch...klau perut nureen x cukup tu
jap g lapo balik...kena mkn nasi.. perut org melayu hehehe

percutian yg best :)

April 14, 2014 at 9:43 AM

seronoknye..mcm2 aktiviti ade dlm 1 tmpt..

April 14, 2014 at 10:12 AM

Kalau bercuti ada riadah macam ini yg seronok Lieya
Taklah makan-berenang-tidur.
Dayyan kecik lagi tunggulah 2-3 tahun lagi apa yg papa buat dia mesti buat punya:)

April 14, 2014 at 10:17 AM

Takdalah muntah darah pepagi ni baca entri ni tapi asyik tersembur aje air teh tarik. Sempoi betullah Lieya ni sampai akak jadi lupa apa nak dikomen. Asyik gelakkan mak datin aje.... Serius ingatkan dah habis kisah ni rupanya ada lagi satu part mak datin tak upkan lagi entri. Ni dah macam rasa khatam tapi tak khatam lagi rupanya...kesian!

Mak datin kursus catering ke? Hahaha.... Enjoy kursus tu ok. Kata susah nak dapat gi kursus. Ni akak dah hantar, gilah belajar elok-elok kat atas bukit tu :) Jangan kerja tidur aje dok belakang. Apa kes mak datin berdengkur aje?

Kalau setakat tangan Lieya yang katanya lemah lembut sopan santun tu akak rasa lebih sesuai pegang seduk sudip kat dapur berbanding dengan aktiviti lasak cam ni. Memang tak sesuai langsung, bukan nak mengumpatlah kan...huahahaha....

Apa nama kedai makcik yang best tu Lieya...bagi tahulah lokasi at least kalau namanya pun tak ingat. Boleh kita sefamily gi skodeng kedai makcik ni hujung minggu nanti. Akak baru aje nak dapatkan kelulusan siap tunjuk bukti gambar dalam blog ni lagi pada Hubby tetiba dia kata takdalah syok mana, tak syok pun tidak.... Argghhh....memang tak dapat green lightlah ni!

Eh, kata lupa nak komen apa tapi tetap gak panjang...Rasa cam pelik pulak!

April 14, 2014 at 10:17 AM

excited giler kot! banyak xtvt yg bleh dibuat..bleh la pasni anto proposal kt papazakwan :)

April 14, 2014 at 10:25 AM

first thing yg aku nampak makananaaaaaaaaaa hheee..aku tgk sambal kicap kecur air liur dah ni hhhuuuu..

best kan dpt bg anak2 buat aktiviti, satu pengalaman yg baru sbnrnya utk diaorg...yg penting happy sbnrnya :)

aku pun takreti memanah..sama la mcm aku, benda2 yg memerlukan kudrat berlebihan ni mmg tak la kan..menangis kot kalo suh buat hhhaaaaaaaa..aku pun mcm ko jugak datin wannabe la jugak duk tepi2 jgn kena panas hhhhheeeeee

tp kuda tu teringin sgt..tu baru tgk muka miamija cuak, kalo tgk muka akuuuuu..mcm nk kena lempang dah hhheeee

btw lain org lain la pengalamannya kan..pedulikan apa org kata yg penting enjoy!!!

tu diaaaaaaaaaa..dah planning utk next vacation..untungnyaaaaaaaaaaa :)

April 14, 2014 at 10:29 AM

Singgah pagi...
Nieyl penah g sini gak..klu x silap nieyl dapat bilik yg bilik air open atap..hehe~
aduhai..boleh tahan gak la...bukan ape...takut2 kena intai..haha~
nieyl dapat bilik yg de pintu tgh..so,mlm tuh leh lepak ngan kawan2 kat sebelah bilik..hehe~

April 14, 2014 at 10:33 AM

Paling pentig masa berkualiti dengan anak2 tu Lieya...

April 14, 2014 at 10:41 AM

kira okeh lah lieya..byk aktiviti boleh buat.
kalo sewa hotel bilik lawa .. dok berkurung pun tak besh gak.lain kalo g honeymoon.. :)

April 14, 2014 at 10:49 AM

Horse riding dengan archery tu yang bestnya kan... Lieya makan kat kedai makcik tu kat area Pasir Panjang kan? Bukan di PD kan...?

April 14, 2014 at 10:52 AM

makanan tuh menggodaa....huaaa....nak² tang soto tuh..adeh..
besh nye gi bercuti..x sabar nak gi bercuti nih..nak merehatkan badan asyik nadah ayor je keje seminggu nih..

April 14, 2014 at 11:11 AM

salam singgah dan salam perkenalan daripada saya...

April 14, 2014 at 11:24 AM

menarik bagi pengalaman baru kan..beria tgk si anak dara lieya lap peluh..haha..

teruja jugak tengok rupa soto ayam tu...cam sedap je..

April 14, 2014 at 11:38 AM

tengah kursus pun sempat lagi published entry tu, superwoman tul...hehe
ingat abis dah, idak lagi rupanyer
saya idak lah sampai muntah darah, tapi ada lah meleleh ayer liur dok tengok laicikang

best bebudak ada pengalaman baru, hehe
siapa dah ada perancangan next school holiday tu, hebat ni =)

April 14, 2014 at 12:37 PM

yang penting banyak xtvt di sini ler lieya... bolehrler bawak anak2kan.. tapi tuler kadang2 iklantu tak macam yang kita rasajerkan... anyway akakpun teringin gak nak gi sini tapi suami akak tak berkenan langsung...

April 14, 2014 at 1:48 PM

akaaaaaaaaaaaaaaaa! lama nya x dtg sini! best nyaaaaa~

April 14, 2014 at 2:13 PM

betul ke da tamat ni?hahahha

April 14, 2014 at 2:21 PM

itu je keja ko kan
amik gambar
jaga barang
tengok2 ye
hahhahahhaa gila ngelat
patut campak ko ni dlm kolam

April 14, 2014 at 2:29 PM

spjg masa dok dlm resort tu je ker? xkeluar ke bandar? ke jauh?

April 14, 2014 at 2:41 PM

wah..lieya..kemain....happy dan seronok budak²..
dapat betul² kuda sekor....boleh la bawak pi opis...parking kat lobi..hahahhahaa (gurau²)

April 14, 2014 at 2:52 PM

Salam Lieyaaaa!
Wahhhh.. xtvt berendam adalah xtvt yang paling di gemari anak2 kan!
kalo nak carik tempat bercuti pon mesti kena ade kolam mandi.
baru anak2 hepi kan~ dari pagi sampai petang pon rileks jer berendam kan~

samalah Lieya! kalo duduk hotel, mesti x sabar nak makan bekfes buffet kan?
kalo dapat hotel yang sediakan makanan pelbagai pilihan.. memang sendat lah perut time tuh.
kalo boleh semuaaaalah nak rasa!
yang sedap plak duk ulang2 gi amik.. hahahahaha.

best jugak xtvt kat situ ye Lieya.
xtvt memanah tuh ok x untuk anak2 Lieya?
nampak cam susah jugak nak main tuh.. hehehe

Zura pon x suka permainan bising2 camtuh.
rasanye debar2 jer jantung neh.
memang x sesuai kot kan menan lasak2 untuk kita yang ayu neh kan!
muahahahahaha.

kiut lah kete yang suami Lieya n dayyan naik tuh. hehehe.
agak2 muat x kalo 2 2 dewasa yang naik.. kehkehkehkeh.

naik kudaaaaaa!
masa kecik2 dulu pernah skali naik.
memang rasa nak jatuh setiap kali kuda tuh melangkah. huhuhu.
bagus anak2 dara Lieya.. berani mencuba!

laicikang ngan ABC tuh bikin ailio meleleh sajaaa.
kena plak musim panas nih kan~
memang layan lah.

alahaiiii.. nampak sekerat jer Lieya hah!
tengok pada lengan Lieya.. alahaiiii..
larat ke angkat panah tuh.. muahahahaha..
jangan marahhhhh.. itu sebenarnya ayat orang jeles tengok lengan orang lain kecik.
sebab lengan sendirik kemain beso. muahahahahahaha.

percutian Lieya nih lebih kepada memberi sesuatu yang baru untuk anak2 kan~
janji dorang happy~

April 14, 2014 at 3:00 PM

nnati nak cuba ke sini juga, nampak best sgtlalh lieya !

April 14, 2014 at 4:30 PM

Menarik nampaknya tu lieya..macam2 aktiviti ada.Budak2 pun happy itu yg pentingnya kan

April 14, 2014 at 4:48 PM

Part helmet dayyan terbaikk sgt...
tergelak sorang2 kat ofis ni kak lieya!!! :)

April 14, 2014 at 4:56 PM

Kalau tgom dr gaya cerita dan gmbr mmg terbaikla tmpt ni..mcm seronkk sgt tgk lieya n family enjoy je.nti nk try google further psl tmpt ni.kot blh jd tmpt kami holiday plak..bestnya!!dah trbyg2..haha

April 14, 2014 at 5:05 PM

Best nyer tgk aktiviti Liya sefemily kat sana… Siap dapat tunggang kuda betul lagi… Liya tak tunggang sama ker? Hihihi
Ayah bawa kete kena la concentrate… kesian pula dayyan naik kete dgn mata tertutup tu…
Banyaknya dayyan makan kalau boleh habis satu pinggan tu… english bekpes habis dak dayyan ni :)

April 14, 2014 at 6:40 PM

wah mmg bestla kt situ sbb byk aktiviti yg menarik.....

April 14, 2014 at 6:41 PM

enjoy jugak tempat ni ek. ok, masuk list. hahahaha

April 15, 2014 at 11:01 AM

waaahhh.. sonot giler!!!
dah la bilik dia lain dari yg lain..
bukan sekadar bercuti sesaje ni..
penuh ngan xtvt

kalo si alya, xtvt cuti mandi kolam ajelah..
bukan dia nk memanah ke ape
tp blom pernah cek-in kat hotel ade memanah..
hahahhah

takpe, in- list
bulih try!
p/s: depend on bajet. ;-p

April 15, 2014 at 4:29 PM

banyak gak aktiviti kt eagle ranch tu yerk siap ada go cart...

panas2 pekena air laici kang mmg terbaek la...seronok la tgk anak2 lieya berselera mkn..anak2 zura liat betol nk suh mkn nasik.. hish !!

April 16, 2014 at 1:22 PM

satu aku suka gomen ni
byk kursus sana sini
tempat kursus pun bleh tahan gempak
bestnya kursus kat fraser's hill
aku pun tak pernah sampai sini hehehehhehehe
sesekali berkursus, bersama2 kawan2, nak2 geng2 sengal cam ko ni
cukup seronok
cuma rindu la kat anak2 dan cik abang kat umah tu kan
nampak ko kurus beb, cantik!

April 23, 2014 at 11:50 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy