Thursday, April 10, 2014

thursday ~ random photos



salam kamis semuaaaaaaaa..... jom! jom! layan pic random photos ari ni....


*
*
*
*
*
*
*
V


  • ari tu ngan bff opis pi makan kat cibiuk.....pekena pisang cheese die.... alaa tak asli mcm kat indon ler....tapi boleh laa buat lepas kempunan....aku lagi suke kalo pisang tu lembik2...goreng letak caramel, pastu baru tabur cheese....


  •  muke masing2 balik dari taska ngan sekolah agama.....dlm kete tahan hidung jek aku bau kepam sorang2 kakaakakaak


  •  ni same mcm pic makan pisang cheese tu...sebelum bantai pisang cheese tu bantai nasi timbel komplit ayam bakar....adoiii sedap gile makan ngan sambal die yg macam2 ade tu (pic sambal takde) ....ilang rindu mase gi bandung ari tu...mmg cibiuk laa tempat tempat terbaik kalo nak mkn masakan indon...


  •  perghhhhhhh....ROY tuuuuu!!.....tunggu Azura aku datanggggg kahkahkah


  • rutin tiap senin kamis kene dinner awal teman mama berbuka hiks hiks hiks...


  • lupe plak ni lunch mase bila tapi yg pasti ari jumaat le ...waktu rehat lame kan leh makan sambil2 borak2 ngan geng kepala sengal ni .... aku order meatballs ...pizza tu share2...


  •  pic mase balik johor minggu lepas....bangun2 pagi tgk nenek masak menu wajib die...nasi lemak halba bungkus daun pisang......siap ngan ayam goreng rempah lagi....terbaik wooooo!!


  •  ting! terselit pic bento miamija....ni ari selasa aritu punye bento...pagi aku buat roti telor kapit cheese....utk lunch plak nasi putih +  siakap 3 rasa + sayur goreng kicap + buah epal....



  • alhamdulillah...yg dinanti dah tiba..... check ke 3 nuffnang....rezeki anak2...


  • selfie poyo namenye ni akakakaakka dgn baju korporat jabatan aku....bluwek!

dah!dah! abis dah....jom wat keje lak hahaahahah




*keek resepi sempoi lieyalatif*



45 celoteh sahabat

Tu motor baru ke? Hehehe, alhamdulillah rezeki dari nuffnang kan..

April 10, 2014 at 9:10 AM

terliur tgk bento miamija...comel jer syg nak mkn...hahaa

April 10, 2014 at 9:15 AM

Rajin lieya puasa ye..alhamdulillah!!

April 10, 2014 at 9:16 AM

Wah..sedapnya pisang cheese tu... nak sikit.......sukalah dengan gambo dayyan posing atas motor tu.. agaknya dayyan fikir, kalau sampai kaki ke bawah tu, dah lama dayyan merempit.. kan? Haha..

wah..tahniah dapat duit nuffnang.. banyak tu

April 10, 2014 at 9:16 AM

aku nampak makanannnnnnnnnnnnnn je lieya oiii!!

tertelan2 air lior ni wehhh..dah la bfast belum ni ngee..ngee..

terbaekkkk la ko..

ada mknn indon, ada pisang cis, ada meatball, pizza, nasi lemak halba, bento miamija, menu bukak pose..aaarrggghhhhhhhhh nakkkkkkk :)

Roy!!! 'oh peperiksaan' kkkkaaaaaaaaaaaaa...

April 10, 2014 at 9:23 AM

alamak lapar plk aku tgk menu kt cibiuk.. ehh pizza pon sedap jgk....hahha. esok plan nk mkn apa plk ni.. nafsu mkn aku dah seru2 ni. ahaha

April 10, 2014 at 9:30 AM

Azuraaaaaaaaa.....hahaha...poyo je Dayyan dalam gambo tuh....apapun bento itu sangat2 menarik...eh habis x diorang makan kat sekolah? Dania kalau bawak bekal memang ngelat...ada je belen bawak balik...

April 10, 2014 at 9:42 AM

@Fyda Rahim

yezza..kemana kiter esok geng??
dh lama x pekene wadihana ni tp wadihana esok tutup la plak

April 10, 2014 at 9:44 AM

Lawa2 la gambo makanan kau.. boleh jadj food photographer... cehhhhh...

April 10, 2014 at 9:50 AM

bau kepam??? hahahha biasa la balik dari sekolah memang masyam jer bau..
pisang goreng cheese memang nak kena guna pisang yang lembik terlebih masak tu..baru sedap..zee suka pisang gitu gak..manis rasanya tapi keburukannya minyak la banyak lieya..
dayyan, azura dah sampai ke belom?? kemain hensem dok situ yeh..

April 10, 2014 at 9:58 AM

dah mcm ceti lak mia mija tengan mkan nasik minyak.. bedak memutih noo...

April 10, 2014 at 9:58 AM

royyyy! tggu acik nad nk ikut, muahahah!
teringin bebeno nak try mkn kt cibiuk tu
ramai dh dok sebut2..
memula igtkan cebuk, haha! :P
sedapnya tgk bento miamija
masakan nenek mmg sodapnye miamija, berselera sungguh tu dema ;)

April 10, 2014 at 10:02 AM

Salam Hari Khamis jugak Lieyaaaaa..

selalu tengok pisang cheese yang geng2 blog share pisangnye goreng cam biasa jer. pastu baru tabur cheese.
telan ailio tengok ehhh!
sedapnyeeee.. kena buat jugak nampaknye nih~

hehehehe... baru balik sekolah yer masing2.
masyam lah nih~ kalo Anis baru balik sekolah.
boleh lah nampak bajunye dh ruper belacan. hahaha
kena hari ade seni..guna water color. dgn baju2 dia skali dia color kan!
sabor jer lah!

zura x reti sangat makan masakan indon neh.
ade 2 bende jer yg zura tau makan.
ayam penyet dan bakso.
ayam penyet pon kena makan kt kedai padang jawa. kat tempat lain x kena selera.
kalo bakso ok lagi kat mana pon.. janji bakso. hehehe

Amboiiii Dayyannnn~
kemain segak lagi dia pakai spek beso!
tunggu Azura mana tuuuu? untie pon nama Azura jugekkk.
hehehehe

Rajinnyeeee Lieya puasa sunat.
nak buat jugak lah. puasa ganti dh habes ganti dh.
nak try buat puasa sunat cam lieya plak. :)

sedapnye meatball Ikea.
mampu tengok jer.
nak pergi makan tak tau lah bila dpt makan.
sadiskan! hahahaha

Kalo Lieya nak tau, kat blog lieya nih lah zura tau pasal nasi lemak halba.
makan memang x pernah lagi lah.
best lah mak Lieya.. beriya bungkus dlm daun pisang.
dh ruper nasi lemak beli dah.
tapi nasi lemak bungkus dalam daun pisang sangat wangi baunye kan!

Bento yang sentiasa buat zura kagum!
owh.. esok nak wat roti telur lah untuk Anis.
nasib ade bento idea dari lieya haini. tak tau nak masak ape dah untuk bento anis.
hehehehehe

Waaaahhhhh... rezeki sudah masyukkkkkk!
mesti meriahkan amount nye kan!kan!kan!
hahaahhaahha.

Gojeslah Lieya nih!
zura pergi keje main belasah jer.
muka pon sapu bedak jer. hahahaha.


video keek tuh masak ape lieya..
mudah ajer cara masak nye~
tapi meriah dengan macam2 bahan.
mesti sedap neh!

April 10, 2014 at 10:13 AM

kite nak nasi goreng balut selimut telooooo!

April 10, 2014 at 10:19 AM

sedap betol la bekal diorg, siap ada siakap masak 3 rasa ok.. kompom kenyang baru la blh fokus nk sambung blaja sekolah agama pulak kan...

kalau makan kat kedai masakan indon cth nye ayam penyet ke, sambal dia yg thor baek kan..pedas dia lain mcm menyengat !!!.. cis menjejes plk liur nih !!!

tumpang seronok tgk cek lieya dh smp... rezeki anak2 kan... alhamdulillah...

zura pun ada gak uniform cm lieya...tp zura tk suka tol uniform kaler putih, cepat kotor..dh jaga sehabis baik pun blh kena kotor jgk..huwaaaa !!

April 10, 2014 at 10:26 AM

Banyak-banyak gambar yg ada gambar Dayyan dgn bike juga yg superb!
Kakak lebih suka pisang goreng cecah sambal kicap - style Johor jugalah Lieya.

April 10, 2014 at 10:33 AM

Dayyan yg cool macho selalu...paling tak boleh blah gamba mak dia dgn spek lalat tu..peeewiiiittt...stylo derr...As usual..BENTO mia mija yg superb...caiyokkk caiyokk...

April 10, 2014 at 10:50 AM

melting tgok cheese

April 10, 2014 at 10:54 AM

Cibiuk memang sedap. Dah lama tak makan kat sana. Dkat jer ngan umah.Meriahnya bento miamija ☺

April 10, 2014 at 11:50 AM

ni yg di nanti2kan... mcm best je pisang cheese tuh, tp tak penah lg try yg best....
hahahah mcm lah kite time sekolah dulu kan lieya,bau kepam2 gk

aku ngn geng2 opis kalu jumaat suke lyn psr belakang beli mcm2 juadah n gosip kt opis tp time gaji berdesup2 hilang supink2

tak sah ko kalu tak tayang bento bdk2, geram aku nengok

mak aku pun suke bt ns lemak bungkus daun pisang gitu, bau dia semerbak rasa tak ckp sebungkus heheh

lawo lah baju korporat ko...tmpt aku takde pun... lelaki punya adalah

April 10, 2014 at 11:55 AM

hehehe mcm2 cerita yer liya, KA paling suka tang sambal ala2 tomata kat atas tu , mmg sedap giler tu !

April 10, 2014 at 12:00 PM

Wow pisang cheese nampak sedapnyaa..
Amboi dayyan dah pandai bergaya atas motor..
Bestnyaa dua anak dara tuh dpt makan2 hasil air tangan Lieya yang sangat kreatif
Wow makanan kat Cibiuk tuh sedapnyaa..

April 10, 2014 at 12:23 PM

meriah tengok..makan..ngan anak2... :)

April 10, 2014 at 1:00 PM

pisang grg tu x pernah rasa la
memb ckp kat kuminting taiping ada
nmpk sedap jerr.. nak cr la... hehee

nureen ingat nureen jer x thn bau bdn ellesya bila ambik dia dr tadika
puas kot drg men kejar2
bau peluh semua melekat kan ehhehe

sedapnyerrr nasi lomak halba.. nak cikit
pasal nuff... aduyaiii nureen x reti la... x tau knape nuff nureen tu x naik2
x reti nk godek huhuhu

segak bergaya ngan baju koprat berkaca mata hitam :)

April 10, 2014 at 1:12 PM

Lieya, apa kata review sikit Cibiuk nie. Lokasinya, makan2nya, harga2nya... Maklumlah, akak ni orang kampung...hehehehehehe. (Yang sebenarnya ngences nengok pisang cheese tuh..)

April 10, 2014 at 1:15 PM

mesti banyak tu en nuffnag bagi hehe.. :)

April 10, 2014 at 1:18 PM

sedapnya tengok roti telur kapit cheese tu... meleleh ailio...

April 10, 2014 at 1:50 PM

Macam sedap je pisang cheese tu. kat mana kedai tu lieya?

April 10, 2014 at 2:18 PM

leleh nengok pisang cheesenyertuh takleh jadik ni kena buat gak nih...
hahaklak tau...biasa la budak baru balik sekolah bau pun alal2 masamkan...
hamboi roitu kemainkan bergaya habis..
nasi le,mak halba tu bestnyer...lieya...
waa dah dapat cekkk meh belanja kitew kihkih..

April 10, 2014 at 3:07 PM

wehh..
lieya..ak lama dh tingin pisang grg cheese tu, kt taiping ada ..nnti bila2 nk try arr

Roy bukan ngan Azura la...Azura ngan Z ..hahaha

bestnya blk kg..tok masak nasi lemak halba..sedapnya...

April 10, 2014 at 3:33 PM

alamak...craving meat balls la...kena jejak pizza juga nie...nak gie makan meat balls ikea jauh bangaaaattt...

April 10, 2014 at 3:52 PM

Nasi lemak bungkys daun pisang mmg terbaik

April 11, 2014 at 8:43 AM

meleleh airliur nengok meatball ngn roti kapit mia mija tu tau .

amboi..roy .. sampai ke kaki tu ..
cibiuk tu kan dkt sgt ngn opis kty .. tp lom penah lagi pergi .
sbb kalau sorg slalu lepak mamak je.

April 11, 2014 at 9:53 AM

alamak nampak bestjer cibiuktu.. nak pergi jauhler jugak...
okler kalau rindu ngan bandungtu bolehler singgah sini yerk..
amboi roy sapakah azuranyer....
neneknyer tentulah nak anak cucu makan air tangan diakan...
fulamak dahler 3 kali nuffnangtu keluar ... banyak lah tu kan...
tahniah... tak sia2 pot pet2 kat sinikan...

April 11, 2014 at 10:25 AM

Akak tutup sebelah mata tau bila sampai bento MiaMija. Akak tak sanggup nak tengok, takut tetiba lapar pulak perut ni dah tu jeles mengembung-ngembung naik semula :) La senangnya menu kat keek tu. Kalau gitu gayanya tiap-tiap pagi akak buat untuk bekalan sarapan diri sendiri :) Tak payah tengokkan, main campak baling aje (ngalah chef kalau bercakap tau, nyampah pulak rasanya ...)

Alamak! Tangan dah gigil nampak meatballs... nak gi IKEA cam jauh aje nak sampai so gi Giant ajelah buat meatball sendiri :)

April 11, 2014 at 10:33 AM

Kalau singgah kat sini kalau tak der dihidangan berbagai juadah memang tak sah...tiap kali singgah ada jer juadah nyer... murah nyer rezki ...

April 11, 2014 at 12:14 PM

Singgah petang...pagi tdi x sempat nak singgah sini...:) amboi...makanan..makanan..tapi bdan cmtu jugak..hehehe~

April 11, 2014 at 3:19 PM

hanya satu picca paling menarik diantara yg menarik..kacak gila ROY dengan motornya tu..klu dpt peluk rasa nak geget2 tgok kecomelan si dayyan ni tau

April 11, 2014 at 4:26 PM

random photo paling saya nantikan dalam blog lieya ni...hehe
comel dayyan jadi roy...jumpa idak azura dia...hehe

April 11, 2014 at 5:28 PM

Salam kak lieya!
Sukanya tgk akak n family..
Lagi2 si dayyan comel tu..
Bento utk kakak2 tu pn sukaaaaaa sangat!
Rajin kak ─║ieya bangun masak pagi2.
Kena menuntut ngn akak ni..boleh x? Hihihi

Btw, salam kenal.. dh lama jd silent reader blog akak :)
ceritaibuanas.blogspot.com

April 12, 2014 at 1:07 PM

wuwuwuwuw sodap nya kak.serbuk tu apa.lada sulah ke? nk try lah nanti.heee.

April 14, 2014 at 2:20 PM

pisang cheese
terus rasa nak terbang ke jakarta

April 14, 2014 at 2:30 PM

sikit je komen aku kat sini... SEMUANYA OHSEM babe.. i loikeee ;-)

April 17, 2014 at 9:37 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy