Monday, May 19, 2014

cerita Coconut Shake Klebang lagi....


Hepi monday peeps!!



yeeeee! dah banyak kali aku cite pasal coconut shake klebang ni kat blog aku hahahaahah... mcm kat entry ni dan entry ni .... ade lagi byk entry yg aku tak link kan kat sini....saje nak bawak korang mengimbau kisah coconut shake klebang nie heheeheheh...boleh tgk perbezaan kedai dieorg dari dulu sampai laa skrang...dari bawah pokok, tumpang depan umah orang, sampai laa ade tanah sendiri, kedai selesa, besar dan sistematik....wahhh gitu!..... tapi satu yg aku respek, kualiti dan rase tak penah berubah sbb tu pelanggan sentiasa bertambah....


*
*
*
*
*
*
*
V

memandangkan laki aku org melaka...rumah pun dekat2 jek ngan coconut shake klebang ni so tiap kali balik melaka mmg tak penah aku lepaskan peluang lepak sini...kedai bukak kul 12, kul 11.30 aku dah stenbai heheheheh....tapi dont worry laa, parking sume senang .... dulu mmg payah sampai anggota rela kene kawal jalan yg jem area kedai ni....tapi skrang dah bertambah sistematik...




aku sgt2 galakkan korang makan  kat sini...tapau kureng sikit syoknyer....lagi2 tuk first timer nak try kat sini....better makan kat sini.... nasi lemak die simple jek...tapi sedap tol kat tekak aku....
mia mija pun suke...mia selambe jek leh telan 2 bungkus nasi lemak kalo lepak sini...


4 special...sebenarnye total kiteorg order 5 special...


sebelum bulan puase kene pekena sekali kat sini sbb bulan puase sebulan dieorg tutup....


kuang asam mia, mule2 die pilih mee...tgk nasi lemak aku  ngan si mija terus nak nasi lemak jugak...mee tu selamat dlm perut aku.....


si mija tangki kecik...org lain makan berbungkus2 , die sorang jek makan nasi lemak sebungkus...


 nyum! nyum!



bos kecit aku ni makan bihun goreng... nampak tak die tgh khusyuk buat ape tu?





khusyuk asingkan toge kahkahkah..... ko tak mo  makan toge ko buat laa sendiri....malas nak layan peel tak mo makan sayur die...pandai2 le berdikari asingkan sendiri yeak dik...


muke steady mia nak makan nasi lemak yg kedua...aku tgk dah kembang2 tekak dah...tak reti kenyang ke ape ko?


dayyan pun suke coconut shake klebang...mau tak suke, ade aiskrim kan ehehehehe.... dulu kat sini kite duduk org dtg amik order, tapi skrang semua self service.... amik makan, pi Q bayar n order sekali nak berape coconut shake ko.... meja ko pi le cop awal2 kang penoh lak...



dari dulu sampai skrang rase die mmg tak penah berubah.... aku suke sbb die  pakai eskrim walls...aku rase eskrim walls jek boleh masuk ngan air kelapa...kalo pakai eskrim lain rase mcm ubat2...sbb aku penat try coconut shake kat area seri kembangan, uniten tu, semua hampeh.... lagi satu  coconut shake batu berendam pun not bad....


gulp! telan ailiyo...


so ni laa hasil habuan perut kami hehehehe..sape yg kuat makan lagi meriah laa meja dieorg...
 


tertarik aku tgk tempat kelapa muda dieorg.....dayyan laa suke tgk...




kemain gah pintu gerbang dieorg...dulu2 mane ade...skrang dah cantik....mesti walls sponsor ni ...heheheheeh


budak yg telan nasi lemak 2 bungkus tuh..... terbongkang hah!! hahaahaha


tu ajek laa kisah coconut shake klebang dari lieyalatif heheheehe....enjoy my story!!



*keek coconut shake klebang*




54 celoteh sahabat

Ohhh dah ada kawasan sendiri ek, alamak cam nak g la nanti kan kalau tak puasa nanti dah tutup kan..

May 19, 2014 at 9:10 AM

mmg telan airlior laaaaa... perrggghhhhh menyengat terangkat kebabooooommmmmmm......
sedapnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... x tau nk ckp mcm mana...
kat png ni ada gak 1 tmpt sedap tp ropa dia x sama mcm yg lieya snap ni...
mak buyung teringin nih hehehe

May 19, 2014 at 9:14 AM

nak kena gi melaka ni
nak rasa coconut shake dia
memang style ice blended ek
nampak sedap nyerr :)

May 19, 2014 at 9:16 AM

Berjujuran air mato apatah lagi air liuq den tgk entry ni... huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! *hanya tangisan yg dapat meluahkan perasan*

May 19, 2014 at 9:35 AM

kalau kesempatan ke melaka..kena datang ni....tertelan² air liur..dah la pose hari ni.......hehehehhehehe

May 19, 2014 at 10:23 AM

geram tengok boss kecik tu khusyuk asing toge dengan seriusnya, aunty suka juga nasi lemak simple macam tu, sedap :)

May 19, 2014 at 10:34 AM

mia dah mcm hadi..2 bungkus nasi lemak selamba je hhheeee..semangat tgk depa mkn kan :)

seriously..aku tak penah try makan minum kt sini..selalu jugak dengar org kata sedap..nnt ada rezeki nk terjah :)

anak2 aku hadi ngan awatif pun tak suka sayur..smua ikut bapaknya la..alya lain..penggemar sayur..tekak mcm aku hhhheeeee..

May 19, 2014 at 10:59 AM

seriussss...tak pernah try lagi nieee!!

May 19, 2014 at 11:09 AM

hamboi sedapnyer berjera ayaq lio gini nengok coconut shake tu lieya....
regukan ngan nasik lemak ada lak mee huh letup2 sedap dia...
mia tu boleh geng ngan uwais tangki kecik....Dayyan milih tuogeh yek comey la gaya dia tuh....hehe

May 19, 2014 at 11:49 AM

adoi, ngidam!

May 19, 2014 at 11:53 AM

aku pun suka pi sini
last aku pi dah senang parking
selesa sangat
ramai org, tapi service mantop kan
nasi lemak tu mmg ok ... simple dan sedap!

May 19, 2014 at 11:54 AM

kalu melaka tu depat... aku terjah time rehat nnt... arghhh!!!!!

May 19, 2014 at 12:03 PM

ooooh tidak.. rasanya sejak akak jadi pengunjung blog lieya entah berapa kali terjumpa kisah coconut shake klebang... yang akak teringin ngat nak pergi sana nak rasa camner ler kesedapannyer... tengok lieya dah pergi lagi dan lagi... orang mak mertua nya kat sana mestiler senang singgahkan...

May 19, 2014 at 1:10 PM

Salam Lieyaaa..
Kemain hazab orang puasa menahan lagu keroncong dlm perut nih.
hahahahaha.. sedapnyeee.

Zura nih dh lama benor dh x minum coconut shake.
masa zaman duk U dulu rasanye last minum air nih.
tak nampak di mata lah kat shah alam nih.
sabtu nih nak try carik betol2 kat pasar malam. hehehehe

Nasik lemak kecikkkk!
selalu kalo gi makan kat mamak time weekend. ini lah menu yang zura makan.
sedappppp! kalo sebungkus tuh skali jeling jer. hahaha
selalu gak habeskan balance nasi lemak Anis.
boleh geng ngan Untie yer Mia.. hehehe

Mija pulak cam Anis. makan sikit~
kalo nasi lemak tuh selalunye mesti ade balance.
tapi lepas tuh dia ngelat plak telur masak separuh papa dia.. hehehe

Dayyan tomey sangatttt!
pandai dia asingkan sendirik togeh yer.
kiut pulak nampak dia susun tepi kertas pembungkus tuh.
ahaks~

Yeahhhh.. licin~
makan macam nih lah baru berbaloi2 bayar.
semua licinnnnnn~

Tudiaaaa... kemain banyak stok kelapa hah~
memang femes betol lah kedai nih yer~
kalo gi melaka mesti kena cuba skali.
InsyaAllah~

memang banyak logo wall's kat kedai tuh kan~
Wall's sponser kot untuk kedai nih.. hehehe

hahahahaahahha.. tergelak tengok gambar Mia.
dah kenyang sangat agaknye.. terus lentok hah~
kesiann.. mama dia pedajal dia yer~

May 19, 2014 at 1:50 PM

Hari tue singgah melaka tp tak sempat singgah..ruginya... =D

May 19, 2014 at 2:33 PM

Kusyuk betul si dayyan mengasingkan taugeh tu yerp.

Pernah merasa coconut shake. Tpai bukan dari klebang lah..hehehe...

May 19, 2014 at 2:57 PM

Saya pun orang melaka. Selau gak pergi sini. Skang dia dah besarkan kedai. Siap ada pintu gerbang lagi tu. parking punya besar pun still tak cukup lagi kan.

May 19, 2014 at 3:38 PM

entah bila nak sampai kesini, nampak best, tapi kalau pack sangat mmg malas nk gilah !

May 19, 2014 at 3:42 PM

setiap kali zura g melaka, coconut shake klebng port wajib kitorang singgah...coconut shake dia terasa kelapa muda & eskrem nya...dh la dia blend eskrem sekali, pastu topping eskrem lg satu skop.. gile sedap.... kuih muih dia pun sedap, panas-panas dan murah gak... zura memang minum dua gelas setiap kali gi sana.... nasik lemak dia pun memang sedap sangat kan lieya....

May 19, 2014 at 4:02 PM

Dayyan pun tak nak susahkan org lain. Tengoklah dia buat sendiri. Kesiaaannn...:)
Sedap makan mee ye dik? taugeh pulak kacau ye sayang..

May 19, 2014 at 4:17 PM

syoknya dah banyak kali terjah .. kita org x pernah lg singgah coconut shake ni huhuhuhu

May 19, 2014 at 4:19 PM

telan ailio aku..huhu kejam..

tetibe terasa nak gi melaka lagi..hehe

May 19, 2014 at 4:20 PM

Tahun ni dah 2x g melaka..
Xpnh dpt singgah..huhuhu..
Tgok ns lmk tu mmg tempting arr

May 19, 2014 at 4:53 PM

lama x dtg sini babe..
laki aku pn kkmpung kt melaka.. lagi pn dah mala x blk kampung tu pasal lama aku x dtg hehe..
amboii kuatnya mia mkn mcm perut org tua.. heheehe

last2 terbongkang tu yg lawak.. hehehe perut kenyang hati senang

May 19, 2014 at 8:32 PM

Ni saja jer hari senin post bab makanan..hahah nasib baik tak poserrini..gulppppp !!!!berliter telan ailiyoooo..

May 19, 2014 at 11:21 PM

huwaa, teringat minum coconut shake ni kat rumah kami… Kat kawasan rumah kami di Terengganu pun ada jual coconut shake sedap ni… Kalau makan luar, suka sgt anak2 order… Layan segelas kongsi dua orang pun kenyang sgt2 dah…

May 20, 2014 at 2:10 AM

Sangat setuju...akak suka nasi lemak dia..kuih2 pun banyak pilihan...

May 20, 2014 at 5:06 AM

tak penah sampai sini lagi beb..teringin jugak nak merasa kan

May 20, 2014 at 8:53 AM

nnt klu g melaka nie blh try...
Amboi...bukan men syok tdo tuh...dah balon 2 bungkus nasi lemak...
hihi~

May 20, 2014 at 9:18 AM

betul lieya, akak pun mmg kalau pi coconut shake tu wajib 2 bungkus nasi lemak. sedap nau kat tekak ni, padahal nasi lemak dia simple giler... akak pun dah try banyak tempat coconut shake, tp semua hampeh. haritu pi kat serdang, lg hampeh.. guna susu pekat tp dah masam.. siut jek..

yg pelik orang beratur tapau lg panjang.. sah2 lambat nak dapat.. kalau makan kat situ, kejap giler dpt coconut shake kan. tak yah lecak2 ketiak nak beratur panjang2.

May 20, 2014 at 9:45 AM

slurppppp.... nyaman anak tekak klu minum coconut shake ni.... kat tempat akak pun ada satu kedai yang sedap....

May 20, 2014 at 9:49 AM

Alaaaa sedapppnyaaa lahaii nasik lemak bungkus daun pisang sempoi tu...ko sampai hati biarkan budak otomen kcik tu asingkan togeh..terkial-kial akk tgk..Mia..hahaha..mmg tak bleh blah..terbongkang betulll...

May 20, 2014 at 9:53 AM

pagi2 dh layan coconut shake ek ko... perkh terliur aku bile lah boleh dpt tuh

boleh tahan mia mkn, boleh abis 2 bungkus... takpe2 tgh selera kan...

bgs betul dayyan pnadai mkn sndiri siap asing toge lg... aku aiyan mmg tak caya bg garpu ngn sudu kang semua tuh lantai yg mkn hehehhe

May 20, 2014 at 10:01 AM

siap close up gi tu... tak menahan tengok ni...hhee

May 20, 2014 at 10:01 AM

Memang sedap coconut shake klebang ni...
last ida makan kat sini 2 tahun lepas.. tapi masih ingat kesedapannya..huhuhuu..
ni yg buat nak pergi melaka ni..

May 20, 2014 at 10:16 AM

memang dulu google pasal tu pon terus terfollow sini tau :)

May 20, 2014 at 10:16 AM

Waahhh...mmg terliur tengok gamba coconut shake tu...seb baik x pregnant...kalau x ngidam dah...jenuh en.hubby bwk pi smpi melaka...haha...dayyan terbalik ngan anak kita...anak kita mkn toge jer...bihun x mkn...hahahaha...

May 20, 2014 at 10:25 AM

lieya, sebelum baca entri ni zee dah terpikir cuti sekolah nanti nak gi jenjalan melaka..memang dok aim cocnut shake klebang pon..lama sangat pendam rasa...hahaha..ni dah tengok lagi la melompat..kejam tau..
tu dayyan kesian lahai kena pilih toge sendiri..
si mia memang steady..sesuai sangat regukan ngan si along..si pemakan tegar..kahkahkah..

May 20, 2014 at 10:33 AM

telan ayaq lioq org kedah kata kak lieya..teringinnya..zaman bila la nk p melaka ni

salam perkenalan

izatishop.blogspot.com

May 20, 2014 at 10:43 AM

rara penah minum skali je dulu masa pegi melaka.sbb tempat dia jauh gak kan kak.

May 20, 2014 at 10:52 AM

dah banyak kali dah terliur coconut shake nih lieya oiiii! Adoiii...nampak gayanya nak kena holiday ke melaka nieh....

May 20, 2014 at 10:53 AM

sedapnya kak lieya terliur tengok....

May 20, 2014 at 12:04 PM

Sonok baca n3 coconut shake ni..dah bnyk kali lieya tepek n3 ni tingin nk rasa tp jauhhh..bila agaknya berkesempatan nk merasa tu huhu

May 20, 2014 at 12:38 PM

Eh, macam kena la pulak makan nasi lemak, bihun goreng tu semua dgn coconut shake.

May 20, 2014 at 12:54 PM

rajin dayyan asingkan togeh tu ye dik..biasa bdk laki semua dia mkn

May 20, 2014 at 1:13 PM

ermm baru pi last month tapi kejap je coz kedai dah nak tutup time tuh. cuba dapat minum je, nasi lemak dah abis time tuh..

May 20, 2014 at 2:18 PM

Kalau dah gitu bagai dikata nampaknya balik Muo kena try jugak ni....
Baguslah si Dayyan ni makan pedas yeh.....senangkan Lieya tak yah nak masak asing asing.
Ehhhh come apa dayyan potong rambut style ni.....barulah nampak macho! Kan dayyan...

May 20, 2014 at 3:03 PM

hihih dayyan mcm uncle nadz la...x mkn sayo =p

May 20, 2014 at 4:12 PM

saya tak pernah rasalah coconut shake ni
tak tahulah sedap ke idak
tak ada keberanian sebab tak suka air kelapa..hehe
dayyan sama cam afif tak suka makan sayur
susah betul nak melayan

May 20, 2014 at 4:44 PM

Nasi lemak.dan air kelapa shake.. wah sedap sangat tu. Bila kami nak merasa juga kesedapan air kelapa ni. Maunya ambil banyak2 macam ni juga. Bukan selalu boleh ke sana.. cuti sekolah ni jom

May 20, 2014 at 8:22 PM

dah ada pintu gerbang sekarang... oitttt, meriah.... kite pn suka pi sini kalu dah sampai melaka =D

May 21, 2014 at 3:06 PM

teringinya beb ak nk gi rasa coconut shake klebang nie..
doa2kn ak smoga dpt juga pegi satu hari nnti noh...hehe

May 23, 2014 at 10:17 AM

Alah, Dayyan... kita serupa. Memang spesies tak nyusahkan orang. Keh3x. Nasib baik Aunty takda anak perempuan sebaya, kalau tidak dah booked siap2 buat menantu. Senang mak mentua, ada geng tolak sayur ke tepi pinggan. Takdalah terpingggir sorang-sorang kat meja makan :)

Akak rasa kalau akak balik BP dgn mak (dah setahun ya si Tanggang ni tak balik kampung...), nak singgah gak di Klebang ni. Tak boleh tahan menengok orang tu mencurah-curah/menunjuk-nunjuk nikmat eskrem Wall dalam air coconut tu... menggeletar kepala lutut, kering anak tekak ni rasanya!

May 23, 2014 at 11:49 AM

hehehehe... lama dah tak pekena coconut milk shake nie...

May 23, 2014 at 12:54 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy