Thursday, May 8, 2014

thursday ~ random photos



salam kamis kengkawan..... selamat berpuase pada yg berpuase..... cam biase laa dlm blog lieyalatif ni tiap kamis akan aku buat entry random photos so jom layan pic random photos yg ade tuk kali nieh....


*
*
*
*
*
*
*
V


  • 6 mei ari tu besdey mak aku yg ke 55 tahun.... memandangkan aku tak balik kg so tak dpt sambut lagi...tapi takpe celebration takde lagi, adiah dah ade hehehehe.... adiahkan henpon baru kat mak aku, kiteorg share adik beradik...lenovo...yeay! pasni leh berwasap2 ngan mak.....nanti kiteorg balik kg kite sambut besdey mak yeak....

  • tak sah le kan tak tepek pic bento miamija .... mase ni aku masak pasta spiral goreng spinach utk pagi....utk lunch plak nasi putih + daging masak merah + telur dadar....


  •  ni kejadian selalu terjadi kalo esoknye weekend...merayu le sorang2 dlm wechat nak tdo bilik aku hahaahahahaha...


  •  si mia ni rajin teman aku berbuka.... almaklum laa kuat makan, dinner byk2 kali pun okey jek die heheeheheehe kang berbuka makan ngan aku, nanti bile kul 9 papanye makan die makan lagi....adoi mia....lagi2 kalo aku masak nasi kaler2 ni..mmg peberet die lah...




  •  jumaat lepas kiteorg lepak makan buffet RM15 kat picc tuh....lauk mcm2 ade.... so warga putrajaya wajib try key...berbaloi dgn RM15...mane nak dpt buffet harga mcm tu kan....



  • bento miamija lagi... utk pagi mee goreng kicap + telur rebus...utk lunch plak nasi putih + ayam masak kicap + sawi masak air letak mee suah....



  •  rutin on weekend...sila kemas bilik sendiri...lap abuk, bukak tingkap, sapu lantai....



  •  ari kamis lepas aku buat donat...rajin menggentel malam2 sbb nak balas pinggan sebelah umah heheeheheh... alang2 tu buat stok frozen so ari jumaat tu budak2 ni aku bentokan donat ngan roti manis jek.... miamija request donat nutella tabur gula....



  • senyuman cheeky dayyan!..oh yeak, rambut mushroom die dah aku cantas semalam...tukar imej plak la dik....

al-tamat!




*keek lieyalatif*






58 celoteh sahabat

kecur air liur ku lieya..dah la ku poser rini.. tak kuat iman dibuatnya.. huhuhu

May 8, 2014 at 9:14 AM

biasa la klu rando, photo xde makanan x sah..hihihi~
ha...bgs anak2 dara akak yea...kemas bilik sndr..dah besar...
dayyan senyum lebor nooo...

May 8, 2014 at 9:17 AM

curlasss mak dpt hadiah hp lenevo.. makcik lepas ni boleh lah berpesbuk yer hehe
Bento miamija tu mmg den tak boleh nak challenge kehebatan ko Lieya.. tak mampu aku nak prepare makanan pepagi.. lagi2 donut.. unless kalau yg biasa2 je ok lah.. itu pun nguap 100 kali depan dapur.. hahaha
Tang nak tidor bilik tu sama perangai mcm anak2 aku.. lemas betul.. susah aku nak comolot ngan laki aku.. hahahahhaa.
Hi adik atomen.. nanti dah sekolah tak boleh nak rambut mushroom lagi heheheskrg tak apa baru sekolah tadika ;)

May 8, 2014 at 9:22 AM

terliur donut tu sbb ada nutella.....yumm..yum...

May 8, 2014 at 9:28 AM

amboiiiii bekal bekal ehhh bento bento itu sangat mengancammmm!

May 8, 2014 at 9:32 AM

ok terbaik mak dapat hp lenovo...elok lak anak pon..lieyaleolinolily...dah kena ngan hp lenovo tu..kikikiki...sweet je anak2 minta tidoq sekali ni...si mia ni geng la aku beb makan banyak..hahahha...boleh join bukak pose sekali ni,..hhahahahahha...yang pasti ko dapat anak2 yang sangat mendengar kata..alhamdulillah....sejuk perut ko ngadungka dorang kan...best ler..tu la aku nak jadi anak ko, tak kasi..hahahahah

May 8, 2014 at 9:36 AM

sama la anset mak kita..
tp mak nureen jarang wassap, masa 1st dpt anset tue, ada la mak wassap, skrg ni dh sepi, klau tanya pon diam jek...

bento da boom lah...
meriah lunch time ada kwn, nureen sorang jer pompuan, klau lunch semua staff laki, huhuuu....
klau nk jmpk pompuan kena la plan ngan kwn2 dr kwsn lain...

May 8, 2014 at 9:46 AM

kagum dgn kehidupan kau lieya. siyes :) sronok tengok...

comel giler nama kowang adik bradik, lieya-leo-lily-lino ^______^

May 8, 2014 at 9:51 AM

bak donut nutella tu seketol..hehe.

Nak bgtau ni, boleh x mggu lepas sy mimpikan lieya. Sy mimpi gi umah lieya tolong lieya kemas umah. apa kes? haha.

May 8, 2014 at 10:02 AM

mewahnya dengan makanan...lapar pagi2 ni....salam kunjung balas.

May 8, 2014 at 10:22 AM

terus terang ni nk ckp depan2 ni..i is jelessss ngan bento miamija..asik tgk ko punya bentobenta ni la sis kan...akk dah buat dah tuk depa 2 org kat umah tu..tp tak tergamak nak ambik gamba...heheheh...nasik goreng non hado kekdahnya kannn..

May 8, 2014 at 10:23 AM

bento ko memang terbaik la lieya...akak suke akak suke....hihiii
suka tgk mia makan bertambah gitu... puas klu masak anak2 pulun makan....hahaaa

May 8, 2014 at 10:26 AM

pestime kot tgk dayyan senyum cute giler camtu
dh rambut kena cantas ni mesti bertambah ensem...
cair ciknad ni nak oiii haha!

May 8, 2014 at 10:29 AM

salam lieya...byknya pic!hihi...

May 8, 2014 at 10:34 AM

hepi la mak pasni dapat henpon baru..
tak sabar nak tengok gaya baru si dayyan..mesti lagik hensem ni..
camtu rupenya dier cut sayur ehh..senang jer tarik2..hahahaa..gud gud gud

May 8, 2014 at 10:50 AM

waah.. mesti mak lieya happy dpt hp baru ..kira tu sekali hadiah hari ibu x? mcm kty sbb besday dah dkt ari ibu..semua hadiah sekali tp double.hihihi.

terliur ngok ayam masak kicap ..

May 8, 2014 at 11:05 AM

Seronok laa mak yer dpt hadiah besday..
Cantik betul deco2 bento anak2 lieya yer.. menarik sgt..
Amboi dayyan tomei2.. senyum dia..
Bagus dah train anak2 belajar mengemas sendiri.. iye laa anak perempuan..senang nak suruh..

May 8, 2014 at 11:06 AM

bertuahnya mak dpt hadiah dr anak2 :)

bento2 ko mmg tak penah kalah..aku yg tgk pun teringin nk makan apatah lg anak2 ko..salute lieya..rajin sgt :)

dayyan ni budak cerdik..muka dah la comel :)

bagus lieya..anak3 dah pandai buat kerja..smua pun bijak..

May 8, 2014 at 11:35 AM

kalau gambar random ni.. akak paling suka tgk bento mia mija.. hehehe...

May 8, 2014 at 11:36 AM

noksss... beday aku bulan 7, enpon aku pun dah nazak ni. hahahaha

May 8, 2014 at 11:44 AM

brand lenovo famous skarang

May 8, 2014 at 11:48 AM

comelnya dayyan, cantik bilik budak2 tu, blind jenis macam mana tu., aunty berkenan plak:) best bagi mak handphone bole wharsapp kan n :).

May 8, 2014 at 11:52 AM

Hai Lieyaaaaa..
Kemain malam jumaat malam nih yer. nebes lah citer pasal nak beranak nih.
seram x sudah2. hahahaha.

Birthday mak Lieya sama ngan Delisha. hehehe
bertuah mak lieya dapat anak2 yang membanggakan.
Zura pon ade gak berhajat nak bagi hp kat mak zura. senang nak call mak kan.
Mak zura masih guna tepon rumah.. sbb mak zura suri rumah jer. hehehe

Bento anak2 yang selalu mengagumkan zura.
Lieyaaa.. ade masa share sket resipi pasta goreng tuh. nampak cam sedap jer~

hahahahaha.. tergelak baca msg Jaja tuh.
ade lagi keinginan nak tido ngan mama dia.
nasib lah mama dia lembut hati orangnye yer.

Zura memang suka kalo tengok gambar2 Mia makan.
semangat kan dia makan.. kalo masak pape, mesti rasa puas hati kalo tengok anak2 makan semangat camtu.
rasa hari2 pon nak masak.
kalo anak zura, si Anis x kuat makan.. tapi Delisha nampak dia jenis pemakan. semua bende pon dia makan.

buffet Rm15?? murah lah kan!
tapi kena orang tangki kecik rugi jugak. hahahaha
kalo tangki besar cam zura memang berbaloi sgt2. muahahaha

suka lah zura tengok bilik anak dara Lieya~
cantek sangat.. warna pink tuh menyerlakan lagi kecantekkan bilik tuh.
bagus lah ajar dorang kemas bilik sendirik kan~
ringan sikit beban mamanye~

Rajinnyeee buat donut. tapi betol lah kan~
bila dapat jiran yang rajin memberi.. naik segan kita kalo lambat2 balas kan~
seboleh2nye nak cepat2 balas pinggannye. :)

kemain comel Dayyan menyengih~
nampak tomey cangattttt~
geram pipi Dayyan~

Amboiiii.. kemain gebu lagi cekodok Lieya tuh.
camner bancuhan nye Lieya??

May 8, 2014 at 12:24 PM

Mak lieya muda lagi rupanya yeh....mesti mak seronok dapat Hp Lieya...hehe dia dah tau ke belum tu bakal dapat hadiah best dpd anak anak?
Rayuan tu sama je ngan anak bongsu Okje ...asyik nak tido sekali aje...kacau daun sungguh hehe....
Rajin jiran sebelah awak yekk.... dari hari tu rasanya asyik menganto makanan, Untung dapat jiran sama sama rajin menggentel ni hehe

May 8, 2014 at 12:40 PM

happy belated besday auntie jelita....
now...LENOVO tgh in ...semua pakat tukar lenovo...mcm ok jer..

ok ler jugak si jaja siap minta izin dulu
kalau Batrice..tengah2 malam tau2 dia dah menyelit sama ....
papa ler kena mengalah tukar ke bilik dia..
tidur udah ler ganas...

May 8, 2014 at 1:04 PM

kak,saya silent reader blog akak.saya kagum sangat dgn akak..kul brp ye akak bgn pagi untuk sediakan bento ank2 akak??leh share x rutin harian akak??

May 8, 2014 at 1:17 PM

tetap suka ngan bento utk anak2 ko
sila upload byk sket gambar bento ye

May 8, 2014 at 1:19 PM

suker bento tu semua, nanti share resipi ek... donat donat donat

May 8, 2014 at 1:21 PM

Mesti mak terhari dgn pemberian anak-anak. Macam itulah kita Lieya. Dpt kad dari anak pun dah terharu sebeb anak kita belum berduit. Mak Lieya anak-anak dah berduit dptlah yg lebih bermakna. Tapi naluri anak dan ibu tetap sama juga kan..

May 8, 2014 at 1:30 PM

rajin anak2 dara lieya kemas rumah tuu...
donat nnpk gebuz je tu..mesti sedap...masak sendiri ni mmg puas hati sangat sebab anak2 dpt mkn air tangan kitakan...

May 8, 2014 at 1:53 PM

Syiok tgok gmbr2 mknn lieya..
Sakan btul lieya masak .
Rajin..

Rm15 utk buffet??ala knp kt putrajaya jek

May 8, 2014 at 1:53 PM

Suka tengok akak berbento, akak memang rajin lah.. :)
Myra yg tengok pun rasa lapar nak makan :D

May 8, 2014 at 2:44 PM

untung mak lieya dapat hp baru.hehe..

macam biasa mmg tabik dengan bento mia mija..comelnya donut!

mia kuat makan macam anty la.huhu

dayyan rajin tolong mama..:)

May 8, 2014 at 3:12 PM

wah sekarang mmg tengah popular lenovo kan. baik hati anak2 makcik jalita ni.. semoga makcik dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. nanti boleh la buat group whatapss anak beranak.. berebut2 kan masing2 nak bercerita..

May 8, 2014 at 3:20 PM

lepas besday gak....tak dpt hadiah pung..hehheeee
sangat teruja nengok lieya siapkan bento untuk miamija..bgun nye pukul brape nie? nak masak pelbagai tu..huuuu..sue kagum tau...
dayyan yang cute!!!! nak gak bby boy nie...
wah..mulat2 cengkodok pisang die yer.....

May 8, 2014 at 3:39 PM

Tengkiyu lieya smp dua kali jengah entry nasik lemak aku tuh.. i love u.. i loe u two, three, four la !!!



Wahh suka la mak ye dpt hadiah henfon. Pasni invite mak dlm grup wasap, suka la mak dapat tau perkembangan anak-anak setiap masa setiap detik.


Meriah betol bento mija ngn mia yerk. Skrg aku pun dah stat hias2 dah mknn utk anak2..


Huih murah betul buffet lunch rm15 je sekepala. Time aku based kat JANM aritu takde pulak. Ciss sgt !!


Bila tengok gambar mia mija kemas bilik sendiri teringat pulak zaman dok kat asrama dedulu. Setiap hari wiken kitorang diwajibkan gotong-royong kawasan dorm masing-masing


Sedapnya donut tuh. Dulu pernah terbaca lieya buat donut yang pintal2 tuh. Akusampai sekarang tak konfiden nak buat donut sendiri, takut keras kejung macam batu.. wahahaahahah !!!


Dayyan cam muka pelakon Mia Sarah pulok dalam gambar kat atas tuh

May 8, 2014 at 4:30 PM

bestnya jamu mata petang² ni kat sini

May 8, 2014 at 4:37 PM

moga mak ko sihat walafiat n sentiasa dlm lindunganNya... best lah dpt enpon baru

ko best tul aku nengok bento2 korang tau...

bgs lah dak mia... rajin neman ko berbuka sambil dia amik kesempatan ngap sekali hehehe

aku ckp mls bt donat... naper ntah kaul kuih yg manis2 nih mmg lembbs sgt nk jln

dayyan dh potong rambut ek, alaahhh aku suke rambut mushroom dia tuh

May 8, 2014 at 5:07 PM

Wah rajinnya mendonut....

May 8, 2014 at 6:26 PM

wah, best nyer hadiah birthday mak… boleh la selalu ber'wechat' dgn cucu2 lepas ni :)
Owh, gitu kek dahnya… hujung minggu kena tidur bawah ketiak Lieya yer? hihihi, mcm2 ragam anak2 ni…. kalau anak2 saya pun, siap buat giliran siapa boleh tidur dgn ummi….
Bagus Lieya ajar anak dara kemas bilik sendiri… Ringan sikit keje mama :)
Lieya, mcm mana nak buat cekodok yg boolat bolat lagu tu? Saya punya selalu jadi leper jer… huhuhu

May 9, 2014 at 12:06 AM

Buffet kat tempat mana ni lieya? Nak pergi jugalah.. hihi..

alhamdulillah... mak lieya sihat dan semoga panjang umo hingga dapat lihat kebahagiaan keluarga hingga ke anak cucu pun dah besar ya...seronokla dapat hp baru.

Saya dah cakap..kawan lain mesti jeles mak mija mia ni bahi diorang bekal sedap2 setiap hari
Nak ajar anak bujang saya kemas bilik sdiri jugalah nanti.. kononnya berdikari ya. Kena mula dari awal kan...

meh mitak sikit donut tu. Naim ni asalkan donut tu sedap..dia tak nak makan benda lain dah..tu je dia telan

May 9, 2014 at 8:37 AM

eh birthday mak lieya sama dengan husband saya lah!
happy belated birthday makcik, dapat handphone tu =)

wah, cantik dan gebu donat tu
saya pun next time buat nak buat macam-macam flavor! =)

anyway happy weekend lieya =)

May 9, 2014 at 9:30 AM

salam lia wahhaaa rajin nya lia masak pagi2....sedap2nya rajin lah lia ni....

May 9, 2014 at 10:13 AM

One word from me. Rajin-giler-kau-masak-lauk-utk-sarapan-dan-lunch-sekali!!!!

May 10, 2014 at 9:19 AM

assalam
salam kenal dari saya akak :)
baru jadik follower sini.. hihi..

selamat hari lahir juga buat akak

wah menarik tgk bento2 anak2..
saya pulak yg terliur..

ramai ckp kt situ murah.maknan pon best..

cntiknya blik anak dara..

dayyan..alolo so sweet :)

May 10, 2014 at 11:59 AM

mesti mak lieya suka ni...untung dapat anak macam lieya n adik beradik lieya
amboi rajinnya lieya...macam2 masakan ada...kreatif lak tu...

May 10, 2014 at 2:22 PM

Tgk bento bdk berdua tu kecur air liur..Selamat Hari Lahir makcik moga murah rezeki selalu dan dikurniakan kesihatan yang baik

May 10, 2014 at 9:17 PM

Tgk bento bdk berdua tu kecur air liur..Selamat Hari Lahir makcik moga murah rezeki selalu dan dikurniakan kesihatan yang baik

May 10, 2014 at 9:18 PM

eh eh.. comelnya bilik anak akak kaler pink.. tingkap tu comel..
lagi satu.. makanan dalam bekas panjang2 tu nmpk kiut gilaa... mcm susunan bento lak. heee

May 11, 2014 at 9:45 PM

hehehe bab2 masak ni mmg x boleh lawan lieya lah... eh kat PICC adam buffet murah Rm 15 ,,. kena cuba ni !

May 12, 2014 at 12:49 PM

cantiknya bilik anak dara u :)

May 12, 2014 at 3:14 PM

Salam Lieya,

Akak skodeng kejap tapi lum baca entri ya. Jangan marah pulak :) Nanti akak datang balik baca dengan khusyuk. Nak ajak mengomel kalau free tanpa unsur paksaan di entri ini :

http://mummydearie.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

(Apalah rules dia cam ni yek...nak kena bagi tau pulak satu-satu. akak ni dah lah lurus bendul!)

May 12, 2014 at 3:47 PM

Antara Blog yg bl free nak jengah semestinya blog lieyalatif. Hehe.. mcm memanggil2 je ke sini..

Syokkan ada anak yg suka makan dan pandai makan mcm2.. klu la anis selera mcm mia ni..seronoknya la.. to silap sendiri jugak la sbb x sabar mcm lieya kot. bila anak2 dh x nak makan or berbekal omak pun surrender cpt nau dan mls dh nak buat2 lg.. hehehe.. teruk betul!

May 12, 2014 at 10:19 PM

Wah bestnya mak dpt hp baru..Lepas nie senang la nak WhatsApp kan.. =D

May 13, 2014 at 2:04 PM

Ni barulah betul-betul baca dan komen :)

Wah, sekarang main mesej telefon aje anak beranak ya? Kelas gitu .... Bab bento anak-anak ni, akak memang tak terkata apa lagi dah kat kerajinan Lieya ni. Akak give uplah nak challenge. Eh, belum ajak challenge dah give up.. nampak no tersangatlah malasnya ibu mithali yang seorang ni :)

Sayangnya rambut mushroom little-little Dayyan dah kena potong. Sekarang fesyen apa pulak si Dayyan ni? Jangan sebiji macam otomen dia sudahlah...ngucap panjang nanti akak tengok, hilang ke-chubby-an dan ke-cute-an Dayyan tau!

May 14, 2014 at 9:41 AM

Happy belated birthday utk mak lieya. Best tu dpt HP. Sedapnya tgk lauk pauk bento miamija ☺

Wa.h...murah tu buffet RM15.00.

May 14, 2014 at 10:25 AM

lenovo tuhhh kelasss mak k.liya! hahaha
bento benti miamija memang best! waaaa untung laaaa awk dpt mama mcm ni sygg....

May 14, 2014 at 5:07 PM

kagum akak ha dengan bento mia mija gak lagi...
oooo merayu nak tidur ngan mama yerk...
seronokler mak dapat anak2 yang sayangkan dia....
berwhatsappler sesajakan...
bestnyer der bilik sendiri untuk dikemaskan....
ooo berbaloi2ler RM15jer kot... kena cuba utnuk warga2 putrajaya...

May 19, 2014 at 2:38 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy