Wednesday, May 7, 2014

wordless wednesday ~ kesedapan keenakan!!



WW ~ pekene sekerim kat kenny rogers... beli semangkok ni share le tige beradik...ehhh kemain kemut (kedekut) dayyan.... aku malas nak beli sorang satu sbb tau dah sure tak abis punye...







eleh...takat mane laa leh masuk perut die pun...last2 kakak jugak tolong perabiskan! hiks!




*keek lieyalatif*






55 celoteh sahabat

Wah, comelnya sebutan si Dayyan ni.. tak sabarla saya nak dengar Nazif menyebut pulak.. dah ada sikit2 perkataan yang dia mula sebut sekarang ni.. comellah..

Gambar akhir tu nampak macam rambut Dayyan ni diset kat salon la... hihi

May 7, 2014 at 9:05 AM

menyelerakan sekerim dayyan tu......

May 7, 2014 at 9:16 AM

selera betul tiga beradik makan mee sup.. sampai fifi terliur weiii....

May 7, 2014 at 9:22 AM

pandainya dayyan..kagum aku lieya :)

awatif kalo kita ajar tak penah nk concentrate la..naik jemu aku kdg2 tu..

May 7, 2014 at 9:28 AM

Aiskrim dayyan tu buat kita lapar laaa

May 7, 2014 at 9:31 AM

kalau aish pun dia xmo kongsi..
belajar mana ntah kedek tu
hadehhhhhh!!!

May 7, 2014 at 9:41 AM

dayyannn nak sikit blhh??
hihi~die hadap sorang yea...

May 7, 2014 at 9:43 AM

nyummmyyyy...mehla share ngan acik skit dayyan...

good boy dayyan...;)

May 7, 2014 at 10:19 AM

dapnya eskrem dayyan...
nak sketttt..

May 7, 2014 at 10:29 AM

Sedap pulak tengok Dayyan makan eskrem...

May 7, 2014 at 10:40 AM

Hai Lieyaaaa..
Anak2 kalo dapat pekena eskrem memang x pandang makanan lain dh kan~
Kemain lagi Dayyan nak makan sensorang yer.
Macam tangki besar sangat jer gayanye.. hahaahha
tengok pic last tuh.. kemain kembong lagi mulutnye.
sehabes boleh lah tuh suap eskrem masuk mulut tuh.

Pandai dah Dayyan kenal color n bentuk yer~
bijak sangat dia~

May 7, 2014 at 10:54 AM

aku nak komen pasal kursus kau

tengku naufal tu best giler kan... aku suker... aku penah berkursus ngan dia. syok wei... hensem dah satu hal. dia ade citer pasal aruah kakak dia tak?

cantek baju kau noks, baju dinner tu

pastu handbag yang kau dapat tu... mak sentap hokey sebab mak dah lama nak beli beg mcm tu. dushhh.... jeles! jual kat aku nokssss... ari tu ada kat nile.com pastu dah takde. aku marah ni sebab dah abes

May 7, 2014 at 10:54 AM

dayyan cer bg aunty soya sikit..belom sempat kakak kamo, umi kamoo..apatah lagi kamoo dayyan, aunty soya dah abiskan..hahahhahah

May 7, 2014 at 11:30 AM

Dayyan apa kisah. Janji dia dpt jadi yg tukang 'open ceremony' aiskrim dulu. Tak habis tu tolak tepi. Dah kenyang dan puas siapa nak makan silakanlah...

May 7, 2014 at 11:31 AM

bersungguh beno otomen ni makan eskrim... hihihi

May 7, 2014 at 11:33 AM

kalo dayyan mampu abiskan ni sengsorang lieya memang tabik springggg arr..hehe..
kemut ehhh dayyan??

May 7, 2014 at 11:56 AM

sedap..sedap......macam makan sensorang je..kakak2 tak dibg ker? heeee

May 7, 2014 at 12:05 PM

memang tak habis dayyan makan tu kan lieya..banyak aiskrim tu

May 7, 2014 at 12:21 PM

Aq tgk eskrem Dayyan tu lsparnya weh..nnt weekend lah ajak hb..ekeke

May 7, 2014 at 12:29 PM

amboiii... dayyan, gaya mkn mcm x mau kongsi jerr.... aunty nak jugakk...
nureen klau g KR slalu mkn yg larva tue.. perghhh mmg sodaplah
ni buat nak g cari ni... terangkat abesss

May 7, 2014 at 1:07 PM

Rasa nak makan eskem plak bila tgk eskem dayyan ni :-)

May 7, 2014 at 1:16 PM

beli pisang sesisir..
beli aiskrim setapauwe
beli coklat
yeay!!!
satu rumah boleh makan..puas!
hahaha

May 7, 2014 at 2:08 PM

adeeeh tgk dayyan mkn eskrem tibe2 rase mcm nk makan eskrem jumaat ni je =p

May 7, 2014 at 2:28 PM

Alo3x otomen sorang ni.... Cute aje. Rajin belajar ya, Dayyan. Kawan kat rumah ni rajin menyusun cars aje kat rumah sambil melayan youtube entah apa-apa. Sekarang ni tengah belajar cakap Korea kot tapi satu aje yang jelas - andaeyo... gitulah kot bunyinya!

May 7, 2014 at 3:21 PM

comelnya dia conquer sekrim tu, aunty nak ckit :)

May 7, 2014 at 4:11 PM

Mcm tak sabar dayyan nak mkn sekerim tu..

May 7, 2014 at 4:27 PM

alahai makan eskrim ye.. eskrim tu banyakkan, mesti tak habis.. nasib ada kakaknya :)

May 7, 2014 at 4:43 PM

hahahhaha bdk baru kenal lieya, baru nk merasa itu yg kemut sikit tuh heheheh... anak aku pun kadang gitu, mintak sikit takmo bg... tp bile dia dh tak nk udah lunyai biskut dia mkn pun dia suap kt kite

May 7, 2014 at 4:50 PM

sedapnyer eskem tu...=)

May 7, 2014 at 4:54 PM

sedapnya sekerim dayyan..
mintak acik sikittt

May 7, 2014 at 4:58 PM

mee sup sedapnywr...terasa pulak bunda nak makan mee sup...

May 7, 2014 at 5:04 PM

aiskrm semangkuk tu mmg byk..cukup sgt klu makan share 3 org..sorg satu mmbazir je..comel aksi dayyan..dah pandai ye dia sebut bentuk2 tu semua..so clever!

May 7, 2014 at 5:09 PM

@Daddy Ziyyad

Setuju dengan DZ!

Yihaaa.

May 7, 2014 at 5:13 PM

Waaa..terliur pulak tengok eskrem die..huhu


P/S: Kan best kalau boleh dapat income sambil-sambil ber-bloging.

May 7, 2014 at 5:27 PM

wahh sedapnya skrem tu
bagi makcik sikit, nak rasa secubit hehe :)

May 7, 2014 at 5:40 PM

kalau share lagi best

May 7, 2014 at 5:41 PM

Amboi kemain dayyan dia sorang je ngadap eskrem tuh yer.. hehehe

May 7, 2014 at 5:55 PM

hehe dayyan.. amboi mangkok eskrem lagi besar dari muka.. mmg lah tak abes kannn hehehe
nasib ada kakak2 boleh tlg sapukan lebihan eskrem dayyan yg tak abes tu ;)

Dah pandai pilih kaler yer.. dah boleh lompat lah dayyan.. terus masuk darjah 3 hihihi
aku nampak mia je yg nganga makan mee sup ko tu lieya.. tgk badan bambam dia tu mmg sesuai hehehe

May 7, 2014 at 10:35 PM

Sedapnye eskremmmmm..aunty nak skit boleh?

May 7, 2014 at 11:09 PM

kalau eskreme mcm ni bukan dayyan je kdekut.. acik ni pon x nak share dgn org gak.. =P

May 8, 2014 at 8:41 AM

kalau unty lah makan eskerem mcm ni
mmg unty taknak share ngn sesiapa..hahahhaa

May 8, 2014 at 11:17 AM

hehe...budak budak kalau kedekut mmg biasa...okje tak hairan...hehe hendak hendak depan mata ais krim menggiurkan gitu tambahlah bakhilnya datang hehe...

May 8, 2014 at 12:43 PM

oit dayyan
auntie pose la
sabar ajelah

May 8, 2014 at 1:15 PM

Sampai comot2 ha..
Sedapnyaaaa...hehee

May 8, 2014 at 2:45 PM

sedap...sedap...sedap...ngences tgk kak oi....

May 8, 2014 at 3:18 PM

wah mcm iklan eskrem pulok, mcm2 posing style.. aku pulak terliur..dh la skrg ni musim panas..

May 8, 2014 at 4:35 PM

Kalau anak anak sy kena beli sorg satu sbb memg hantu eskrem diorg nih

May 8, 2014 at 6:22 PM

Ololo dak hencem makan icecream...
Auntie nak sikit boleh...

May 8, 2014 at 6:36 PM

hehe...kelakarlah dayyan ni
kalau aisy pun gitu juga lieya, last-last berkongsi juga!

eh lieya, saya nominated lieya untuk liebster award
lieya boleh tengok details dia dalam link yang saya sertakan di sini
sudi-sudikanlah participate, tapi tak ada paksaan tau =)

May 8, 2014 at 9:14 PM

banyak ice cream tu… sah2 tak habis kalau kongsi satu sorang :)
Well done Dayyan! Dia dah kenal all the colours and shape.. Aunty pun kagum tau :)

May 9, 2014 at 12:10 AM

kemain ye dayyan..gaya mcm nk mlm sorng j tu.hihi

May 10, 2014 at 12:01 PM

banyak nampak aiskrim tu ...

May 10, 2014 at 2:22 PM

Mee sup.. yummy!!! Slurppppp!! Anak2 ena pun suka mkn mee sup.. nak2 wat sendiri.. blh buh apa saje.. tp bab makan sayur totap failed! Mak jugak terkulat2 kena abiskan.. sobx..
Bagusnya.. serba blh betul mama miamijadayyan ni.. seronok bila anak pandai hasil usaha sendiri kan.. tp rasa frust bila x berhasil. Mula la fkr bkn2.. hehe

May 12, 2014 at 10:13 PM

Sedapnya.. berselera tgk dayyan makan aiskrim..=D

May 13, 2014 at 2:05 PM

kakak duk tunggujertu.. bila dayyan nak berenti makanni....

May 19, 2014 at 2:43 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy