Thursday, May 29, 2014

thursday ~ random photos


salam kamis kengkawan....cam biase jom2 tgk entry random photos aku tiap2 kamis....



*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • nampak tak aktiviti dicuti sekolah.... baru sehari cuti dah jadi fesyen designer ekekeekekek
    ...pastu dok ngadap henset jek ...takpe laa bagi can ...


  • gaya macho takleh blah...tapi masuk pool berkepit jek ngan apaknye haahahahaah... untung budak sorang sorang nieh, kakak2 gi swimming class, die dpt le free2 main air gak....alang2 tunggu kakak abis kelas kan....



  • bento miamija ~ utk pagi megi goreng + telur gulung...utk lunch plak nasi putih + ikan goreng + telur gulung + nenas masak lemak ikan masin...biskut tiger wat kudap2 time kafa....salads tu aku punye bekal hahahaahhaha



  • aktiviti dihari jumaat.... dah lame tak lepas gian kat karaoke katenye....eh makan kat superstar alamanda ni not bad gak....ari tu order ciken chop die sedap sbb grilled punye...serius sedap!



  • bento miamija ntah bile2 minggu ntah.... tapi yg pasti bento ari jumaat sbb biasenye jumaat aku bekalkan yg simple2 jek kang lunch balik makan nasi kat umah jek, tapi tau aku masak nasi ayam seboleh2 nak bawak gak nasi ayam...so aku buat  portion kecik2 jek.... nasi ayam sup puyuh...


  •  dah try tak acar ikan masin ni? sumpah sedap.... makan lak ngan nasi panas2....aku suke kalo makan nasi lauk kari makan ngan acar ikan masin ni...terbaik wooo!!



  • bento miamija lagi hahaahahah...utk pagi kuew tiow goreng + roti nuttela...utk lunch plak nasi putih + ikan bawal masak sos + biskut teddy bear.... 2 minggu ni start cuti berbento laa aku sbb dah cuti sekolah kan.... tapi pagi2 tetap i masak tauuuu....kang ape en laki ngan anak2 nak makan kat umah tu kang....



  • enjoy hidup ko yeak mia!!  mase ni ari betul2 abis exam .... kemain suruh aku pasang karaoke....



  • ari tu kawan aku gi cameron highland...kirim jagung mutiara.... ape lagi, pesta jagung laa aku hahahaha...kebetulan puase mase tu, napsu mencanak2 laa tingin nak makan kan....... so buat due jenis cekodok terus...cekodok jagung manis ngan cekodok jagung versi ikan bilis..... rangup2 sedap betol!



  • eh byk lak pic makanan dlm entry random photos kali ni haahahaha...halal la yeak dik non!.... sape tau ni mee ape? heheheehe yeszaaa!! ni le mee tarik warisan asli yg femes tu....aku suke makan kat sini....


amik ko! keek pun pasal makan jugak haahahahaah
*keek spegeti carbonara*




44 celoteh sahabat

singgah pagi di sini..
Amboi...nak jdi fesyen designer ke tuh...
hihi~macho ar dayyan...ada gaya...hihi~
mak suke karok..anak pun suke..ada geng ar..:P

May 29, 2014 at 9:04 AM

silent reader je selame ni tp ri nie tingin nk komen.. rajin akak masak pagi2.. kite masak pagi mmg mood ke laut kak.. hahahah

May 29, 2014 at 9:16 AM

suka tengok bento liya buat. tak sabar tunggu adli sekolah boleh lea buat jugak bento ni. tapi budak lelaki ni lain sikit ngan budak pompuan ni.

May 29, 2014 at 9:17 AM

terbaikla lieya ni tahun depan dinobatkan ibu mithali.. kikikik nak try buatla carbonara tu..

May 29, 2014 at 9:19 AM

Hari makan sedunia....ha3x....apapun seronok tgk mamamiamija masak utk ank2....InsyaAllah byk kelebihannya....

May 29, 2014 at 9:20 AM

amboiiii semua menarik nih!!

May 29, 2014 at 9:26 AM

mmg saja bikin kan..semua makanan ni..lapo tau tak..hahahhahha

May 29, 2014 at 9:30 AM

Ha ha ha..dr atas sampai ujung entry
nata aku disajikan nfan mknan.....
saja ko kan lieya.....

May 29, 2014 at 9:35 AM

Kenyang terus tengok Bento Mia Mija hehe....
Ohhh nilah yg awak cakap buat cekodok jagung hari tu yeh....Ingat petang ni pun nak buat cekodok jugaklah Lieya oiiii...kemecer dah mak ni hehe.... OKje puasa ganti hari ni tulah pasal....huhu.....
bilalah nak habis ganti ni ....
Untung Mia Mija dan Dayyan dapat mak yg rajin dan kreatif...tapi yang paling untung, of koz le cik abe hehe...dapat semua !

May 29, 2014 at 9:38 AM

enjoy betul mia, dengan gaya tangan teringin aunty nak dengar, mesti best. sedap spageti carbonara tu..mee tu pun nampak sedap :)

May 29, 2014 at 9:48 AM

nasib bak ler akak x puasa hari nie lieya...rajin ko masak pagi pagi ek...bagus betul la...

May 29, 2014 at 10:19 AM

kemain lagi mieya yek...jadik fesyen designer yer...lepas snap gambor...seronokla dia...mana mija hehe..
dayyan dah ala2 perenang negara ekeke..
amboi lauk pauk dia meriah sungguh....terus lapo nengok beno mieya mieja ni tau...

May 29, 2014 at 10:20 AM

Meriah dengan makanan kak. Malas nak tengok. Lapar. Haha

May 29, 2014 at 10:31 AM

lapar lapar...hheee.... macam kita dulu bila dah habeh exam memang buku campak kat sudut2 je...hhee

May 29, 2014 at 10:33 AM

kenyang tgk gmbo, hehe....

May 29, 2014 at 10:49 AM

tabik double spring kat lieya coz gigih bangun awal pagi siapkan bento miamija...

May 29, 2014 at 10:53 AM

cuti sekolah ni enjoy la skit..meriah lieya punya bekal..ade jer idea nak masak..
kelakar tengok si dayyan..untung ehhh dapat swimming pree..

May 29, 2014 at 10:56 AM

terliur tgk gambo2. miamija swimming kat pool p16 ye? org dewasa boleh belajar x? haha

May 29, 2014 at 11:00 AM

Adoiiiii...lapar tgk makanan² tu. Beli kat mana acar ikan masin kurau tu lieya? Maca sedap jewr.

May 29, 2014 at 11:04 AM

suka acik tengok..lieya rajin masak untuk bekal anak2

May 29, 2014 at 11:04 AM

Gumbira la budak-budak tu cuti sekolah ye.Papa lak ada kat umah.Mama pegi keje baik2 ye.Akak time cuti sekolah ni nak qada' balik masak2 kat dapur tu ha

May 29, 2014 at 11:22 AM

tergelak-gelak aku baca ayat ko kat dayyan tu..ko ni kan...karok sakan si mia...hhahaha...cekodok jagung ko tu kemain menggiurkan lagi dan Bento Mia Mija The BEST...

May 29, 2014 at 1:18 PM

mia sti tengah nyanyi lagu Frozen...let me go..let me go..hehee..macam biase..comel2 bento miamija kan..agak geram gak nie....heeee

May 29, 2014 at 1:45 PM

Wahhhh....banyaknyaaaa bento. Besntnyaaa. Bila lah akak nak berpeluang masak2 untuk bawa kan bekal laki dengan anak. Mesti best kan. Akak suka, tapi tak berkesempatan. Kenkadang dah letih sangat dek travel...makan jer apa ada. Liey, sedap yer acar ikan masin tu. Akak boleh percaya dengan selera awak...sebab rasanya anak tekak kita sama2 ngada2. Hehehehehe

May 29, 2014 at 2:04 PM

Lieya perasan tak anak dara Lieya yg sorang ni makin comel-berisi
Penangan bento yg cantik tu tambah berseleralah agaknya kan:)

May 29, 2014 at 2:06 PM

bab makanan mmg sentiasa best....
menyelerakan :)
karaoke pon menarik.. last rasanya dh bertahun kot... huhuuuu
mcm menarik gak weekend ni buat carbonara kan :)

May 29, 2014 at 2:24 PM

lieya..pecap2 air liur ahkak sis...huhu

May 29, 2014 at 3:29 PM

ha'a lah, kali ni banyak gambar makanan
chiken chop paling menyelerakan!
tu yang gambo atas sekali, disney princess ye?
mana nak cari ye

May 29, 2014 at 4:47 PM

wahh..comel2 patung miamija tu.. nak update ig ke tu?? hehe

bgusnya lieya ,tiap2 pg sempat masakkan utk anak2.. harap nanti lya pon blh buat mcm ni kat asya.. mcm takut je nak bg dia beli kat kantin darjah 1 nanti.. tgk aritu dah, habis luka tepi mata

May 29, 2014 at 6:42 PM

bagus anak dara lieya nii.. elok je menan masing2.. kalo anak2 ena.. kejap je menan tu semua.. lepas tu semua di humban nya dalam 1 box.. bila nak main dituangnya semua sekali.. sakit paler memikior kannya..

syok jamu mata ngan bendto warna warni..
amboi kemain lagi karaoke tu je.. hihi

May 30, 2014 at 7:52 AM

Suke masuk kat blog ni...selalu dihidangkan dengan berbagai makanan...
Mee sup cendawan ke tu...sedap nyer tengokkkk...

May 30, 2014 at 10:10 AM

aduhhh.. tak tahan tengok makanan tu.. semua sedap2...

May 30, 2014 at 11:10 AM

wah byknya gmbar makanan!!! tgk mainan si kakak mia tu geram je tgk.. dulu masa zaman kite kecik2 xde pon mainan cute2..

May 30, 2014 at 12:25 PM

sedap nye kakkkkkkkkkkkkk. awat semua pasal makanan ni !!!

May 30, 2014 at 2:26 PM

tergoda akak tgk keek spagerti carbonara ko lieya... jejes air liyo.... huhuuu

May 30, 2014 at 3:39 PM

Gambar bento miamija tu memang sentiasa mengimpressedkan akaklah, Lieya. Bilalah agaknya akak boleh buat gitu untuk superheroes. Kalau jenis pemakan takpalah juga, ini bersilat kita pagi-pagi bangun masak tetiba katanya tak mahu bawa bekal. Mahu Mommynya lari terus pergi gua Batu Caves bawa diri nanti!

Wah, bukan main lagi anak dara berkaraoke di rumah. Penuh keterujaan. Cuti sekolah, sukahati merekalah nak buat apa. Nampak gaya tak lama lagi si Mia ni dah boleh memasak secekap mamanyalah dah selalu menolong di dapur :)

May 30, 2014 at 3:54 PM

rajin berbento ye..

May 30, 2014 at 5:39 PM

acar ikan masin tu serus teruja tgok..entah cmna la rasanya ekk..coq jagung manis alahai sedapnya..bento mia mija sentiasa asyik dipandang..:)

dayyan macam biasa dengan aksi macho perenang profesional..si kakak tu kemain karaoke,jadi fashin dsigner,,heavan katanya peksa dah habis

May 31, 2014 at 11:13 PM

Sukanyaa tgk bento lieya untuk anak²...

Waa rajinyaa anak dara Lieya masak yerr.. carbonara..plak tuh nyum²

June 1, 2014 at 6:50 AM

syioknyer cuti2 sekolah ni kan..... main x der yang nak marah..... hihi

June 3, 2014 at 4:40 PM

buruknye kwn ko yg duk nyanyi tu lieya oii.. hehe

June 5, 2014 at 8:49 AM

Rajin yer lieya berkeek ye....julia rajin guna ig ye video je heheh takpun mix gambar dlm flipagram buat vid....seronok tgk family you growth well

June 6, 2014 at 9:37 AM

nyummy betul masakan u.. rajin yang penting..

June 6, 2014 at 5:24 PM

Pool tempat miamija blaja berenang tu strict betul kan peraturan pakaian dia. Mmg wajib pakai pakaian renang..

Sempat lagi yer gi karok time lunch hour mentang alamanda dekat bebenor ngn opis lieya. Zura dah lama tak g test suara nih...

Nanti zura nak usha entry lieya pasal mi tarik tuh...

June 8, 2014 at 11:57 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy