Wednesday, June 4, 2014

BBQ kat kampung...


Assalamualaikum...salam rabu salam 6 syaaban...

*
*
*
*
*

V

weekend lepas balik johor.... semua ade so buat le BBQ sempoi2....



30 kepak ayam, sosej, ikan, satey 60 cucuk....sempoi2 jek...




lepak kat beranda makan ramai2...



nyum!



dulu buat sampai tak abis....kali buat just nice jek licin ....



tukang hidupkan bara hahahaaah



paling tak sangka....betul2 timing kiteorg sampai ke putrajaya balik dari johor, dpt panggilan nenek aku pulang kerahmatullah...innalillahiwainnailaihirojiun...moga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman dan solehah.....alfatihah...


“Dan sesungguhnya Kami akan memberikan dugaan kepada kalian, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa (nyawa) dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar. Iaitu mereka yang apabila ditimpakan dengan musibah, mereka mengucapkan;
“Sesungguhnya dari Allah kita datang dan sesungguhnya kepada-Nya jua kita kembali.” [Al-Baqarah: 155-156]







*keek BBQ*




Jun 3, 2014 | Bbq✌️ by lieya_latif on Keek.com

46 celoteh sahabat

Dah happy2 dapat berita sedih pulak kan.. ujian Allah nak bagi..
Al fatihah.. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 beriman..

June 4, 2014 at 9:05 AM

takziah skali lagi...
Al-Fatihah buat arwah..

sronok klau dpt kumpul ramai2 n ber BBQ
nureen slalu raya ja la dpt kumpul tue pon x penuh... ada yg blk umah mertua

June 4, 2014 at 9:15 AM

seronok berkumpul ramai2 kat kpg sambil makan2...

innalillah... alfatihah utk nenek

June 4, 2014 at 9:17 AM

sedap nyerrrr.!!!

June 4, 2014 at 9:29 AM

dapnyer kepak ayam bakor dan sate.... :)

Alfatihah buat arwah nenek lieya....

June 4, 2014 at 9:40 AM

al fatihah...moga arwah di tempatkan di kalangan org yg beriman,,, seronok tu bbq sesama kan

June 4, 2014 at 9:45 AM

al-fatihah untuk arwah nenek..kira sempat la lieya jumpa masa kat kampung kan??

BBQ dalam suasana kampung gitu memang beshh..sonok la budak2..

June 4, 2014 at 10:04 AM

Al-Fatihah buat nenek lieya..semoga arwah ditempatkn bersama org2 beriman..in syaaAllah..

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bbq..patut la blog tak berupdate..balik kampung ye :)

June 4, 2014 at 10:12 AM

Al fatihah utk arwah nenda..

Best..dh lma kitaorg xbuat bbq..

June 4, 2014 at 10:16 AM

Takziah lieya...

Best bbq..

June 4, 2014 at 10:17 AM

Takziah kak lieya...

Amboi..nieyl pu aritu ada wat gak BBQ tapi terlupa nak up kat blog..huhu~

June 4, 2014 at 10:19 AM

mmg best kumpul reramai pastu buat bbq kat umah
lagi byk save dr makan kat luar reramai kan
tp kalu sekali sekala apa salahnya ye tak

alfatihah buat arwah
salam takziah lieya

June 4, 2014 at 10:21 AM

Bestnya...meriahnya dapat berkumpul ramai² macam nih.

Takziah buat lieya & family & Al-Fatihah buat arwah.

June 4, 2014 at 10:24 AM

Alfatihah buat arwah nenek Lieya. Salam takziah buat Lieya sekeluarga.

Seronok bila dapat berkumpul ramai-ramai ni. Lepas tu macam-macam idea datang bila dah berkumpul. Sesekali pekena BBQ kat rumah memang best tapi kalau akak bab kipas mengipas ni memang surrender lah. Bab makan je yang tak pernah surrender :)

June 4, 2014 at 10:38 AM

Al-Fatihah......

Lieya, sedapnyaaaa nampak. Sate tu pun buat sendiri yer? Bahan2 perap dia nampak cam sedap jer Lieyaa....ngencesss akak. Bakar pun elok jer takder hangus2. Cemerlang sungguh.

June 4, 2014 at 10:44 AM

bestnye bbq ramai2.. dah lama tak bbq.

al-fatihah buat nenek lieya.

June 4, 2014 at 11:01 AM

Assalam lieya...
lamanya akak tak berbbq mcm ni.... semakin hari semakin sibuk hidup ni rasanya.. seronok dpt kumpul & bbq mcm ni kan... nnt nak buat jugalah...
takziah di atas pemergian nenek ke rahmatullah... innalillahiwainnailaihirrojiun...

June 4, 2014 at 11:02 AM

Ber BBQ yer..best nyer...lama dah tak buat dirumah..asik dok menempek umah BFF jer bila nak buat BBQ ni..

Al-Fatihah buat almarhumah nenda kamu..

June 4, 2014 at 11:13 AM

Seronoknya dapat berkumpul dgn family kan...
Al fatihah atas kembalinya nenek Lieya ke rahmatullah...semoga roh arwah ditempatkan dikalangan mereka yg beriman..

June 4, 2014 at 11:46 AM

Duk elok2 happy...tiba2 dpt berita sedih...mesti terkejutkan..moga arwah ditempatkan bersama mereka yg beriman...takziah utk lieya dan keluarga...

June 4, 2014 at 12:10 PM

Al-Fatihah... semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yang beriman... amin..

June 4, 2014 at 12:17 PM

Takziah sekali lagi buat Lieya dan keluarga.. Al-Fatihah..

Mmg terbaek laa BBQ tuh..

June 4, 2014 at 12:30 PM

wah lapo tengok menu bbq =)

takziah ye lieya

June 4, 2014 at 1:01 PM

sedapnyer tengok kepak ayam tu.....

innalillah... takziah buat lieya n family

June 4, 2014 at 1:55 PM

Innalillah... moga roh nenek Lieya ditempatkan bersama kalangan mereka yg beriman.

Kalau rumah kampung buat BBQ memang best ruang halaman luas. Apa lagi kalau ramai ahli masing-masing boleh bergilir membakar.. Anak dara dgn hero tu tukang kipas bara:)

June 4, 2014 at 1:55 PM

Salam Lieya~

Al-Fatihah buat arwah nenek Lieya. Amin~

Waahhhh.. buat BBQ!!!
kat rumah mak zura pon selalu gak buat BBQ nih.
kalo semua adik badik ade.. mesti jalan xtvt nih. memang meriah!!
lagi meriah kalo jiran joint sekali.

Balik kampung weken haitu pon ade xtxvt BBQ nih. tapi wat kt tepi pantai kali nih.
mak2 bakar ayam.. anak2 berendam.. hehehe

June 4, 2014 at 2:26 PM

takziah kak. al fatihah. semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yg beriman.amiin

June 4, 2014 at 3:21 PM

Salam takziah...
Saya part ber bbq, tak suka tang nak hidupkan bara api tu....tapi bab membakar....dan bab makan, mmg feveret tu...haha

June 4, 2014 at 3:57 PM

Salam takziah...
Saya part ber bbq, tak suka tang nak hidupkan bara api tu....tapi bab membakar....dan bab makan, mmg feveret tu...haha

June 4, 2014 at 3:57 PM

sgt terliur nengok chicken wing itewwww....hurm..seb sue tak prgnt kan...
tapi memang sempoi lah kan klu dah kumpul adik bradik tu ...mkn ape pun jadi sedap kan..
yang meninggal tu di Johor ke kat Selangor?

June 4, 2014 at 4:13 PM

Sangat sedap nampak sate ngan chicken wing tu...Bestnya bila berkumpul reramai cam ni kannn.
Takziah lieya..

June 4, 2014 at 4:32 PM

Takziah Lieya! =( semoga rohnya ditempat di kalangan org beriman. amboi sate tu besonya buat sendiri ke beli yg mentah?:

June 4, 2014 at 4:51 PM

Takziah kak lieya...
Al - fatihah.... moga rohnya ditempatkan di kalangan org2 yg beriman. In Shaa Allah...

June 4, 2014 at 6:53 PM

Best kan Lieya berkumpul ramai2 mcm ni...salam takziah dr along ye...

June 4, 2014 at 9:07 PM

meriahnya berkumpul ramai-ramai makan bbq tapi ada berita sedih..innalilah.. salam takziah dan Al-Fatihah pada arwah nenek.

June 5, 2014 at 8:39 AM

sukaaa kalau balik kampung buat bbq.. lagi2 kalau ada adik bradik & sedara mara join skali.. dah mcm buat kenduri pulek hehehe..

Innalillahiwainailaihirojiun.. AlFatihah buat nenek Lieya..

June 5, 2014 at 9:54 AM

takziah.. moga rohnya dicucuri rahmat .....

meriahnya buat bbq kat kg .. kalau ramai² mmg syok.. yg penting licin...

June 5, 2014 at 10:36 AM

al fatihah utk arwah nenek.
semoga ditmptkan dikalangan org2 yg beriman,amen

June 5, 2014 at 11:01 AM

Alfatihah buat arwah nenek.... Sempat jumpa nenek tak masa balik Johor hari tu...Sakit tua ke lieya?
Seronoknya buat BBQ gitu...tapi masalahnya somi okje bukan suka tu bakar bakar gitu..... tolong tengok bolehlah kot hehee
Sekarang ni kalau teringin makan panggang dengan PA kat rumah ajelah hehe

June 5, 2014 at 11:02 AM

takziah lieya
sampai hati ko, tak ajak aku join bbq
aku kat kluang tau masa tu
majuk ar

June 5, 2014 at 12:53 PM

Alahai, seronok dan sedih ya.. tengok meriahnya bbq beramai ramai tu, rasa seronok sangat. Rajin mia mija menolong ya.. bagus tul anak dara Lieya ni..

takziah sekali utk kehilangan arwah nenek lieya. Pasti arwah seronok di saat akhirnya ada ramai anak cucu balik jumpa..

June 5, 2014 at 8:50 PM

Salam takziah buat lieya sekeluarga..semoga roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..al-fatihah...

June 5, 2014 at 11:40 PM

Ya allah salam takziah utk nenek lieya....subhanaallah...moga rohnya senantiasa allah jaga...teringat nenek sorang2 di kg cmne la beliau....

Sedap la bbq best yer luang msa mcm ni lieya

June 6, 2014 at 9:36 AM

buat makan2 bbq camni best sgt..lg tambah best klu makanan semua habis liocin..:)

takziah lieya..semoga nenek dikalangan fara solihin..

June 7, 2014 at 10:37 AM

kalau satey tu zura suka pilih yg daging ada lemak2.. perghh sedap sangat... dasar penternak lemak la katakan.. hahahaahah

salam takziah ya lieya sekeluarga.. Al-fatihah untuk arwah nenek, semoga rohnya dirahmati Allah..

June 8, 2014 at 11:54 AM

Salam takziah buat akak sekeluarga..

Tengok kepak ayam tu menggiurkan betul..

June 13, 2014 at 4:48 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy