Wednesday, June 18, 2014

BBQ lagi di rumah....



Assalamualaikum semua..... 


musti ramai dok berwordless wednesday arini....tak mo laa berWW arini heehehehe...nak bebel2....
hari ni jom layan kisah kiteorg anak beranak berbbq ... kejadian berlaku weekend lepas.... saje nak rasmikan tempat bbq yg dah lame tersadai kat stor..sempat gune sekali jek heheheeheh.... alah buat simple2 jek takde itik, sotong, udang, kambing, kerbau segalaaaa....ciken wing 25 ketol ngan sosej sebungkus heheheeheehhe




*
*
*
*
*
*
V

hari tu kan baru jek berbbq mase balik kg....tapi aku ni mmg suke makan bbq so nak buat tiap2 minggu pun aku on je, ye laa aku tukang perap bahan je tapi yg bakar2 berasap2 bagai laki aku punye tugas laa hahaahahah ... pukul 8.30mlm terus pacak tempat bbq kat belakang rumah siap2 buat bara....



dayyan masih baru nak kenal erti kehidupan, tgk api pun gembira gelak tekekek2 hahahaahaha




due kali trip gak membakar .... coet noo tempat bakar ni pada aku....




aku tak masak nasi ke lauk malam tu...korang2 makan ayam ni je sudah! sesekali atkins kan sikit kaum keluarga hahaahahah




mija tu eksen2 jek ...panas sikit dah campak sepit tuh...




nyummmm!! dah siap! 



aku suke ciken wing kalo bbq...part lain mcm kureng syok sikit....



nape bang penat? heheheeh....bakoooo! bakoooo!





sempat snap aksi spontan si mia kaco papa dok layan henset..... same laa mcm peel si dayyan suke dengki tutup mate org....




meh dayyan jadi model ayam bbq mama jap!




perfectly cooked! takde merah2, pun cukup masaknyer!




ehem! buat projek sorang2 nampak kat dalam umah! berketul2 budak ni telan ciken wing....




untuk jiran kiri kanan merase laa sikit hehehehe...


hujung bulan ni mak abah johor nak datang...yeay! leh wat projek bbq lagi!!...




*keek BBQ*




47 celoteh sahabat

Sedapnya bbq Lieya tu.. Ai makan beramai2 anak beranak tu sedapnya. Nak jadi jiran Lieya jugala. Nak tumpang makan bbq..

June 18, 2014 at 9:06 AM

uwaaa... x hantar p11 pon. haha. bestkn buat kalau rumah bawah.. umah aku tinggi sgt gayat nk buat bbq ni. sdp je nmpk ayam ko. grm plk aku. balik kg nk bt la jgk..

June 18, 2014 at 9:12 AM

wah~best nyer...nieyl pun gak wat bbq..buat ramai2...
nieyl tukar pegi beli ayam,daging siap perap je...yg bakar pun org2 lelaki..huhu~

June 18, 2014 at 9:13 AM

bestnya!!! best kalau rumah ada laman belakang kan..

June 18, 2014 at 9:14 AM

dok telan airliur pepagi ni..dah ler puasa..heheeee..
kitaorang anak beranak pon suka la kalo part kepak ngan paha..beli sekor ayam memang berebut sapa dapat dulu..bab2 isi sumer pon kureng..
terasa nak bbq jugak tapi celah mana nak dapatnya..umah takde laman langsung..

June 18, 2014 at 9:23 AM

Ade-ade jer projek bako membako ko yer...laman belakang umah hang besaq nyer beb...kenduri kendara senang ada tmpt sendiri nak masak-masak...

June 18, 2014 at 9:34 AM

aduyaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..aku mkn roti je pagi ni..

tgk ayam bbq ko buatkn aku meleleh air lior ni lieya..

sekali sekala best jugak kan bbq ..kt umah ni ramai gak peminat bbq tp itulah tempat pembakaran takde..ingat nk beli satu camtu..cenonet pun ok!

lieya..share la resepi perapan..aku ni kdg2 perapan tak menjadilah :)..ppplllzzzzzzzz *kelip2 mata*

June 18, 2014 at 9:39 AM

bestnya bbq kat laman .. lama tak buat sejak ada pemanggang ajaib tu .. tak pernah nak bako² gini .. nanti nak soh hubby belilah bekas camni .. mcm pernah nampak kat tesco .. blh layankan... bbq dengan family ...

June 18, 2014 at 9:48 AM

syoknyer ko umah teres gini.... aku nih pakkal duk umah tingkat2 kalu tak mmg aku pun nk jgk berbbq wei... bkr bbq ngn bkr dlm oven mmg rasa tak sama....

geram aku nengok ciken wing ko, menyentap jiwa betul

June 18, 2014 at 9:49 AM

aku kalu bakar ayam pun suker nampak kaler ayam tu kilat2 gitu... sedapnyer wehhhhhh

June 18, 2014 at 10:11 AM

wah, 'well done' la isi ayam tu.. mmg masak betul.. terer shah membako... tp mmg iye, kalau nak bbq mmg chicken wing yg paling sesuai, paling sedap sebab tulang2 kan.. selalu lieya perap pakai marinate apa ye.. buat sos marinate sendiri ke, atau sos yang dah readymade? teringin nak buat.. tp tak de la bako pakai bara tu, pakai magic pan sudah. hahaha

June 18, 2014 at 10:16 AM

uit nak buat projek ajak la aku..hahhahah.....kiter kan sejohor..hahahha...tumpang kampong laki aku sat..hahhahahha....

June 18, 2014 at 10:18 AM

dap dap dap!
kat klang ni tak merasa lagi nak membako luar uma..dalam umh biasa dah haha

June 18, 2014 at 10:18 AM

wah,, seronok nya buat bako² mcm tu,,, nak buat gak la nanti,, hihihi

June 18, 2014 at 10:19 AM

Adooiiii rasa nak amik jer satu kepak ayam tu.. geram tengok ayam bakar masak elok jer tu.. bila akak bakar selalu rentung lieya hahahha :P

June 18, 2014 at 10:20 AM

Dayyan mengekek suka tengok api sebenarnya Lieya. Itulah nama budak bandar bukan pernah nampak api besar-besar. Dia tahu baisa makanan dah terhidang atas meja:)

June 18, 2014 at 10:46 AM

amboiiiii sedap nyerrrrr!!!

June 18, 2014 at 10:53 AM

Lieyaa...jelesnya akakkk. Best jer bakar anak beranak makan lepak2 macam tu kan. Akak dulu2 jer selalu buat. Insya Allah tak lama lagi dah boleh buat semula BBQ nie. Tempat BBQ akak, hubby akak buat sendiri. Gigih dia bancuh simen jadi buruh binaan tau. Dapatlah besar sikit. Mudah sikit lah nak bakar apa2 pun....

Tapi sama mcm org lain, nak resipi perapppp. Kalau ada family memang lagi best tau.

June 18, 2014 at 10:57 AM

gilerrrr sedap! drooling yoouu!

June 18, 2014 at 11:09 AM

sempoi la BerBBQ gini lieya... sekali sekala ratah ayam bako sodap gak tu....terlior akak tau...:)

June 18, 2014 at 11:20 AM

Rajin btul berbbq!!

June 18, 2014 at 11:21 AM

Alahai sedapnya untung ada laman besar sesuai sangat nak buat bbq kan..Tetiba kita pulak yang rasa lapar

June 18, 2014 at 12:12 PM

syiokk.. syiokkk... rasa cam nak berbq lak.. memang senang kalau tolong menolong... jangan tolong makanjer.. ha.. ha... nanti kena beli yang besar sikit kot kalau projek orang Johor mai...

June 18, 2014 at 12:15 PM

kty pun paling suka kepak ayam.
lagi kalo berbbq..mmg lagi suka.

June 18, 2014 at 12:21 PM

Bestnya Lieya..... Okje suka gak macam ni tapi tulah tompek BBQ tu tak de...yg ada PA itupun orang bagi hehe....
Best jugakkan Lieya layan BBQ ni...Rumah lieya oklah kot ada ruang...ni rumah OKje sekangkang kucing jer ni macam mana hehe...
Hehe...bukan main lagi Dayyan...khusyuk mahksyuk nengok papa bako wing!

June 18, 2014 at 12:45 PM

sket ayam k lieya... jap lagi kite datang ek..

June 18, 2014 at 1:04 PM

syioknyer bleh buat bbq kat umah sndri..... ayam tu betul2 menggiurkan... nyum3

June 18, 2014 at 1:39 PM

Fuyoo bbq ciken wing lg tu..sedappp..rajin tul korang kan hihi

June 18, 2014 at 2:19 PM

dah 2 thn tmpt bbq sepi tanpa diguna...nak buat gaklah mggu depan kat kg. kalo sempat sbb nak puasakan..

June 18, 2014 at 2:23 PM

Nampak santai je ya..ada tukang kipas takpe..kita boleh jadi tukang makan je kan hehe

June 18, 2014 at 2:54 PM

gulp...... telan air liur nengoknya.... best2....

jawapan tuk kak lieya kat entry saya

http://cik-puan-emy.blogspot.com/2014/06/jatuh-cinta.html?showComment=1403077200830#c6423090699578229327

June 18, 2014 at 3:41 PM

chicken wing tu yg x tahan tu

June 18, 2014 at 4:14 PM

Mana Dayyan tak suka. Bila BBQ siap ada belon lagi. Nasib baik tak dibbq kan belon tu sekali. Wah, kesian kat apaknya. Omak suka berbbq, apak yang kena bab bako membako. Kalau dah rajin bbq kat depan/belakang rumah, apa kata beli hok besar macam chef international guna cam Bobby Flay tu ke.... :)

June 18, 2014 at 4:27 PM

Salam Lieyaaaa!
bestnye buat BBQ kat rumah sendirik!
tetap meriahkan!! nak2 time bakar2.. cam sonok plak bakar2 kat rumah sendirik.
rumah zura cam sesuai plak nak bakar2.. takut jiran bising.. hehehe.

ayahnye bakar ayam henpon kat tanga jer~
pro sangat bab2 bakar ayam nih yer.. sebelah tangan pon boleh! ahaks.

alahaiiiii... ciken wing yang dah siap bakar tuh kasi orang terliur ajer lah!!
meleleh2 ailio hah!

senyap2 jer Mia layan ayam atas meja yer!
sedap sungguh tuh.. x pandang kiri kanan dah makan yer~

untunglah siapa jiran lieya tu.. dapat gak rasa ciken wing bakar yer.
tetiba rasa nak jadik jiran lieya plak. hahahaha

June 18, 2014 at 4:49 PM

ohoiiii
sedapnya beb
meleleh je aku nengoknya
share sket resepi perapan bbq ko tuh

jadi jiran aku please!

June 18, 2014 at 5:22 PM

Wahhh...bestnya berbbq!!

June 18, 2014 at 5:29 PM

sedapnyaaa ayam tu lieya...nasib akak x pregnant..jika x..kena cari lieya lepas ni...hahahhaha

June 18, 2014 at 6:45 PM

Salam kunjungan dar isaya. Bestnya BBQ, dah lama sy tak BBQ ni.

June 18, 2014 at 10:19 PM

te;an ailiyo teman hari ni dan kelmarin.. dua hari baca.. kelmarin baca lompat2.. takdan.. rini siap mengeja lagi hahahah

June 19, 2014 at 8:05 AM

Photo of sorang2 duk diam2 makan kat dalam rumah tu memang hilarious. Setiapkita pernah buat benda ni ye. Duk jauh2 diam2 enjoy the food. Orang lain sila jangan usik. Haha.

June 19, 2014 at 12:41 PM

Uiiii...sedapnya ciken wings tu...Rajin lieya ber bbq kat rumah..

June 19, 2014 at 2:00 PM

ko kalau up gambar makan2 mmg superb lah lieya.. bbq tu pun boleh buat menitik airliur aku,. hehehhe
lawak lah mia.. projek sorang2 dlm rumah.. ilex je dia makan tanpa menghiraukan orang sekeliling.. mmg elok pun awak bambam mia oii.. hehehe

June 19, 2014 at 3:54 PM

suka aktiviti macam ni tapi lama tak buat, beat duk kat luar rasa lapang, model hensem tu dah ngappp :)

June 19, 2014 at 4:32 PM

adoii menjejes air liur...farah plan nak bbq jugak raya nanti..hehehe

June 21, 2014 at 12:34 PM

untung la rumah teres, blh wat BQQ kat luar umah.. kalau apartment cm kitorang ni maunyer berkepam asap dlm umh.. hahahaa !!

June 23, 2014 at 12:10 PM

wah..bestnyer bbq
kalau suami saya, taka da kuasa dia nak makan benda western ni
payah sungguh

July 1, 2014 at 1:52 PM

sangat yummmmeyyyy tau....

July 4, 2014 at 3:54 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy