Thursday, June 5, 2014

thursday ~ random photos


haluwww!! uihh syok pagi2 ni ujan....dah liat2 nak mandi pi keje tau hohohoho...takpe2 saboo minggu depan dah nak cuti2 malaysia dah.....jom kengkawan layan entry random photos lieyalatif tiap kali kamis nieh.....


*
*
*
*
*
*
*
V

  • my all time peberet time bekpes...tosei cheese garing2....sedap wo!


  • suke lew tu dpt adiah....manjang kalo pi toy rus tu die pilih eroplen tak pun car..kali ni beli lego lak...


  • Madam Kwan banana fritters with ice cream .... tak penah lagi ade org bagi review tak sedap....serius sedap gile wey!!!! pejam2 mata makan menikmatinyer....plan ngan miamija nak buat pisang cheese tak buat2 lagi nieh.....


  •  miamija...anak dara lieyalatif....kdg2 baik, kdg2 gaduh...tapi byk nye gaduh laa...henset dah sorang satu, barang2 semua sorang satu tapi tetap gak ade gaduh2 rebut barang.....tak paham aku!...mia suke math or subjek yg kire2 nieh, tak suke subjek yg membace....beza ngan mija die suke yg membace... subjek kire2 ni mmg kene paksa....


  •  bento miamija..... utk pagi roti telur kapit cheese..... utk lunch nasi putih ngan kari ikan + bendi...



  • moment2 yg paling aku suke kalo kat rumah.... time makan, time lepak tgk tv....tu laa kualiti time...ops! time solat jemaah n baca  yassin pun....mase2 ni je laa semua berkumpul same2.... kalo tak sorang2 ngadap gajet masing2....

tu sajek hihihii..... bubye!!


*keek lieyalatif*




48 celoteh sahabat

dah nape sikit je gmbr2 kali nih ?? rindunye kat lieya tau !!!!.. ni pun komen laju2..line tk clear ni.. hahahaahah....

June 5, 2014 at 9:05 AM

wahh... besau tosei ko lieya.... ahaahaa....

June 5, 2014 at 9:17 AM

hamboi...kak oiii..bukan men besau tosei nyer...garing laaakkkk tuhhh...
nieyl nie hantu roti canai cheeses..hehe

June 5, 2014 at 9:22 AM

menyengih dayyan dapat menan baru..suka sangat leteww..
besar dah anak dara tu lia..jap lagi lawan mama la tingginya..

June 5, 2014 at 9:25 AM

aku pun kalu order tosei nak garing... kalu tak garing aku soh dia garingkan lagi... hahahaha...

June 5, 2014 at 9:27 AM

uikss tak pernah tau pun ada tosei cheese.. lagi pun aku jarang makan tosei..tak suka sebab masam.. (ikut tekak aku lah kann.. org lain mkn ok je hehe)
Dayyan.. amboi kemain dapat hadiah senyum sampai ke telinga lebar hehehe
Madam Kwan banana fritters tu tak pernah rasa lagi kalau dtg mkn kat madam kwan.. nxt time kalau mkn kat sana nnt aku try order ye :))
suka tengok miamija.. dah mcm kembar.. semua sama.. baju sama, accessories sama, bento sama.. silap2 spender korang pun sama kann...hahaha
Kannn Lieya.. quality time bila dapat mkn sama2 satu meja plus dpt berjemaah sesama.. alhamdulillah..suka tengok family ko babe :))

June 5, 2014 at 9:52 AM

suke la family ko beb..happening macam dalam drama melayu...hahhahahah.....best2....

June 5, 2014 at 10:02 AM

Besarnyer tosei ko! Habis x mkn? Ekekeke

Best kn bila spend ms sm2..

June 5, 2014 at 10:35 AM

Quality time family akak kalau gi holiday jer sebab dok asing2. Makanya kenalah selalu gi holiday... Lieya, akak nak ikut...awak gi mana next week?

Dayyan dapat lego tu dia seronok ke idak sebenarnya tu Lieya? Hehehehehhe. Anak2 masing2 lain perangai kan. Antara Lieya dengan hubby, siapa yang suka kira2 dan siapa suka membaca? Adalah ikut gen masing2 tu kan... Kena tambah adik lagi gamaknya diorang nie kan...hehehehe

June 5, 2014 at 10:36 AM

yeahhh kt geng suka makan toseii jugak .... baru² ni je terjebak nak makan nan cheese .. mcm sedapp jer.. macam sedapp je.. tp x mkn lg...

kemahin suka sibujang yer dapat hadiah...

June 5, 2014 at 10:39 AM

dayyan pandai la lieya..dah kenal huruf, kenal abjad..camna ko ajar dia?kt taska pun blaja ye?

awatif tak concentrate la..bila aku ajar byk main..geram sgt hhhuuu

aku pun sama mcm ko..kt umah waktu plg best bila mkn bersama, tgk tv bersama dan solat berjemaah bersama..kalo salah sorang takde mmg rasa tak lengkap..

biasanya laki aku la yg takde..kalo bole weekend jgn bekerja kuat sgt, family first kan hhheeee

June 5, 2014 at 10:48 AM

Biasalah adik beradik mana ada yang tak gaduh kan, tapi baik semula..Anak aku laki pompuan pun asik gaduh je, stress aku.Nasib aku kerja, ayahnya la layan diaorang hehe..Aku tergoda dengan banana fritters tu..

June 5, 2014 at 10:54 AM

amboi dayyan bukan main lagi dapat menan...suka tak hengat.....Ni kira hadiah hari jadilah yeh...Tak pernah try makan kat Madam Kwan ni ....selalu dengar cite jer. Sedap sangat ke Lieya.....
Mia ni muka sapa yek ....Mija ni pun ngikut muka sapa yek.... jenuh tengok muka mak pak dia hehe ...Dayyan mcm muka Lieya kot.....
Bila punya bento tu Lieya....dah cuti sekolah tunjuk gambar periuklah pulak hehe

June 5, 2014 at 10:58 AM

tosai garing2 tu pun feveret kty jugak tu.
terliur nengok pisang tu,.cam sedap sgt nie

June 5, 2014 at 11:00 AM

usah kata miamija je lieya..
anis irfan pun sama kekdahnya..
tu lg la..
rasa mcm kucen ngan dog je..
pantang jumpa.. bertekakkkkkkkkkkkk je
heran? memg heran sbb berdua je..
asal bukak mulut nak menjerit..
ada je mendenya..
tp kalo salah sorang x de sunyi
x de dua2 lg la sepi..
makanya.. tetap la jadi penyeri
ye tak? heheh..

June 5, 2014 at 11:14 AM

cheeky jek muka dayyan dpt lego
comey banget!

June 5, 2014 at 11:21 AM

amboi! basau nyer tosei tu...abis ke tu..

June 5, 2014 at 11:37 AM

Tak payah Mia Mija umur 8 9 thn tu lah lieya..Sikakak 22 dan sizati 16 thn tu pun bergaduh jugak kat rumah tu..poning kepalo akk...Maish lagi"Mak!! tgk Zati ni..dia buat kakak"...eh..eh..eh..korang ingat umur korang 6-7 thn"...

Naper bento satu gamba jek...frust gua ni beb...

June 5, 2014 at 11:38 AM

wahhh seronok nyer!!

June 5, 2014 at 11:46 AM

selamat pagi lieya.....
hamboi..toseii cheese yer...roti kapit pun cheese..pisang goreng cheese jugak
sedap..sedap..sedap..pakej milo ais kah teh ais...
dayyan main lasak tak? yer lah..sbb atas2 die kan gurl...
mia & mija..mana yang banyak mengalah...

June 5, 2014 at 11:55 AM

Mandi tak pagi tadi? ^__^

Pertanyaan satu lagi - tudung tu dapat kat mana? Macam serupa je dengan yang dalam lemari akak :)

Lieya, si MiaMija ni kalau berbento habis licin ke dia orang kerjakan? Bestnya kalau mak masak sedap-sedap pastu bila balik rumah tengok licin dah bento anak-anak. Anak akak tak gitu ler...kalau akak masak sedap macam Iron Chef pun, Abang tak mahu berbekal ke sekolah. LECEH, katanya .... Nak nangis akak tak dapat jadi ibu mithali tau!

Momen dengan family memang the best ever kan...rasa nak berhentikan jam kat situ jek, tak mahu gerak-gerak. Sayangnya, bukan selalu dapat menikmati masa berkualiti dengan keluarga nih... Aduh, tetiba perasaan nak jadi Home Minister datang kembali ....

June 5, 2014 at 12:01 PM

mengancam iman betul pisang goreng dgn sekerem tu.. Aku terliurrrrr sampai meleleh2 kt opis ni...huhuhu

June 5, 2014 at 12:05 PM

sedap tu tosei cheese..baru jadi paberet kita...

June 5, 2014 at 12:30 PM

lizz suka gak makan toseiii...tapi toseii rawa garing memang sangat sedap...sarapan mmg boleg dikatakan selalu la...tekak mamak sangat..
dayyan hencem sikat belah tepi...geram tau nengok dayyan ni....banana fritters tak penah mkn lagi nih ni yang nak try rasa nih...nyum2 sangat tau...lizz dah lama tak buat pisang cheseee ....
betultu bila nengok tv bersama makan bersama...tulah quality time family kitakan...kan....

June 5, 2014 at 12:41 PM

tetap admire bento ko cam biasa
tu la kan, lain anak, lain kesukaan dan perangai dia
banana fritters madam kwan tu mmg sedap
ko try makan tosei rawa, sedap weiiiiii

June 5, 2014 at 12:52 PM

Lieya..rin xreti mkn tosei..hiks..
Tp pelik tau sbb ramai suka.hubs pun suka tau..dh cuba mkn but cannot go..bahaha

June 5, 2014 at 2:20 PM

bukan main....happy jer dayyan..cute jer...
btw salam takziah lieya atas pemergian nenek tercinta.

June 5, 2014 at 2:40 PM

bento mia mija tue... bagus la drg.. semua drg mkn apa yg mama drg masakkan
anak nureen si ellesya tue memilih jugak.. menu yg suka ayam kicap, sayur campoq, sayur pucuk msk lemak ke msk air ke, ayam grg.. itue ja la yg suka.. lian tu payah benorr nak mkn...

rasanya elly mcm mia la suka math.. membaca dia mls n klau bleh x nak baca hahhaa....

lego klau bg dayyan dia simpan elok2 x?

June 5, 2014 at 3:56 PM

-wallawehh tosei chesse tuh...confirm sedap!! farah biasa makan tosei telur jer.. lepas nie nak kena cuba la..
-bento miamija - Nyum..nyumm curry ikan tue nampak meletops sangat..haishhh nie buat org rasa nak p terjah kedai nasi kandaq nie..heeee

June 5, 2014 at 4:13 PM

comey sungguh muka dayyan dapat lego tu..
lps ni..hati-hati klo tpijak kaki..sakitttt.

suka tgk dressing miamija.. sntiasa comel..elegan.. sweet..

June 5, 2014 at 7:06 PM

yang anak bujang lieya suka kapal terbang.. anak bujang aty.. pergi mana2..memang train thomas memanjang.. beli kapal terbang tak nak di pandang nya..haaiihh..

June 5, 2014 at 7:58 PM

Besanya tosei tu.... tapi tak tebalkan...

June 5, 2014 at 8:13 PM

Syoknya makan tosei tu. Dah lama saya tak makan tosei, patutla dah berlambak lemak di perut ni. Sarapan pun makan berat. Ayoyo saya nak diet la..

Bagus juga Dayyan ni nak beli satu je.. kalau naim selalunya lebih, itu yang memang mengelak lalu depan kedai dayyan tu. Menangis kalau nak membayar banyak.. hihi..jimat mak Naim ni.

Bab mia mija suka gaduh tu, saya selalunya beli satu je barang dan ajar budak berdua tu kongsi. Benda yang boleh diajar berkongsi kalau boleh saya nak diorang kongsi baru hubungan boleh rapat pada pendapat saya..

June 5, 2014 at 8:54 PM

Tosei tu lieya makan kagum sangat panjang betul hehehe...miamija ni punya karakter berlainan ye rupanya...hehehe sukaaa tgk pisang inovasi ngan aiskrim huwaaaa jom lieya kita buat nak

June 5, 2014 at 9:50 PM

Rajin tul lieya kan..sempat msk lauk best2 tuk bekal anak..berkejar2 p kerja lg tu..tabik spring ler..hihi

June 5, 2014 at 11:33 PM

adoiii kak!! ko nyer tosei tu wat aku menjejes ailio tau....

June 6, 2014 at 7:17 AM

i think a "more fish" diet is always good.
Kau tahu la ayam daging ni semua dah macam2 injection, tapi ikan tetap terbaik dan sihat.

June 6, 2014 at 11:51 AM

Salam Lieya..
Hari ini baru ade peluang nak menjengah ke sini.. bz bebenor je gayanya..hehehe

Lieya, zura x pernah makan tosei.. tak tahu lah kenapa setakat nih x de hati lagi nak try.
tapi memang kebanyakkan makanan mamak nih zura x bape gemar.. kalo masakan cina memang zura suka.. hehehe

Dayyan dapat hadiah ape tu cayang??
kemain lebar lagi menyengih nye.
hehehe. suka lah tu~

terus telan ailio tgk pisang eskrem tuh.
tak pernah makan.. tapi selalu lah nampak org tayang kat blog.
sedap sangat eh Lieya?

MiaMija nih selalu sedondon kan!
nampak mcm kembar.. tapi kembar x seiras lah. hehehe
mungkin sebab Mija slim sket dari Mia. hehehe.
ape2 pon Mia tetap nampak comellll.

bento anak2 Lieya yang sentiasa mengagumkan zura.
cuti lah berbento cuti sekolah nih yer Lieya~ hehehe

Sama lah dengan Zura Lieyaaaa..
masa makan lah masa yg boleh berbual2.
kalo waktu lain banyak buat xtvt sendirik masing2 kan~

Keek : Kemain macam2 makanan dalam bento anak2 Lieya..
x susah2 dah nak pikir nak makan ape kat sekolah yer~
untung anak2 Lieya..:)

June 6, 2014 at 12:13 PM

hai awak... br jumpe blog, b4 this follow ig jer..

June 6, 2014 at 5:21 PM

Akak salute betul dengan Lieya mesti sediakan menu best2 utk anak2 kdg2 tu pepagi pun sempat buat nasi minyak segala.Akak ni kalau hari sekolah,dapat goreng nasi atau goreng bihun tu pun dah syukur alhamdulillah hihihi.Dayyan..kenapa comel sangat ni..meh nak cium sikit

June 6, 2014 at 6:09 PM

Besar nya tosei Lieya.. Habis ke makan sorang tu?
Senyum panjang dak dayyan dapat lego… Lepas main, rajin2 kemas yer :)
Gitu la Lieya budak2 ni… Lepas main gaduh, lepas gaduh main… Cuma bagusnya budak2 ni, mereka gaduh tak simpan dalam hati… Tak pandai berdendam… Gaduh2 manja jer :)
Saya pun suka masa makan… masa tu la, masing2 mula buka cerita…
Good job dayyan… Cepat dia kenal nombor :)

June 6, 2014 at 8:21 PM

Sonok dayyan dpt lego...hihi...
Quality time selalunya time tu la ngan anak2..mkn dan sembahyang...dan sblm tido...hihi...

June 7, 2014 at 12:40 AM

tosei cheese kompem sedap tu..mia mija ni macam kembar,baju pun sama ekk..biasalah kan sedangkan kembar pun bergaduh2 manja..inikan pulak lahir lain hari lain taun..zaman dh berubah lieya..kualiti times dah kurang kan..ni pun mujur ada waktu makan,solat jemaah n yasin bersama..

June 7, 2014 at 10:35 AM

saya pon suka tosei.naknak bila cicah dgn kuah daun pudina tu.. mmg layan

bento anak2 akak.. bestnya :)
smga berpeluangjuga buat mcm akak nanti..aamiin

betul tu.. itulah masa yg sgt bermakna

June 7, 2014 at 3:20 PM

salam syg rindu gile pada lieya... maaf la aritu komen laju2 tak sempat nk komen satu2 gmbr cm biasa...

zura pun suka gak tosei, tp blm pernah try tosei cheese.. tetiba rasa nak gi lepak kat mamak plk jap lagi...

holoh sukanya dayyan dapat hadiah, siap berbalut bagai ya..

banana flitter wiith ice cream tu nampak yummy.. Cantik betul pisang dia tepung goreng dia tak menggerutu pun...

lain anak, lain pesennya kan..masing-masing ada kelebihan tersendiri..mija blh geng ngn auntie zura gorjes la sebab tak suka matematik.. hahahaha

time makan paling best blh bercerita macam-macam kan...

June 8, 2014 at 11:51 AM

selalu gak akk mkn tosei
tp tak pernah tau rupanya ada tosei cheese
lepas ni nak kena try order nampak gayanya hehe

bento mia mija forever the best
selalu bikin makcikyati terliur tgk lauk pauk awk berdua.
kagum akk tgk lieya berbento utk ank2

June 9, 2014 at 12:56 AM

wah dayyan dapat lego lah! jom main sama...hehe
time cuti sekolah pun berbento ke lieya?
saya pun suka part melakukan aktiviti bersama
rasa berkualiti sangat =)

June 10, 2014 at 12:10 PM

Nanti nak try makan tosei cheese ni :)

June 13, 2014 at 3:14 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy