Thursday, June 26, 2014

thursday ~ random photos



uhuiii! heluw! heluw! salam kamis.....entry random photos lieyalatif datang lagi..... nak tgk jom scroll bawah, tak nak tgk takpe....eh? heeheheheeh

*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • kemas rumah nak rayeeeeee ye bangggg eheheheehehe... 30 jun ngan 1 julai ni laki aku ade exam besar.... abg, kami semua mendoakan abg dpt jawab soklan dgn sukses dan tenang key.... berkat tu jawab pekse dihari pertama ramadhan...in sha Allah....



  • projek ahad lepas gak nie..... baking muffin ngan anak2....lembut gebus sgt2... leh buat stok bekal budak2 ni pi sekolah....





  •  kisah ahad lepas pukul 4.30ptg...mia mmg kaki tdo petang, dayyan kalo aku paksa die tdo le...mija ikut perangai aku tak leh tdo petang....kalo paksa gak siap le sakit kepala bile bangun....



  •  aku ckp ngan laki aku sebelum puase ni tingin nak mkan doyan...yeay! doyan udang merah tuk bini tercinta katenye heheheeheh..... 2 bijik dah selamat kenduri anak beranak2...lagi sebijik tu aku frozen kan siap2, senang kalo nak buat serawa lepas musim durian kang....




  • hah ape ko buat tu dayyan?!! hahaahahah...ngiluw lew tuw! hahaahahah


  •  bento miamija senin lepas.... utk pagi kuew tiow goreng + telur rebus....utk lunch plak nasi putih + sup sawi ngan suhun + ikan bawal masak sambal....muffin tuk kudap2 mase rehat kafa kang...



  • pic lame gileeee nieh...jumpe plak dlm pc...meh tepek dlm blog jadi kenangan2...


  • kisah budak2 beriadah petang kat belakang umah...mase ni aku snap dari bilik atas je sbb mls nak join dieorg..senggugut plak mase tuh.... papa dieorg jek teman dieorg main badminton ngan kasut roda tu...



abis dah!




*keek lieyalatif*




56 celoteh sahabat

awai kemas umah.. heheh sebln lg nak raya
nureen plak weekend ni blk kg.. mak dh call ckp doyan dh luruh hehhee
yahoooooo......
lapo la tgk bento tu.. dh tu kat ig td ns lomak plak.. aduyaiiii teringin beb... yumyummm

June 26, 2014 at 9:14 AM

sebelum ramadhan mmg elok kemas rumahkan.. nanti ramadhan xdelah peluh dan penat sgt nak mengemas.... muffin vanila ker?? mmg gebu sungguh tgk dalam gambar.

June 26, 2014 at 9:14 AM

doyan tuuuu lieya... lahai kalo makanan mesti terliur ajer zee ni..nak kena pi cari pasar borong la sabtu ni..ahad puasa dah..
comel si dayyan ngilu..ke dah kuar air paip tu??hahaa
tuk hubby lieya..gud luck..dapat result kencang leh pulun raya sakan nanti..angpow anak2 kasi ribut..heheehee

June 26, 2014 at 9:15 AM

durian udang merah memang sedap!!! hehehe.. suka tengok Bento miamija..simple dan nampak sodappp...=D

June 26, 2014 at 9:16 AM

Akk pun ingat Sabtu ni nak kemas2 rumah...basuh tingkap bagai...puasa nnt letihhh nak2 cuaca yg panas berdenting mcm ni..kang tak pasal2 sedap jerterminum air oren sejuk dlam peti ais...siapa nak jawab...Bento Mia mija...hrmmm...kenyang perut anak2 ko beb..terasa malu pd diri akk ni ha...

June 26, 2014 at 9:29 AM

malas nya bila bab nak lap2 grill, cermin sume ni.. tgk la nnt berkerjasama dgn papazakwan la hehe..

gud luck papa miamijadayyan!

dayyan comeyyy! teringat kt anak fynnjamal, si juna tu.. seakan2 plak tgk depa ni hehe

June 26, 2014 at 9:39 AM

all the best utk laki ko,

berjemaah tido ptg ek adik badik tuh kire ko ngn mija jd tukang jaga, n bt kudap2 diaorg bangun tdo msti lapo

perkh terliur nengok durian tuh, lama tak cari durian.... takde rasa nk mkn lg kot

lama dh ko tak tayang bento... selamat la pose ko takde bento2 kan hehehe

June 26, 2014 at 9:42 AM

Cantik ceiling rumah lieya. Dah lama berkenan ceiling mcm tu..hehe
Seronok buat aktiviti dgn anak2 buat muffin

June 26, 2014 at 9:47 AM

tergoda aku tgk kari ko ni lieya...eh aku jenis tido petang..geng ngan darin...tp suri geng ngan papa dia...mmg pesen takleh tido ptg..kalu tido..mlm mula lah mengarut2...

June 26, 2014 at 9:47 AM

wah~awalnyer kemas..huhu~
nieyl ari jumaat malam baru nak kemas2 umah..
Sabtu nak g serbu pasar raya beli barang2 keperluan nak menyambut puasa..

June 26, 2014 at 9:49 AM

Kemas jgn tak kemas. Bila dah puasa kelak boleh concentrate utk tadarus kan Lieya.
Bulan puasa cutilah berbento - anak dara semua puasa dah.. Dayyan? Jemputlah makan dik. Besar kelak baru puasa:)

June 26, 2014 at 9:51 AM

akak sama gak klu tido petang kepala ting tong pening... kari ngan roti pratha nampak sedap lieya... terliur akak...:)
slmt menyambut ramadhan lieya....

June 26, 2014 at 10:01 AM

Wahh sedapnya kari ikan tu kak!!!
Selamat berpuasa mgu dpn kak lieya....

June 26, 2014 at 10:04 AM

minggu depan stop ler berbento yek..pikir menu berbuka pulak... kami laki bini pun mengemas habis habisan minggu ni.siap hntr anak2 balik kg tau. tggl stor dgn bilik kedua je..yg lain settle dah.

June 26, 2014 at 10:12 AM

seronok tgok kehidupan lieya..yag paling best dah dapat duduk rumah sendiri tau..syiok

June 26, 2014 at 10:13 AM

DURIANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

June 26, 2014 at 10:22 AM

gud utk papa 2M n D...
Selamat berpuasa lieya.

June 26, 2014 at 10:56 AM

Waah awal2 dah kemas umah yer.. bagus lla gitu..kan..nanti pose tak de laa penat.. rajin hubby lieya..

Waah sedapnyaa tgk doyan terliur lee plak..nengoknya..

Wahh masak kari tuh maveles laaa.. lieya.. :)

June 26, 2014 at 11:04 AM

bestttnyyyaaaaaaaaaa blkg umah ko lieya..dpt la anak3 main kt situ ye..umah aku ni kiri kanan dinding..sian bebudak hhhuuuu

goodluck utk suami awak ye lieya..kemain gigih membersihkn rumah ye..aku pun dah start sikit2..ujung minggu ni all out!

amboiii sedapnya muffin..ko kata tak terer baking, tp aku tgk menjadi aje pun hhheeee

amboi mia kemain sedap tido..anak aku hadi ngan alya pun kemain payah tido ptg..awatif wajib sehari sekali, biasanya pukul 3 aku dah suruh tido! aku tak penah tido siang lieya kecuali tak sihat atau letih beno..

pasni cuti berbento la ko..tak sabar nk tgk entry masak2 ko..sure meleTOP

June 26, 2014 at 11:11 AM

bes nyer tgk bento dia..idea2..

June 26, 2014 at 11:18 AM

kalau lieya buat random photo macam ni kan..selalu rasa macam -mana satu nak komen..sebab macam banyak jer nak cakap...hahaha... tapi paling suka part belakang umah ada taman tu... besh gileeerrr.....!!! neway..gud luck gak tuk cik abang awak tu yer..insyaa Allah moga2 dipermudahkan..[ fared tanya.. lieya dulu kelas mana..?? ]

June 26, 2014 at 11:21 AM

Salam Lieyaaaa!

Kemas jangan tak kemas!
apa yang penting?? kerjasama! hahaha.
Zura pon dah start sikit2 dah setiap hujung minggu.
Good Luck untuk suami Lieya~

Rajinnnn Lieya neh! masa bila lah pulak buat mufin nih??
ade aje masanye Lieya neh! memang kagum habes lah! hahaha

tudiaaaa... kemain syok tido Mia ngan Dayyan tu.
Zura pelik lah bg org yang x leh tido siang.. sbb kalo zura kan~
bila zura x mo tido siang.. tapi mata dgn sendiriknye tertutup.. x payah nak disuruh2. hahahaha.
anak2 yang di suruh tido x tido2.. tapi mamanye yang tertido. hahaha.

huhuhuhu.. terseksa tali perut ngan urat tekak tengok durian~
lama giler dah rasanye x makan durian. x tahu lah kenapa tak terbeli2.. padahal tekak nk sangat makan durian~

hahahahahaha.. comel sangat Dayyan!
bulat matanye.. hahahahaha. kiut!

bento MiaMija yang sentiasa mengagumkan!
meriah sungguh haih~

Gambar lama tu kat mana Lieya??
kat putrajaya eh??

Anak2 tuh main belakang rumah jer lah yer.
nampak selamat jer kawasan tuh kan.
zura memang suka tgk kawasan perumahan kt putrajaya nih.
x de pagar kan~ untung Lieya dapat beli rumah kat sana.

June 26, 2014 at 12:22 PM

salam Ramadan lieya & family...

June 26, 2014 at 12:42 PM

Rajin2...awal lg da kemas rmh..pose nnti bdk2 sure penat lebey x nak nolong kan...


S3lamat berpuasa :)

June 26, 2014 at 12:44 PM

WOW..COMEYnya rmh lieya.. ok la buang habuk awal2.. nanti puasa leh rht sikit..

June 26, 2014 at 1:26 PM

x suke durian..mucuk..haha..
wahh beriadah sekitar rumah kamoo..cantiknye pemandangan..
x pyh pi jauh2 ek..:)

June 26, 2014 at 2:08 PM

Salam singgah dari irra
http://www.irrayyan.com

June 26, 2014 at 2:12 PM

Bagus kemas umah utk ramadhan...hihi

June 26, 2014 at 2:37 PM

kak belum basuh kain langsir, tengok persiapan lieya ni baru teringat, cantik lampu tu dan permandangan belakang umah nyaman sekali..

June 26, 2014 at 2:47 PM

cantik umah u lieya... rajin nya buat bekal tuk anak2... bravo!

June 26, 2014 at 2:47 PM

uihh kecur airliurrrr tgok kuah kari siram atas prata tu ;p

June 26, 2014 at 2:56 PM

bulan posa nanti penat pula nak mengemas kan..hihi..
rajin tul masak kari di pagi hari..cecah prata tu..adoi..

June 26, 2014 at 3:23 PM

Eloklah tu kemas rumah awal2...nanti masuk ramadhan tak penat sangat kan..

June 26, 2014 at 3:46 PM

Durian udang kunyit tuuuuuu.... Minggu lepas akak laki bini dah kempunan. Minggu ni nak cari juga...tak kira...

June 26, 2014 at 4:01 PM

serawa tu maksudnya kuah / santan durian?

June 26, 2014 at 4:28 PM

cop, kat mana beli durian tu? area bangi/putrajaya ke?

June 26, 2014 at 4:29 PM

sedapnyer tengok keek kari tu lieya... slurppppp

June 26, 2014 at 5:11 PM

Pehhhhh....doyan tu tak menahan weyyyyy....

June 26, 2014 at 5:52 PM

yang pic miamijadayyan in blue kat padang with the mosque type building kat belakang tu..
AWESOME photo.

June 26, 2014 at 8:51 PM

Sbb tu mls nk buat siling camtu beb psl me mls nk memanjat...ekeke

Bestnyer bento anak2 ko..ko mmg rajin..:)

June 27, 2014 at 2:00 AM

wahh.. dah kemas rumah.. yeyyy!!
bagus jugak ek entry ni..
kasi semangat puasa dan raya pada kengkawan ye lieya.. hihi

Amboiii sedapnya kari ngan paratha tu..
kecor lior pepagi dibuatnya..


Thanks again ye lieya kasi info pasal
class swimming tu..berguna sangat2
InsyaAllah mungkin projek tu lepas raya
Mudah2an terlaksana..

June 27, 2014 at 7:53 AM

wah..dah siap kemas rumahh..saya minggu ni baru nak mula..byk sawang yg nak kena buang..ekekeke..
apepun rumah still maintain cantik walaupun kata belum kemasss....kikiki

June 27, 2014 at 11:34 AM

oooit cepatnyer mengemas... tapi akak duk kemas2 gak semalam kat dapur sebab dah teruk sangat nampaknyer... ni tengah fikir nak cat rumah kasi berseri2jer...akakpun tak suka ngat tidur petang.. rasa pening bila bangun.. tp kalau dah letih dan penat sangat lelap tak sedar diri lak...
syiokjer makan doyan weh.. yerler dah pose tak pandang dah doyan2nikan...

June 27, 2014 at 11:35 AM

Wahhh semangat kemas umah nk raya ekekeke...
Uihh dak dayyan tu knpa hahaha..
Proud tgok lieya rajin masak tuk bento anak2..rajin siottt..haha

June 27, 2014 at 11:35 AM

wahhh awal dah mengemas..elok gakkan takde le letih, kemas taim pose kang haus lak
deriyannn yum yum...buat bubur kacang pon sodapppp

June 27, 2014 at 2:03 PM

sy x ngemas awal2.. siang kat labah2.. jenuh nk siap rumh br raya ni..

June 28, 2014 at 2:00 PM

apsal sikit je gambar2 kali nih.. ai is rindu sama u ok.. setiap kali dtg mood nk blogwalking, blog lieya antara blog pertama zura dtg... (terharu tak ? sila sediakan duit raya lebih utk aku ok..)

tgh2 poser ni tengok sup sayo campor suhun pun aku blh terliur..hahaaha, cam bebudak kan..

holoh dayyan wat muka kiut gitu rasa nk gomol gomol cium cium jerk !!!

aku tengok duyan mesti aku nak wat stok tempoyak byk2.. sedap ni bukak poser ngn gulai tempoyak ikan patin...

cantik pemandangan belakang umah ko..cam kawasan resort jerk...

June 29, 2014 at 9:47 AM

kiutnya gambar dayyan pakai swimming suit ala2 bebird tercepit
hahahahhaha
durian durian
aku pun selalu frozenkan
sedap wei bila dpt layan di luar musim
ko ni sama ngan aku
spesies tak reti tido siang

June 30, 2014 at 1:25 PM

Awalnya mengemas. Dah kenapa dayyan tu...hehehe...Sedapnya doyan.

June 30, 2014 at 4:16 PM

Dah berkemas rumah ya... akak baru sikit-sikit tapi oklah rumah pun tak besar mana :) Bulan puasa ni tengok makanan, jadi cam budak-budak gak. Tertelan-telan air liur ni. Berpuluh kali akak tengok keek ikan masak kari tu. Hahaha ...

July 1, 2014 at 10:11 AM

amboi...excited dah mengecat tuk raya ye =)
dayyan, kamu buat apa tu! hehe
kita samalah lieya, saya pun tak reti tido petang
tido malam aje =)

July 1, 2014 at 2:08 PM

waaaah entry yg best2..!! seronok tengok anak2 nko habiskan masa kat rumah.. memang rumahku syurga kuuuu.
bagus anak2 nko sama je selera.. masak apa pun layann. aku ni Dania dan Danish menu sorang ke hulu sorang ke hilirr.. sorang nak pedas sorang nak manisss.. sorang suka nasi goreng planta sorang lagi tak suka plak.. mane tak terbantut niat mak nak buat bento *alasann! ahahahah*

waaa.. husband Mimi pun ambik master ehh. bagus korang ni bukan wife he BFF, husband pun together-getherr. all the best to both!!

sedap duriann.. dania pun request durian last week. aku tumpang sekaki je laaa

anyway selamat berpuasa eh Lieya and family. semoga dipermudahkan segala urusannn dan ibadahh aminnnn

July 1, 2014 at 3:36 PM

Good luck for your husband...comel sangat2 your family...btw, salam perkenalan...

July 2, 2014 at 1:10 PM

salam ramadhan cik kak lieya yg jelitter tuu., ehHHee

July 2, 2014 at 1:31 PM

Ni kes kena dera ngan bini ni Lieya....hehe...Yelah bila masa lagi nak berkemaskan Lieya....okje ni pun nama je duk rumah tp bila dah layan blog lupa dah nak mengemas....
Tadi baru jer beli doyan kat Carrefour....ingat nak buat serawa doyan sok lusa....katanya PIL nak dtg Sabtu ni....
Tak balik Bp ke?

July 3, 2014 at 8:43 PM

Bestnya blkg rumah ada taman...hari2 ada aktiviti riadah kan...

July 17, 2014 at 3:48 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy