Tuesday, June 24, 2014

Jalan2 Taiping ~ Sentosa Villa (day 3) TAMAT


Assalamualaikum semua!!
alhamdulillah, dah di  minggu2 terakhir sebelum bulan puase..... cuti berbento sebulan utk aku heheehehe.... pulun masak utk berbuka plak pasni..... sonok rase nak ramadhan ni .....arini nak khatamkan cite cuti2 kat sentosa villa aku ....
jom layan entry last cuti2 di sentosa villa.... meh layan meh cite day 3 kiteorg ...mau checkout sudah!

*
*
*
*
*
*
*
V

turun2 kat parking nak letak beg semua, tup2 nampak 3 ekor angsa dok tunggu...ololo mcm tau2 jeee kiteorg nak balik dah...sob sob sob....



pas check out terus ke food court area stesen teksi nak pekena popia ella yg dikatakan femes tuh.... popia omar pun ade gak...tapi aku pilih popia ella laa utk cube...



not bad rasenye....



tu le bekpes kiteorg pagi tu...amik ko caca marba bekpes ..pagi2 dah hadap ABC rm2...pasembur heheheeh



pastu kiteorg terus balik ke putrajaya...sebelum balik singgah pekena mee udang mak jah kuala sepetang.... sampai dlm kul 12.30...tak ramai org....start pukul 1 kemain ramai penoh meja hah.... pekena ABC lagi aku....kedai mak jah ni atapnye zink...ko bygkanlaa mcm keadaan sauna tuh....berasap panas wey!



mase ni goreng2 takde lagi..takpe laa, makan mee udang ajek..... amik special semuaaa!



pada aku sedap! lupakan panas dok bawah atap zink....dok leka srotttttt srottt udang ngan mee hahahahaahaha...




budak ni ratah udang jek lebih...tapi mia kureng sikit kalo udang tak belah belakang...die geli urat taik tu haahahah bagus2 leh mak ko yg bedal...



air kemain lambat sampai.... haussss nak hirup air sejuk panas2 gini...



alangkah 5 bintangnyeee kalo dieorg celur dulu mee tu...hohoho



belakang mia tu jual kuih udang, ais jagung, abc.... 



puas hati sgt sbb udang die fresh gile2.... otw nak kene sini jumpe mee udang mak teh ngan mee udang port weld...org kate kat situ lagi sedap .... tapi aku decide nak try kat mak jah sbb mak jah founder mee udang ni kan....bile dah femes baru naik kedai2 lain...takpe2 ade rezeki pi taiping aku try yg lain plak....



puasss!!!



perjalanan balik putrajaya diteruskan...sampai laa rnr ulu bernam kot...rehat jap makan nasi plak...



tapau gak pau yik mun....



dengan pic budak montel pegang pau yik mun tu maka tamat laa entry cuti2 taiping aku heheheeheh..... ade rezeki nak pi lajak sikit dari taiping...nak ulang pi jjcm kat penang plak...ohh rindunyee penang...dah lame tak pi penang...salah satu negeri syorga makanan tuk aku.... kompom panjangggg berjela list jjcm aku kalo pi penang hahahaahahah....




*keek jjcm taiping*






39 celoteh sahabat

selonggok kulit udang...memang puas hati betol la yerk lieya..
popia raja yang pemes kat sini pon blom pernah try lagi..
penang memang syorrrga sungguh..dok berangan gak ni nak pi..hahahaaa..ntah biler..ada adik dok penang..

June 24, 2014 at 9:20 AM

comfirm akan ku jejaki taiping dalam masa yang terdekat nie...hadoooooiiiii lieya...ko buat kak yong teringin semua makanan yang ko tepek kat blog nie...

June 24, 2014 at 9:20 AM

Best tempat dia tu kak lieya...
Cepatlah mai penang kak... Leh sy jumpa miamijadayyan...

June 24, 2014 at 9:27 AM

burppp Alhamdulillah.. keluar sendawa angin tengok gambar jjcm mu Lieya.. (padahal kempunan ni) hahaha
aku tengok si mia makan kemain berselera.. kena dgn badan dia yg bam2 tu..
orang kata kat taiping bab2 makan2 mmg syorga.. satey secocok masih lagi patposen.. kat kolumpor ni mana boleh dpt mcm tu.. mati hidup balik pn tak dapat.. lagi2 satey station.. mmg tidok lah..

June 24, 2014 at 9:27 AM

mak yong terlio ni, acanerrr... hahhaaa....
x celur ke mee tue.. alaaaa fail ckit la kan tp x pe klau dh sedap mmg licin gak...
pas raya la kot nak ajak en suami terjah jugak2.. teringin tol
pas bersalin sok lmbt lagi la bleh mkn mee hehhee...

dh trun penang sok jln lupa rojer2 la nureen hehee

June 24, 2014 at 9:45 AM

Eh, dah tamat? Awat cepat sangat habis? Belum cukup feeling-feeling join sekaki mengexplore Taiping. Entah kenapa beberapa hari ni nampak Sentosa Villanya offer je depan pc nih.... Betul tak faham napa...

Bulan puasa nanti stop kisah bento (Oh, akak sedih tak dpt meleleh air liuq tengok bento budak2 ni) mesti keluar kisah menu berbuka pulak ya.... Psstt...kalau menunya best, tolonglah keluarkan entri lepas waktu berbuka Lieya ....

June 24, 2014 at 9:46 AM

breakfast dah macam minum petang tu lieya. geram nengok udang2 yang fresh2 tu

June 24, 2014 at 9:53 AM

hahaha budak montel pegang pau ko kata kat mia.. hahaha

June 24, 2014 at 9:57 AM

Akk dah siap promote kat En CEO akk pasal Sentosa Villa ni...mcm best jer katanya...perghhh cam ada harapannn jer pd akk...heheh..Baru Ahad lepas mkn Mee Udang dekat Shah Alam....Hampehhhhhh kooo..Manis kemain kuah dia...dgn udang kepala dah tercabut....adoiiii haiii...

June 24, 2014 at 9:58 AM

best JJCM lieya... semua dapat makan... sedap2 pulak tu... mee udang mak jah akak besa terjah... tang panas tu memang sgt..... peluh2 makan mee...:)

June 24, 2014 at 10:15 AM

nak udang
nak popia
nak sungai
nak abc

tunggu aku pegi perak plak ye... aku kepingin tgk bangunan condong tu nok. kesian kan aku.. hahahaha

June 24, 2014 at 10:18 AM

nasib baik baru lepas naik rehat.....kalau tak nangis depan laptop nie.

June 24, 2014 at 10:34 AM

sedapnyer mee udang tu..sejak pregnant kasyah lg teringn nk mkn mee udang kat sini. nasib anak aku kuar tak ngences...harus ajak jugak en laki makan sini...

psst teringn nak pi penang jugak...

June 24, 2014 at 11:02 AM

hambikkkkkk!!udang sepinggan hhhiii..kalo tak allergic mmg sedap ratah ni..aku ni kalo mkn byk sgt start la muka merenyam aduhaiiii

tp lieya, aku yg duduk dekat dgn taiping pun belum jejak kaki ke situ, ko dr putrajaya dah abih round taiping aku rasa hhhaaaaaaaaaa...

salute la!

bab jln2 cari mkn mmg korang the best!!!

June 24, 2014 at 11:05 AM

yeayyyy
tepeng mmg da best!
rindu tepeng, sobs sobs..

June 24, 2014 at 11:24 AM

sedapnya mee udang!

June 24, 2014 at 11:32 AM

perkh aku geram nengok udang2 beso gabak tuh.... udahla banyak isi udang nyer...
ngko asik keek si mia je tau... saja je nk tayang dia kuat mkn... hehehehhe

June 24, 2014 at 12:16 PM

lieya sajaaaa!!! lepas baca entry lieya terus teruja nak pegi.. tapi tahun ni dah tak sempat.. ni dah nak puasa.. lepas raya dah sarat kalut nak beranak pulak.. huhu.. alamatnya tahun depan la kami ke sana..

June 24, 2014 at 12:28 PM

Mee udang Mak Jah tu kakak rasalah Lieya dah femes teramat sangat.
Rata-rata blogger yg ke sana mesti makan tempat dia. Kalah artis dah mee udang dia.

June 24, 2014 at 12:29 PM

Salam Lieyaaaaa!
camner persiapan menyambut ramadan??
telur masin dh beli??*tetiba.hahaha

Popia basah.. zura x bape reti sangat makan popia basah.
lagi suka makan popia goreng.. sbb ragup2 kulitnye tuh.. hehehe.

Fulammmmaaakkkkk! serius x menahan tengok udang2 bergelimpangan tuh.
besar2 jugak udangnye.. telan ailio lah zura tgk!!!

haaaaa... bab beli pau tu sama cam zura!
kalo berenti kat RnR mesti nak beli Pau.
makan panas2.. sedap kan!

waaahhhh.. mcm ade plan nak pergi penang jer tuh!
hehehehe

June 24, 2014 at 2:32 PM

tu dia... kulit udang semua licin ... bebetul menikmati mee udang ni hihihihi ....

June 24, 2014 at 3:14 PM

pau yik mun.dah ada jual kat R&R ulu bernam ye. ida selalu beli kat Tg Malim je.

June 24, 2014 at 4:02 PM

Anak anak Okje ni kalau bekfes makan popia ngan rojak mesti tak reti nak makan...depa mesti nak cari roti canailah paling kurang pun.... Tapi kalau OKje semua bedal hehe tak de pulak yg mengikut emaknya....
Tak pernahlah makan mee udang .....Mak ai...besau besaunya udang ...Tengok pun tau puas makan memasing tu ....

June 24, 2014 at 4:53 PM

Cuti bento...agak2 ada tak entry menu berbuka sepanjang Ramadhan nie Lieya? Akak x kisah...akak suka jer. Boleh bagi idea kan...

Akak baruuu jer jual story pasal sentosa villa nie kat hubby akak. Tarikan utama ialah durian yang sedang bergayut tu....hehehehehhe...

Eh, Penang pun dalam list akak gak tu....hehehehhe

June 24, 2014 at 5:37 PM

Memang pulun jjcm sungguh nih!!hahaha..
Bestla taiping..a must place to visitla..
Tak rugi sgt sbb suka sgt bercuti smbil jjcm

June 24, 2014 at 10:02 PM

Best nyer makan ABC.. anak2 dah lama mintak nak makan ABC... tapi mana lah nak cari kat sini.. sampai mereka rasa pelik, naper la kat Bradford ni xde orang jual ABC... sabar aje la nak menjawab dgn budak2 ni...
Mewah nya udang dalam mee udang tu... dah la udang fresh.... best best...
Setuju sangat Lieya... Penang mmg syurga makanan... saya pun berjela-jela list makanan bila nak ke penang... Rindu penang jugak....

June 25, 2014 at 6:49 AM

Tak sabar nak ke Taiping jugak kejap lagi..
Celebrate besday hubby kat Sentosa Villa :D

June 25, 2014 at 9:01 AM

bestnya pepagi dh ngadap abc.
dua kali plak tu.
nasib saya dh balas kali kedua di fradoo sbb nak ABC yanga da aiskrim n coklat..

masa memula dulu saya makan kat kedai mak teh la. sbb mak jah tutup kot masa tu.alang alang dh sampai kan.

kedai.makan mmg jrg la kan kak nak belah belakang udng tu.saya pon kdng kdng xska jga kalau x belah blkg.susah nk mkn + pepasir tu.. mengganggu konsentrasi je nk meratah..

pennag mmg syorga makanan..

June 25, 2014 at 11:43 AM

yg udang tuh paling mengoda ati ini...:)

June 25, 2014 at 12:08 PM

Puas hati aih makan mee udang banyak macam tue.. nanti mai penang roger2 la..boleh jjcm sekali..hehehe =D

June 25, 2014 at 12:30 PM

meriahnyerr uools., ehHHee

June 25, 2014 at 4:45 PM

Sedapnya nampak udang tu... fresh betul!

June 25, 2014 at 6:28 PM

beraninya budak2 ni duk kat angsa... kalo lya mmg tak la.. takutttt

sdap abc tu..tinggi.

June 26, 2014 at 8:35 AM

sedapnya mee udang seb baik tak ngidam klu tak meleleh ayaq lioq check ni... hihihihi.....

June 26, 2014 at 11:30 AM

sedap tu mee udang...

June 26, 2014 at 12:44 PM

gitukan dah tamatpun kisah ke tepen bandar warisan.....
dah makan semua yang ditulis... semoga ada masa datang lagi...
akakpun dah lama tak ke penang lieya... suami akak lak selalu bagi alasan tak pandai jalan penang..
tak merasalah gamaknyer kecuali adik2 akak tolong bawakkan.. isyh tiba2jer rasa nak ke penang...

June 27, 2014 at 11:38 AM

huih udang bersepah-sepah..mmg femes mi udang mak jah tuh. sbg hantu udang, kompom aku akan try suatu hari nanti...

seronok gak sesekali keluar bercuti walaupun sekejap jer..at least blh segarkan otak dan yg penting spend quality time ngn anak2.. maklumla masing2 kan busy.. kita busy ngn keje, dorang plk busy ngn persekolahan....

June 29, 2014 at 9:49 AM

wah udang tu bersepah-sepah, tapi saya tak boleh sangat makan udang...gatal
afif pun cam mia, dia tak makan udang kalau bahagian belakang tu tak di blah
tapi kalau dah masak, lagi senang nak buang bahagian belakang tu
lapo pula tengok mee udang tu, oppss....posa! =)

July 1, 2014 at 2:04 PM

Kat mana kedai mee udang mak jah tu. Cam sodap yo. Udang dah la mahal skrg kan. Nanti bagitau kat mana ye. Akk nak balik tepeng ni.

July 3, 2014 at 6:17 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy