Monday, May 5, 2014

kisah aku di Seminar Aspirasi Setiausaha 2014


Assalamualaikum.....aucak!!! babacak!! hahaahahah....hamik ko gile lame tak update blog....alaaaaaa jgn mare.... ahkak baru lik kursus kejar keje2 opis dulu baru leh jenguk blog....aku ni camni la, bile stop blog siap le nak amik mood buat entry tu makan mase....ni berkat kegigihan dalam kepayahan berjaya gak aku transfer gambar, watermark kan dan buat entry heheeheh....jom korang bace cite panjang jela aku kali nie....malas nak buat part by part...gi kursus jek pun....heheheeheh..lagi pun buat satu part je senang bile org google pasal seminar ni terus kuar satu page jek karang...



 27 - 29 April 2014 ari tu aku dpt pergi rezeki dan peluang ke Seminar Aspirasi Setiausaha anjuran Positive Events Solution bertempat di Hotel Swiss Garden & Residence KL..... dari dulu lagi aku mmg teringin nak pergi seminar nie....seminar ni khas utk PA (Secretary).... seronok dpt jumpe kawan2 PA kat kursus nie....satu malaysia punya PA beb...mmg sonok.... ye laa nak gi dinner tgk retis nyanyi sempena minggu setiausaha mmg takkan merase laa kan, so dpt gi seminar ni pun dah cukup syukur alhamdulillah.... tapi dlm seminar ni selain dengar talk dari speaker yg hebat2 ade jugak dinner khas tuk PA.... so dpt 2 in 1 laaa...ilmu dpt, dinner pun dpt kan..... seminar ni mmg setiap tahun Positive Events Solution anjurkan sempena minggu setiausaha.... 


*
*
*
*
*
*
*
V


ahad 27 tu aku bertolak ari opis...kereta jabatan hantar.... sampai2 check in campak beg...pastu sound kawan aku jgn lenjan katil lagi aku nak amik gambar hahaahahahaha...seb baik die pun blogger dan paham peel aku hahaahaha...


bilik besar betul.... siap ade extra bed lagi.... (okey abang lepas ni leh lepak sini sempena annivesary ke besdei  ke)


bathup die pun unik....


nie atucara seminar .... pak nil ngan dr sheikh muszaphar tu yg aku tunggu2....


 pendaftaran...


 dapat beg n barang2 seminar...



beg die cantik.... ade 3-4 kaler kot...tapi biase laa aku pilih merah...menyerlah sikit kan.... beg bimbit tu selamat dah aku buat beg telekong kat opis kakakaakak... sling bag tu pun comel....


lepas siap sume letak beg, terus aku ngan kawan aku keluar pi lot 10...nak terjah H&M.....  dekat jek dari hotel...jalan kaki tak sampai pun 15 minit.... aku dah start beli baju raya jalan budak2 nie...so tambah le sikit2 baju2 dieorg....



dewan seminar...

 

stage....



okey, jom aku cite bab speaker plak...semua speaker best2 dan hebat2...mmg tak buat langsung mate aku ngantuk.... speaker pada malam pertama Prof. Madya Dr Sharifah Hayaati dari Universiti Malaya....ala2 mcm dengar ceramah hal ehwal perdana laa gitu heheeheh... tapi best...
 


speaker pagi hari kedua plak Dr Tengku Naufal, seorg perunding motivasi dan jugak peguam.... die mmg lawak gile..serius best.... takde langsung part yg tak gelak...senak perut dok gelak ajek laaaaa....






haaaa yg ni speaker yg aku tunggu2 sgt2.... speaker tuk petang hari ke 2 Datuk Hj Aznil atau pak nil..... ya Allah ni pun best jugak...camne kite tgk kat macam-macam aznil tu mcm tu laa die kat seminar nie...terlompat2, energetic sungguh...tapi jgn tekejut tau sbb pak nil puase hari tu.... ishhh kagum aku org puase tapi bertenaga gile2 mcm nieh...rupenye paknil punye petua utk maintan kurus di umur 52 tahun ni ialah selalu puase....



adoii ini rupe 52 tahun?.... siap dtg dekat kiteorg lagi soh cek ade tak muke die kesan botox kakaakakakaka....mmg lawak.....


mari bergambar gumbira dgn pak nil!!



hari ke 3 plak, pagi tu ade talk pasal etiket di meja makan....aku sgt2 gileee  suke tajuk nie... dulu mase belajar kat uitm dulu kos secratery ni ade belajar bab nie....speaker kali ni namenye Pn Yasmin seorg perunding imej....sgt best die nie....tak boring talk die...die ajar etiket makan di meja makan dan makan bawah ...


dgn speaker2 glemer berebut nak amik gambar tapi ngan speaker biase siap leh amik gambar naik stage lagi kaakakakak....




ni speaker terakhir utk seminar ni...jeng jeng jeng...agak2 siapaaaa???.... dah nampak tu kehensemannyeeee.... auwwwww!!



 yeahhh tu diaaaa...Dr Sheikh Muszaphar...angkasawan negara....die ni pun dah kurus aku tgk.... sejak2 dr halina dah slim ni die pun kurus same....mmg pasangan yg cocok lah!



talk die pun best..share pengalaman pasal di angkasa.... tapi die ni cakap bapak gile laju.... dah mcm muka pelakon remy ishak kan... aku plak mmg pilih seat depan sekali...mmg syok le tgk speaker dekat2....rugi woo dok belakang2 bayar dah mahal hahaahahah..aku ni gigih turun awal cop tempat dulu....lg pun ade jugak suku2 yg suke tukar2 tempat... speaker best dok depan, speaker tak best dok belakang....berangin jek aku!


 begambar dgn angkasawan negara.....



muke2 selfie aku dlm dewan heheheeh...



ni plak kisah dinner.... malam kedua berseminar ade 'Gala Dinner...Hanya Untukmu'...wahh gitu, merase gak gi dinner tuk secretary nieh.... baju aku simple2 jek.... beli kat equine jek...murah2 jek dik non.... so pasni kalo en laki ade dinner ke leh dah pi sbb dah ade dress...mmg aku ulang2 pakai dress ni selagi muat hahaahahaha..



pukul 8 dah start red carpet.... so get ready make up2...pastu sarung telekong... lepas jek magrib terus turun dewan dinner...

 asalnye nak buat tudung style turban...tapi tak reti lak nak belit2...so buat lepas gitu....

 lalu di red carpet n bergambar


penoh dah dewan mase kiteorg turun...


menu yg ade mlm tu...chinese course  menu...


artis malam tu Hazami.... lorr lame tak dgr citer mamat nieh.... kurus gile dah skrang...dah mcm sakit jek aku tgk...


die dtg kat meja aku snap gitu2 jek... lagi syok layan udang ikan ayam hahaahahahaah cer letak anuar zain ke mauuu tak makan2 dok depan stage je kan heheehehehe..yg pasti mlm tu mmg semua sporting..kemain lagi masing2 dok karaoke bagai....mmg sporting abis peserta seminar kali nih...ahkak biase la..malu2 kuceng gitu hahaahahah




  okey ni plak pic mknn yg sempat aku snap...tak sah le kan tak letak pic mknn...penyeri blog gitu kakaakakakaak


bekpes

sedap betul pastry kat sini...



lunch...


comel kan?

yeay...abis dah heeheheh.... jumpe jugak 2-3 org blog reader kat sini...thanks sudi tegur lieya ...


*keek sepanjang seminar aspirasi setiausaha*















42 celoteh sahabat

perkkkh syoknyer... thn dpn aku nk mohon gk lah... sbb thn dpn bos aku pencen dh, selagi dia ada selagi tuh dia tak bagi aku pegi... nyampah betul... kedekut nk mampsss bkn aku mintak duit dia pun... jeles ngn kwn2 bahagian lain kt jupem nih yg pegi sana, lawo baju dinner ko...kelasss tau

May 5, 2014 at 9:07 AM

bes nye dpt g kursus mcm tu,,, hihi,, ape pun cantik baju dinner Lieya tu,,, :)

May 5, 2014 at 9:15 AM

ilmu dpt, makan dapat, best best :)
lieya cantekkk sgt dgn baju dinner tu hehe

May 5, 2014 at 9:57 AM

wah glemer kak lieya kite ni pg dinner.. part mkn tu yg paling sy suker... kihkihkih..

May 5, 2014 at 10:08 AM

wah~best nyer...untung laaaa...
dapat makan best..jumpe artis best...dapat lagi ilmu...terbaik laaa...
hamboi...merah mak ngah tuh...hihi~cantik baju dinner...:)

May 5, 2014 at 10:11 AM

Wow..cantik tau dress lieya..
Combinasi tu lawa..
Lieya kurus pkai apa pun cntik..
Best skli skla g kursus gini..
Mkn sdp..
Hotel pun best kan lieya

May 5, 2014 at 10:15 AM

wahhh bestnya lieya..
speaker hebat2 sumer..kalo seminar yang camni memang semangat la nak pegi..
baju tu memang cantik..dan dan nak carik yang gini la tuk raya..equine kat mana lieya??wakakakaka.. nak jugak..
comel ape lieya menari tango..yang syok PA ni ramai pompuan..so takde la malu sangat kan..

May 5, 2014 at 10:20 AM

Wah.. bestnya dpt kursus dgn jemputan yg hebat2.. Apa pun.. lepas ni leh ajar saya menari tenggo ye..hihihiii

May 5, 2014 at 10:45 AM

Aihh seronoknya lieya..Jeles lah, bukan main lagi lieya menari tanggo kan, hehe

May 5, 2014 at 10:50 AM

Syok gila baca entri Lieya kali ni.... daripada bilik hotel, bilik mandi, aturcara kursus, makanan, tengok baju dinner Lieya....Lieya berjoget lagi hehe....Pas tu tengok Pak Nil, Sheikh Muzafar....Bestnya Lieya...
Seronok jugaklah walau tak dapat gi luncheon minggu seketeri Lieya...redho ajelah hehe..
Weh tak sangka Lieya pandai berjoget hehe...
Mesti dahsyat dahsyat seketeri malam tukan Lieya...kalau kita cikai mmg malulah yek...

May 5, 2014 at 11:14 AM

seronoknye seminar camni..hilang sgl stress keje..kemain b dinner kak...wewiitt

lama aim nk stay kt Swiss residences ni..mcm best je blk

May 5, 2014 at 11:30 AM

selamat minggu setiausaha lieya~~

wahh..paknil tu 52 eh? tak nampak macam orang tua pun..cheiss..tercabar ni..

menjejes ailiyo tengok makanan..hahaha...

May 5, 2014 at 11:31 AM

weii sangat2 happeninggg hokeyy!!! bertuah nko terpilih utk join seminar ni kali ni. memang berbaloi2.. penuh pengisiann, hiburan artis bukan sebarangan tuuu... speaker pun dasat2. sampai 3D2N tu memang berbaloi2. surely lifetime experience ni Lieya.

3D2N makan sedappp2 sure nko makan pun lemak tak sempat lekatt... mantenn je body eh. Berkenan sangat baju Dinner lieya.. gojess hokeyyyy. kalau body dah cantik pakai apa pun nampak cantik Lieya..
btw tak sangka kemain pandai nko berjogett ehhh. mesti adhoc jugak tuuu... ye la ari2 sibuk bila ke nak praktise ingat step kot ye pun hihihi

puas la Papanye jaga hero heroin kat umah 3 hari suntuk ni ek

May 5, 2014 at 11:36 AM

Mak oii...semuanya marveles Lieya oiiii. Palinggggggg superb ialah semua speaker. Best2.. Berapa kos sorang untuk seminar nie Lieya?

May 5, 2014 at 12:18 PM

bestnyer...tompang tgk aje

May 5, 2014 at 12:35 PM

jeles die dpt jumpe sms...

May 5, 2014 at 1:45 PM

Bestnya dapat pergi kursus macam ni. Speakers pun semua best-best. Kalau jemput Anuar Zain, mahu kena tak nak balik si Lieya ni rasanya. Nasib baik Hazami aje :)

Complete pakej entri ni. Memang senang nak baca, senang nak refer. Habis semua pun ada. Yang paling tak boleh blah tu, siap gi H&M dulu beli baju raya anak-anak. Nasib baik tak sempat gi KLCC, MV, Sogo dan Jalan TAR ek :)

May 5, 2014 at 2:05 PM

lieya....bestnyer dapat berursus gini...kalo mcm tu hehari kursus pun takper..
makan minum sedap belaka kalo lizz memang tak ingat melantak jerla kerjanyer kan....
kemain selim melim dia tau....
kalo lizz pun duk depan gak tetambah kalo ada speaker yg best comey n hencem...kihkih...

May 5, 2014 at 2:27 PM

bestnya lieya... dpt g kursus cam gini ilang stress tau.... dpt ilmu dpt makan sedap...hihiii...
wah bakat terpendam ko menari lieya...tango lagiii...;)

May 5, 2014 at 3:41 PM

wah untunglah lah lieya jumpa ramai celebrity
baj time dinner tu marvelous lah! suka tengok =)
makanan pun fulamak, buat lapar je menengoknya =)

May 5, 2014 at 3:46 PM

Salam Lieyaaaa.
Patutler sunyiii jer blog.
pergi kursus rupenye~

Barang2 yang diberikan untuk seminar tu yang tak menahan tuh.
siap dapat beg haaaa.
dah ler kaler merah pulak tuh.
warna feberet zura tuuuu!

hahahahaha.. tudiaaaa.
sempat lagi gi shopping baju raya.
ingatkan gi kursus semata2.. tidak rupenye.
hahaahha

Waaahhhh.. speakers semua hebat2 tuh.
memang x boring lah kan dengar talk dr dorang.
Umur Pak Nil dah 52 tahun yer?? mcm muda lagi dia kan!
zura pon nak amalkan puasa sunat jugak lah kalo cam nih. hahahaha

Canteknye Lieyaaaaaa!
serius! gojes sangat Lieya pakai dress tuh.. warna merah pulak tuuuu!
cantek sangat2!!

kalo camnih punye grand kursusnyeeee.
haruslah makanana pon sedap2 kan!
telan ailio lah tengok makanan2 dalam pinggan tuh.

Video keek liya kena menari tuh berulang2 zura tengok!!
pandai Lieya menari.. sporting sangat Lieya nih!!
best2!

May 5, 2014 at 3:51 PM

wah menarik sgt ni lieya... dapat ilmu lgi tu, tak rugi pergi course mcm ni kan !

May 5, 2014 at 4:58 PM

oh my goodness ko susun tu brekpes, lunch tu semua...dahsyat2 hidangan dia.

May 5, 2014 at 5:24 PM

Bestnya dapat pergi berkursus yg best macam ni. Pergi dihantar, duk kat hotel best, makan sedap2 dan penceramah pula semuanya orang hebat.. kalau ditambah seminggu lagi pun sanggup kan?

lawanya baju Lieya.. nampak bergaya u..

May 5, 2014 at 9:06 PM

Alahai meriahnya lah tgk PA2 semua yg dpt gi kursus cam ni kan..beb serius gojes sgt ko mlm dinner tu..i is very the like ur dress very the much laaa....N the food mabeles sgttt....

May 6, 2014 at 9:35 AM

Yg best kakak perhati speaker dia semuanya mantap-mantap yg jadi pilihan
Seronok setahun sekali ye Lieya..

May 6, 2014 at 9:38 AM

waaaaaaaaaaaaaa bestnya akak.. kita pergi tahun lepas... tahun ni nak pergi...bos dah kasi kelulusan..sekali ade pegawai dengki tak bagi pergi....tp ikutkan bos kata pergi je...cuma bila dah ade isu, cam malas pulak..plus dah tak larat sebenonya.. tp tahun ni dia nye speaker sume best2 kan.. hadiah cabutan bertuah best tak? ruginya la tak pi...huhu... takpe...tahun depan akan ku pastikan dapat pergi lagi...

May 6, 2014 at 9:47 AM

tgk tang makanan tergugat nih
lapo3x....
bestnya... seminar mcm ni bkn stakat sronok, release tension kan
best4x...
nureen x merasa la seminar mcm ni.. hehe

May 6, 2014 at 9:55 AM

ouuwww gojes nyer kakak kiter =)

May 6, 2014 at 11:05 AM

ya Allah..seronoknya lieya..

ko ada kerjaya yg hebat sgt! seronok jumpa ramai kawan..attend kursus itu ini kan..

seriously cantik dinner dress!..simple ko kata?dgn bling2 mmg cantik..badan pun maintain kurus :)

speaker2 pun best!!!!

May 6, 2014 at 11:14 AM

best2.. sonok korank dpt g.

May 6, 2014 at 12:25 PM

Wow!!
terbaiklah kusus ni..
part paling best adalah...
Menari tango tu.. Pandainya...

May 6, 2014 at 12:35 PM

wahhhh vouge nya kakak saya niiii!

May 6, 2014 at 2:32 PM

seronok2.....

May 7, 2014 at 12:09 PM

Bestnya dpt gi seminar mcm ni. Speaker2 pon best. Perghhhh....joget tango tu. Dress tu cantiklah lieya :-)

May 7, 2014 at 1:23 PM

kagum lah tengok lieya berdansa tu!
clapclap juta kali

May 7, 2014 at 5:12 PM

tu dia sempoi punya seminar.makan best2,speaker pun best2,jeles tgok..best ni klu dpt join..nk ikut serta macam la kite ni secetary.haha..

pak nilmmg awet muda..angkasawan negara pun makin kurus n kacak..hazama?huhu sama latak minat

May 7, 2014 at 5:26 PM

Waa untungnyaa dpt pergi seminar gini.. dpt plak jumpa selebriti..gitu..
Cantiknya Lieya dlm dress gi dinner tuh.. :)

May 7, 2014 at 6:03 PM

Salam kenal. Slim nyer lieya! cantik dress mmg ada gaya secretary.

May 8, 2014 at 10:39 AM

ni kiranya seminar untuk PA jabatan kerajaan sahaja ker ? Cantiknya lieya pakai tudung cam tu & dress pun cantik... syiok kan berkumpul ramai2 cmtuh, blh tmbh kenalan, tambah ilmu dan tambah henbeg.. wahahaahaha

May 8, 2014 at 4:48 PM

seronok baca cerita, tgk gambar and watched all the videos….
Banyak pengisian menarik masa seminar tu… tak de la kita rasa boring :)
Sempat lagi shopping tu… Murah tak baju H&M kat M'sia? Kalau kat UK ni, outlet H&M yang saya selalu terjah sbb mampu beli.. hihihi

May 9, 2014 at 12:20 AM

Bestnya dpt p kursus mcmni... farah sejak dpt bos baru nie semua xbole dah..langkah berjimat cermat katanya...huhuhu...sedey!

May 13, 2014 at 2:11 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy