Thursday, May 15, 2014

thursday ~ random photos




Assalamualaikum dan salam kamis......jom le layan pic random photos yg ade tuk ari ni...

*
*
*
*
*
*
*
V


  • gulp!! bil letrik aku sejak2 tarif baru nie.....dah buat penjimatan gune letrik pun bil still cecah rm300++....siap panggil tnb dtg umah tgk2 ade tak letrik bocor ke kan...tapi semua normal...so redhooooo itu pasghaaaaaahhhh ....


  •  bento miamija di hari jumaat.... roti garlic kapit daging burger, muffin pisang, buah limau, epal ngan anggur seketul ekekekekeekek...jumaat biase laa tak yah berat2 sbb kang lunch balik umah makan...


  •  aktiviti masa lapang...bagi sel-sel otak berhubung sikit kkakaakakaka




  • bento sempoi miamija ...utk pagi bihun goreng, utk lunch plak nasi putih, sambal kentang pedas, sup ikan merah....kuih sardin gulung tu buat kudap2 time rehat waktu kafa....kuih sardin gulung tu aku goreng frozen punye jek...



  • santai petang di playground...mujur playground belakang umah jek so jalan kaki jek dah sampai....aku tak penah pun pergi, laki aku jek rajin bawak budak2 ni pi main taman...



  • dlm entry random photos yg lepas  kan ade pic mak aku dpt adiah lenovo....makin rancak mak aku berwasap uollsss!! hahaahaha...syok layan.... tak le mak aku sunyi kat umah...leh membebel ngan anak2...aku create group anak2 jalita ....jalita tu name mak aku tau...



  • bento miamija lagi... tuk pagi aku buat burger benjo.... utk lunch nasi putih + sayur kacang panjang goreng + bawal emas masak pindang ...jagung rebus tuk kudap2 mase rehat kafa kang....


  •  auwww!! special dari KSU dan KPK Kementerian Kesihatan utk semua PA kat KKM sempena minggu setiausaha....terase diriku berharga gituuu ....hahaahah .....dpt rose ngan coklat cadbury...
yeay abis dah! jumpe lagi entry random photos kamis depan!




*keek lieyalatif*



47 celoteh sahabat

Mahalnya bil eletrik..huhuhu sabar jer la.. rumah farah pn sama tapi tak la sampai mahal mcm tue.. =D

May 15, 2014 at 9:07 AM

salam..lieyaa...mahalnyaaaa bil letrik.....huhuhuhuu...

bestnya jalan kaki je budak² nak g playground.....

PA org penting...semua agenda kena tahu.....apa² bos cari PA dulu....tahniah

May 15, 2014 at 9:10 AM

hamboi...bil letrik kak oiii...blh dapat handbeg kat carlo 1..hihihi~
nieyl punya bil letrik bulan nie jer 158 tuh pun mata terbeliak tgk..haha~
itu la nieyl nie suke no pakai aircond..so,skrg malam pakai kipas je ler...huhu~tapi kena pasang high la..:P
kdg2 bler pk balik kan..rasa membazir je kan kite kena bayar bil je beratus2..
lebih baik kite beli makanan ke...beli benda2 yg kita nampak kan..:P
Nieyl problem bil air je..dah 2 tahun x bayar..sbb bler sampai bil je..bawah rm6..huhu~

May 15, 2014 at 9:18 AM

byk tu bil letrik lieya.... jenuh membayar tiap2 bulan klu mcm ni...uhuuu...

comel jer bento2 bekal miamija.... mesti sedap punya...:)

May 15, 2014 at 9:27 AM

bole tahan bil letrik tu....suka tgk bento miamija yg pelbagai tu..

May 15, 2014 at 9:35 AM

salam lia...mahalkan bil api ni...sama lah kejep jerk dah melanton bil adoii....sedapnya bento mia....

May 15, 2014 at 9:42 AM

suka cara lieya prepared bento utk ank2..kreatif..:-)

May 15, 2014 at 9:50 AM

banyakla elektrik bocor.. bukan nya air.. hehehekiki..mak terrer tu pakai li.. hehe bapak takder ker?

May 15, 2014 at 9:53 AM

Akk punya bil letrik less than 100 lieya...yer la ekon takdek...wayar jer ada..akk ckp kat budak2 tu siapa nak ekon..keje dulu baru beli sendiri dan bayar bill letrik..hahaha..giler kejam mak dorang ni kan...so suitttt mak ko lieya..OK LAH KO INGAT AKU X PANDAI.......hahahahaha...

May 15, 2014 at 9:55 AM

telan ailio tengok bil..
sekarang memang terasa sangat..sumer benda naik lieya..
bento2 yang tak pernah jemu tengok..ade jer idea nak bekalkan anak2..best mak camni..ehhh jadi mak kita boleh?? hahaha
advance mak skang nih..ada wasap ni senang gak..tapi kadang rimas kalo asyik berdenting..

May 15, 2014 at 9:56 AM

akak..majlis tuh esok la...sbb tu tak tepek lagi gambar...hehe~next week isnin..Insya'Allah...esok nieyl update kat IG :)

May 15, 2014 at 9:58 AM

cheekynya dayyan kt video tu.! rasa nak geget, haha!

mak lieya mmg sempoi la layan anak2 hehe..

May 15, 2014 at 10:00 AM

Eh Lieya, memang kena tgk betol2 bil tnb tu. jdg2 diorg tersalah tengok.
Baru2 ni jiran muja pun terkena, double naik bil dia.. no noooo
Terus report Tnb, diorg akn cek blk..

memang tersedak kalo nengok bil naik mencanak ni..


May 15, 2014 at 10:02 AM

Suka tgk lieya wat bento utk anak2..salute dgn lieya. Wlpun kerja sempat lg siapkn. Wow bil lektrik mahainyer.
Mak lieya pun dh pandai berwhatapps. Cayalah makcik

May 15, 2014 at 10:09 AM

Rata-rata yang komen pasal bil api je. Hehehe.

Aku nak komen, baru first aku nampak tupperware tu tak sama saiz dengan yang lagi satu. Huhu.

May 15, 2014 at 10:19 AM

makk aiiii..tinggi gak bil tu lieya..mcm aku jugak la sebulan kdg2 seratus dua ratus ko..rasa mcm dah berjimat sgtttt..tak tau la..

bento2 miamija sentiasa sedap je aku tgk..bersemangat waja sungguh ko lieya..salute!

amboiiii makcik dah pandai skang ye hhheeee..seronok dpt sembang2 dgn mak bila jauh kan :)

May 15, 2014 at 10:35 AM

oomakkk!!!!! seploh kali ganda beb bil api umh kau ngan umh aku... umh aku 36 hengget... 38 hengget... gitu la.. tak penah cecah 40hengget. takpe... umh beso kena sangat la bil byk tu ye dak. hehehehe... bestnyer umh belakang ada taman camtu.. ni kalu dak qausar... tengah malam pun minta main taman lagi kalu ade depan mata.

May 15, 2014 at 10:36 AM

terasa di hargai gitoo kan..best3....mak aku whatss app hancus..hahahhah..terus nak uninstall..malas layan katanya

May 15, 2014 at 10:41 AM

@Muja..

mmg dah cek balik pun muja..kan lieya ade tulis tu, tnb pun dtg cek dah....tapi mmg tu laa bacaannye heheheeh...pasrahhhh dik non! l

May 15, 2014 at 10:43 AM

Umah akk pun bil letriknya lebih kurang cenggitu dik..terpaksa redha je la dlm membayonya

May 15, 2014 at 11:03 AM

banyak pakai ekon kot kak.tu melambung tu.rumah sy pon pakai ekon je selalu.pnas kemain.

May 15, 2014 at 11:20 AM

Salam Lieyaaaa~

Tudiaaaaa... RM300lebih! *pitam!
rumah zura rm30++ jer setiap bulan.. tu pon dah rasa nak pitam membayar.
hahahahahaha. tapi umah zura x de ekon lah.. ade peti ais jer yang On 24jam.
ehhh.. letrik pon boleh bocor eh?? hahahahhaha

Bento MiaMija nih makin sehari makin meriah pulak yek!
kemain hebat lah mama dorang nih.. pelik jer rasa... sebab zura nak sediakan 1 menu setiap pagi pon rasa cam nak berperang jer kat dapur. tapi Lieya rileks jer 2 3 menu setiap hari.. kagum habesssss!

permainan yang bagus nih..
boleh main sambil belajar jugak kan~
nak carik jugak lah permainan camnih.

kemain happy dayyan dapat pergi main kat taman.
suami zura pon rajin gak bawa anak2 pergi main kat taman. zura malas nak ikut.
duk rumah siap kan keje yg x pernah2 habes tuh. hehehe

hahahahahahha.. tergelak2 zura baca wasap anak2 Jalita tuh.
comelll lah mak Lieya nih. boleh pulak melayan anak2 nye berwasap.
anak2 pon bertuah jer kenakan maknye. hahahahahaha.

Auwwwwww!! nampak coklatttt!!!!
bertuahnye PA kat situ.
Zura nih x de pon dapat pape~
hahahaha.

Keek tuh comel sangat Dayyan buat muka masa memula video tuh. pastu tetiba buat muka serius.
hahahahahahahah..kiut sangat2!!

May 15, 2014 at 11:21 AM

Bertuah betul anak-anak ye... jgn ingat mak tak pandai dgn telefon canggih Lieya:)

May 15, 2014 at 11:51 AM

bil sampai 300 mau tak buntang mata dibuatnya .... mmg tarif naik mendadak sgt ni ... pasrah jelah bayoo kalau takda kebocoran..

May 15, 2014 at 12:09 PM

umh lieya ni guna ekon ker ? kalu guna ekon mmg bil elektrik tinggi kan...nangis air mato darah kalu bil zura byk cmtuh..huhhuhuhuh


amboi mak, eksyen yek mentang dah terrer pakai wasap.. hahaahaha... seronok la dia blh membebel kt korang secara live walaupun anak2 jauh drpd umah dia....

mcm2 menu yerk bekal mia & mija, semua dap dap


wahhh pandai jabatan lieya menghargai setiusaha ya, dah la aritu dpt gi bengkel, skrg dpt cokelat ngn bunga lagi...

May 15, 2014 at 12:44 PM

Stended le bil cenggitu, nijam kan memcm alat letrik pakai. Umah kite pon kdg cecah gak 3 gatos, average 150 jek. Sekat penggunaan ekon, mlm pon pasang kejap jek, timing.
Suke nengok bento miamija, auntie yg tua ni pon teringin nk bento gitu hihi

May 15, 2014 at 1:06 PM

Mak aii bil letrik!! Tp kire stended le tu lieya, kat umah kan de memcm brg letrik. Umah kite pon kdg cecah 3 gatos gak. Kena jimat2 esp ekon.
Wahh wah pandai mak watsap, kite pon baru berhajat nk belikan mak henpon lenovo, sok2 dia leh berwasap ngan kite adik bradik hihi

May 15, 2014 at 1:11 PM

asal khamis je mesti aku tertelan2 airliur tengok bento miamija lain2.. tabah je lah hati ni.. ;)
untungnya dapat bunga & coklat.. boss aku pun tak bagi mcm tu babe.. harus suggest kat boss idea mcm ni.. hehehe

May 15, 2014 at 2:01 PM

seperti biasa admire bento miamija
huhuhuhu
weiiii bestnya dpt bunga ros dan coklat
walaupun kecik hadiahnya tapi hati sure berbunga2 kan

May 15, 2014 at 2:07 PM

umang aih gile banyak bil letrik ko... aku nyer bil pun paling mahai rm70 selalu2 rm50 gitu je heheh... takpe redho kan jelah kan

geram nengok bento ko lah mmg supermama betul ko nih tau

seronoknyer kalu umah aku dkt ngn tmn permainan jln kaki je dh sampai kan best hehehe... mcm lenggang je nengoknyer ko

alahai bestnyer dpt bunga ngn coklat .... tmpt aku nan hado, pa2 tak penah rasa dihargai huhuhui

May 15, 2014 at 2:59 PM

Lieya....banyaknya bil....ayoooo...leh pengsan kalu itu bil umah along...

** along tag Lieya untuk Liebster Award auto publish entry esok tau...bila free sila jawab tag eh...

May 15, 2014 at 3:59 PM

hahaha, x larat dah mak nak layan anak2 borak..

May 15, 2014 at 4:44 PM

Sama laa ngan akak.. bila dah tukar meter jadi digital makin menjadi2 naiknya meter letrik.. redho je laa..

Sedap2nya tgk bento anak2 lieya.. rajin betul.. masak2 pepagi gini..jimat belanja seyy.. :)

May 15, 2014 at 5:34 PM

comelnya makanan hias-hias macam tu <3 kreatif~~~ orang nak makan pun akan berselera :-)

May 15, 2014 at 8:36 PM

harga bil letrik boleh settle bulanan viva...hehe
mahal giler! lieya dok frozen gajah apa ke? hehe

walawei, mak dia pandai berwasap lah
kalah saya makcik, smartphone pun tak ada...hehe

untung rr dapat bunga
saya daun bunga pun tak dapat...hehe

May 15, 2014 at 11:47 PM

tu dia bil macam sama banyak dengan loan keta bulanan sy.hakhak..

hebat anty jalita berwassup smp berasap hp.hehe

tengok bento miamija dah tetba nmpk sedap gila muin pisang tu..aduh2 nakkena membaking nmpk gaya..:)

untung la lieya jadi setiausaha,dpt makan cadbury...haha

May 16, 2014 at 12:50 AM

Pengsan, sedar semula dan pengsan balik tgk bil letrik tu Lieya… Tapi nak buat mcm mano, bayar aje la kan… huhuhu
Hihihi, sempoi la mak Lieya berWA… "Ok la, kau ingat aku tak pandaI"…. hahaha, kan dah kena sebijik… Don't play play tau dgn mak2 zaman teknologi ni :)
Bagus la Dayyan ni… boleh dia concentrate bila Lieya mengajar… Kalau Danish, dia pula nak ajar kita bila kita cuba ajar mcm tu.. jadi terbalik pula, dia yg kata kita pandai…. Adoi la wahai anak...

May 16, 2014 at 1:36 AM

Kelakarlah tengok mak Lieya berWA. Apa, ingat mak tak pandai ke walaupun zaman mak muda-muda dulu takdanya WA2 kebendanya... Hehehe.... Bil elektrik tu, akak no komen. Akak pun sedaya upaya berusaha dengan gigih nak mengurangkan bil mana yang patut :)

May 16, 2014 at 3:15 PM

pergh bil letrik ko 6 kali ganda dari rumahku..huhu.

lieya nk duduk sebelah rumah sbb pagi2 nak ngendeng bento sekali..hehe

May 16, 2014 at 3:41 PM

Aktiviti masa lapang tu aunty nak join, thanks for sharing, shahiba atau srabble tu, dah teringat ni, nak p beli gak :)

May 16, 2014 at 3:45 PM

wei byk betul tu elektrik bill tu .. masak2 byk sgt tu !

May 16, 2014 at 4:56 PM

okeh..pasal bil letrik tu adalah sama.... dah habes berjimat dah.. aty ni lagi dok umah..memang melambung2 lah bil..haaiihh...

May 16, 2014 at 5:25 PM

Haa.. mula2 nk gelak pasal wA mak lieya tu. Saya baru juga alami.. MiL baru 2 bulan lebih dpt join WA. Mula2 tu boleh tgk cara menulis yang kelakar. Pizahat tahu apa? Haha.. gelak besar kami bila mak maksudkan pizzahut..

awat bil mahai sangat tu.. 3 bulan bil rumah kami tu. Kalau jadi gitu mau suami saya terduduk.. hihi.

Bab menu bekal anak mmg canggihla lieya. Tiap2 mingu tgk menu lieya mmg sedap semuanya..

May 17, 2014 at 8:05 AM

Kelassss nama mak Lieya....mcm Jasnita lagii hehe...
3 bulan lepas rasanya okje pun dpt bil cenggitu Lieya.....lg banyak 400 lebih campur tambahan deposit 150 sbb penggunaan lebih 300 rasanya..Yelah...hati tukan musim panas....3- 3 aircond sekali hentak, ni abg dah tak de mungkin murah sikit agaknya...

May 17, 2014 at 10:47 PM

mahal yerk.. mungkin rumah baru kot lebih besar...
bento mia mija tetap menjadi idaman hati akakni.. seronoknyer jadi budak dua orangtu...
anak akak pulak tentulah akak yang rajin bawak gi taman..
suami akak taman depan rumahtupun tak penah jejak...

May 19, 2014 at 1:14 PM

bil api rumah akak pun naik mencanak2.. kebetulan baru pasang coway, dah abg din ko cakap bil naik sebab pasang coway tu, pdhal rasanya tak de kene mengena sangat.. tp mmg beza bil dari sebelum2 ni

hahah gelak2 akak baca wsap ko dengan mak .. sempoi la mak lieya, sporting abis.. barulah rasa hubungan makin mesra anak beranak

May 20, 2014 at 9:49 AM

best la bewasap ngan mak...hhee....

May 20, 2014 at 10:04 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy