Wednesday, July 9, 2014

deco2 lieyalatif ~ bilik miamija (tambah board)


yeluwww! yeluww!...

amboi2 meriah wall fb aku dgn status2 bola .... brazil dilaukkan germany hehehehe....aku terus terang ckp bukan kaki bola.... tapi bile bace status2 kat fb mcm teramik tau le jugak tanpa sengaje hehehehee..... kat umah aku tu, laki aku lee kaki bola...tapi bola tempatan die tak layan.... sepanjang world cup ni mmg gigih lee stay depan tv pagi2 buta.... okey lee nak stay pagi2 buta sbb tgh cuti belajar lagi kan....


hurm arini nak update terkini bilik anak dare aku....ade la sikit pertambahan deco2...alaa bukan deco ape pun...just tambah noticeboard kat meja study depa.... entry pasal bilik dieorg penah aku up kat sini...mane la tau kan kot2 ade yg lupe keee heheheeh



*
*
*
*
*
*
V


ni keadaan asal...area meja study budak2 ni kosong...ikutkan aku nak naik rak atas tu so leh letak buku2 dieorg tapi tak jadi sbb biar le kosong....mane tau ade jeki lebih naik build in cabinet terus....




haaaa bende alah ni le aku cari.... minggu lepas gi ikea ...ikea kan tgh renovate so nak usya barang pun tak best sbb mostly byk kawasan yg di tutup.... mujur aku ni jenis suke snap siap2 barang ape aku nak beli dari website ikea so aku tunjuk je ngan staff ikea pic2 barang yg aku nak.... dieorg le yg amik kan dari stor kot....



aku suke noticeboard ni sbb kaler pink..kene sgt ngan tema bilik budak2 nieh...




incik laki sile ketuk yeak.... bini mu tak sabar nak tgk board ni tergantung heheehehe




tadaaaaaaaa dah siap!...noticeboard ni main selit2 je nota ke gambar yg ko nak letak...tak yah nak pakai thumbtack ke silotep ke....tu yg best tuh...



haaa sedap mate aku memandang heheehh...simple tapi comel... kat atas noticeboard tu aku nak buat wording nama budak2 ni tapi tak dpt idea lagi nak buat camne.....




pastu aku beli gak box tuk simpan mainan dieorg .... nampak tak 3 box kat tingkap tu....cute kan heheheheeh


tu jek laa yg aku tambah pun hheheeheh..... yg penting pink hokey! mak suke! mak suke! heheehehehehe




*keek miamijadaayan*


56 celoteh sahabat

lieya.. jue ada beli notice board kaler brown tu tau kat ikea.. tapi cmner nak masang tak reti.. kena klip ikut mana.. sampai skrg tak pasang2

July 9, 2014 at 9:05 AM

Nice :-)

July 9, 2014 at 9:08 AM

Bole selit2 rupanya...nice juga ni...

tp tu la nk peginya..jauh..+ nak ngdap jem pula...angkut pula askar2 ni...ermmm...kene pikir 2 3 kali nak g ikea tu... tp barang2 ikea mmg best kan...simpel je deco nya...

July 9, 2014 at 9:08 AM

Chantek lah lieya!!owh boleh selit je ye..x yah byk nak byk thumb nail bagai kan..senang lah gitu + x bahaya..

July 9, 2014 at 9:11 AM

huhu~pink..pink..bukan men suke omak nyer yea...hihi~
cute gak..lepas kawen nie mood pink dah ke laut la kak...hihi~

July 9, 2014 at 9:11 AM

i liker... lieya..letakla bunga yang dalam pasu kecik2 tu.. sweett jer.. bunga kecik2 warna pink

July 9, 2014 at 9:13 AM

memang lawa sangat jadi dinding tu..
dari dibiar kosong kan lieya..
cantik tema pink..
me pun suka tau!!

July 9, 2014 at 9:14 AM

Cantik ok..Puas hati nengok bilik budak-budak ni besar kan..

July 9, 2014 at 9:20 AM

bolelah miamija tampal mcm2 nnt kt notice board tu... sesuai sgt...
eheh dayyan rambut raya ke...lg encem acik tgk dayyan...:)

July 9, 2014 at 9:22 AM

Cantiknyer bilik mia & mija...

July 9, 2014 at 9:24 AM

Amboi mak dia yg lelebih suke suke ni...

July 9, 2014 at 9:26 AM

Hebat tul pesta gol german semalam. Saya pun tak layan bola, kebetulan tgk masa bersahur. Kejut juga sebab setahu saya brazil mmg bagus. Biarla deme.. kan

Wah, kalau bab deko mendeko ni mata Lieya mmg bagusla. Tahu je apa yang bagus, mmg lawa bilik dengan hiasan board tu. Mesti anak2 pun seronok je nak masuk bilik

July 9, 2014 at 9:26 AM

mak suke pink,..anak2 suke tak..kikikiki..aku pon suke...nak gak duduk dalam bilik mia mija ni la....adoiii cantik weiii

July 9, 2014 at 9:26 AM

cantik la pulak kan board tu

July 9, 2014 at 9:35 AM

terbaekkk...
selit2 mcm tue x la bahaya kan dr drg nk kena letak paku tekan ker stapler ker kan...
sesuai sgt ngan tema bilik...

July 9, 2014 at 9:37 AM

Oooo 1st time tgk notice board pakai selit2 je. Barang2 ikea ni mmg kreatip2 belaka. Simple but significant gitu. Luas bilik mia mija ni. Serba lengkap meja study pun leh buh dlm tu sekali baguih baguih

July 9, 2014 at 9:44 AM

haruslah pink...anak dara...
comel

July 9, 2014 at 9:46 AM

pandai u hias bilik anak2 u tau... i adore u punya idea... nak duduk umah talam ekladi jugak tapi tak dapat2..

July 9, 2014 at 9:55 AM

comey la noticeboard tu...mmg sesuai!! pandai lieya pilih...

July 9, 2014 at 10:07 AM

aku pun ada box mcm tu wat simpan mainan
boleh jadi tempat duduk gak
hahahahahha
senang
2 in 1
bagus gak selit2 tu kan
stylo gak
kalau anak2 aku
makin banyak la benda dia selit kat board tu wkakakakakakka

July 9, 2014 at 10:08 AM

ini anak ke mama yang suke kaler pink nihhh :))
cute lak nengok notice board tu..nak tiru la..ekekeke..eh kena bayau royalti ke ek :P

July 9, 2014 at 10:15 AM

Bestnya anak2 ada mak yang rajin deko2 nih Lieya. Warna pink sinonim dengan anak2 tapi mak pulak lebih-lebih....ahahhaa...

July 9, 2014 at 10:17 AM

Cantik!!! lieya mmg pandai bab deco2 nie kan...ishhh kalau la ikea dekat ngn rumah jugak mau hari2 farah p borong kot...=D

July 9, 2014 at 10:18 AM

yg penting pinkkkkkk hhhiii..i loike :)

comel..comel..comel..bestnya anak dara lieya dpt mak yg super duper kreatif ni :)

bestnya shopping2 kt IKEA kan..aku kalo dekat mmg tetiap minggu gamaknya tawaf ikea hhhaaaaaaaa

tak sabar nk tgk deco2 lain ni

July 9, 2014 at 10:27 AM

ni mak yang over namanya..hahaha..
tapi memang cantik pon lieya..

July 9, 2014 at 10:30 AM

memang cantik lieya...pandai ko pilih...

July 9, 2014 at 10:50 AM

Selagi ada ruang nak di decorate selagi itulah ada aje nak dibuat kan Lieya
Kalau dah cantik puas rasa hati kan.

July 9, 2014 at 10:56 AM

pink?? hihi mmng terbaikkk la kak cantik sesuai dgn gegirl kan hihihi...

July 9, 2014 at 11:01 AM

xpenah jumpa plak la board tu
kitorg nak g ikea lg hujung mggu ni hahaah

July 9, 2014 at 11:06 AM

color kerusi pink tu menambat hati..

July 9, 2014 at 11:11 AM

cantik. comei. simple je. :)

July 9, 2014 at 12:03 PM

@aizamia3

sama lah, berkenan plk dgn kerusi pink tu..

July 9, 2014 at 12:24 PM

Suruh Mia tampal gambar Neymar kat board tu....hahahaha

July 9, 2014 at 12:26 PM

Salam Lieyaaa..

Comel lah board tu.. warna pink lagi.
pertama kali zura nampak notisboard cam nih.
pakai selit2 jer eh? unik sgt!

Kemas jer meja anak2 Lieya.
Kalo meja Anis.. huh! bersepah2 dgn kertas.
tapi kadang2 mamanye tumpang letak barang jugak. hahaha

July 9, 2014 at 12:26 PM

kau mmg bijak kann.. ambik gambar siap2 kat website lps tu seboleh2 nak dapatkan jugak wpun ikea tgh renovation.. hehehe

simple & nice mmg kena dengan tema bilik miamija..
sukaaaaaaaaaaaa

July 9, 2014 at 12:44 PM

meja dan kerusi study tu beli kat mana.. bekenan la pulak

July 9, 2014 at 12:50 PM

saya minat bola juga
tengok brazil kena lauk dengan germany
tak kan lah tak neymar jadi seteruk tu cara diorang main
apa yang pasti germany pasti JUARA! =)
eh tetiba cite pasal bola pula...hehe

memang cantiklah board tu
cam nak bli juga aje

July 9, 2014 at 1:01 PM

Kenapa kat rumah akak barang2 sampai tak muat lemari nak letak? Tak cukup lemari ke ekk? Jeles akak nengok rumah Lieya tau...

July 9, 2014 at 1:06 PM

Zaman pink akak dah lama berlalu, Lieya. Takda pulak pengganti nak mewarisinya. Nak kalerkan bilik superheroes pink, ada kang kena belasah dengan apaknya :)

Akak rasa Lieya ni memang pandai bab-bab mendeko rumah ni. Rumah Lieya pun memang dah layak masuk dalam majalah deko-deko ni. Suka je akak tengok walaupun simple dekonya tapi menarik. Akak pun pelik tau, rumah akak sampai dah terlebih-lebih kotak tapi tetap juga tak cukup bila kata nak simpan barang. Cuba ajar sikit acaner nih nak buat....

July 9, 2014 at 1:17 PM

Wah.. Almari Aneboda.. Meja ikea. Semua ikea la. Hehe..

July 9, 2014 at 3:24 PM

pelik aku mula2 tgk board tu. apsal byk line hitam..rupanya pakai selit je yer notanya..hehe

July 9, 2014 at 3:41 PM

Kreatif sungguh laa Lieya nie.. pandai betul mendeco2.. rumah.. :)

July 9, 2014 at 4:41 PM

sukanya bilik anak, blind tu jadi lebih kemas kan.. rasa tenang ja warna pink tu...best ada board macam meja study dorm, serious skitkan:)

July 9, 2014 at 4:44 PM

besh nyer lahai bilik anak2 dara ni... kemas..comel.. cantik...!!

July 9, 2014 at 11:05 PM

serba serbi pink.....sweettttttttt....

July 10, 2014 at 8:47 AM

mmg cantik board tuh lieya oi... i like 100kali

July 10, 2014 at 9:04 AM

anak dara mestila pink, baru awesome kan....

July 10, 2014 at 11:44 AM

wow..simple but nice..lya suka design simple n sempoi mcm ni

July 10, 2014 at 12:05 PM

hurm, tu kira notice board ke picture board tu..... hihi

July 10, 2014 at 4:14 PM

memang cantik la noticeboard tu...

July 11, 2014 at 1:51 PM

bila la nak merasa ada bilik warna pink dalam rumah akak ni...haihhhhhhh

July 11, 2014 at 3:47 PM

utk anak akk, akk wat sendiri jek... boleh design ikut suka..

July 14, 2014 at 11:46 AM

Laaaaa...tak komen lagi rupanya...hari tu rasa dah baca!...
Mesti seronok dua beradik tu lieya ......dahlah dpt bilik cantik, kerusi cantik...board pun cantik hehe....
Apa dah yg di selitkan mereka kat board tu Lieya

July 15, 2014 at 7:53 AM

Cantik..
Jadi lagi bersemangat :D

July 16, 2014 at 8:33 AM

Cantik lah. Berkenan gak dengan meja & kerusi pink tu ☺

July 16, 2014 at 12:58 PM

Untung anak dara berdua ni...along pun nak carikan box mcm tu utk dania....dah berzikir dh nak bilik mcm mia mija...nyesal bg tgok blog lieya

July 17, 2014 at 3:02 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy