Wednesday, July 23, 2014

Ragam persiapan raya lieyalatif...



hai semua.... yes!! rabu terakhir kerja heheheheeh...pastu cutiii...cutiii.... tak sabar nak cuti lame sebenarnye.... raya plak lebih pada nak hepikan budak2 jek pakai baju baru kasut baru.... untuk diri sendiri mane yg ade jek laaaa.... arini jom layan entry sempoi persiapan raya kami....mcm tahun2 lepas jugak simple2 jek...lebihkan pada persiapan anak2 sebenarnyer....

*
*
*
*
*
*
*
V

aku amik cuti 5 hari.... dlm jadual tu 4 hari kan...last minit semalam apply lagi sehari hahahahahaha..cannot tahan maa tgk opis kosong.... aku plan jumaat tu nak kemas2 umah...packing kain baju...buat biskut milo ngan anak2.....




mcm tahun2 lepas jugak aku belikan adiah raya tuk mak abah aku.... tahun ni bagi mak henbeg.... abah aku  plak tshirt ngan perfume....duit raya pun wajib bagi...skrang dah tiba mase aku memberi.... dulu mase aku belajar kat U abah gigih bank in duit tiap2 bulan sebelum dpt ptptn....sob sob sob....tak terbalas jasa mereka....
 



bab tukar duit pun minggu lepas dah settle... Q panjang jugak le kat maybank tuh.... sape nak duit raye meh dtg beraya umah lieyalatif yeak...tapi kanak2 umur bawah 14tahun jek laa dpt duit raye hahaahahaha.... tukar lebih2 nanti leh buat duit belanja sekolah anak2 jugak...
 


mlm ntah bile kiteorg pi jalan-jalan klia2... cari kasut raya miamija kat jelly bunny.... sibuk noo nak kasut wangi....sales kaw2....rm100 dpt 4 pasang kasut....
 


tudung raye tahun ni beli alhumaira je...tahun lepas radiusite tapi manjang licin kat web die...pergi alhumaira minggu lepas byk lagi stok .... kaler pun cun2.... tapi mcm lari jek ngan tema baju aku...ahh bantai jek laaa hahaahahahaha
 


dah le tangan pengkor ade hati nak jahit2 lace.... eh ni bukan baju raya aku.... alang2 anta kat tailor baju raya so aku anta le 2-3 lai baju keje gak.... beli lace lambat kalo tak mmg aku suruh tailor tampalkan terus....ni nak tanak kene laa jahit sendiri.... besimpang siur jahitan kalo tgk dari dalam haahahahahahaa



yeay!! tahun ni aku pecah tradisi buat gak kuih raye sendiri hahaahahah...tapi buat yg senang2 jek laa mcm biskut suji nie....miamija tolong buat.... hepi anak dare aku.... jumaat ni plan nak buat biskut milo plak....
 


kat opis aku ni bos2 non muslim semua baik2 hati.... tiap kali raya mesti dpt adiah raya.... tahun lepas dapat periuk...tahun ni dapat bekas pewter comel ni....thanks miss low....god bless u!



ni plak duit raye pertama utk miamijadayyan...rezeki anak2.... thanks dr pradeep... god bless u!
 

esok rasenye penutup entry laa sebelum cuti raya...kite up entry selamat hari raya plak heheheeheheh....




** terase2 dah ketupat, rendang ayam, sambal kacang, kuah lodeh mak aku kat tekak nie hah.....






34 celoteh sahabat

Wah hebat betul persiapan raya lieya...Selamat bercuti dan selamat hari raya lieya, mohon ampun maaf kalau ada terguris hati selama kita berkawan di alam maya, kot-kot kalau ada terkomen kat blog, fb ada yang terasa ke yea...Berhati-hati di jalanraya, tak jauhlah simpang renggam dengan parit raja kan...:)

July 23, 2014 at 9:13 AM

berkobar2 nak balik raya dah ni... akak beli kasut tuk mak dan kemeja tuk abah akak....
bertambah lagi cuti lieya last2 minit yer.... akak cukup la 3 hari tambah cuti raya.... balik kg jumaat malam... dapat berbuka puasa lagi dua hari....

nak pegi beraya rumah lieya jauh bebenor... hihiii.. kita beraya di alam maya udah le...

July 23, 2014 at 9:46 AM

Byk jugak yg dah settle tu...wah sakan cuti ye...mmg mood nak keje dah xde ni. xsabar nak cuti gak.

July 23, 2014 at 10:11 AM

fifiey slast kerja esok.. aply cuti 3 hari jer.. ahad, rabu dan khamis.. ahad depan baru masuk kerja so dapatla 9 hari semua cuti..kikikiki

July 23, 2014 at 10:16 AM

alhamdulillah.. dh settle semuanya lieya.. awalnya cuti.. lya esk last day keje.. btw.. selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir n batin jika ada trasa hati dgn komen2 lya ke.. n.. selamat pulang ke kampung.. berhati hai d jln raya ye.. moga selamat sampai..

July 23, 2014 at 10:23 AM

legakan bila persiapan utk anak2 sh sattle
nureen mlm ni bru nk cr kasut raya drg... hihiiii
smbil berbuka kat luar... tukar selera akhir ramadhan kan... ;)

July 23, 2014 at 10:48 AM

memang rayani untuk budak2lerkan.. kitani dah takder maknanya... akak tahunni memang tak bersiappun..
tak sabar nak balik kampungkan.. isyhhhhh punyalah malas nak kerjakan...

July 23, 2014 at 11:20 AM

cerita pasal kasut.. baru teringat.. kasut anak2 belum dibeli.. huhuhu...

July 23, 2014 at 12:16 PM

Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

July 23, 2014 at 1:01 PM

Semua dah siap tinggal tunggu cuti aje berdesup balik kampunglah ye Lieya..

July 23, 2014 at 1:48 PM

Waaaaa awalnya cuti..jelossss! rajinnya buat biskut raya.. comel2 jer tengok.hehehe

July 23, 2014 at 2:40 PM

bju raya liya mcm designer punya..
wah jelesnya..
2 kain lain jahit kat atas bahu ke?

July 23, 2014 at 3:43 PM

wah awalnyer cuti! jelous nyer!
saya jumaat ni baru last day, lama lagi rasanya
mood nak kerja dah ke laut dah ni...hehe

saya belum lagi buat biskut raya walau hati tu ada keinginan
tapi kemalasan mengatasi keinginan...hehe
apapun selamat bercuti lieya

July 23, 2014 at 3:44 PM

kami baru beli baju raya je. yg lain2 belum siap lagi. cam xde mood je nak beraya. huhuhu

July 23, 2014 at 3:49 PM

Bestnya dapat cuti raya awal Lieya.. Cantik baju raya tu :)

July 23, 2014 at 3:50 PM

amboi...kelasss mak akak yea...mcm datin...btl tuh kak,bler kita dah bkerja..dah dewasa nie..dahtiba masa nyer kita memberi kan...kita happy bler mak ayah kita hidup lebih bahagia :) ha..tangan tuh kena bedung dlu tu kak..hihi~ duit raya pun nieyl tukar x byk tahun nie..skadar yg ada aje...baju raya pun nieyl beli siap aje tahun nie..semua boleh buat pergi keje jugak pas raya nant..huhu~esok ngan jumaat mood dah nak raya..:)

July 23, 2014 at 3:59 PM

murah rezeki..dapat macam2..

July 23, 2014 at 4:41 PM

Aku ngah fikir, raya seken day aku dah masuk kerja malam.
2nd day raya tu aku dari KL ke Singapore naik bas ekpress mesti jem giler ye N-S hiway tu ngan ko anak beranak jalan raya kat Selatan..
hahahaha.

July 23, 2014 at 4:58 PM

Bila bab persiapan raya ni anak2 la yg paling excited..mcm2 permintaan..if kita dulu apa yg org tua beli itu lah yg kita pakai..

July 23, 2014 at 5:31 PM

selamat hari raya kak! hati2 blk kg..rendang lemang ketupat semua dh menunggu tu....

July 23, 2014 at 6:33 PM

seronok bila semua dah settlekan awal2 kan
btul lieya, raya ni lebih nak hepikan anak2 je..makpak pakai apa yg ada pun xpe...tah la, rasa seronok bila tgk anak2 hepi kan...

July 23, 2014 at 7:28 PM

Dah x sabar nak cuti yek...selamat bercuti ...selamat hari raya aidilfitri buat lieya sekeluarga...

July 23, 2014 at 9:37 PM

pandainya letak lace tu, cantik auny pun suka jelly bunny heee,

July 23, 2014 at 10:38 PM

adoiii sume cuti awal ni...ni wat nk cuti jgk ni =p
yeaayy...duit raya medina jgn lupe tau....

sy mntk maaf kalo sy ade wat salah or tsalah ckp yg sengaja dan x sengaja ye kak...
selamat hari raya ye kak lieya & family =)

July 24, 2014 at 7:30 AM

eh! mana yg kita dah komen tadi ekkk.
tak masuk ek..
Alahai..
mana pulak peginya ye?

July 24, 2014 at 8:36 AM

x pe la.. meh kita ulang taip

Meriahnya persiapan raya lieya & co
Syok tgk baju raya duit raya

Tahun ni kita x pat duit raya la nampaknya
kat sini x de tradisi bos2 kasi duit raya kot
sob sob

July 24, 2014 at 8:37 AM

wahhhhhhhhhh..banyak dah siapnya tu :)

eh kt jelly bunny ada kasut budak ek?apsal aku tak tau hhhhaaaaaaaaa

semoga mudah murah rezeki ko lieya..ingat dgn ibu bapa ni banyak pahalanya kan..aku pun hadiahkn mak hbag jugak, abah pulak t-shirt..duit raya semestinya :)

ok la tu gigih jugak buat biskut sendiri kan..sama mcm aku la simple sudah :)

cantik baju ko lieya..tampal dgn lace tu lg cantik!tu baru baju keje, baju raya lg meleTOP gamaknya hhheeee

July 24, 2014 at 9:32 AM

mmg murah rezeki ko kan...alhamdulillah...nak datang raya umah ko la...

July 24, 2014 at 9:46 AM

Lieya...ini baru betul2 persiapan raya kan...seronok..seronok. Akak hanya boleh tumpang seronok jer la....

July 24, 2014 at 10:44 AM

dAH SETEL SENANG, SY NI TUDUNG X JUMPA² LAGI YG PADAN HUHUHUHU .. SDHNYA PAKAI JE LAH APA YG ADA KARANG KALAU TAK SEMPAT BELI .. NAYA BTLLAH..

July 24, 2014 at 1:14 PM

Bukan main lagi ......ni bukan Raya sakan ni cuti pun sakan hehe. Lieya cantiknya handbag mak tu...mesti happylah mak Lieya tahun ni bergaya dgn bag baru....hehe

Okje suka gak biskut suji tu tp nak membuatnya tu mcm dah malas jer......

okje tudung cap ayam aje Lieya....hehe tak payah nak brand brand...murah sikit boleh dapat lebih.
Bila nak balik kg nya ni....

July 24, 2014 at 1:37 PM

lieya.. tengok handbag belikan tuk mak tu..teringat arwah mak aty lak..selalu pon macam tu.. mesti belikan tuk die.. sedih biler dah takde.. tak seronok tak dapat belikan apa2 lagi tuk dia...

July 24, 2014 at 2:50 PM

Cantiknya henbeg tu... Mesti happy mak dapat beg raya...

July 24, 2014 at 2:57 PM

sama la kite kena buat jadual cuti raya staff...nasib si PA

July 24, 2014 at 4:05 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy