Wednesday, July 16, 2014

deco2 raya 2014 kat opis...



uishhh terase2 dah bahang nak raye nie.... gi mall mane2 pun dah berkumandang lagu raya...kat radio pun same!! OMG!! nak raye dahhh...yihuuuu!! persiapan raya masing2 rancak aku tgk.... aku semua dah ready dah.... baju raye dah collect ngan tailor.... baju raya jalan tuk budak2 pun dah beli ....  adiah raye tuk mak abah aku ngan mertua pun dah........ x sabo wey nak lik kg! hehehehehe.... ishh kalo gebang pasal raya mau 7hari 7mlm tak abis ...jom layan pic ape yg ade arini.....

*
*
*
*
*
*
*
V

memandangkan dah terase2 bahang raya so aku haruk geng2 opis aku start deco2 raya....mcm tahun lepas buat last minit...tahun ni start 2 mgu awal ler.... deco2 lebih kurang jek mcm tahun lepas punye deco...cume wording tu ubah sikit.... buat ari jumaat lepas time waktu rehat tu.....gigih tak keluar lepak alamanda mcm selalu....khusyuk ngadap buat deco2 ni masing2....



keluarkan balik khazanah lame dlm stor tgk mane yg boleh digunapakai lagi...x yah membazir, pakai mane yg ade jek...



dah mcm nak deepavali pun yeak jugak aku tgk eheheheh....ceria kalernyer!





ade 2 tempat nak kene buat deco wording nieh... mujur ade budak AD ...




aku tak nampak mcm berlakon busy kat situ kan? hahaahahaha




alaaa buat ni saje2 jek...bagi opis sendiri meriah rase suasana raye tu kononnyer.... yg penting tak kaco waktu kerja pun.... jumaat kan waktu lunch lame so sempat buat simple2 gini...




haa tu le cik ID  kite yg byk bagi buah fikiran ...




tadaaaaa dah siap satu wall!...tgl lagi satu wall nak deco....simple jeeee...memandangkan bahan tak cukup tak dpt tulis aidilfitri .... ganti dgn puasa haahhaahha






ruang menunggu plak same jek mcm deco tahun lepas....leh tgk entry nieh...




lepas gantung2 kat siling opis.... buat lagi satu wall plak.... 



haa dah siap! simple jeeee... 



boleh laa buat jadi prop bergambar nanti nieh



yg pasti, deco2 ni utk suke2 sesama unit je.... kite pun bersemangat nak pi keje heheeheheh




nie lah dia org2 kuat aras 7.... tak byk peel, tak byk songeh, tak byk jaja cerita kat org lain...eh? heheheeheh sape mkn cili die laa rase pedas ye takkkkk....


 tu jek laa cite deco2 opis lieyalatif....dah nak masuk 8 tahun aku kat sini.... dah mcm tukon pun ade gak....hahahaha.... tapi tak terbukak lagi hati nak mintak tukar walopun aku PA ni bukan closed servis means mane2 pun leh pergi....aku dah 'sedap' kat sini....biarlah aku mereput disini dgn amannye hakhakhak!~





** azam aku awal puase berkobar2 nak buat biskut raye..sejenis yg senang2 pun jadi la so aku beli barang2 buat biskut suji...tapi sampai laaa ni tak start2 lagi..... mmg hangat2 tayik ayam sungguh laa hahahahahah






37 celoteh sahabat

hamboi...rajin nyer la yea...mood raya dah tiba dah yea...
nieyl pun baru je nak shopping baju2 raya..:) akak..nieyl ada add akak kat fb..
tapi rasa nyer dh lame dah akak x approve..hihi~ klu xde..akak add nieyl :nieylanadia

July 16, 2014 at 9:03 AM

memang dah terasa bahang nak raya kan.. lagu2 raya pn dah start main kat ofis farah nie.. kalau nak tahun kami kat ofis pun tiap tahun macam tue jugak.. gigih collect duit sendiri semata2 nak beli lampu liplap..liplap..kalau tak dak deco raya rasa mcm tak berseri jer ofis..nak raya pn xdak mood.. =D

July 16, 2014 at 9:07 AM

opis aku tak sinsing lengan lagi ni nak buat semua ni...kalo dah gerak, tak lain, tak bukan mmg aku la kena jadi mangsa dorang carik idea bagai kan..aku jugak yg memanjat..sabo je la

July 16, 2014 at 9:09 AM

wahhhh rajin nye uols.. opis weols baru lps deco bola .. CEO la punye idea.. hapo tah ... ptt nye wat le pertndingan deco BOLA + Raya kan kan kan ... baru meriah

July 16, 2014 at 9:15 AM

hamboi..hamboi..
sakan lieya ngan gang2 deco ofis yek..
seronok tengok..meriah!!
hari ni lemau je badan sebab semalam cuti kan..

July 16, 2014 at 9:19 AM

cantik deko2! seronok masing2 menghias..hihi..

July 16, 2014 at 9:29 AM

Auwwww aku pun tak sabar nak beraya.. bestkan semua dah ready tak payah nak kelam kabut.. kalau tahun sebelum2 ni ada yg buat persiapan last min.. tahun ni jd pengajaran.. readykan awal2. sonag kojer :)

bestnya.. lagi2 ada geng ppuan.. mmg sepakat membawa berkat ar korang mengelolakan deco opis.. huhu Rindu kerja SYABAS dulu sebab ada geng mcm ko Lieya..

July 16, 2014 at 9:29 AM

amboii meriahhhh :)

July 16, 2014 at 9:31 AM

meriahnya!!! :)

tapi betul la...pelita tu ala ala deepavali punya...hahahhaa

July 16, 2014 at 9:39 AM

Mak oiii...rajinnya...

July 16, 2014 at 9:50 AM

Kalau office ramai staff Islam memang seronok .
Macam kakak ni decor bilik sendiri ajelah itu pun sekadar stapled kad raya aje....

July 16, 2014 at 9:57 AM

Rajin nye korang nak potong2 tu semua..

July 16, 2014 at 10:03 AM

amboi seronoknya
opis aku mmg tak ada le benda2 gini lieya weiiiiii

kalau tak buat
simpan bahan2
azam raya haji lak
hakhakhak

July 16, 2014 at 10:12 AM

meriahnya...seronokkn kalau buat kerja sama2..PSS sk akak pn blm dihias ikut tema lg...xde mood buat kerja sesorg.

July 16, 2014 at 10:20 AM

wahhh... dah terasa suasana raya kt ofis lieya ye... semangat la masing2 nak blik kampung beraya nnt...hihii

July 16, 2014 at 10:23 AM

wahhh siap ada hadiah raya yerr... mmg meriah...
sronok tgk opis lya.. ada gang.. nureen sorang jerr pompuan kat cni
so x der la nk deko2 ni bagai
simple & nice tau...

jom mlm ni wat biskut raya
hihiii.. esok nureen AL sbb bb sitter nk bw mak dia g ambik ubat
tu bleh wat biskut mlm ni
plan nk wat rainbow tgk mcm sedap jerr
biskut suji?? nk terjah tgk recipi klau sng n simple bleh try
stakat la nureen dh siapkan 3 jenis biskut raya yeeeaaaaa

July 16, 2014 at 10:41 AM

amboi, meriahnya opis Lieya...
semangat nak raya gitu...
jeles jeles... tertiba terfikir nak decorate opis mcm lieya jugak... tgk la nanti...
Ambil feel walau beraya kat perantauan... raya tetap raya... takmo sedih sedih...

July 16, 2014 at 10:51 AM

terasa kemeriahannya..
weehuuuu!

July 16, 2014 at 11:02 AM

Cam ni best la sis..ada geng nak buat deco2 opis..opis akk..non ado..staff melayu pun 4-5 kerat jer...cam ni mmg dah terasa-rasa ujung2 bibir jer nak raya dah..meriahhhhhh kooo...

July 16, 2014 at 11:46 AM

amboiiii kemain meriah raya..biasa opis k'jaan mmg kena ada deco2 ye lieya..

aku dulu pun penah join..mmg rindu nk mendeco ni..

skang duduk kilang hapa pun takde..tak mcm nk raya pun, nasib ada berkemundang lagu2 raya ni ha hhhaaaaaaaaaaaaaa

pppsssttttttt..aku pun ingat nk buat 1-2 jenis biskut..itupun mak yg nak..takut jugak hangat2 taik ayam hhhiiiii

July 16, 2014 at 11:49 AM

meriahnye kowang!!! opis aku ni raya ke, tak raya ke...sama je :P

July 16, 2014 at 12:05 PM

meriah gitu..rajin betul..
kami kt opis ni, serba sederhana shj.
yg penting ade lampu lip lap. hehehe

July 16, 2014 at 12:18 PM

saya ni dah tak semangat nak deco opis
sebab saya sorang aje islam kat opis ni
tak best rasanya

July 16, 2014 at 12:45 PM

Tu dia. Meriah office kak leha dgn deco2 raya...hehehe...Kat office iols ni tak der pon..huhuhu...

July 16, 2014 at 12:53 PM

Amboi! Meriah da tu nmpk...ingtkn kot ada prtndingan ke antara departmnt...smpi snggup buat gitu...rupanya saje2 ye...rajin semua...):

Ala...raya lmbt lgi lieya...sempat lagi nak gentel suji tu...ajak anak dara ber2 tu...hah..! Lagi cepat siapnya kan....

July 16, 2014 at 1:33 PM

meriahnyaa..sure seronok dan happy je sambil keje ..mood raya dah datang...

July 16, 2014 at 2:22 PM

waaaaah mmg meriah bebeno aku nengoknyer... opis aku thn nih mmg tak meriah langsung, nk deco2 pun takde mood sbb nyer tgh bt renovation... habuk sana sini.... aku lah batuk tak henti2...

July 16, 2014 at 3:07 PM

gigih..sumernya rajin nak buat..
dah deco2 ni lagi la eksited nak bercuti lieya..kat opis ni time CNY jer dapat deco..lenlain sori la tadek..heheee..

July 16, 2014 at 3:38 PM

alololo...besh nyerrr... teringat waktu2 kerja dulu... walaupon tak semeriah ni sebab bukan kempeni melayu..tapi buat gak lah sikit2 darikan takde.. heheh

July 16, 2014 at 4:16 PM

Ni deco raya ek, bukan deco untuk deepavali akan datangkan? Huahaha... jangan marah Lieya, akak gurau kasar jek bulan puasa ni. Lagi 2 minggu akak minta maaf dari hujung anak tudung sampai hujung sarung kaki ek :)

Rajinnya mendeko ofis sampai tak keluar window shopping bulan puasa nih. Jumaat kat gomen rehat panjang, rugi tau tak keluar. Saja jek nak mengapi-api tapi tak kena tempat. Orang buat entri lepas siap buat deko kan... Takpalah, next year akak cuba mengapi-apikan lagi yek!

Ish, tak sabar nak beraya. Excited rasa macam baru tahun ni je akak start puasa penuh gitu :D

July 16, 2014 at 4:25 PM

hahhaaha nasib baik bukan geng 'menjaja' ek, klu sekepala baik mereput je la kak kt situ dri gi department lain yg kta tak tau best ke tidak kan...

July 16, 2014 at 4:32 PM

Semangat nak kerja semangat nak raya ya dik hehe

July 16, 2014 at 9:43 PM

wahhhhhhhhhhhhhhh..

suasana raya sudah mula kelihatan.. sonoknyaaaa
tp ofis kita x de wat apa2 pun lg
eh! bukan opis je..
rumah pun sama.. sama jek cam tahun sudah2
ajak asben deco2.. tp dier kata x de mood
alahaiii..

July 17, 2014 at 7:41 AM

Waahh kreatif laa uols.. buat deco2 raya.. rajin2 masing2 yer.. cantik plak ty.. meriah jadinya..

July 17, 2014 at 8:44 AM

Kreatifnyaaaa.....along x start apa pun lg deco2 ni....mmg x pnh amik tau tp dh masuk dept baru ni and dah merge kena la buat jugak kan....

July 17, 2014 at 3:00 PM

lieya.. bestnya.. opis nisa tak buat deco lagik.. btw u opis mana?? nisa PA jugak... & ur hubby n my hubby kawan u tau tak... kikiki...

July 18, 2014 at 8:44 AM

Samalah ofis okje dulu ....sibuk mendeko...siap ada pertandingan lagikan ..

July 24, 2014 at 1:49 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy