Wednesday, August 5, 2015

kisah raya aidilfitri kami {part 2}



Assalamualaikum kengkawan!

hokey2...ini entry last pasal kisah raya ahkak hehehe....org lain dah masuk citer pi open house bagai, aku baru nak kasi abis kisah raya hohoho....halal lah yeak hahaha....

*
*
*
*
*
*
*
V

pas beraya kat melaka, turn balik ke johor plak ..... petang raya ke 3 bertolak balik ke johor...jalan agak sesak kat highway... mule laa golongan2 yg takde otak memenuhi lane emergency tuh....padan muke, seko2 kene saman ngan polis.....




rupe-rupenye ade eksiden patut laa jalan sesak.... 



malam tu buat bakar2 sate sikit....



lepak kat beranda umah makan sampai mengah hohohoho



kalo balik johor gini laa mmg tak gi ke mane2... tak mcm kat melaka mmg dari pagi bawak ke malam berjalan raya.... memandangkan tak kemane2 so aku pi buat rambut.... ye laaa nak rebonding kat putrajaya mahal...kat kampung aku siap dgn treatment, rebonding bagai baru 100 hengget.... pakai plak ubat rebonding yg jenis elok tu bukan yg bau kuat tu...



 pastu esoknyer pi jalan2 kluang...pekena roti bakar kat kluang railway station...dari bulan puase ari tu ngidam...



sejak tukar susu friso ni dayyan dah kuat makan..... semalam sarapan 3 kali tambah nasi goreng....malam dinner suap nasi satu pinggan licin....tapi tulaaa...senanggg noo berak...tak sempat gemok hahaahahaah



pas alas perut pi tgk ant man plak.... 



abis movie bawak budak2 makan sushi king... mia mija la request nak sushi king...upah puasa penoh katenyer hehehehe....tak syok dah makan ngan dieorg nie sebab dah pandai makan...salmon sashimi aku sempat makan sekeping ajek..yg lain2 depa bedal....



mcm biase laa aku, mia ngan jaja makan dgn penuh berselera....laki aku tgk je cuit sikit2 kakakaakakakak



seronok tgk dieorg makan...so tahun depan sila puase penuh lagi ye anak2....



dayyan yg dah besar panjangggg...manje kedaung nieh!




hokey laaa...pic penutup untuk entry kisah raya lieyalatif ialah pic kuih raya kat umah aku hahahahaah...semua kuih tunjuk2...tak de keinginan nak buat waloo sejenis pun tahun nie.....semuaa ni peberet anak2...mmg dieorg jek laa dok perabih!


tahniah buat kawan2 yg dah cukup puasa 6....aku belum start lagi!! mcm tak sempat jek, semua sebab pengibaran bendera jepon..tu laa sape suh tangguh2 hohoho.....




** today en laki punye besdei...ehem..ehem..semalam suprise kan die...gitu lee, balik2 die suprise aku, aku surprise die ...dah sape soh besdei dekat2 hahaahahaha..nanti aku story yeak....hepi besdei my other half Mohd Shah Abdul Rahman!





33 celoteh sahabat

wahhh... sempat buat rambut raya ye lieya... hahaa... mesti cantik...:)










August 5, 2015 at 9:12 AM

sonok eh bday laki bini dekat2 hhheee..ko suprise aku, aku suprise ko gitu kekdahnya hhhaaaaaa

biasa dah lepas raya ke3 tu duduk rumah lg best, mcm aku la aritu, balik kedah, dpt jumpa adik beradik terus malas nk kemana2..sembang2 gelak2 ketawa dgn family kan..tunggu org pulak dtg beraya..kalo nk jln2 raya balik ujung minggu kan..

pandai miamija mkn mknn jepun ni..ni kalo aku bawak anak3 aku ni confirm muntah balik kt situ..wwwaahhhaaaaa..alangkn mkn spageti pun teruwek2 diaorg ni..salute la miamija..bagussss semua mkn tak berkira :)

amboiiii lieya, sempat lg ko ke saloon ye..tp mmg murah la tu, siap rebonding..mesti tantekkk ni

August 5, 2015 at 9:20 AM

kiranya raya kat johor lbh kepada berjalan-jalan..best jugak..jrg2 balik, round town kan.. hrga kmpung msti murah drp bandar.. wah dh tgk antman..betsnyer...

hihi..cun ar rambut lieya...blonde gituu.. haha..

happy beday buat husb lieya..smoga trs dikurniakan ksihatan y baik utk mcari rezeki n mjaga lieya n anak2.. amin... kiranya selang beberapa hari je besday lieya n husband..

August 5, 2015 at 9:26 AM

pandai depa makan sushi.. aunty nad x lalu hehe..
hepi besday papa miamijadayyan.. !
sonok besday dekat2 ye..bleh celebrate sesama :)

August 5, 2015 at 9:27 AM

adoii.. dah komen hilang pulak

oklah tu lieya balik kampung ada juga akviti, buat rambut, tengok wayang, makan luar.. mcm akak ni langsung tak de lieya.. balik2 makan tido makan tido je kerjanya.. mana x makin bulat. hahaha

akak insyallah harini hari ke 3. harap2 sempatlah abiskan 3 hari lagi sebelum abis syawal

August 5, 2015 at 9:47 AM

wah² sempat menonton lagi yea...
cepat² nak gambar lagi....:P

August 5, 2015 at 10:34 AM

pandai anak lieya makan sushi ye ... kot kt pun cuit² jgklah kotnya tak reti mkn ....

tu dia bako satay .. sempat lg membuatnya ye ... seronokkan sesekali balik kg .. kasi bako² gini ...

happy bestday buat somi lieya .. moga pnjg umo tahun depan dayyan dpt adik hahahaha

August 5, 2015 at 10:38 AM

syok tengok anak2 akak... semua diorang makan...

August 5, 2015 at 10:39 AM

Hepi Besday buat suami ko sis...semoga pjg umur murah rezeki...makan sampai mengah..tak menahan ayat ko..tp tak gemuk2 jugak akk tgk ko ni...maintain cam tu jerk....anak2 ko boleh beb yer mkn sushi...sama mcm ank akk yg no 2 tu...

TQ BEB..KO YG TAK PERNAH JEMU SINGGAH KAT BLOQ SENDU AKK TU

August 5, 2015 at 10:43 AM

amboi... sakan beraya.. sempat nengok wayang.. terujanya tgh salmon sashimi tu.. waaaa...

kami pun beraya kat johor tahun ni.. tapi beraya kat umah mak memang jadual penuh.. habis ngan berjalan rumah sedara mara..

selamat hari raya lieya~!

August 5, 2015 at 10:50 AM

seronok kan kalau tiap kali Raya boleh balik dua2 side...dpt berkumpul dgn family....kami pun amalkan mcm tu...setiap tahun mmg gilir2 mana dahulu tapi still balik the ther side pada Raya ke2 @ ke3

August 5, 2015 at 10:59 AM

Akak pun tak buat kuih raya tahun ni lieya... yg tunjuk pun 2. 3 jenis jer..
suam2 kuku jer raya akak tahun ni..
kira meriah tu raya lieya siap bakar satey.. sedapnya..
selamat hari lahir buat hubby lieya.. Semoga umur diberkati Ilahi hendaknya..

August 5, 2015 at 11:08 AM

Kalau balik kampong makan apa pun sedap Lieya
Apa lagi kalau bab bakar-bakar satey dan bbq bagai mestilah seronok
Lagi ramai lagi best.
Hadiah puasa buat anak-anak sebagai perangsang tak ada masalah.

August 5, 2015 at 12:08 PM

ye la lieya, dah berepisod dan ber part2 dah kisah raya sana sini sinun
tp ena gak dok takut tu.. naper ek masih x sempat nak amik? ish ish ish..
sob2..

August 5, 2015 at 1:06 PM

wahh, tak lama lagi anak dara kembar dua orang tu pulak nak rebonding jugak kan makk., kannns ;p

August 5, 2015 at 1:33 PM

aku pulak kalo balik ry kg husband mmg boring sbb xbape berjalan. last2 gi mydin mall je..hahaha

August 5, 2015 at 1:57 PM

sonok ko laki bini bday selang baper hari je... blh sambut sama2.... bt besar2an sempena openhouse sekali

sonok kn blik kg pastu ber bakor2... aku thn ni balik johor rasa kejap je almaklum lama ddk kg sebelum raya...
kalu aku blik johor meround je kejenyer... balik kerteh tak jln sgt... tp ada jgk lah tp jauh2...

aku tgk si mia dh kecik skit lah muke dia... sbb pose kot kan

August 5, 2015 at 2:37 PM

Halaaaallll....sbb akk langsung x up lagi kisah raya...hahaha.
Lepas ni dh boleh masuk buffet japanese ni lieya. Baru puas hati..hihihi

August 5, 2015 at 2:40 PM

terbaik la mia mija pandai makan sushi..
'mak cik' ni tak reti sampai ke sudah..hahahahaa malu wei..
kenduri satey.. sedapnya..
kitorang takde aktiviti bakar satey cam tu lieya.. tetiap taon tempah satey.. tinggal bukak mulut ngap jerk..
tapi nasib ler kalo dapat yang tak sedap..huuhuu..
taon ni dapat yang kureng sedap..kuah cair, isi satay keras..

August 5, 2015 at 3:14 PM

pandai nye diorg guna chopstik aku ni tak reti2

August 5, 2015 at 3:49 PM

lawa air teh tiga perasa tu

August 5, 2015 at 4:57 PM

Oo.kalau raya kat johor mcm tu ke lieya..takde gi rumah sedara mara ke??alahai..tp nsb baik johor best kan..blh bwk ank2 tgk wayang bagai...xdla bdk2 borink

August 5, 2015 at 9:02 PM

best bestul raya.. best nya melaka.. rindu tempat duduk dulu dulu.. la ni pindah dah.
Selamat Hari Raya Lieyalatif

August 6, 2015 at 12:59 AM

Lieya!!! Impress sangat tengok your girls makan sushi.. :) Layan sungguh..nany pun tak makan sangat..tapi sebab dok kat sini, kena la makan sebab nak rase gak keasliannnya..hahaha..Biskut strawberry tu nampak sangat real OK..kesimpulannya, ( siap ade kesimpulan ..haha) makanan kat MALAYSIA mmg terbaik!

August 6, 2015 at 5:46 AM

mmg patut saman org potong Q..semua org nak cepat..kena la sabar...kan..
meriah beraya kat johor lieya....seronok..duk rumah..lepak...masak ramai²...

August 6, 2015 at 11:38 AM

bakaq satay ramai-ramai dan makan puas-puas , seronokknyer ;)
last week pon bawa budak-budak tengok ant-man , tak boleh nak tengok sangat sbb sikecik tue buat perangai ..kuih raya banyak lagii ker ? cantik jew kuih tue

August 7, 2015 at 10:42 AM

amboiiii ada bbq jugak
mai kluang bukan nak roger aku kan
kalau tak bleh sama2 bersushi!

August 7, 2015 at 1:07 PM

sedap betul nmpk roti bakaq tu....hehehehe

August 7, 2015 at 3:45 PM

kuih raya akak nampaknya semua sedap2..hihi
syawal masih berbaki lg kan..selamat hari raya kak lieya dan family :D

August 10, 2015 at 12:35 PM

Meriah tul raya korang.. siap ada rambut raya lagi.. hihi.. ni baru lieya latiff.. saya usha je air tiga rasa tu..nak try guna utk jual hari karnival sekolah kalau jadi ....

Tengok shushi kat sini teringat minggu lepas..adoi naim mula tahu dan minat pula dia nk makan sushi.. tepuk kepala saya.. saya ni mmg tak lalu makan sushi ni.. nak temankan dia makan adoi..

August 11, 2015 at 10:17 AM

Teringat akak beberapa tahun yang lalu sebelum berkahwin, balik raya sibuk buat rambut. Lepas kahwin, balik raya sibuk pi kedai pak sedara berlainan bangsa nak tukar gelang cincin raya katanya... Ingatkan akak aje yang masa raya pi tengok wayang, rupa-rupanya ada geng juga ^_^

Kuih raya tengok tak rasa apa tapi roti bakar Kluang Station buat diriku terasa nak balik kampung pulak ^_^

August 14, 2015 at 12:10 PM

alahai bulan besday sama dgn en suami
lagi best
happy belated besday buat suami akak
smga dikurniaka kesihatan yg baik dan dimurahkan rezeki serta dipanjanhmgkann usia.aamiin

seleranya tgk kakak kakak mkn sushi.

August 20, 2015 at 8:42 AM

eh saya punya birthday month pun sama dengan suami saya
plak tahun lahir pun sama, nasib saya muda 2 minggu...hehe

raya dah habis baru saya menyinggah sini
boleh lagi ke rasanya nak wish selamat hari raya? =)
kita sama, tak buat biskut pun tahun ni
semua beli aje...lantaklah kan, janji ada =)

August 25, 2015 at 12:10 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy