Thursday, August 20, 2015

thursday ~ random photos




Assalamualaikum...salam khamis....

wittt wittt lameee tol tak up entry random photos kan..... xmo ckp byk, meh le layan entry random photos ahkak lieyalatif arinie....

*
*
*
*
*
*
V

  • dah lame tak lepak warung bunian pekena nasi lemak bungkus nieh....termengidam le plak hahaahahah...


  • bento riang ria miamija ~ utk pagi mee goreng...utk lunch nasi putih + telur gulung + sayur campur + kari sotong....kudap2 sekolah kafa biskut coklat.... budak2 ni still kureng dgn sotong.... aku dlm proses mengajar dan memaksa dieorg makan sotong hahahaahha

  •  kejadian 14 ogos ari tu...syawal ke 29...kiteorg pi open house PPTD.... budak2 di panggil naik pentas tuk terima duit raya dari persatuan tapi disampakan oleh PM n isteri...rezeki mia plak terselit nampak dlm paper Berita Harian hahaahahah....


  • pic2 sekitar open house pptd...makanan gile meriah...makan kambing dgn santai hah....berlawan2 aku ngan mia makan kambing....pas makan kambing makan nasi mandy, pastu pencuci mulut makan buah2 tempatan termasuk durian....menu mcm2 ade....mengipas ketiak kepanasan kahkahkah....tapi tak sebab syok lucky draw tak berapa luck..seb baik dayyan dpt hamper kecit hahahaaha

 **video open house pptd*
video


  •  sambutan hari raya kat cic... kemain hepi dayyan dpt duit raya...usung jee angpaw tu sampai lunyai...syg le konon sebab teacher kesayangan bagi....



  • bento riang ria mia mija ~ utk pagi nasi goreng ...utk lunch nasi putih + kicap + tenggiri masak lemak ...seb baik budak2 ni pandai makan terung mcm aku hahahaahah ... aku peberet terung nie, lagi2 kalo masak lembik2 tuh....

  •  olololo rindu dayyan mase tecik2...pipi kuih pau...rambut helmet hohoho



  • mari jenguk bawah tudung saji ahkak lieyalatif.... ehemmm ni 'lauk jahat'...buat aku bertambah2 makan nasi....yups! aku kalah dgn petai woooo ....

*video melempeng di pagi hari*
buat byk sebab nak jamu geng opis
video


ok la tu ajek.... pic tak byk dlm 'bank gambar'... makin lemau nak transfer pic kat dropbox hohoho




** dah 2 bulan mia mija cuti swimming class nie...bulan ramadhan n bulan syawal...mgu ni kene start balik ni kang lupe skill plak kang ....





31 celoteh sahabat

Tu dia.. bento miamija tak pernah tak nampak tak menarik.. semua sedap2 dan nampak menarik gitu..

Wah, glamerla mia masuk newspaper.. untung juga ya.. makan pun sedap, dapat duit raya dan bergambar dlm newspaper lagi tu..

Umo berapa dayyan masa dlm gambar tu, comelnya.. 2 tahun ye?

August 20, 2015 at 9:09 AM

tu dia penuh pic gambar..
hahaha lauk jahat sabaq je la :)
suka tau nengok bento mia mija
Ya Allah panjangkan lah umur saya supaya dpt juga buat mcm ni utk rania nanti.aamiin

rezeki mia terselit pic. blh la framekn buat kenangan
meriah sungguh ye open house raya pptd tu

August 20, 2015 at 9:10 AM

Sy pun tgh praktikkan bento utk anak sy.
Comeylah bento miamija.


Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

August 20, 2015 at 9:18 AM

serius lieya...aku pun rindu tgk dayyan masa kecik..dgn tembam rambut helmetnya..itu yg buat aku tergoda dulu tu..skang dah tak simpan ke rambut helmet?comei sgt ko :)

bento miamija tak penah kalah..mmg memasak makanan ko lah lieya..semua pun sedap aku tgk..

ko mcm aku la lieya..nampak petai mmg bertambah2 ok!! aritu aku pegi pasar tani beli sepapan..duk ulang mkn itu je sampai 'wangi' bau toilet aku bbbahahhaaaaaaaaaaaa

August 20, 2015 at 9:19 AM

wah glamer Mia dapat masuk paper...

Dayyan boleh geng dengan Danish... dia siap tampal sampul duit raya kat dinding bila dapar dari orang... berapa isi kat dalam tu tak penting, yg penting dapat daro orang yang dia suka, kan?

Memang meriah jer nampak open house PPTD... kalau sy pun, mahu berpinggan pinggan makan.... heheheh

August 20, 2015 at 9:24 AM

best lah ko lieya ;)
memang terbaik ...

August 20, 2015 at 9:29 AM

Wahh glamer plak mia masuk paper yer.. rezeki dpt duit raya..
Alololo.. comeinyaa dayyan kecik2.. rasa nak ciom2 pp dia yg gebu tuh..:)

August 20, 2015 at 9:29 AM

Hidangan open raya kalau ada PM mestilah gah Lieya.
Duit tak jadi masalah hihi...
Dayyan dari dulu memang comellah Lieya:)

August 20, 2015 at 9:38 AM

Nasi lemak warung bunian... waa.. samalah dah lama tak pegi.. ari tuh pegi masa lps raya tutup lagi...

Arwah abah masih dpt surat untuk Majlis PPTD ni. setiap tahun mesti panggil.

Tgk bento tuh bestnya... sonok anak2 nak mkn...

August 20, 2015 at 9:53 AM

Selamat pagi...
singgah sini...
meriahnya la lauk pauk akak masak...
tetibe je rasa nak bina rumah depan umah akk tuh..haha...

August 20, 2015 at 10:04 AM

rajin betui lieya ni tauuu

August 20, 2015 at 10:07 AM

Bento2 ko tetap dihati....

August 20, 2015 at 10:09 AM

saya pun kalah dengan petai..kompem bertambah.

August 20, 2015 at 10:13 AM

i like random photos... lama hang tak tayang bento dua badik tuh kan...

ko pun antu petai yek lieya, aku kalu ada petai kene ada sambal totok baru ngam hehehe

heheheh glamer mia msk gambar dlm paper... si mija tka jeles ke hehehe

geram nengok pic dayyan masa kecik2... rambut diatuh

August 20, 2015 at 11:19 AM

Too cute la Dayyan berambut helmet...'jambu' sangat style tu.. hiks!

August 20, 2015 at 11:40 AM

kalo ko dah rindu dayyan masa kecik cecepat proses adik die pulak.. hehehe
eh gmbr tu bukan saja ada dlm bh, dlm utusan pon ada.

August 20, 2015 at 11:48 AM

bento tetao x kalah! salute! ;)

August 20, 2015 at 12:59 PM

boleh geng dgn husband akak & haziq pun antu kambing... boleh bertambah2 kalau jumpa kambing golek... akak plak naik ngeri tgk dorang mkn.. hehe..

August 20, 2015 at 1:07 PM

bento telah kembali..
yeahaaaaaaaaaaaa..
arini kita x buat bento anak2
sbb letih sbb prepare dokumen utk audit arini
stayback.. sampai umah dah 10.30pm
bangun pg x larat nak masak.. hukhuk
so bento adalah menu tunjuk2.. kui kui

August 20, 2015 at 1:33 PM

Oppss..tudung saji kita samalah tapi bawah tudung saji tu akak kalahlah.... Maklumlah akak bukan rajin sangat nak bangun pepagi memasak ni. Propa jerk lebih set jam/alarm/smartphone sana-sini, bangunnya tak juga!

Alahai... akak tengok gambar lama Dayyan pun akak terkenang tang anak-anak yang semakin membesar. Rindukan Lieya masa mereka ni kecil molek cute mute pipi bagai dipam dengan pam basikal! Lieya okeylah muda lagi boleh tambah ahli. Akak dah pencen dah ^_^

Lauk-pauk bento Mia Mija tak pernah sekali pun mengecewakan di pandangan mata akak. Tunggu anak-anak dah besar panjanglah baru akak praktikkan macam ni. Keh3x....

August 20, 2015 at 2:00 PM

bawah tudung saji tu menarik hihi. petai goreng cili api!!! tak pernah buat.. boleh try lepas ni.. nyum nyummmm

August 20, 2015 at 2:23 PM

Datang sini tak sah kalau tak kecur air liur. Hahaha

August 20, 2015 at 4:14 PM

glemer dah budak2 tu masuk paper..kena frame tu lieya..hahahha

sedapnya petai lieya..rin pun kalah dengan petai...

comel betul dayyan masa kecik..tembam!!!

August 20, 2015 at 5:54 PM

bento-bento tu menariksss

August 20, 2015 at 6:04 PM

glemer mia masuk paper..hehehehee..jeles tengok orang beraya seronok..
kitorang ni duk melepek kat umah jer..
adoiii dayyan kiut sangat nih..cer simpan rambut camtu lagi kat si dayyan..hahaaa agak2 dier nak tak?

August 21, 2015 at 10:30 AM

femes menu kt restoran bunian tu tp lum smp lg...hehe...wah glemer mia msk paper..aritu dayyan hehe

August 21, 2015 at 12:09 PM

selamat kembali ke bento2 miamija... memang rajin lieya...

winnduuu juga dayyan yg bambammm dulu...hahaa

August 21, 2015 at 4:17 PM

purgh..akak ni kan, kalau bab letak gmbar makanan memg win habislah. lempeng pun buat saya teringin.. kahkahkah

August 21, 2015 at 10:37 PM

amboi tau la ngidam nasi lemak bunian
gua tag dlm fb buat derk aje ye

bento bento bento
bila la aku bleh dpt bento mcm mia mija nih weiiiii

awwwwwwwww
salam cium tangan nek mah ngan tok jib la
ada bau tempoyak tak?

August 24, 2015 at 1:42 PM

wee...jumpa PM & wife depan2 mata tu.. siap msuk paper tu..glemer dh dia..

August 25, 2015 at 7:52 AM

sep...saya pun hantu petai! masak apapun memang lahap aje! hehe
wahhh...glamer mia siap masuk paper tu...simpan, buat kenangan
bukan semua orang boleh masuk paper =)
tembam giler pipi dayyan dulu kan...saya pun geram nengok nyer

August 25, 2015 at 1:47 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy