Tuesday, August 25, 2015

main kite in the sky!



happy..happy...muke ade sinyiummm...hari ni payday .... hehehehe... lamee org gomen tunggu gaji masuk after hari raya ekekekekek....


hahahaha...tajuk tak leh blah..... 'kite in the sky' tu ayat si dayyan la.... kalo nak ajak main layang-layang mesti ckp "papa jom main kite in the sky' dgn pelat2 sengau die hahahahaha...ade aku up video kat IG ngan FB suh org teka...sorang pun tak dpt teka kahkahkah....kan dah ckp slang english dayyan slang french hahaahahaha.....so maghi lah layan kisah weekend kami ari tu....main kite in the sky kahkahkah!

*
*
*
*
*
*
*
V

cuaca cantik betul petang tu...angin kuat...ape lagi... pi amik kite dlm stor, moh main.... ade citer pasal kite nieh....berposak2 pusing satu putrajaya pi kedai2 nak beli kite...sudahnye ade kat kedai mamak kat area umah flat hijau tu (dah jadi flat kelabu)...rm2 jek...so beli 3 kites....



tinggi gak dieorg naik kan...mujur benang tak panjang so takat situ jek laa boleh naik...


geng2 besar main kite mahal yg beli kat tepi pantai tu....pastu tali tangsi putus kite mahal kene bawak angin kahkahkah...kites 2 hengget gak steady terbang di awanan....


dayyan cam biase laa kalo lepas kat belakang ni mmg mengayuh basikal jek laa kejenyer...


dah bosan main kite, ikat kite kat basikal bagi terbang sendiri, pastu budak2 ni main badminton plak...oiii ngeri kalo tgk dayyan main badminton...tahap kayu golf dah die buat raket tuh.... hentak, henyak, sagat abis raket tu kat simen....GGgrrrrr!! takleh bagi die pegang raket mahal....


pastu dengan bangga suruh aku snap die main kite plak...kahkahkah...benang pendek sebab tak cukup....dengan bangga ckp "tgk kite dayyan terbang mama"



mau tak terbang dah ko lari bawak kite tu tanpa henti kahkahkah.... nak dekat 15minit gak die lari mcm tu...aku tunggu jek bile die nak mengah penat haahahahhaha...


pastu mcm biase laaa...kemuncak lepak2 kat belakang umah ni diakhiri dengan naik moto jalan2 pusing perumahan....aku jugak lee tukang kutip raket2 yg bersepah ditinggalkan tuu...pfffttt!
 *video naik motor*
video
video


ni kejadian ahad plak.... pagi2 bangun cari nasi kerabu mok su kat gate 1 tuh....oiii tgk asap bakar ayam ngan daging pun dah teliur, ini kan plak tgk lauk2 nasi kerabu die....serius the best nasi kerabu kalo kat area2 putrajaya nieh....q panjang takpa..sanggup daku harungi kahkahkah


ni ayam.... ayam bakar tu nampak je mcm hangus hitam2 tapi tu laa sedap oiii...garing2 ...perapan die tu sedap...manis2 pedas....


aku punye daging...seb baik sempat beli ..sebab pukul 9.30 daging dah abis...aiyoyoyo!...siap ade lemak2 tu...mmg terbaik lah!...


sabtu depan tak yah mandi, pi tapau nasi kerabu dulu kahkahkah...kang lambat2 daging abis plak hahaahahahah  


minggu ni kak mia ngan kak mija ade exam kafa....so aku tak bagi tolong kat dapur...gi dok belajar ngan apak ko kat atas....dayyan plak teman mama kat dapur...takat suruh amik small bowl, big bowl, plate dah leh dah budak sorang nieh...tapi mcm biase la kene upah sekerim 2 scoop!


*video kat dapur*
video


sabtu aku masak sawi jepun masak lemak putih campur cendawan, ayam masak merah dengan kembung goreng....ahad plak aku masak simple jek bawal masak pindang, sayur goreng jawa dengan ayam goreng crispy....


budak2 ni lunch dulu...mak pak perut sengkak makan nasi kerabu pagi tadi heheeheheh


petang lak bikin donat...lama gile tak buat donat.... sebelum yis tu expired meh le buat donat... semenggah sikit rupe donat aku, kalo tak sebelum ni bengot2
 ...aku pakai acuan beli kat daiso hahahaha

*video mendonat dipetang hari*
video

tu laa kisah weekend kami2.... minggu depan dah abis exam jom kite tgk movie yeak anak2!!





**yabedaaa beduu minggu depan weekend cuti 31 ogos....tak mo balik kampung...jom anak2 kite pi jalan2!!..ukur mall jek hahahaahaha





36 celoteh sahabat

Rajin betul Lieya mendonat ye..
Sedap makan petang hari hendak masa tu hujan..
Lagi lah bertambah donat masuk mulut..

August 25, 2015 at 9:14 AM

tahniahhh dapat gaji arini..hahahahaaa..lama betul menunggunya..sesuai sangat la kalo nak gi ukur mall..
dok baca pon gelak..kite kite kite..
lieya, gate 1 tu kat mana? adoiii kecur nengok nasik kerabu tu..
sini ade jer nasi kerabu wan atiq yang pemes tu kat pasar malam ari ahad..tapi tu ler, jemu gak kalo selalu..nak tukar selera plok..

August 25, 2015 at 9:19 AM

hahhahaa..kite yg murah juga bertahan...yg mahal pun xleh lawan dgn kite murah..
seronok budak² naik motor..ala² ronda 'kampung'...
rajin lieya buat donat...

August 25, 2015 at 9:20 AM

wah semangat main kite ngan badminton ;) hai lama dah tak pegang raket ngan keluarkan peluh tuuelah manjakan diri terlebih banyak lemak dah niii.. nanti nak selongkar mana simpan raket heheheeh
part kat dapor memang dah boleh tahannn presentation utk makan sangatlah menarik dan tertarik

August 25, 2015 at 9:33 AM

Bagai2 ada weekend kuarga ko yer...dayyan main kejar layg2...tukang kutip reket anak2...masak2 lauk pauk donat bagai.. besttt jer weekend ko...

August 25, 2015 at 9:47 AM

wahh...lama betul akak anak beranak x main kite...sellau main tepi pantai...sbb byk angin... hahaa...
suka anak2 lieya dpt naik motor...dpt ronda2 dekat pun jadi le....

donut ko gebu gebas sgt... teliur akak yg x sarapan lagi nih...huhuuu

August 25, 2015 at 9:52 AM

dh mcm random photo dh... penuh cite...
masa mule2 baca .... main kite? hehehe bile baca dlm english ooooo main layang2... hahhaha

engko nih tayang lak ns kerabu sedap tuh... mengoda betul tau... pastu kan... rajin ko mendonat....

August 25, 2015 at 10:04 AM

Salam singgah dr nieyl =)
Kawasan umah akk walaupun dlm putrajaya...
dia nampak mcm suasana kmpung jugak yea..
teringin nak pergi umah akk..
Oh ye..semalam,ntah mcner akk satu family msuk dlm mimpi nieyl..
Kelakar laa....

August 25, 2015 at 10:08 AM

donat tu nmpk sedappp ^_^

August 25, 2015 at 10:19 AM

seronoknye main kite.. dapat makan nasik kerabu la plak kan.. memang best..

August 25, 2015 at 10:51 AM

pergh nasi kerabu tu menggoda iman sungguh. aku hari2 lalu nak gi keje nampak org dok beratur. Pastu kalo bukak tingkap semerbak bau ayam bakar. tp belum cuba lg sbb belum berkesempatan.

August 25, 2015 at 11:10 AM

Bukan main padat lagi aktiviti anak beranak yer...meriah...makan2 pun ada...

August 25, 2015 at 11:58 AM

sonok umah ada laman luas mcm ni mcm aktiviti blh buat...

kite tuh kat kedai RM2.00 ECO byk jual jg.. dulu masa buat family gathering beli byk2 kat situ.. murah n tahan lama juga...

bab nasi kerabu tuh mmg terliur... sedapnya... x penah try lg... blh try lepas ni...

August 25, 2015 at 12:23 PM

terliur plak lemak daging tu..

August 25, 2015 at 12:52 PM

Anak2 kategori kecik ni elok le layan sakan2 Lieya esok dah besar depa buat dek ja kat map pak sibuk hal sendiri rasa nak beranak lagi sorang je boleh gak ada kawan. Rajinnya mendonat bagai...:)

August 25, 2015 at 1:45 PM

suka lah kawasan perumahan lieya
bebudak nak main selesa kan
nasi kerabu tu bikin lapo la! adehhh
donat...saya kerap sangat buat donat
tapi rasanya rupa lieya buat lagi cantik dari saya punya =)

August 25, 2015 at 1:49 PM

perghh nasi krabu tu

August 25, 2015 at 2:24 PM

Rajin betul lieya masak..Seronok tengok laman hijau belakang rumah lieya, best kan..

August 25, 2015 at 2:39 PM

syoknya laman belakang luas terbentang, dapat pulak geng anak-anak jiran join main sekali..macam kat kampung...seronoknya weyyy :D

August 25, 2015 at 3:23 PM

namapk macam tak berangin je.. skali tu haa..tinggi layang layang..bestntyaaa

August 25, 2015 at 6:14 PM

Hai....lama betul la akk asyik sibuk kerja jer. Seronok tgk Lieya punya quality time dgn family. Akk ni, masak pun jarang sgt. Tapi akan ada masanya nnt. Ku tunggu tiba saat itu.

Pssttt....nk nengok movie apa?

August 25, 2015 at 9:09 PM

Aiyooyo lapar tengok makanan. Terliur pulak tengok nasi kerabu tuu :D

August 25, 2015 at 10:08 PM

Alhamdulillah. Seronoknya dapat luangkan masa hujung minggu bersama keluarga. Rutin ibu kena kutip raket ye. Hehehe. Nasi kerabu nampak menyelerakan betul!!

Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog awak di bloglist saya. Terima kasih.

August 26, 2015 at 6:58 AM

Seronok tengok aktiviti Lia anak beranak. Full of fun and laughters!! I love it!!

August 26, 2015 at 7:38 AM

syok blkg umah ada ruang nak main.. kami nak main lelayang kene pi setiacitypark tp jenuh! ramai org! asek tersangkut tali ngan layang2 org lain jek

August 26, 2015 at 10:05 AM

seronok dapat bersantai kan// tengok nasi tu sedapnya..

August 26, 2015 at 11:13 AM

Best dok rumah atas tanah ni..bdk2 pun bebas beraktiviti luar

August 26, 2015 at 12:40 PM

untung ada laman luas lieya..untung sgt hhheee..kalo anak3 aku ni tetiap ptg ajak main kalo laman mcm ni...seronok depa ye :)

nasi kerabu ko npk sedap sgt tu..anak3 aku pun peminat nasi kerabu jugak..tp sayur mayur tolak tepi, aku jugekkkk yg kena telan..nasib la mak ko segala telan hhhuuuu

August 26, 2015 at 1:16 PM

syoknya kawasan perumahan ada tempat lapang utk main kite!
pastu kn dah terliur tengok nasik kerabu (feveret kot) wuuu...

August 26, 2015 at 5:06 PM

amboiiii bukan main suka kak lieya kalau bab makan.. terliur sungguh tgok nasi kerabu tu. kalau mcm ni gaya kena pergi terjah juga la.. sesudah subuh dh kena kluar la yer.. hehe

August 27, 2015 at 12:26 AM

bestnya dapaat main kite dpetang hri
belakang umh akak mmg xda pagar erk.
best la. siap ada lalaun berjoging lagi tu. ye ke ?

akak kat mana area nasi kerabu tu. mengancam la. kalau tersesat ke sana di hri minggu boleh la cri dan merasa.. saya suka nasi kerabu..

seronoknya ada pmbantu di dapur walaupon kakak kakak sibuk mengulanngkaji..
berselera anak anak makan hasil air tangan mama, kan !

August 27, 2015 at 12:42 AM

Seronok laa budak2 bertiga tuh yer.. dpt main2 petang2 gini..
Sedapnyaa akak tgk nasi kerabu tuh lieya.. mmg feveret akak tuh.. :)

August 27, 2015 at 2:52 PM

syoknya ada kaw lapang main layang2

August 27, 2015 at 11:36 PM

syoknya ada kaw lapang main layang2

August 27, 2015 at 11:36 PM

nasi kerabu gate 1 tu mmg sedap kan
aku pun suka

area luar umah ko tu mmg best kan
luas utk bebudak main2
berbbq pun seronok
bentang tikar petang2 bawak ke malam
mmg cun!

August 28, 2015 at 4:15 PM

Azab yerk menunggu gaji masuk. Itulah siapa suruh minta gaji masuk cepat masa nak raya? Hehehe...

Untunglah ada compound luas kat belakang rumah. Macam-macam aktiviti boleh buat. Kalaulah rumah akak macam ni, memang malaslah nak keluar rumah hujung minggu. Kita buat aktiviti keluarga belakang rumah aje. Jimat sikit duit :)

September 2, 2015 at 11:52 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy