Monday, December 21, 2015

alkisah weekend ~ buat spek miamija



Assalamualaikum...salam isnin semua....

yabedaaaa beduuu minggu ni 3 hari jek keje ekekekekeek...kan best kalo tiap2 minggu camni...eh? hahaha.... aku ni nyaris2 nak el arini...senggugut lak...adoii tak best tol rase pagi2 gi keje sakit perut gini.... oh yeak arini nak citer pasal sabtu ari tu, kiteorg outing misi hunting spek mate tuk mia mija.... aiyoyoyo dpt gak gen rabun dari mak pak die hohoho...jom2 layan pic sambil aku cerita ceriti...tak pandai aku nak membebel takde gambar nieh....

*
*
*
*
*
*
V


kul 9 lebih keluar sarang...soalan cepu emas dlm keter biase laaa... "nak sarap mane"... aku ckp nak makan nasi lemak kampung...nak roti canai kampung.... hahahaahah berposak laki aku pusing2 cari.... ntah kat ceruk mane ntah kedai nie tp puas ati tekak dpt mkn roti canai kampung.... order baru buat....



pas perut dah kenyang, gerak ke the mines...mak oii baru pukul 10 lebih kereta penohhhh...seingat aku big bad wolf dah abis.... rupenye ade event comic fiesta..... meriah gileeee....tu nanti aku citer kat pic bawah2.... pusing2 dlm the mines cari kedai spek yg ade bg promo bingkai ngan lens sekali....
 


jumpe satu kedai nie... bingkai dgn lens rm160 aje.... cek2 mate .... power mija agak byk jugak... 200++.... mia 75...alang2 tu buat jek laa sekali....mija kene pakai daily....mia ni boleh pakai dlm kelas ke time buat homework ke sbb power die light2 ajek.....
 


kene tgu 2 jam spek tu....moh le lepas kopi2 dulu.... 
 


kat the mines ari tu meriah dengan cosplay (watak2 katun comic) yg comel... pakkal jek aku tak kenal...yg aku kenal upin ipin, doraemon, kluang man, ultraman hahaahahaha.... anak2 aku kenal le... 
 

rupenye ari tu ade comic fiesta 2015 kat area pameran the mines tuh... pelukis2 komik tekenal berkumpul, ade booth2, ade show artis dari jepun, pastu pengunjung yg dtg ade yg berbaju watak2 kartun.... ape lagi, mane yg comel2 tu aku tahan le nak bergambar heheeheheh...
 


 dayyan tanye ultraman takde ke... mane yg ade ajek laa dik kite bergambar...lagi pun ramai kat area pameran tu...nak masuk sana kene ade tiket..tak kuase laa aku bukan peminat komik pun.... so snap mane yg ade kat dlm mall ajek...



power rangers .... katun peberet aku dulu ni zaman sekolah2...pastu sibuk cop2 nak kaler pink laaa ...kuning laaaa hahaahahaah
 


haa ni watak naruto.... gigih laki aku ajak dayyan bergambar...
 


kalo tgk the mines ari tu dah mcm ade party costume ajek... meriah betul... mane yg comel tu comel laaa...mane yg pelik2 tu aku tgk pun takut....cume tak dpt bergambar dgn watak sailormoon ngan pikachu....ishh sailormoon tu katun peberet aku dulu tuh....

 


kul 1 lebih spek dah siap, terus chaw ke dpulze plak...sbb en laki nak cari barang2 golf die....



late lunch kat big bob.... mia mija biase laa dgn spegethi dieorg.... en laki makan burger...aku plak usik2 jek dieorg punye mknn....
 



last but not least ini laa wajah mia mija bermata 4 ekekekekeekek.... kalo mama byk duit nanti mama sponsor lasik yeak bile korang dah besar....ehh?? diri sendiri nak buat pun takut hahaahahahah
 

ok laaa jumpe lagi len entry...bubye!!




** esok 22hb disember ....besdey abah aku..... balik johor minggu ni leh potong2 kek hehehehe





 




33 celoteh sahabat

oh pakai spek mia & mija...kita dlu time study pki sbb dok blkng tk nmpk..tp skarang tk pki dh la..mmg sronok la minggu ni kj 3 hari je kn...mmg syok je kalo slalu camni..kj kejap pastu cuti pjggg hahaha

December 21, 2015 at 9:14 AM

Kalau dah kita pakai spek anak-anak mesti tak lari juga - macam keturunan kan Lieya. Kesian juga tapi tak boleh nak buat apa. Anak-anak kakak pun sama masuk aje 9 tahun dah terpaksa pakai. Sibuk nak pakai contact-lens sebab tak suka bercermin mata kan tak cantik tapi nak buat macam mana. Tunggulah dah kerja kelak pandai-pandailah...

December 21, 2015 at 9:27 AM

Both comel :)

December 21, 2015 at 9:28 AM

udah jadi geng acik nomi la miamija... geng bermata empat...hahaa
comel2....

December 21, 2015 at 9:41 AM

ko cite jln2 the mines rindu betul nk jln2 sana... dulu2 jaman bercinta2 selalu lah dating situ udah ada anak jejak pun tak pnh kt mines tuh wei....

mmg ngikut korang laki bini lah si mia mija tuh ek berspek jgk....
seronk nengok cosplay nyer watak nih mcm2... aku yg kenal si naruto, bleach pastu otomen power ranger lah... lain2 ntah tak kenal...

December 21, 2015 at 9:49 AM

200 is very high for mija age. Baik ko keep track.
Ko tengok la ada alternative tak, contact lens ke hapa ke.
Once a bit older i mean.
aku suka foto yang power rangers tu...

December 21, 2015 at 9:50 AM

Assalamualaikum...
amboiii..anak dara nie..dah berkaca 4 dah yea..

December 21, 2015 at 9:52 AM

budak skrg kecik dah pakai spek. akupun risau je sbb anak akupun kalo tgk tv spesis skrin kat muka. hadoiii.. nak kena jerit soh duk jauh baru ke belakang..

December 21, 2015 at 10:19 AM

Anak akak yang bujang tuh pun mata dah rabun dah buat pun cermin mata tapi tak nak pakai.. geram betul katanya kalau pakai ilang macho sabo je laah nak oooi.. mahal gak laa buat cermin mata tuh..

December 21, 2015 at 10:25 AM

byk tgok buku tu miamija, x pe utk masa depan...neway happy birthday uncle semoga sihat selalu and pjg umor

December 21, 2015 at 10:30 AM

pas hntr budak2 gi comic fiesta aritu, wak jalan2 je kat mall the mines smpi kol 12 je., sibbaik x jumpa mak lieya kanns ., hehe2

December 21, 2015 at 10:48 AM

comel lieya spek mata derang, ikut saiz muka.. la ni untung spek kecik2 je. ms zaman akak sekolah dulu, spek mata beso. ala2 pata je (ingat tak maskot penyu tu??) insyallah kalau tak kerap sangat pakai, lama2 power making kurang..(org kata lah) hehe

December 21, 2015 at 10:56 AM

Dah jadi budak kaca mata la MiaMija...
Tinggi juga power Mija kalau 200++..

Rasanya power Irfan hari tu 150++...
skrang ni tak tahu la berapa..
Kat UK dulu, best la jugak sbb boleh check mata free setiap 6 bulan...
Buat spek pun free...
Hehehe, skrang kena keluarkan nodal sendiri la kalau nak buat spek... Pasrah jer :)

December 21, 2015 at 11:10 AM

alahaiiii bermata 4 sudah miamija ye..lg npk mcm kembar sgt hhheeee

takpa la nk buat camna kan, kalo tak bermata 4 nk blajar pun susah..

aku pun tak berapa minat dgn kartun2 ni lieya..melayan jgn tidak aje la..power rangers naruto tu kenal la, yg lain haremmm hhheee

bercuti panjang ko ek???aku jugak masih di opis hhhhuuuuu

December 21, 2015 at 11:12 AM

Comel mia mija pakai spek.

Memang best minggu ni sbb keja 3 hari jer. Tak sabar ☺

December 21, 2015 at 11:30 AM

Alahai..dh ngikut auntie kena pakai spec..nsb ada lens blh la lelawa skt auntie..kehkeh

December 21, 2015 at 12:01 PM

pakai spek dah mia & mija..
mengikut la..kami pun geng2 pakai spek

December 21, 2015 at 12:26 PM

gitu lah.. kalau Kak Jah pun suka ngan sarap ala2 kampung.. roti canai kampung, nasi lemak kampung.. skrg ni susah na nak dapat purely kampung.. kat kampung pun blom tentu dapat hihi..

ohoii.. semalam Kak Jah gi The Mines.. sangat kebetulan.. tapi Dik Leha pergi Sabtu kan.. memang semalam ada ramai yang berkostium.. tanjat juga kenapa ramai na pakai pakaian pelik2.. niat nak bergambar.. tapi malu sebab i is pergi berdua je ngan laki.. kalau ada budak2 boleh gak paksa dorang bergambar ngan orang pelik2 tu.. hahhaa

Finally.. dah ber spectacle MiaMija ya.. Banyak tu power si Mia.. lebih dari makcik nih.. Mija hope bleh maintain.. takut lelama sok bertambah plak..

December 21, 2015 at 12:30 PM

Meriah weeken Lieya ye..
Dah keturunan pulak kena pakai spek ye lieya..
Seronok lah dayan jumpa karektor dalam TV tu..
Tapi anak2 memang cari ultraman jer..

December 21, 2015 at 1:46 PM

aku suke power rangers...kalo aku bergamba tu mau aku pose macam dorang...hahahhah...tu naruto tu , fav karton lakik aku

December 21, 2015 at 3:54 PM

Meriah nyer weekend lieya! Seronok tgk anak-anak happy mcm tu.

December 21, 2015 at 5:49 PM

eaahh eaahh..macam nty nyer spek jer mia mija..nty pon ada spek baru jugak..;P

kiteorang pon dok risau anak2 akan rabun jugak sebab makpak nya 2-2 pon rabun keras...huhu

December 21, 2015 at 7:42 PM

tinggi gak power mia, kan !
saya pon rabun gak. tapi mmg x pakai pon.cjma kalau malam, bila drive terpaksa gak pakai. rimas la. huhuhu

saya pon takut nk buat lasik. tapi teringin. tgk dynas, skrg dh bebas spek..

mcm mcm ada erk. power rangers pink x dtg erk..

December 21, 2015 at 11:03 PM

semua bermata 4 dah..tinggal dayyan jerk la..sebetulnya memang tak selesa pon pakai spek ni kan?zee pon kalo kat umah tak pakai..lelama sangat rasa cam hidung terpenyek..sakit..
meriahnya the mines..sronok la dapat jumpa watak kartun..rilek jer muka si dayyan..tak takut langsung..

December 22, 2015 at 9:04 AM

mmg gen korang ler si anak dara tu
awal2 dah berspec
si batrice pun ku rasa x lama lagi ikut jejak
dah ngadap henphone ngadap tv ngadap buku jerrr

December 22, 2015 at 11:18 AM

WAHHHHHHHHHH..
sonok la anak2 ek dapat nengok seme tu..
kita pun dah lama x g mines tu..
mcm best je

eh! mcm sama la pulak..
si anis pun kene gak pakai spec
hai la..
ena ni lambat la jugak pakai spec
tu la asyik nengok tibi depan2 je dia tu
apapun kan comel pulak mia mija pakai spec. hehe

December 22, 2015 at 12:23 PM

comic fiesta? ada power rangers! hahaha

December 22, 2015 at 4:22 PM

tinggi jugak power budak2 kecik2 skrg ni...

December 22, 2015 at 6:22 PM

comel mia miha dengan spek baru depa..dayyan nampaj macam terpaksa je bergambar denan naruto n dengan yg bawah tu..oklah kan sementara tunggu isi masa dua jam bergambar dengan watak2 komik..best apa..

December 23, 2015 at 9:36 AM

comell jew miamija pakai spek ;) cikbunga pon dah buat sbb 8 jam mengadap komputer kan... tp tak pakai pon sbb cam pelik jew ,,, tunggu masa yg sesuai

December 23, 2015 at 9:57 AM

Kenapa Dayyan tak senyum tu bergambar dengan watak2 tu. Heheheh :D Arghh rindunyaa nak minuM cofee starbucks. Kat pahang ni payah nak cari starbucks

December 29, 2015 at 12:46 PM

waa..dua-dua dh pkai spekk

December 30, 2015 at 12:29 PM

alahai...awal lagi dah pakai spek..takpe la nanti mama belanja lasik kan...hehehe..tuntut jangan tak tuntut ye

December 31, 2015 at 11:54 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy