Wednesday, December 23, 2015

Jamuan Bahagian Pembangunan, KKM



Assalamualaikum....


yesss!! esok cuti wey hahaahahah... 24 - 27 tuuu.... leh jimba2 lik kampung ekekekeke.... hujung tahun ni rase lemau2 je nak keje kan...tak lama lagi tahun baru 2016 bakal menjelma.... kembali dgn rutin biase, budak2 sekolah... hope tahun 2016 memberi 1001 keberkatan pada kite..... ckp bab keberkatan ni, jumaat lepas (18 dis) opis buat makan2 jamuan sempena meraikan pegawai yg bertukar keluar, bersara....meh layan citer sambil layan gambar yg aku gigih snap di hari kejadian hahahaahaha...

*
*
*
*
*
V

dimulakan dengan pic kek yg bisa buat korang mouth watering heheeheheh... besar gabak kek nie... sedap pun sedap....kek cekelat kan, asalkan moist cukup manis nye mmg sedap laaaa....



meja buffet yg meriah....deconye pun lawo...mknn jgn citer laa mmg 5 bintang dari 5 bintang aku bagi....menu yg ade nasi beriani dgn lauknye acar timun, kambing masak hitam, ayam masak merah, papadom, daging lembu mmg tak amik sbb menghormati kaum lain yg x mkn daging lembu.... ada sate... ada laksa...ada kuih2 sikit....


acara dimulakan dengan simbolik penyerahan sijil iso...dan ucapan penghargaan dari ketua jabatan kerana Bahagian berjaya mencapai markah eksa yg baik dan cemerlang seterusnye berjaya dptkan sijil iso....


lepas tu pemberian cenderamata utk pegawai2 yg bertukar keluar dan bersara....dpt coach youuuuuuuuuu....ni rase nak pencen gak nie ..eh? hahaahahha

 ada satu pegawai tak dpt dtg on time, so aku kene jadi wakil....ehh rembat betul2 kang coach tuuu heheheheeheh....



pandai urusetia jamuan prepare hadiah .... hepi penerima2 dengan ingatan tulus ikhlas dari Bahagian....

 


big bosses potong kek...


big bosses potong kek tu simbolik jek.... staff yg mcm pirana ni dok ngap2 pastu haahahahaha



mcm aku ckp kat atas tadi ade laksa....


ada sate...


main dish nasi beriani style johor....mmg kene sgt2 dengan tekak aku.... due kali aku tambah oiiii...kambing masak hitam die sedap gileeeee..... dok meratah tu ajek....


bos pun hepi dgn menu...tersandar kekenyangan heheeheehh


 pinggan pertama aku...pinggan kedua lebih kurang gini gak ....uwaaaaaaaaaaaaa!!



creampuff sedap...cheesetart pun sedap.... ermm melonjak hepi lemak2 di perut dpt suppliment yg lazat2 hahaahahahaha... ikut ati blogger aku nak berdiri atas kerusi pastu snap pic mknn nie....tapi bos aku plak ade kat hujung sana, kang die tekujat tgk peel PA die kang hahaahhaha...snap dari atas efek die lawoo oiii...


waktu lunch jumaat kan lame....lepak2 lepas pekena nasi beriani 2 pinggan, bagi nasi turun, pastu pekena laksa plak.... tapi aku mkn sesudu jek rase2 kawan aku punye....sedap! cukup masam semua...


muke sebelum kekenyangan bedal 2 pinggan nasi beriani.... kalo tgk muke selepas ...ngerii oiii hahahaahahaha

 best buddies kat opis....




last but not least, upah tolong kemas meja...upah laaa sangat...hahahaah...biase laa ade sesi tapau menapau sbb caterer nak balik dah..... tu syok buat jamuan ari jumaat nie, mase tu lama...yg lelaki lepas balik solat jumaat pun leh ulang lagi second ke third round....


thanks utk team caterer yg superduper sedap n good services... kalo ade mana2  opis nak try khidmat caterer ni aku share kan contact number.... dijamin menu sedap n servis bagus!


bukan takat jamuan jek, aqiqah ke, besdey ke, ape2 ajek laaa keraian in sha Allah boleh! wahh baik aku promot...ye laa sebab dah rase makanan dieorg...no regret la org kate!

hope takde dah le yg bertukar keluar dari Bahagian ni....tapi nak buat camne kan, naik pangkat, bersara tu semua lumrah kehidupan org bekerja....aku jugak le tahap 'tukun laut dalam' kat sini dah 8 tahun...ermmm kalo ada post PA kosong yg jaga jusa C yg ade parking senang baru aku consider utk mintak tukar...eh? hahahaahahaha....pang! 





** Wahai adik wahai sahabat...kenapa begini perilakumu...dikau dibawa masuk kesini atas pujukrayuku pada bos yg awalnya menolakmu kerana 'sejarahmu'...tp setelah lama disini sikapmu berubah...mengapa begini...sikapmu memporakperandakan keadaan..ukhwah persahabatan sudah tidak seperti dahulu ... Ya Allah sesungguhnya nilai persahabatan ini terlalu sayang untuk dihancurkan...kembalilah seperti dahulu...sucikan hatimu wahai adikku.....





28 celoteh sahabat

wow coach!~

December 23, 2015 at 9:06 AM

Dapnyer sate

December 23, 2015 at 9:20 AM

lpt tgk menu makanan sbb mkn biskut je bfast...smua dh lemau nk kj sbb nk cuti pjg kn..lambat plak tgu ptg hehe

December 23, 2015 at 9:25 AM

uuuiiiiii lieya..kecur air liur aku tgk laksa..sudah la hantu laksa aku ni..

mmg sedap aku tgk makanan2 atas meja..bila ada jamuan ni, kita yg kaki makan ni mmg syurga la kan, yg takmo mkn toksah geng hhhaaaaaaaaaaa

meriah hadiah persaraan kan..esok2 ko pulak dpt dont worry hhhiii

ehem..ehem..semoga adik itu kembalilah menyucikan jiwa ye..kdg2 bila ada seorg begini, rosak semua yg ada dlm kumpulan..harap2 Allah bukakan pintu hatinya ye lieya :)

December 23, 2015 at 9:29 AM

bestnya dpt hadiah coach.. kalau kt sini org bersara biasalah, balik2 dapat frame atau kain pasang. hehehe tp semua tu kan rezeki.. bagus tempat lieya prihatin tak order daging lembu sebab menghormati kan....

December 23, 2015 at 9:32 AM

Biasa la bab jamuan... Staff yang over makan, bos rilek je..hehehehe

December 23, 2015 at 9:43 AM

memang sgt gumbira dihati dapat mkn jamuan gini.... sehari dpt save duit poket...hahaa...

meriah menu mcm2 ado.... ulang jer nak mkn apa... semua nak rasa...hehee

pandai lieya ber madah pujangga...kihkih....

December 23, 2015 at 9:46 AM

coach ;) bertuahnya badan ... makanan meriah sesangat .. selamat bercuti lieya ;)

December 23, 2015 at 9:50 AM

nak jgk coach tu...nnti nak pencen nak posting tmpt kak lieya lah...leh dpt coach..hihii

December 23, 2015 at 10:11 AM

terus lapar tgk segala jenis makanan atas meja tu

December 23, 2015 at 10:15 AM

wah....syoknya..banyak menu nya..
suka...sukaaa

December 23, 2015 at 10:15 AM

AKU TOUCHING SAT YG AYAT LAST....MUNG TERASA HATI NGAN SESAPE KE...MEH AK BLASAH DIA..KO CAKAP NGAN DIA...KO ADA KAWAN YG POYO SUKE CARIK GADO NI..HAHAHHAHAH....WEIIII KEK DIA MMG BIKIN KAWAN KO NI DOK MENJILAT BIBIR JE NI...KO SAJA KAN...

December 23, 2015 at 10:25 AM

Banyak sangat tu Lieya mesti yg lebih dpt tapau bawa balik kan..

December 23, 2015 at 10:35 AM

aku ketawa kuat sey baca lepas nasik beryani 2 pinggan, kasi turun kejap, lepas tu makan laksa.
Aku ingat aku sorang je macam gitu hahaha..

December 23, 2015 at 10:40 AM

Liaaaa!!!! nape tetap maintain kurus comel glowing wpun makan nasi 2 pinggan? jeles aii...hahaha...

December 23, 2015 at 11:02 AM

setting cantik betullah katering ni. laksa tu..aww....memikat betul. ada yg cari laksa ni karang. Untungnya dapat coach. Kutipan ke kelab yang bagi lieya? Ayat kat bawah tu klu yg makan cili tentu berasa pedasnya.

December 23, 2015 at 11:30 AM

syoknya jamuan bahagian ko wei... mcm formal gitu... pastu staf pun mcm tak ramai sgt... makanan banyak mmg layan lah...

bestnya sorang2 dpt coach.... mmg kenangan betul2...

* huhuhu kt mana2 mmg ada jns yg pangai camni kan... manusia almaklum nya

December 23, 2015 at 12:22 PM

Dapnyer laksa...

December 23, 2015 at 1:11 PM

Bestnya dpt coach kan

Wah..lieya..nsi beriani tu mmg nmpk sedapnya la..
Lieya kurus makan byk pun xd efek apa2..kuikui

December 23, 2015 at 2:27 PM

buat adik tu smga terbuka hatinya.. mudah mudahan, kan !

amboi kak memang tersandar kekenyangan la kan.
adoii laksa tu. sedapnya lahai..
alhamdulillah rezeki dpt coach kan..

pa pe pon selamat bercuti ye kak
hti2 bila blk kg nti..

ok.bye..

salam maulidul rasul jugak :')

December 23, 2015 at 11:00 PM

baik punya lya promote catering ni.memang sedap betullah klu smp dua kali ulang makan...

ayat yg vawah tu sentimental betul..dalam persahabatan pun ada jatuh bangunnya lieya kan

December 28, 2015 at 8:59 AM

Meriah sungguh makanan tu lieya..
Bab tapaw bawa balik tu akak suka sangat.. balik rumah tak payah masak yeaaahhh :D

December 28, 2015 at 3:40 PM

Meriah.. best.. ai like.. ;)

December 29, 2015 at 10:39 AM

Wahhh macam2 makanan ada :D

December 29, 2015 at 12:41 PM

meriahnya dgn makanna...

December 30, 2015 at 12:18 PM

best giler dapat coach tu ha....

December 31, 2015 at 11:50 AM

Rindunya makan makan kat ofis cenggitu Lieya.... La ni nak makan gitu mmg tak dapek doh huhu....

Siap dapat bontrot tu yg best tu

January 6, 2016 at 6:30 AM

wow, great, I was wondering how to cure acne naturally. and found your site by google, learned a lot, now i’m a bit clear. I’ve bookmark your site and also add rss. keep us updated. cotton twill fabric

January 8, 2016 at 8:02 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy