Tuesday, December 15, 2015

riang ria di Corus Paradise Port Dickson....



Assalamualaikum...salam selasa semua!!! 

woaa tak kurang lagi 2 minggu jek bulan 12 akan meninggalkan kite....tak lama lagi masuk tahun 2016 plak..... ishh azam tahun ni pun tak settle lagi dah masuk tahun baru...acamne tuh? hahahahaah... okeyla, ari ni nak citer kiteorg pi stay kat corus paradise 3 minggu lepas.... asek pi PD jek kiteorg nieh...leh jadi duta PD dah ni hakhakhak...... ekceli yg ni en laki jadi fasi utk kursus sprm.... die paksa ikut sebab bosan dok bilik sorang2 katenyer.... aku plak dengar Corus malas nak ikut sbb hotel lama hahahaahaha....tapi isteri mithali kan kene laa taat gak....so ikut le anak2 beranak hahahaahah

*
*
*
*
*
*
V


tak silap ari jumaat kiteorg pi nieh.... sampai pd dlm pukul 6 lebih..try lalu kat area ayam panggang cowboy tu....ehh rezeki ayam ade lagi..... dpt le pekena....pes time try nie .... sedap gak! nasi kukus, ayam panggang, sup ngan sos special....



dah due kali gak aku sampai corus nie...first time mase Bahagian aku buat kursus..... aku suke view pantai kat sini...cantik subhanallah!


kiteorg dpt tingkat bawah.... sukeeenye akuuuuu..... rase mcm dok umah ade laman gitu...depan mate plak view pantai nan indah.... ni gambar mase tgh sarapan nasi lemak bungkus dgn view yg indah....syok pd ni org jual bekpes pagi2 tepi jalan ramai.... nasib baik en laki rajin nak layan aku pi beli bekpes kat luar.... baru syiok makan nasi lemak bungkus ngadap view pantai....


dayyan dah tak sabo tgu kakak abis makan tuh...nak belari kat luar nun....



mcm suasana kampung pun yeak.....


dok hotel gini ape lagi...aktiviti santai2 ler....  mcm biase laa tetap ade rules nak swimming bace buku dulu heheeheheh



saje je aku ajar dayyan membace awal..... suku kata mudah tu biar die tahu sikit2...so far okey laa dah boleh membace suku kata terbuka tu....tapi die lagi suke bace buku english...


 layan jalan2 tepi pantai sat....petang kang baru leh pi swimming pool...tak kuase aku nak bersidai kat swimming pool di kala tengahari terik tuh....



cantik kan view kat sini...rase mcm kat terengganu plak...


main kejor2 plak dah...


seperti yg dijanjikan....lepas asar baru aku bawak pi swimming pool.... ape lagi aku layan mata laa tepi pool tu...budak2 ni enjoy main air....


view depan mate aku swimming pool....view belakang aku pantai.... mmg relax abis otak!


sempat jugak le telelap hahahaahahah!
 *video miamijadayyan main air*
  video

sempat le ber3hari 2malam kat sini..... cuti sudah...jalan2 dok hotel sudah...bilee nak naik sekolah ni woiiii hahahaahha... penin aku nak masak ape ari2 dari sarapan sampai ke lunch sampai ke minum petang.... kalo budak2 ni sekolah leh gak aci ngelat tak masak tak berbento bagi duit 5 hengget ajek haahahahaahah





** ramai tul nak cuti panjang mauludnabi dengan cuti krismas tu....nak balik kampung le!




28 celoteh sahabat

aku pernah kursus kt hotel ni...
tp sbb time tu suri kecik..aku g book tiara beach ..
sbb hotel corus ni mcm menakutkan je bila malam2..hahaha

December 15, 2015 at 9:17 AM

tu la kejap je dh nk 2016...wah dpt bilik bawah syok la...pernah stay juga..aah otel lama kn..hehe...tp kalo dpt ikut husband tu...bdk2 la syok sbb dpt mandi kolam

December 15, 2015 at 9:17 AM

Subahanallah.. memang cantik permandangan disitu lieya..
Mendamaikan.. akak pun suka suasana macam tu..
Boleh hilangkan stress hehehe..

December 15, 2015 at 9:29 AM

bestnya.... aku tak penah lg try nginap stu, tp view laut tepi pantai tuh mmg lawo... sejuk je mata memandang... sayup2 layan mata mmg syok hehehhe

bdk2 kalu dh cuti2 mana blh tak mandi pool kn hehehe... wajib kene cukai tuh

December 15, 2015 at 9:35 AM

mmg bestlah mcm tu

December 15, 2015 at 9:35 AM

nampak best la hotel ni lieya w/pun lama mcm ko ckp hhheeee..view pun cantik!!

bebudak kalo dpt swimming pool mmg diam terus kan :)

nnt buat la video dayyan membaca..pandai dayyan baca english book..cepat dia dapat..aku ni baru nk train awatif bm..bi ntah zaman bila pulak hhhuuu

December 15, 2015 at 9:44 AM

syoknya lieya makan smabil ditiup angin laut

December 15, 2015 at 9:53 AM

best lieya n co dapat tido hotel cuti sekolah nih... dpt mandi swimming pool...hehee

4 hari cuti puaslah balik kampung ye lieya....hehee

December 15, 2015 at 10:00 AM

Pernah duduk chorus ni sekali...rin suka bercuti di pd..dekat..dan view cantikkan lieya

December 15, 2015 at 10:27 AM

view cantik ... ngan pokok kelapa lagii wahhhh memang suasana kampung yang mendamaikan dan membahagiakan ;)
kami plan nak bawak budak-budak nie pi KL nak pi jejalan kat pavilion hahahaaaa

December 15, 2015 at 10:35 AM

aku cuti mauludnabi sambung ke krismas tak G mana, dok umah...kiikikikiiki...bestnya weii G PD...nyaman je rasa walaupun tgk gamba je

December 15, 2015 at 10:37 AM

mmg dah boleh jadi duta pelancongan pd dah ni.. hehehe.

December 15, 2015 at 10:39 AM

Sedapnyaaa ayam panggang tuu. Heheh. Syok bercuti dekat pantai ni, nyaman je rasa :)

December 15, 2015 at 10:41 AM

best tgk lieya jalan2 hihih.. kita pun cuti minggu depan seminggu sampai sampai isnin 28hb sbb Rayyan ada orientasi tahun 1.

December 15, 2015 at 10:41 AM

hahahaaa sama kan..cepat la sekolahhh..penat lahh..hahaa..tapi kang biler dah sekolah cepat la cutiii..hehehe..

kelakar tau jadi mak mak nie >_<

December 15, 2015 at 10:59 AM

cantik gak view kat cni..
sakan berjalan yoo cuti nih..hepi 3bradik tuh..

December 15, 2015 at 11:02 AM

memang view kt sini cantik..oklah tu dpt juga cuti2 telex2..tak kidah la pd ke mana tempat pun..dua tahun lepas dh pernah menginap sini.
sakan juga budak berdua tu berkubang dalam pool..masa tu afia baby lg.tp suka main air.hehe

December 15, 2015 at 11:06 AM

Best gak.. laa tempat nie.. view pun cantik.. budak2 seronok laa yer dpt mandi kolam.. :)

December 15, 2015 at 1:01 PM

Dayyan tengah baca buku Peter and Jane yerk ^_^ Kesian Dayyan, time makan angin pun kena belajar. Cer tengok member sorang ni Dayyan oi, enjoy sakan dia walaupun kat rumah ^_^

Eh, Lieya! Janganlah naik sekolah dulu! Akak belum bercuti pun. Akak target 2 minggu terakhir sebabnya pejabat akak tutup tau. Jangan jealous ^_^

Rasa macam pernah pergi Corus Hotel ni tapi macam dah lama bangatlah rasanya. Kotnya zaman muda belia remaja kot akak pi sini. Hahaha!

December 15, 2015 at 1:29 PM

Kalau sarapan, PD mmg boleh tahan Lieya... Seronoknya bercuti rilek2 mcm tu.

December 15, 2015 at 1:52 PM

Salam Lieya..
Canteknye permandangan kat situ Lieya.
tenang jer permandangan tepi pantai tuh.

sonok jugak ikut suami gi kursus cam nih. dapat jugak bercuti2 dengan anak2.
anak2 ofkos lah yang paling hepi kan. dapat plak berendam dalam kolam.
mana ade yang lain lagi sonok kan~

Zura pon merancang gak nak bawa anak2 pergi bercuti sempena cuti sekolah nih, tapi tu lah.. bila ada baby nih terhad sket lah. hehehehe

December 15, 2015 at 2:51 PM

wahh sonoknyer cuti cuti malaysia tuu., ;p

December 15, 2015 at 3:58 PM

MasyaAllah mmg cntik la ka viewnya tenang je nengok, kan !

hahahha. mama lieya nak ngelat le tu. hikhiks. tak lama dah kak, nak buka sklah.pejam celik kejap je nanti ..sabor erk..

tu la, lama kan.. best tu.. tapi kite bru je blik kg. ingt nk g ganu hri tu, mmber kata musim hujan di sana.. mmm, mcm x best pulakk nk g ganu musim hujan, kan !

December 16, 2015 at 8:56 AM

bahagia lah hidup.. rejeki dok hotel sebab laki ada kursus hihihi..
Kak jah aritu pun dapat rejeki terpijak gak.. fapat dok Pullman Putrajaya sebab Bang Nizam ada event CIMB hihihi.

Budak2 tu kemain beronok ronok korang ya.. memang dah macam suasana kt kampung nampaknya.. eh kali ni Dik Leha beli je ke nasi lemak? apasal tak bawak dapur skali macam pergi grand lexis haritu? hihihi :)

December 16, 2015 at 10:33 AM

Budak bertiga tu happy la ye dapat berendam dalam pool..mama diva sangat ok, duduk bersantai2 tepi kolam macam tu hihihi

December 16, 2015 at 12:04 PM

Mmg dah sajak sangatlah ko jadi duta PD tu Lieya, kalau dah duk asyik ulang alik PD jer...
Mak pun mcm teringin nak gi PD. Lama gak tak ke PD weyh...asyik baca cite org jer naik jeles pulak hihi...

Bagus tu .....nak disiplinkan anak mmg elok sangatlah sebesar Dayyan tu....masih rebung, sok kalau dah beso anak mak tu, mmg tak makan saman dah hihi.....

Syok ek makan nasik lemak tepi pantai cenggitu. Sebijik mvm kat Putrajaya weyh haha.

Eloklah balik kg Lieya, lama cuti tu...

December 16, 2015 at 10:42 PM

mmg cantik sgt kak viewnye...nak2 pulak dpt makan brekfes nasi lemak bungkus kat balkoni gitu..lagik layannnnnn...falsya pun kalau somi ade kursus mmg harus menumpang sekali..tp tgk jugak hotel...demand kan falsya..nak tido hotel free tp nak yg 5star..muahahaha..

December 17, 2015 at 10:41 AM

syoknyer lieya dpt dok situ... walaupun hotel lama tapi view cantik sesangat... akak lom pernah merasa lg dok situ lieya.. tp dptlah bwk anak2 tumpang mandi kat pool tu sbb akak sewa apartment sebelah tu. ngeri sikit aparment tu mlm2 sbb depannya (bahagian dapur) ada view hutan... hahaha.. hutan asal tu memang sengaja tak dibuang kot.. adalah nampak petang tu org dok cakar2 daun2 kering bersihkan kawasan hutan tu.. siang ok lg.. bila mlm ngeri... tp anak2 happy je dpt tidor dlm aircond... maklum rumah sendiri takde aircond... kalau dpt tidor kat hotel tu mesti lg syok...

December 18, 2015 at 4:57 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy