Wednesday, December 9, 2015

riangria di Grand Lexis, PD




Assalamualaikum..... hepi wednesday peeps!!

tgl berbaki sebulan jek cuti sekolah...... seronok tgk kat fb kawan2 aku bawak anak2 pi bercuti..... kiteorg plak ke grand lexis pd..... ishh last pi mase tahun 2011 kot...mase tu aku dlm cuti bersalin 3 bulan ...dayyan kecit lagi dlm 3 bulan kot..... dah lama sgt tu...molek sgt ulang pi stay sana..... lagipun budak2 dah besar senang sikit nak kawal dlm pool...miamija pandai swimming leh jaga adik die...mak pak melengko atas katil hahahaahahaha......

*
*
*
*
*
V

nostalgia pic ni...hehehehe..kebetulan kiteorg dpt bilik yg same mase 2011...room number 2701....kebetulan yg tak sengaja gitu..... ape lagi2 cepat2 amik pic ala2 throwback nieh....heheheheh...kali ni kiteorg stay 4d3n kat sini....hamik koo anak2! berendam le puas2...ekceli percutian ni sempena besdey miamija (3 ngan 26 nov)....sempena reward tuk exam budak2 ni jugak.....




ni jenis bilik yg kiteorg stay....



sampai2 je hotel budak2 ni dah belari ke tinjau2 pool....tak sabar le tuw!



tapi mcm biase laa...meh layan mak ko posing2 dulu hahaahahah baru leh mandi pas tu...


takde ape yg berubah pun facilities kat dlm bilik ni...same jek mcm dulu2...


cume dah ade pertambahan span basuh pinggan ngan sabun basuh pinggan hahaahah mcm tau2 jek aku nak masak2 dok 4 hari kat sini...



kalo lepak grand lexis mmg aku tak bawak shower gel syampoo sendiri bagai..pakai sini punye sebab bau wangi..sesetengah hotel tu bau shower gel dieorg busuk kot...


teringat mase dayyan baby2 mandi dlm sinki nieh heheehh 


skrang dah gabak dah budak bujang sorang ni hahaahahah...manje pun yeak...


kteorg dok atas sekali....sayup2 oii tgk bawah....


meh tgk stok mknn yg aku bawak plak...ye laa omak2 ni tak pikir ape dah kalo pi cuti2 ni...pikir mknn anak2 jek...lagi2 dok tempat gini...main air..lapo..main air...lapo...main air...lapo....


yg pic atas tu biase2 je kan...haa tgk dlm fridge plak ekekekeekek.... lupe nak cuti2 pi buat stok bawang kisar cili kisar ..syg plak dlm esbok tu so aku angkut ke sini .... siap bawak ikan tenggiri ngan sayur lagi hahaahahah ..nanti aku tunjuk ape aku masak....



pastu ape lagi...bermula laa acara kuak lentang, kuak kupu2...aku? kuak lentang atas katil jek...sejuk koooottt air kat sini...gigil2 aku celup kaki ....
 *video main air*
video

main le puas2 ye anak2...


pas main air kuar tapau nasi plak...layan budak2 nak naik buggy pusing2 area water challet.....



licin dayyan makan nasi goreng kampung yg pedas nie....nasi goreng pataya utk die tak mo plak die makan.....


sorang2 buat projek kat sane heheeheh...makan tak abis2...


malam plak aktiviti bebas...main saidina...layan wifi ...wifi plak laju, mau tak syok...


masing2 dgn youtube lew tu...



tgh2 mlm melantak megi cup plak.... pastu aku perambat masing2 pi tdo...kang asek lapoo jek kang hahaahahahaah....tamat le hari pertama....


hari ke2 di grand lexis..... sarap serial jek...kiteorg amik pakej yg without breakfast so makan sajok dlm bilik heheeheh



cantik cuaca ari tu.... erm bile laa leh dpt dok jenis yg kat bawah tu plak...tapi tu open pool takde bumbung mcm aku duduk nie... mauu sunburn kaw2 kang dibuatnyer....


mcm biase laa aktiviti terjun tiruk bermula.....


 *video dayyan gigil sejuk*
video


agak sejuk2 pi kat area garden nie, berjemur sat ngan mandi warm water pastu sambung terjun tiruk balik ...



 haaaa meh tgk ahkak lieyalatif masak ape arini.....nasi ayam kater koooo hahahaha.... memandangkan alat memasak cume microwave so cara masak pun terhad le..... ayam panggang tu awal2 aku beli kat aeon big....so tgl masak sayur ngan nasi ayam ajek...sambal2 ke ape semua takde...makan le dgn sos....uihhh smple2 gini pun nasi 3 pot licin budak2 ni bedal....



 ni la keje sepanjang hari.....mujur takde insang...kalo ade insang aku rase tdo pun dlm pool gamaknyer...

 *video mia dgn aksi gimrama airnye hahaha*
video


 petang tu keluar jenguk2 pantai.... tapau macd...lepak makan tepi pantai...bersih area sini...



bapak borek anak rintik...makan burger atas katil...mujur bukan katil umah sendiri..siap le omak ko hamuk nanti hahahahaahah

tdo awal masing2 sbb penat ko main air sehari suntuk...



hari ke 3 di grand lexis...... aku masak tenggiri masak lemak ....  sawi masak air.... pakai microwave jek wey heheheeheh....



hari ke 3 ni adik aku yg nurse kat johor tu datang...mak aku ade sekali...yeay!! dieorg dok kat water challet lexis....takde private pool so aku soh lepak bilik aku ...tdo malam jek balik sane....



ade gak kawan2 anak2 aku nak main air....



 malam dinner pizza hut.... nasi pun byk lagi.... 



hari ke 4 di grand lexis.... sarap nasi lemak bungkus, nasi kerabu, nasi dagang.....


sebelum checkout kul 12 pulun lagi main air...mia je dah surender tak mo main lagi ..... pelik plak tgk die tak mo terjun tiruk lagi....hahahaahahah


aku dok tepi pool, suap budak2 ni nasi lemak ngan nasi dagang....


kul 12 checkout.... mak ngan adik aku balik johor, kiteorg balik putrajaya...


maka tamat laa percutian malaysia 2015 heheeheheh..... tq papa!...anak2 hepi, mak pak pun tumpang hepi.....skrang mari kite kumpul dana tuk percutian "autumn in my heart plak"..in sha Allah....




**risau gak budak2 ni demam ke ape sebab over berendam....so far okey lagi...tapi kene standby gak sbb musim demam skrang nieh....kat opis ramai2 anak2 member demam.... moga semua dlm lindungan Allah taala....amin






42 celoteh sahabat

seronoknya dorang berendam tak hengat donia kan

December 9, 2015 at 9:15 AM

Memang puaslah berendam dlm kolam.. 4 hari tu

December 9, 2015 at 9:18 AM

Akak pergi tahun lepas Lieya...
Akak ambil rumah yg kat bawah tu...
Tapi akak ambil belah bawah.. jadi berbumbunglah tak lah sunburn gitew..
Dah anak2 itu lah kegemaran dorang .. dengan air..
Akak pulak dah masak lauk siap2 dari rumah dan frozeenkan..
Sampai sana panaskan kat microwave tu...
Bawa periuk nasik dan beras jer..
Sebelum chek in tu.. singgah giant kat situ..
Beli jajan dorang nak makankan..
Lapo jer lah lepas berendam tu..

December 9, 2015 at 9:19 AM

kalau dapat dak Adli ni mau tak keluar kolam. mandi laut nak kena meraung dulu baru nak keluar dr air.

December 9, 2015 at 9:19 AM

peh!super best laaaa....
seronok nampak anak² akk..puas mandi pool yea...hihi...

December 9, 2015 at 9:40 AM

betul2 syiok mcm nie lieya
4h3m .... mmg betul2 release penat lelah semua ler....
nak2 bilik ada pool mcm nie...mmg bertambah2 syok..nak mandi pool x yah kuar2 dari bilik...
heaven nye lah...

tapi bab masak2 tu..mmg ku tabik spring kat ko
rajin bebeno.....
kalau dah duduk bilik kan..mmg malas jer rasa nak bersiap kuar gi cari makan...

December 9, 2015 at 9:46 AM

mmg syok la 4h3m kt grand lexis..berendam smp lebam...dlu bw tisya thn 2012..bila ntah nk pegi lg...makin mahal ratenya hehe...mcm gaya dok umh masak2 tu leiya...best2

December 9, 2015 at 9:56 AM

hihi "mujur takda insang!" haha Kakmona tergelak2 baca kali ni.. sampai kagum2 bleh masak sekali. Bernas! hehe

December 9, 2015 at 9:58 AM

seronok masing2 berendam. haritu ada gak survey2 bilik ni tp xjadi amik. tukar jalan tmpt lain.. hehe

December 9, 2015 at 10:17 AM

kannn saya mcm mane pun tetap suka grand lexis dari yg lain.

December 9, 2015 at 10:27 AM

Bestnyaaaa...Puaslah anak2 dapat berendam.

December 9, 2015 at 10:38 AM

kauuuuuuuuu..terus masak dlm hotel..kalo dah rajin kemana pegi pun memasak..salute!!kalo aku jgn harap hhhhaaa

bestnya kt sini lieya..aku tak penah jejak situ, mmg teringin nk bawak anak2 tp mcm tak mampu nk bayar hotel huhhhuuuu..

inshaaAllah one day!!

seronok diaorg ye pagi ptg siang mlm bole berendam :)

December 9, 2015 at 10:43 AM

kaw kaw dorang berendam..syiok sangat ler..
bebudak ngan air memang tak dapat dipisahkan..

December 9, 2015 at 10:48 AM

syoknyaaaaa.. berapa rm utk per night stay? stay lama2 ada diskaun tak lieya?

December 9, 2015 at 11:38 AM

Lamanya lieya stay...mesti puas ank2 berendam dlm kolam kan..
Rin blm ada rezeki lg nk stay situ..
Semalam 700-1k kot rate dia...klu lieya dpt murah nti share2la k

December 9, 2015 at 12:02 PM

Mak oiii....seronokbya tengok. Ini baru lah betul relaxing vacation. Tak yah rushing melawat sana sini. Rehat jer. Bagus betul. Paling win angkut segala barang2 blended. Perghhh...terbaik!

December 9, 2015 at 12:08 PM

seronok nye 4 hari ko .... gile lah ... ni betui2 bercuti ni .... terbaik la
aku pun plan nk pi sini jugak ....

December 9, 2015 at 12:18 PM

syok oooo kalau dapat ke sini..
lagi pulak kalau ada anak2, memang suka benor la berkubang dalam swimming pool tu kan..

December 9, 2015 at 12:20 PM

Grand lexis ni dah masuk dalam wishlist nak pergi. Hahahah. Lawa laah tempat dia.:D

December 9, 2015 at 12:30 PM

Betul-betul seronok anak-anak bila cuti macam ini Lieya
Gigil-gigil pun tak serik masih nak terjun juga - main air siapa tak suka

December 9, 2015 at 12:47 PM

terbaik percutian lieya latif & co.
anak2 happy kita pon happy

December 9, 2015 at 1:13 PM

Bestnyer dapat berendam dalam pool sepanjang masa...
Hubby ada juga ajak bercuti kat sini...
Kena menabung ni nampak gayanya....

Demam tu musim skrang ni Lieya...
Mungkin cuaca yg kejap pans, kejap hujan...

December 9, 2015 at 1:14 PM

bestnya kak... tang yg msk2 tuh best... blik pun luas...
jimat banjer leceh nk kuar cari mkn msk sdniri lg senang ek

lagi meriah ada private pool pastu adik ko lak dtg ramai2 lg meriah... ni yg mcm nk rancang pi jln2 sana lg nih

December 9, 2015 at 2:02 PM

Waa bestnya lieya.. bila laa akak dpt gi ke GL nie.. seronok laa nengoknyaa leh mandi manda private pool gini.. :)

December 9, 2015 at 3:48 PM

mmg puas la 4h3m,berendam je la budak2 tu..tapi mmg salute kt k.Lieya bolh msk mcm kat rumah..fuhhh

December 9, 2015 at 4:56 PM

kalo boleh nak tido dalam pool jugak ;) tak mo keluar huhuhuhuhuu
seronok nyer main air

December 9, 2015 at 5:05 PM

amboi ulat air
kemain lagi
mau tak licin wei
sejuk main air, cepat lapar
apa pun ada sedap aje masuk perut

autumn in my heart
yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyy

December 9, 2015 at 5:28 PM

aku baca ni aku teringat rombongan Cik Kiah dari Singapore tu hari, empat bas ok makcik2, ada wheelchair lagik, siap ada blind lagik.. dah sampai then terus rupanya kena tipu.. agent tak book kan bilik, tapi manager tempat ni kot rescue tapi holiday dah burn la.. tapi dorang makan kat canteen hotel la, balik kat Melaka, driver empat2 bas tak mau sambung drive pasal driver2 bas pun kena tipu...
Apa la nasib... holiday burn, duit burn, kena keluar duit lagik...
total 4 bus geng makcik kiah nye rombongan...
Melayu tipu melayu.. Congrats.

December 9, 2015 at 9:28 PM

Xde diskaun rai...kedek...request bekpes free pun xdpt huhuhu....

December 9, 2015 at 9:45 PM

Rate biase rin...

December 9, 2015 at 9:46 PM

pat hari? dah cukup kembang tak budak2 tu berendam Dik Leha oi? hihi
Kan Kak Jah dah cakap.. Dik Leha mesti lena didakapan suami kan? kau saja lepaskan anak2 berendam sampai kembang.. hahahha..

December 10, 2015 at 9:55 AM

Meriah sangat lia oi percutian korang ni..rajin sungguh memasak. Tabik spring weh..nasib tak angkut kuali dapur sumer kan..hahaha...anyways, I really enjoy your story. :)

December 10, 2015 at 10:41 AM

Hah, amik! Siap main masak-masak lagi chef kita ni! 4 hari berendam dalam kolam, aduhai... Agak-agak budak-budak ni ada tak yang bersuara nak mandi kat pool hotel lagi, Lieya? Sure tak mahu dah kot ^_^

Kalau akaklah tidur kat hotel bawa semua barang nak main masak-masak, dah tentu-tentu kena tegur dengan suami. Suami akak tu selalu kata kalau tidur hotel kat PD mestilah nak menikmati suasana tepi pantai, tengok sunset gitu, ala-ala romantik tapi isteri mithalinya ni sibuk fikir pasal apa anak-anak nak makan!

December 10, 2015 at 12:06 PM

adoi...suri tertgk ig ko lah lieya..tgk anak2 ko terjun pool..terus ckp..hotel gni lah kakak suka...huhuhu...tp suri tak ke mana cuti ni sbb result exam akhir thn mcm kecundang skit..so sebagai hukuman no cuti2...hahaha..jahat kan...kter tunggu exam thn dpn..kalau ok baru bwk g jalan2...hahaha...gelak jahat mama suri..tp dlm hati meloncat jugak tgk mia mija terjun dlm pool tu..huaaaaaaaaaaaaaaaa

December 10, 2015 at 1:08 PM

memang puas berendam la kan.hikhiks
cayalah kak, siap masak bagai..
alhamdulillah asalkan ank ank terhibur makpak pon happy, kan !

December 10, 2015 at 1:43 PM

seronoknya anak2 berendam

December 12, 2015 at 7:02 AM

Memang dirancang atau satu kebetulan dapat bilik yang sama tu.... dari budak2 tu kecik sampai dah besar tak banyak perubahan...memang nostalgia sangat...

Budak boy tu kuat nyer makan...habis ke tu makan sowang2...?

December 13, 2015 at 3:33 AM

Tulisan berisi nasehat yang sangat bermanfaat, salam kenal saya ahmad dari indonesia and visit my blog ya http://www.emosianisme.com/2014/08/surat-yang-tak-pernah-tersampaikan.html terimakasih

December 13, 2015 at 4:16 AM

wah ni dream hotel ni entah bilanya dpt smp sini..haha..syoknya berkampung 4hari 3 malam berendam bagai nak rak..budak2 kan mestilah suka dpt mandi pool bila2 masa je depa suka..bestnya percutian korang

December 14, 2015 at 11:11 AM

Teringin nak pergi sini Lieya...tp sampai sudah belum tercapai gamaknya. Mahei ya amat pulak rasanya. Tetiba jadi kedekut hihi....

4 hari 3 mlm kat PD tak boring ke Lieya? Costnya yg nak kena bayo tu pun nampak macam boring tu hihi....

Ko ni mmg rajin masak ek Lieya, kemana mana dihangkutnya bawang blend tu...

December 16, 2015 at 10:49 PM

bestnyeeee..bile la dpt check in situ...

December 17, 2015 at 10:42 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy