Friday, May 20, 2016

al-kisah teacher's day 2016


Assalamualaikum semua!


bile masuk bulan mei siap leee dok perah2 otak nak bagi adiah ape kat cikgu2 budak2 nieh.... masalah negaranya yg perah otak tu aku...budak2 ni rileks jek...dah jadi mcm acara tahunan aku plak.... dulu mase aku sekolah takde plak mak aku rajin nak kebek2 bendealah gini...pandai2 le ko beli sendiri ke buat sendiri kalo nak bagi hadiah kat cikgu ko ...budak2 skrang untung, tau2 siap ajek hah..cikgu2 pun untung sebab dpt adiah comel2..... jom tgk projek adiah teacher's day aku tuk tahun nieh....

*
*
*
*
*
*
V

tahun lepas aku bagi coklat bubuh dlm gelas ikea tak silap (mls nak godek entry lama)....so tahun ni kite bertemakan flowery gituuuu....auwww!!... buat 17 ketoi... 7 utk cikgu cic dayyan... 5 mia..5 mija...pandai2 le agih utk cikgu peberet sekolah keb. ngan sekolah kafa....



aku buat bab tagging jek...selebihnye budak2 ni tolong kasi settle....mia mcm aku suke godek2 bende2 gini...mija ni kene paksa sikit hahahaahah



tak caya? haaa ni sebelum kene paksa.... mia busy2 ikat riben kat tag...si mija ngan dayyan dok pasang puzzle lori...GGGgrrrrrrrr!!



kecik comel je orkid nieh..sesuai le nanti tecer letak kat atas meja guru buat hiasan....



ikat tag kat pokok..masuk dlm beg..siap!



helper2 yg gigih membantu...



utk teacher kelas dayyan...special sikit...aku letak teddy bear .... ye laa teacher sue ni rajin bagi adiah personal kat dayyan...belanja aiskrim petang2 ....


syomel kan!



siap sedia berbaris menanti tuan baru.... sekolah mia mija plak 27hb depan sambutannye....lambat lagi so aku plan nak tambah coklat seketul dlm bunga tuh....



terima kasih cikgu2 sudi mendidik anak2 daku dgn sabar .... kite yg ngajar kejap kat umah pun leh naik darah ...cikgu2 tetap mengajar dgn penuh kesabaran ....respek dengan mereka2 yg bergelar guru....hanya Allah yg dpt membalas jasa kalian....amin



ni gambar fresh pagi tadi..... arini sambutan teachers day sekolah dayyan.... tema potluck.... plan nak buat sandwich telur pastu goreng nugget sikit...tup2 semua plan punah sebab aku senggugut mlm td...haa sori lee, aku kalo dah senggugut tak kuase nak layan masak2 nieh....kakak2 pun takde bento ari ni....so aku belikan kek je malam tadi kat bakers cottage...tulis2 sikit...siap! hehehehe



kek coklat paradise...



excited nak bawak pi sekolah heheheeh....



adiah2 utk teachers ...



sempat snap sebelum berlalu pergi dengan teacher naik ke sekolah hehehe


okey skrang tunggu diam2 pic sambutan teachers day teacher2 upload dlm fb cic hehehehe aku pun excited gak nak tgu gambo2 dieorg heheheehehehehe..tahun depan dayyan last kat cic....bagi adiah special sikit laaa next year...kan bulan 9 ni aku nak pi korea so beli siap2 adiah pastu simpan setahun hahaahahahah




**murah rezeki arini...aku bawak bekal nasi lembik2 ngan lauk telur kucar pecah cili padi pedas2 (teringin nak makan senggugut2 nie)..tup2 jiran bilik sebelah bagi nasi lemak homemade mak die buat plak....nampaknye overdose intake karbo ari ni ....


26 celoteh sahabat

budah sekarang memang untung banyak..tak sama dah cam kita dulu..sumer kena buat sendiri..takdenya parents nak buatkan..
salah kita ke lieya? nak kata manjakan sangat anak pon tak jugak..hahahaa..masa merubah segalanya..
comelnya hadiah..

May 20, 2016 at 9:07 AM

untung ank2 lieya ada mama yg kreatif...mamatisya tk brp kreatif...tp aritu terbaca artikel ada bdk xmo dtg sekolah ms sambutan ari guru sbb die tkde adiah utk bg kt cikgu...sian plak bila die cite sbb kwn2 die dok tnya apa adiah die nk bg kt cikgu tp die tk mampu

May 20, 2016 at 9:15 AM

Comel2 hadiah cikgu tu lieya..
Macam akak nak jadi cikgu pulak hahahhahha..
Best dapat hadiah apa..
Walaupun sebiji buah kelapa ko..
Janji anak murid ikhlas nak bagi..
Boleh bagi Cikgu CH ni masak lemak..
Sebab cikgu CH suka masak hahahhahaha..

p/s dulu2 anak2 akak ada juga hadiah utk cikgunya.. tapi yg dua orang ni malas nak buat .. jeeha dan nabil.. mak tak adolah nak buek kan.. lain ko rajin lieya..
Yang kak Nabilah tu ada buat utk cikgunya.. dia buat utk cikgu yg dia suka jer hahhahaa.. nasiblah cikgu :D

May 20, 2016 at 9:15 AM

Bagus betul lieya sediakan hadiah utk cikgu anak2..ye la kan serahun sekali je..tanda hargai jasa cikgu..betul comellah orkid tu..untunglah cikgu2 mia mija n dayyan

May 20, 2016 at 9:33 AM

serius cantik hadiah hari guru utk cikgu2 anak2 lieya..
untung cikgu2 tuh..
tahun ni rin dapat hadiah tak bkk lagi banyak sgt,,
nak kasi setel marking paper dulu baru bkk hadiah...

May 20, 2016 at 9:36 AM

bgs kan bt hadiah sendiri pastu minta anak2 tlg....
msti rsa lg puas hati bila bt sndiri sume tuh...

comei2 sgt bunga okid tuh beb... msti cikgu2 tuh suke...
kt sekolah aiyan tak bt lg sambutan hari guru...
takde dpt surat lg

May 20, 2016 at 9:55 AM

Walaupun bukan hadiah yg cikgu-cikgu harapkan tapi kita rasa apa yg kita bagi bagaikan tak memadaikan Lieya. Harga jasa cikgu tak ternilai sampai bila-bila

Cantiklah orkid tu Lieya. Kakak suka pulak:)

May 20, 2016 at 10:14 AM

hakakkkk bunga orkid tu hidup ker palsu.. awat comel nauuuu kita plak berkenan tengok kak oihhh... untung kan bebudak skrg nak bg hadiah mak2 prepare semua..

May 20, 2016 at 10:54 AM

hamboi kak tengah senggugut makan pedas pedas. dedulu I amek bubur kosong je T_T

May 20, 2016 at 11:47 AM

Suka cikgu2 dpt bunga pasu comey... dpt mkn kek sedap... hehee

May 20, 2016 at 11:59 AM

untung la sape jadi cikgu dorang..:)
tapi mmg kan, anak yg sekolah mak yg gelabah nak bg hadiah ape kat cikgu..hihi

May 20, 2016 at 1:49 PM

kan? dulu takde kita beriya nak bg hadih hari guru. skrg anak2, kemain mak2 yg siapkan semua hehe.. takpe, setahun sekali je pun. lgpun seronok tgk anak2 hepi. thn ni zakwannayli bg fm hehe.. dah maknya suka fm. pastu alang2 pegi ikea, beli la jam dinding 3 ketul. kasi cikgu kelas :)

May 20, 2016 at 3:24 PM

Waa untung cikgu2 anak2 lieya dpt bunga orkid cantik.. Amboi dayyan.. sukanyaa dia yer.. dpt bagi cikgu hadiah ngan kek.. :)

May 20, 2016 at 3:24 PM

ISh..jarang nieyl x tinggalkan komen kat blog akk tau..hihi
hari ni lambat skit singgah..
wah!bestnya...mcnie nak aunt nieyl nak jadi cikgu memasak la tok dayyan boleh?hihi..

May 20, 2016 at 4:21 PM

Assalamuakaikum Lieya
Wah rajinnya kLau kaknoor adui mmg beli lah jwb nya

May 20, 2016 at 6:32 PM

Kreatif... untunglah Cikgu2 feberet anak2 lieya...tiap tahun dapat hadiah Hari Guru spesial dari anak2 lieya...

May 21, 2016 at 8:17 AM

nak jadi cikgu dayyan juga ;)

May 23, 2016 at 9:22 AM

Tahun depan akak mohon jadi teacher kat CIC tempat Dayyan belajar ya, Lieya. Jangan lupa beri hadiah kat akak. Hahaha!

Anak-anak akak lagi bagus. Yang besar tu kita kata Isnin lepas Hari Guru, dia siap jawab lagi 'Ya ke? Kenapa tak beritahu awal-awal!' . Laaa, siapa yang bersekolah sebenarnyakan!

Yang kecil pulak bila kita kata Hari Guru, dia pergi nyanyi lagu Happy Birthday for teachers! Okeylah, first time sambut katanya...

Anak-anak akak tak peduli pun Hari Guru ni, Lieya. Lagi sadis. Untunglah guru-guru yang jadi kesayangan anak-anak Lieya ni tau. Hadiah mama mereka yang fikirkan apa nak beri!

May 23, 2016 at 10:21 AM

comel pokok orkid tu.. thn ni festime aku beli hadiah hari guru. bagi bekas bentuk love tanda i love u gitu.. hahaha

May 23, 2016 at 2:07 PM

Comel hadiah untuk cikgu cikgu tu siap buat tag lagi :)

May 23, 2016 at 3:32 PM

Rajin sangat uols! cantik pulak tu..beli mane orkid2 comel2 tu Lieya? Terbaik sangat usaha gigih Lieya ni. Thumbs up!

May 23, 2016 at 5:50 PM

berseri lah meja cikgu2 miamija dayyan.. mana akak beli orkid comel tu ? share lah. hiks

semoga guru guru sentiasa diberikan kesihatan yg baik, dan dipermudahkna urusan mereka mendidik anak bangsa.aamiin

May 24, 2016 at 10:11 AM

kretif n cantik sgt lieya...
lya minat jgk bab2 godek camni.. hehe

sedapnya kek y dayyan bwk utk teachers dia tu

May 25, 2016 at 8:07 AM

Orkid tu ko beli kat mana Lieya ? Harga boleh tahan mahal jugak tu.... patutlah cikgu sayang ngan Dayyan hihi.... Mama Dayyan pemurah rupanya!

Bab deko deko ni PA mmg tererkan....tau aje celah mana nak dikorek. Hasilnya cantik!

May 25, 2016 at 4:55 PM

Orkid tu ko beli kat mana Lieya ? Harga boleh tahan mahal jugak tu.... patutlah cikgu sayang ngan Dayyan hihi.... Mama Dayyan pemurah rupanya!

Bab deko deko ni PA mmg tererkan....tau aje celah mana nak dikorek. Hasilnya cantik!

May 25, 2016 at 4:55 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy