Tuesday, May 24, 2016

potluck breakfast anjuran opis husben...




Assalamualaikum....

yeah!! minggu terakhir budak2 sekolah...lepas ni start school holiday plak....merasa laa puasa seminggu time cuti sekolah ...leh le puasa dgn rehat2 kat umah .... masuk sekolah sure letih berpuasa...hope mcm tahun lepas laa budak2 ni puase penoh....ari ni jom layan pic unit opis en laki buat potluck breakfast sabtu lepas kat taman area hotel sharing la tuh..... bos en laki suke buat2 gini...ok laa leh kenal2 ngan staff opis en laki kan.....

*
*
*
*
*
*
V

alhamdulillah cuaca okey sgt2...redup jek...pukul 10 pun matahari pagi tak keluar lagi...meriah gile taman tu ..mcm2 aktiviti ade...ade family day lah...ade program fitness lah....



tgh2 tunggu program start ade org tegur hehehehe..alamak blog reader rupenye hahaahaha...meh snap pic bersama2 heheheheeh...dieorg ade program fitness kat sini...
 


ekceli bukan semua dpt join ...kalo tak lagi ramai dari yg ade nie....
 


kata aluan dari big boss...
 


program start dgn jogging keliling taman.... aku tak join pun...dok jaga barang laa kirenye heheeheeh.... meriah menu hah...sampai tak tau nak makan yg mane.... aku bawak sandwich tuna dan telur ajek...
 


mcm2 ade...sengkak perut mkn!
 


dayyan bedal kuew tiow sampai 2 pinggan...sedap sgt le tuh!
 


lepas ni kalo buat mcm ni lagi...akan ku pastikan bawak mosquito repellent tu ...ubat nyamuk pun same.... sian dayyan pakai short so nyamuk hurung die hahaahahah
 


kalo semua ambil bahagian sure lagi meriah....untung dpt bos rajin nak buat mcm nieh....
 


my family!..lepas makan bertempiaran masing2 main playground...ye laa playground depan mata jek....kebetulan mia ngan mija jumpe kawan2 sekolah dieorg yg ade event family day kat sini....
 


semakin nak puase ni makin byk lak event makan2 huhuhu...
 


lepas tu ade sedikit pemberian small gift utk lucky number...
 


ok laa ...buat hepi2 kan...lepas makan2 chitchat2... masing2 pun bersurai...dlm kul 11 lebih jugak...
 


 pastu lari jap gi alamanda.... pastu ke giant seri kembangan tuk beli barang2 steamboat.... next entry aku citer kiteorg bergathering buat grill steamboat sempena belated mothers day, incoming fathers day ngan sambut puasa........


hurm....minggu awal puasa tu plan nak balik johor lah...



**hope tahun ni diberi kesempatan utk berbuka dan berterawikh di masjid mcm tahun lepas... 





26 celoteh sahabat

mcm retis plak.. hehe...

May 24, 2016 at 9:05 AM

Betullah rasa kakak kalau semua staff datang lagi meraih dan banyak makanan.
Dayyan punya dua pinggan bukan banyak mana pun sebab sepinggan dia pun sikit aje tu.

May 24, 2016 at 9:10 AM

Wah!ada peminat la..hihi..
meriah jugak la walaupun x semua join kan...
bagus la sesekali buat acara mcm nie kan..

May 24, 2016 at 9:19 AM

Tak sangka ada blogger yg tegur ye lieya..
Nampak ko femes tu lieya hahhaha..

Lagi ramai memang penuh meja dan perut tu lieya..
Nak sumbat makanan tu..
Memang macam tu lah bila nak sambut ramadan ni kan..
Ofis akak hari jumaat ni nak buat potluck tu sambut ramdan..

May 24, 2016 at 9:28 AM

lieya...yg pakai baju oren sebelah en lakik ko tu tak salah aku, ex opismate en asbeen aku...namanya saad..dolu keje di spp..hahahha..tau je aku ni kan...seronok riadah2 gini

May 24, 2016 at 9:44 AM

amboi dayyan dah mcm ghope pelancong dah. hiks.. sian dia kene hurung nyamuk ye..

bestkan buat potluck leh eratkan silaturahim.

May 24, 2016 at 10:04 AM

cantik cuaca.. tak panas terik sangat.. redup2 nyaman jek.. mmg santai la sambil makan makanan yang super meriah tu. mcm2 ada.. anak2 pun dah pandai bawak diri nak pi main playground. mak boleh layan makan dengan tenang. hehe

May 24, 2016 at 10:16 AM

Seronoknya ada program cam gini lieya...sambil dpt mkn yg sedap2 dpt berborak panjang...
ada pula yg kenal..kira femes la ni
mmg kenyang perut hr tu la lieya...
kak nur pun plan first posa nk balik umah mak...tak sabarnya

May 24, 2016 at 10:17 AM

best dpt berkumpul mcm ni... eratkan silatulrahim...
menu mcm2 ado... hehe

May 24, 2016 at 10:21 AM

lieyaaaaaaaaa..kurusnya ko, jeles aku!berat brapa lieya?

opkos la ada yg tegur,blogger glamer tu :)

kemain meriah makanan ko..mmg sengkak perut wehhh..

May 24, 2016 at 10:43 AM

Lieya cam kurus sangat dah ni... puasani lagi bertambah kurus...
syiok juga aktiviti cam ginikan... kalau ramai lebih meriahkan...
semoga ikatan silaturahim akan berkekalan hingga akhir nya....

May 24, 2016 at 11:03 AM

bestnye .... seronok .... betui situ mmg byk nyamuk skrg ni petang2 pun sama

May 24, 2016 at 11:27 AM

Lieya nampak kurus la.. Diet ke? Jeles2

May 24, 2016 at 11:39 AM

seronokkan kalo ofis ade bos sporting mcm ni. boleh buat aktivti mengeratkn silaturahim..

May 24, 2016 at 12:00 PM

Amboi dayyan smp dua pinggan koteaw..mesti peberet dia ni goreng2.tp kesian la pulak kena serang dengan nyamuk.hihi..

Meriahnya menu lieya oii..tak lunch lg lapaq la pulak dok tayang makanan ni.hehe..seronok kan sporting boss suka aktivii cmni..betul eratkan siraturrahim sesama famili pekerja

May 24, 2016 at 12:38 PM

bestnya kalau dpt berbuka puasa kat masjid kan lieya..best tau kalau ada aktiviti mcm tu kat rumah rin ni..sure excited kami...

May 24, 2016 at 12:54 PM

meriah!!

eh kenapa kau kurus giler nieeee...jeles la canni!

May 24, 2016 at 2:16 PM

Lieya!! gambar yg family tuh Lieya nampak sangatttttttttt muda macam budak sekolah! bestnya..kurus jer..huwawawawa....

May 24, 2016 at 2:55 PM

Seronokla buat cam ni kan, rasa meriah dan budak2 pun teruja sekali kan lagi la nampak playground tu kan..

May 24, 2016 at 3:41 PM

bestnya bos tmpt laki ko.... bt aktiviti luar mcmni...
dpt berkumpul ngn ahli kuarga...
paling best potluck mkn2 tuh hehehe...

May 24, 2016 at 4:02 PM

wow...syok nie pot luck...ko apesal kurus sangat lieya...jealous akak tengok...

May 24, 2016 at 4:45 PM

meriah sangat..silaturrahim lebih penting kan..
kurusnya lieya..macam tak sama dengan gamabr-gambar dalam blog ni lieya

May 24, 2016 at 5:49 PM

meriahnya..seronok lepak2 camni...
ni pon dh nmpk meriah sgt lieya..
slimnya lieya... ;-)

May 25, 2016 at 8:05 AM

Nasib baik tak semua datang, kalau tidak lagi banyak hidangan nak menjamu ^_^

Baguslah ada bos macam ni. Sesekali turun padang beramah-mesra dengan staff. Bos besar akak pun kalau datang time baiknya, rajinlah belanja kita orang makan. Kalau tidak, semua pun dia nak berkira. Hehehe!

May 25, 2016 at 10:59 AM

Laki bini suka gader gader rupanya haha.... mmg serashi sangat tau...
Wahhhh gitu.....femes nampak mcm artis youuu!!

Dah kenal tak de le malu sangat nak bergader gader kan Lieya...

May 25, 2016 at 4:50 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy