Monday, May 9, 2016

makan2 mother's day gituw!



Assalamualaikum...

 
Alkisah dah lame tak lepak chilis... aku teringin nak makan grilled chicken, beef & prawns fajitas kat chilis.... aku suke betul chilis paradigm mall nieh....berbaloi bayar servis tax rm13...takyah beriye panggil mintak refill air..dieorg alert jek...kdg2 tensi makan kat tempat yg air leh refill tapi kite kene panggil sampai keluar anak tekak ko tak sampai2 .... huhuhu..sebenarnye misi nak cari baju raya jalan budak2 nieh sekali...alhamdulillah settle dah...legaaaa! ye laa persiapan raya ni lebih pada anak2 sebenarnye...mak pak kendian2 ler hehehehe
*
*
*
*
*
*

V


budak2 dgn aktiviti masing2....



biase laa order 2 main course dpt free 1 kids menu....amik mac cheese....



classic nachos...wajib order...mkn panas2...kalo sejuk nanti kembang2 jek cheese tu rase kat tekak hahaahahahaha



gatal la mia...pakai tangan sudah!



kami2!!



papa punye!



pastu grilled chicken, beef & prawns fajitas ni aku share ngan mia n jaja...ikut tangki perut aku takleh abis kan sorang2 pun.... konon nak order lagi satu kids meal tapi sudahnye masing2 kekeyangan pekena fajitas aku hahaahahahah...



sedapnye!! peberet aku nih!..mcm biase laa capsicum laki aku tukang bedal....



bersungguh hah mkn...



ni dah last2...masing2 tolak-tolak abiskan nachos tu hahaahahah... aku siap offer sape abiskan mama bagi 10 hengget....plan nak order dessert molten choc cake pun tak jadi ...kang tak abis plak kang...time lapar semua nak order huhuhu tu org kate napsuuuuu .....



sebelum balik staff chilis ajak bergambar....layan jek laaa heheeheheh...pastu mia dah ternampak kamera palaroid kaler pink staff tu guna...memekak2 nak jugak kamera tu...amboiii2 byk cantik ko.... 



pas kenyang perut jom pi jalan2 pusing2 cari baju raya ....



adoi ape2 ajek peel ko ni dayyan!



tadaaaaaaaaaaaa...settle dah baju raya budak2 nieh! alaa beli yg simple2 n murah2 ajek, kasut raya budak2 ni pun dah siap2 beli....esok2 jadi baju basahan gak hahahaahah...so tinggal collect baju raya dari tailor ajek, peruntukan kuih raya dgn duit raya jek.....oh abaikan penenen tegar tu haahahaha...aku malas nak ajar die stop membotol...biar lee die..asalkan die minum susu tiap2 hari....kalo guna cawan dayyan minum sikit susunyer....



target dayyan keluar ari tu nak beli train termakbul hahaahahaha.... adoi obses betul dgn train budak sorang nieh...


ni plak habuan kakak2nye....pen gedik2 hahaahahaha..comel kan...pastu dah sampai umah aku nyesal tak beli jugak...leh buat gedik2 sign kat opis.... gi toyrus alamanda takde plak pen nie....chait!


hokey ...tu ajek kisah makan2 sempena mothers day kami...tq papa!....nikmat apakah yg mahu didustakan bila kita dpt berkumpul, makan sama2 dengan family tersayang kan?....fathers day nanti mama belanje makan tempat peberet mama plak yeak....eh??  ikut tekak ko plak kan hahahaahaha.......xoxo!



**last saturday teruk betul hujan ribut...sampai putrajaya naik air kat certain tempat..... kiteorg dlm rumah pun takut....mujur cancel nak pergi sungai buloh cari pokok2..kalo tak mau tersadai dlm banjir atau kesesakan jalan....




43 celoteh sahabat

Selamat hari ibu lieya...
sedapnya mkn2 kat chilis..lain rasanya dpt berkumpul dn mkn2 sempena hari istemewa kan...
lega dah persiapan bju raya dh siap..sng cari awal2 ni
cantiklah pen tu...geramnya

May 9, 2016 at 9:16 AM

wow...best tu...seronok akak tengok ko satu family berjalan...akak lum settle lagi beli baju berjalan untuk raya...tapi baju kurung budak budak dah settle dah minggu sudah...

May 9, 2016 at 9:17 AM

wahhh... mkn besaq sempena mothers day... sedap2 menu...

May 9, 2016 at 9:37 AM

selamat hari ibu beb..wah seronok dapat keluar jenjalan..zee smalam kena tinggal sensorang jek kat umah..abang ipar mintak tolong ngan laki nak pindah barang umah dia..huhuuu..
sakan tuh sopim..kemain panjang resitnya..

May 9, 2016 at 9:45 AM

selamat hari ibu buat lieya..

bestnya mkn2...nmpk sedap sgt tuh..
alhamdulillah..dh settle bju raya ank2 lieya.. yela.. beli y murah2 je..asalkan bju baru..dh suka sgt bdk2 tu..bdk2 bkn tahu pon ttg nilai mahal atau murah.. y pnting cantik n elok d mata dia.. xperlu mbazir y mahal2..

May 9, 2016 at 9:51 AM

rindunya nk mkn kt chillis... lama btl tak lepak situ...
sume menu mmg mebeles betul...

May 9, 2016 at 9:55 AM

The food looks awesome

May 9, 2016 at 10:08 AM

btw, selamat hari ibu sis.. meriah makan besaq. hehehe. Aina pn suka beef n prawn fajitas tu. Chilis biasa nya mmg mesra pelanggan.. harga pun blh tahan mahal. tp yg penting puas hati =)

May 9, 2016 at 10:12 AM

wah!akk update blog monday..huhu..tahniah.. :P
happy mother's day ♥ akak...
Alhamdulillah...quality time yg sgt berharga tau..dapat makan bersama insan tersayang..
amboi..dayyan..comel benor kamu nie...
yela..dapat juga info psl putrajaya naik air..
dengkil dah hampir 60 % banjir dah akk..mana² yg perumahan rendah..n dekat dgn sungai dengkil tu...

May 9, 2016 at 10:21 AM

alhamdulillah.. btul, nikmat apa lagi yg nak didustakan ;)
bersyukur..
kami pun dah beli sikit2 baju raya jenjalan budak2 ni. sabtu ni beli lg sket heee

May 9, 2016 at 10:27 AM

alhamdulillah.. btul, nikmat apa lagi yg nak didustakan ;)
bersyukur..
kami pun dah beli sikit2 baju raya jenjalan budak2 ni. sabtu ni beli lg sket heee

May 9, 2016 at 10:27 AM

sronok mkn2...byk shoppingmall ada gift utk hari ibu...tmpt mkn pn ada juga offer mcm2..hah lbt ujan sabtu tu kn

May 9, 2016 at 10:41 AM

Selamat hari ibu lieya....kena ada adik utk abg tu.....

May 9, 2016 at 10:50 AM

sedap nyer la haiiiiiii lieya!

May 9, 2016 at 11:00 AM

Sakan ye ko Lieya..
Melenjan makan..
Banyak gak yg dioder tu..
Mana tak penuh tangki perut tu hahhaha..

Senangkan lieya kalau dah beli baju raya awal2 utk anak..
Puasa nanti duduk berehat dan beribadat jer..
Ada dengar ceramah ustaz kata 15 syaaban seeloknya persiapan raya dan siap..
Jadi ramadhan tumpu ajer pada beribadah..

Akak pun nak cari awal2 lah untuk anak2 akak..
Ada yg akak dah beli ..
Udah dipakainya pulak hahahha..
Tak dan nak tunggu raya lieya..
Kena sorok lepas beli nampaknya..

May 9, 2016 at 11:29 AM

TU LA AKU PUN DPT GAMBAR DR WA..AKU TAK KAT PUTRAJAYA WEEKEND LPS ... TAK TAHU APE JD ... TERUK SGT KE RIBUT DAN HUJAN ??

May 9, 2016 at 11:35 AM

ku tak penah makan kat chilis huhu

May 9, 2016 at 12:18 PM

Selamat hari ibu Lieya, meriah makan bersama anak-anak ni, yang penting ingatan orang sebelah juga mencontohi kepada anak-anak.. saja jer tu mia ambik lambat-lambat biar yang menengok tu bersabar menunggu tu :)

May 9, 2016 at 12:28 PM

Benar terlalu banyak nikmat yg Allah kurniakan tak terhitung oleh kita
Besyukur atas segala nikmat diberikan.

May 9, 2016 at 12:48 PM

KAUUUUUU..kemain panjang resit bayaran..bershoppping sakan ni ha..hhhaaa..aku tak membeli baju bajan raya lg utk bebudak ni..baju kurung semua dah anto tailor..

ntah tak bernafsu pulak thn ni nk bershopping, kepala sibuk fikir pasal exam hadi je ni..sibuk sgt lieya aduyaiiii

takpe la, konsep thn ni asal ado sudah namanya hhhhaaaaaaa

selamat hari ibu lieya..seronok dpt mkn besar dan sedap2 :)


May 9, 2016 at 1:03 PM

rin baju raya anak baru sikit2 beli..tak beli skali harung..tp tula..mcm rinkan bkn blh pecaya..beli awal2..mti pakai awal2...hahahaha..tak senonoh perangai

May 9, 2016 at 1:44 PM

Selamat hari ibu Lieya! syok nye tengok makan bersama-sama. Mesra satu family...moga terus kekal ke anak cucu.

May 9, 2016 at 3:07 PM

smart la weii anak bujang ko ni beb....hahahhah stylo tu

May 9, 2016 at 3:17 PM

pestaim kita tgk menu ni lieya
ish2 siannye kita
hahah.. jakun jap
tp klu gini rasanya kita je la yg makan
bebudak tu selalu pangkah bila nampak hijau2 tu
sudhnya kang kita jugak yg jd "mulut besar"
sob2..
syok tgk anak2 lieya makan

May 9, 2016 at 4:00 PM

Salam Lieyaaaa..
Selamat Hari Ibu buat Lieya. Kita semua ibu yang hebat!
untung ade orang nak belanja. boleh request makanan sedap2 yer.
kata nak raikan hari ibu. haruslah ibu yang oder makan. ahaks~

Zura semalam Cinta beli udang pastu dia masak lemak kuning. boleh tahan sedap jugak dia masak. hahahahaha.

Wahhhhh.. dah siap shopping raya ye Lieya.
tapi bagus jugak lah shopping awal2 kan.
bulan puasa nanti x de lah bersesak2. dengan puasa lagi. letihhh.

alahaiiii.. cutenye pen gitu.
anak pompuan memang suka lah kalo bende2 comel camtuh.
lepas tuh bukan guna pon. sayang katanye nak pakai. hehehehe

May 9, 2016 at 6:08 PM

Nampak menarik pulak makanan tu Lieya. Ada macam macam. Mcm best jer.Mak tak pernah masuk Chilis ni. So manalah tau termasuk nanti boleh testlah menu ni.

Wahhhh...
Baik punya plan ek. Semua dah settle. puasa puasa nanti duk rumah diam diam jerlah ek....

Mak punya pesen pulak, kalau dah dekat nak Raya baru ada mood nak menyoping. Acaner tu?

May 9, 2016 at 6:24 PM

Nampak menarik pulak makanan tu Lieya. Ada macam macam. Mcm best jer.Mak tak pernah masuk Chilis ni. So manalah tau termasuk nanti boleh testlah menu ni.

Wahhhh...
Baik punya plan ek. Semua dah settle. puasa puasa nanti duk rumah diam diam jerlah ek....

Mak punya pesen pulak, kalau dah dekat nak Raya baru ada mood nak menyoping. Acaner tu?

May 9, 2016 at 6:25 PM

Chilis memang sedap! Portion pun banyak kan. Puas sungguh makan. Sesekali bolehlah kalau siqah. Huhi.

Siqah tak shopping lagi baju raya. Biasa memang last minute je semua tu :D

May 9, 2016 at 7:28 PM

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

May 10, 2016 at 6:40 AM

Sebab tu saya kalau pergi makan abiskan dulu makanan kalau ada niat nak order lain2 tu. Haha. Confirm lepas makan tak jadi nak order yang tambahan sebab dah kekenyangan. Nafsu je semua tu.

May 10, 2016 at 8:47 AM

Wow sakan depa makan sempena hari ibu..memang la nafsu makan ni klu boleh semua nak diorder..pastu tak larat makan.huhu

Baju raya jalan anak2 pun tak shopping lagi ni..asyik takda masa je nk keluar.kena beli awal jugak la sebelum bersalin.hehe

May 10, 2016 at 9:17 AM

Biasalah tu kalau keluar makan, macam-macam nak order. End up tak larat nak makan. Masa order tu terlupa tangki makan besar mana ^_^

Amboi, panjangnya bil! Kalau tak settled lagi pakaian raya budak-budak ni, tak tahulah nak kata apa. Berapa pasang seorang tu dapat agaknya, Lieya? Akak pun dah settledkan pakaian anak-anak tapi masalah, walaupun dah settled bila nak dekat-dekat raya nanti rambang lagi mata. Mana nak budgetkan!

Hahaha! Akaklah tu yang tersangkut sekejap kat Putrajaya demi roti John katanya. Dah tau hujan lebat dengan petir dan kilatnya, tetap juga tak mahu balik rumah. Nak juga beli roti Johnkan! Padanlah muka! Nasib baik air separuh tayar aje. Kalau separuh pintu kereta, mahu gigil dah anak beranak dalam kereta!

May 10, 2016 at 11:32 AM

Seronoknya makan2 sambil sambut hari Ibu.. makanan pun sedap..nampaknya.. :)

May 10, 2016 at 12:07 PM

sedap juga ya kat chillis ni

May 10, 2016 at 1:13 PM

seronoknya hari ibu keluar makan kan....time ni bagi depa rasa keseronokan bersama famili...dan menghargai ibu...

May 10, 2016 at 4:15 PM

wah gitu saling belanja membelanja

May 10, 2016 at 4:21 PM

Wah , bestnyaaaa... Betul2 makan besar di hari Ibu . =) . Happy anak-anak akak . Nia tgk gmbr pun teruja nak makan chillis's pulak . Hihihi... Tapi Portion chilli's besar kan makanan nya . Selalu nia order satu main course dgn dessert share berdua dengan suami , sebab nia if order satu utk nia je confirm tak abis . Hiks .

May 11, 2016 at 1:04 AM

akakkkkk..balas dendam nyeah tunjuk gambau makanan2 tuh..kite pose arinieeeee...huwaaaaa..kite kalau kat chilis wajib order bottomless nachos..layannnn..hehehe..

May 11, 2016 at 10:22 AM

Sedapnyaaaa...
tengok pic pun boleh terliur.. adoiii parok ni..hehehe
Tapi memang suka terjah blog akak bila teringat nak baca pasal tempat bercuti akak takpun bekal Bento anak2 :)

May 11, 2016 at 4:02 PM

nachos sedapppp :)
hujan tu yg best tido hehe :)

May 11, 2016 at 5:48 PM

Perghhh dapnyaa !

May 12, 2016 at 1:58 PM

Haipppp dayyan. hisap botol lagi...hehehe.... Tak per. Nanti benti lah tu.

Sedapnya lieya. Tak pernah makan kat chilis lagi. Sian kan ☺☺

May 13, 2016 at 5:10 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy