Monday, May 30, 2016

farewell boss di Serai, Cyberjaya



Assalamualaikum....salam senin semua!

haisshh nape laa kene ade perpisahan dlm kehidupan ni kan...tapi siapalah kite untuk menidak dan menafikan hukum alam...ade pertemuan, harus ade perpisahan.....kejadian berlaku minggu lepas di Serai, Cyberjaya....kami meraikan dlm tangisan pemergian seorg bos yg sgt2 dekat dihati kami...ekceli ni siri ke berapa ntah farewell utk puan izah, ye lah dgn Bahagian, dgn Unit..last sekali dgn kami2 ni plak.... rase lain woo bile org yg dah lama ko kerja bersama tetibe nak keluar .... selalu naik aras 9 kacau2 die dlm bilik, skrang takde dah...mati kutu dibuatnyer huhuhu....tapi ape kan daya ini perpisahan demi masa depan beliau... semoga terus sukses ye puan di masa akan datang dan menjadi ptd yg cemerlang, gemilang dan terbilang...ecewaaaah! (banjer nasi tomato plis haahahahahaah)


*
*
*
*
*
*
*
V

us



aku belanja kek.... kek milo oat...hahahaah nasib lee kan, org kaki diet belanje so pilihan mmg yg sihat2 jek laa hahaahahaha....bengang je geng2 lelaki ni ....



thanks for being such a wonderful boss Puan Izah.... lain jek bile naik atas puan dah takde...lepak tempat en kerambit die dah berani halau2 saye puan hahaahahahaha



minted calamansi soda ..ni pun aku yg order...7 org aku order air ni hahaahaaha...detox perut kaedahnyer kan hahahahaahaha....bengang jugak geng lelaki...hahahah nasib laa sape suh kak L bookingkan....hahahaahaha



yg diraikan.... all the best puan kat tempat baru...naik jusa panggil saye jadi PA puan okey hahaahahah




air ni aku suke betul....sedap masam2, gas2 soda tuh... RM13 tak silap...



set nasi kerabu...



serai platter...yg ni sedap pada aku...



nasi ulam ayam bakar...portion besor, mengah2 nak abiskan...being me? mmg tak abis laa ...



jom sapedek!



meh masuk dlm blog kak L yeeee!! kahkahkahkah....

so far makan kat serai ni sedap..kene  laa ngan harga die....sesekali boleh laaa...selalu aku tak lalu sebab portion die beso sgt (untuk tangki aku), rase bersalah jek tgk nasi tak abis tu....kalo pi ngan family leh gak share2 ngan dayyan....anyway, tahniah puan izah atas kenaikan pangkat.... tempat jatuh lagi di kenang, inikan plak bhgn pembangunan kkm....jgn lupekan kemanisan di sini...bersama dato'...kami2....keep in touch!





*adushh jelesss je tgk budak2 ni tegolek ajek tdo lepas subuh tadi.... selalu keluar bertiga pagi2....errmmm heaven laa korang 2 minggu ni yeak....selamat menghafal keje yg mama bagi tuuu ..ahaks!!







27 celoteh sahabat

Bestnya restoren Serai...farewell ye...happening tgk menu2 tu semua...alhamdulilah...kak lieya sihat?

May 30, 2016 at 9:11 AM

sedapnya serai platter dengan nasi kerabu. ayamnya menggoda >,<

May 30, 2016 at 9:21 AM

mmg sedih lieya..byk suka duka bersama
bila diraikan...terasa dihargai
bola tahan regenya lieya...sesekali try bole laa
sedapppp

May 30, 2016 at 9:30 AM

Wahhh... nampak sedap sgt menu2 kat serai ni la.. memang menggoda..

May 30, 2016 at 9:32 AM

Nieyl pun selalu juga buat makan² kat luar opis..
amboi..seronok la bertiga tu yea...
nieyl xberapa sihat pagi nie...

May 30, 2016 at 9:48 AM

serai memang sedapppppp walau pun mahal !

May 30, 2016 at 9:56 AM

kalo dpt bos yg baik mmg sukar nk lepaskan kan lieya :(

apa2 pun all the best tempat baru :)

sedapnyaaaaaaa lahai..aku ni pagi tak bfast lagi gara2 malas nk beli..menjilat skrin la bila tgk mknn ni..fadan muka kan!

May 30, 2016 at 10:36 AM

Good luck kat boss yer..
Sedap gak tgk menu2 kat Serai Cyberjaya nie.. lain nau ngan Serai kat Jaya One..Menyelerakan.. :) Bagus air detox tuh..

May 30, 2016 at 10:47 AM

Tak suka juga bab bab berpisah ni. Huhu. Wahh best2 jugk menu dekat Serai ni, nanti boleh lah pergi makan :)

May 30, 2016 at 10:59 AM

Kira restoren yg portion besar ni sesuai sgt la kot dengan famili sy lieya.jenis semua makan byk.hahaha

Adat manusia bertemu dan berpisah..semoga puan yg diraikan berjaya ditempat baru

May 30, 2016 at 11:18 AM

Kira restoren yg portion besar ni sesuai sgt la kot dengan famili sy lieya.jenis semua makan byk.hahaha

Adat manusia bertemu dan berpisah..semoga puan yg diraikan berjaya ditempat baru

May 30, 2016 at 11:19 AM

Syahdu syahdan pulak netry lieya ni..

ye la kan..bila dpat bos yg baik kawan sekerja yang baik
kerja pun seronok..

Gd Luck utk bos lieya yeh

tu lah.. kitapon jeles jugak..

May 30, 2016 at 11:38 AM

bos yang baik memang akan dikenang selamanya...

May 30, 2016 at 12:31 PM

Assalamualaikum.

Bertemu dan berpisah tue mmg adat.tapikan..slalunye..bos yg ok dan baik,mmg cepat naik pangkat.kita dh selese keje dengan dia,kene berpisah plak.

May 30, 2016 at 12:47 PM

Akak pun kalau boleh nak tergolek sama, Lieya pagi ni...

Apa nak buat. Bertemu dan berpisah tu dah adat dunia. Kadang-kadang bila dapat bos yang bagus, memang sukar rasanya nak terima kenyataan yang dia harus berpindah ke tempat baru. Akak pun kalau dapat bos bagus, siap mengalir air mata lagi tau bila bos kena balik negara!

Bab makan di Serai ni, akak surrender. Akak tak berapa sukalah, bukan sebab portion besar tapi senang cerita, tak berapa suka ajelah. Bab air tu pulak, kalau akak yang kena, memang akak puasa terus tak nak minum!

May 30, 2016 at 1:36 PM

menarik..

May 30, 2016 at 2:24 PM

aritu nk mkn serai kt empire tp pjg plak q..so kami mkn kt belanga empire

May 30, 2016 at 2:50 PM

tak pernah makan lagi kat sini.. mahal kan..

May 30, 2016 at 3:45 PM

yang ditinggal memang terasa sangat sedihnya lieya..selama kerj acik dah merasa ditinggalkan dan meningggalkan..

May 30, 2016 at 4:42 PM

Looks appetizing betul la

May 31, 2016 at 4:22 AM

nampak sedap betul serai platter tu lieya

May 31, 2016 at 10:12 AM

Restoren Serai memang best..
Kat shah alam pun ada satu..
Dulu farewell CEO lama pun kat Serai..

Anak2 tinggal dengan siapa lieya cuti sekolah ni..
Akak angkut ke tempat kerja..
Kalau ada kakaknya bercuti sekali berani akak tinggalkan..
tapi berdua jer jeeha dengan nabil..
tak berani akak ni..

May 31, 2016 at 11:48 AM

tak pernah ke serai lg
seronok lah tiga beradik tu. hihihi musim cuti skrg kan..
dorng ddk rumah bertiga je kak ?

May 31, 2016 at 4:49 PM

salam lia....sedap2 menu kat serai ni kan.kene cuba jugak nanti....

June 1, 2016 at 10:26 AM

all the best utk boss lieya
rin blm pernah makan kat serai..tp nampak mcm sedap..
oh...tidak!!!tengah diet ni..hahahaha

June 1, 2016 at 12:21 PM

EH..kenapa mia ahmad ada dalam gambar atas?hehehehe......:P

June 1, 2016 at 2:54 PM

Nasib baik perut tgh kenyang bile tgk menu2 akak nie..ngeee

June 2, 2016 at 3:41 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy