Tuesday, October 25, 2016

cuti2 lieyalatif ke korea (part 6) namsan tower



Assalamualaikum....


salam selasa semua!!! ahkak sarap nasi lemak bungkus jek arini...kome makan ape pagi nie....oh yeak, travelog pertama aku dah keluar....i tepek sekali kat blog....arini mcm biase meh bace kisah sambungan cuti2 ahkak... lepas bergambar2 di tugu2 yg agak terkenal di korea mcm yg aku citer dlm entry sebelum nie kami gerak ke namsan tower dengan menaiki taxi....



  • 29 sept. 2016 (khamis)
  • catatan perjalanan kami ke Namsan Tower

*
*
*
*
*
*
*
V

ade 3 cara nak sampai ke puncak namsan tower nie...melalui tangga, ni khas utk org kuat betis dan paha hahaahahah.... lagi satu melalui cable car...aku akan pilih ni lah...tak tergamak nak dera betis sendiri menapak ahahahaah....lagi satu menggunakan bas.....


mule2 laki aku salah terbeli one way trip...tekujat aku...kang balik kene turun tangga....pi beratur balik tukar beli jenis round trip...harga tiket 17000won tuk 2 dewasa dan 16500won utk 3 kanak2...pandai2 le bahagikan nak tau harga utk per pax ekekekeekek...tiket jaga betul2 sebab nak naik dieorg cek, nak balik pun dieorg cek betul2....


byk tempat menarik yg boleh pi lawat disekitar namsan nie...ade namsagol hanok village yg mane boleh rase suasana perkampungan tradisional korea, boleh laa tgk budaya mereka dan peralatan2 tradisional korea....area namsan ni jugak ade seoul time capsule...yg mane dlm capsule tu ada amanat yg akan dibuka pda tahun berape ntah aku lupe...ala2 mcm monumen alaf baru laa kat presint 2 putrajaya ni.. tun mahathir ade letak amanat dlm tu yg hanya akan dibuka pada tahun 2020 nanti....


suasana kota seoul dari atas cable car....legaa cuaca baik jugak hari nieh...dalam cable car ni takde duduk2 ye..sila berdiri...hehehehe



ni rupe anak tangga yg kene daki kalo ko pilih tuk naik tangga....mmg tidakkkk le aku hahaahahaha...jgn cari pasal weh! ..dah le aku ade penyakit kaki krem yg tegar hahahaah


disini penoh love padlocks tanda ikatan pasangan2 ...


lieyalatif berlatarbelakangkan namsan tower.....


lieyalatif berlatarbelakangkan kota seoul....


oppa ku hahahaah


damia ku


mirza ku


dayyan ku


penoh hah padlocks kat sini....wajib gak bergambar di kerusi patah di sini


posing saranghae le konon...puiii kakakaakakak


dah puas berjalan atas tu...kami piknik sat...lapo le pulak sebab cuace sejuk giler ...anak2 aku lupe bawak sweater plak hahaahah nasib le kome.....


bawak bekal nasi tomato brahims, sandwich telur, banana uyu ngan churros...churros tu menu guesthouse sediakan utk menu sarapan hari tu........banana uyu mcm biase mmg wajib minum tiap ari...


budak ni teruja dpt naik mcm2 jenis train kat korea...so gigih apaknye carikan model2 train...dpt le kumpul 3 jenis....suke laa tu...


bergambor family plak....berlatarbelakangkan padlocks dan namsan tower.....


kiteorg tak masuk pun namsan tower tu ..so tak tau harga berape....mls le nak masuk...nak kejar ke tempat lain plak pasni....oh yea...ade yg tanye gambar2 kami ber5 siapa yg snap kan....semuaaaa ahkak gunakan tripod ...tripod yg latest ni tak berat n ringan sgt2...lipat2 boleh jadi kecik n sumbat dlm beg...ade jugak yg org offer nak snapkan...tapi mostly kami guna tripod ajek....



mari kite bersaranghae anak2 dan bapak anak kakakakaakak


cuace panas tapi sejuk ....


tuan punye blog yg ajet2 comel hahaahahah


ehh kat sini pun ade pertunjukan ala2 askar zaman dahulu berkawal jaga istana....snap pic sat....


mcm biase..sebelum balik singgah masuk gift shop die...cari le fm kenangan2...budak2 ni paw sling bag comel....


otw balik nak turun ke cable car tu sempat snap lagi...tak de org kan..lawo pic takde yg photobomb....


mia dah bising2 suruh stop posing hahaahahah...dah tak sabar nak gi photoshoot pakai baju hanbok...baju tradisional korea....merase aku ngan laki aku jadi maharaja ngan maharani....tgu aku update next entry key....
xoxo!



*klik utk bace kisah korea part 1
  klik utk bace kisah korea part 2
  klik utk bace kisah korea part 3
  klik utk bace kisah korea part 4
  klik utk bace kisah korea part 5









20 celoteh sahabat

kerusi patah tu yang lea ingat kim jong kook running man duduk. hahaha.pengaruh running man betullah

October 25, 2016 at 9:23 AM

kau kunci cintaku kt mangga korea hehe

October 25, 2016 at 9:27 AM

seronoknye jalan2...

bila la nak lepas ke sana..

ce amik pic tripod tu..ihihihi

October 25, 2016 at 9:49 AM

wahhh... sungguh cantik gambau kome ;) tapi lieyalatif memang terbaik lar , siap bawak bekal lagi kat atas tue ;) suke kitew tengok , bebudak tue pon comel & sweet jew

October 25, 2016 at 10:30 AM

Bestnya Lieya..
Ko kunci mangga cinta tak dengan Oppa ko tu lieya oiii..
Mahu tak teruja nak pakai Lieya..
Tak sabar akak tunggu next entri.

October 25, 2016 at 10:30 AM

bestnye .... tgu baby besar nanti br dpt jejak sini kot .....

October 25, 2016 at 10:35 AM

eh ko tak letak padlock ke kat situ?

October 25, 2016 at 10:39 AM

tempat yang akk pergi ni antara yang femes jugak nie....
sebab rata-rata yang pergi korea mesti ade gambar pemandangan dkt situ...
aduhai...seronoknya laaa...

October 25, 2016 at 10:46 AM

Wah sakan puan blog posing..cantik permandangan..dah pad lock ka tanda cintamu sama oppa.hahaha

Ok tggu next entry nk tgok camna rupa maharaja maharani posing.hihi

October 25, 2016 at 10:57 AM

Gi pad lock bestnya lieya...mcm2 n warna warni kunci hati tu...mmg bestlah dtg korea ni

October 25, 2016 at 11:32 AM

assalamualaikum kak lieya.
inshaa Allah bulan dec ni sy ke korea sekeluarga.
bole kak lieya share story psl makanan2 yg akak bwk ke korea?
sbb sy akan travel bersama 4 org anak (umur 9, 8, 3, 1), so sy perlukan info psl instant food yg cepat & mudah utk dibwk ke korea

October 25, 2016 at 1:12 PM

syok yang amat ye dapat sampai ke korea.. kerusi bengkok tu blh kata tempat plg popular la sbb sape2 pun yg g korea mcm dah wajib sgt posing kat kerusi tu kan???

October 25, 2016 at 1:55 PM

gigih mak baca... sebab seronok.. nak pergi nanti..tp time winter..insyaa Allah.. kalau tak ter mengandung.. hahaha... boleh lah buat rujukan kat sini.. lieya kalau ghajin..convert kan lah sekali duit tu ke Rm.. so boleh hagak2 bajet berapa nak bawak nanti kan..[kot lah] :)

October 25, 2016 at 3:54 PM

Banyak2 lagi posing yr lieya..i suka tgk gambar banyak2...hehhe

October 25, 2016 at 4:20 PM

Banyak2 lagi posing yr lieya..i suka tgk gambar banyak2...hehhe

October 25, 2016 at 4:20 PM

assalamualaikum kak lieya.
bole share story psl makanan² instant yg akak bwk ke korea?
inshaa Allah bulan dec ni sy ke korea sekeluarga.
biasa la kalau dh bwk anak², makanan jd keutamaan sy sbb taknak anak² berlapar.
hope akak bole share story psl instant food yg akak bwk ke korea.

October 25, 2016 at 5:54 PM

Lawa and berseh je eh Korea ni lantai dia. Takde sampah

October 26, 2016 at 1:28 AM

Tak naik pun Namsan arituh. Kitaorg jenjalan kat bawah tu jer. Pastuh pi mengopi kat kedai coffee benne kot tak silap. Katanye sedap..lalu kami pun mencubanya. Ternyata tidak mengecewakan! HAhaha...Travelog tuh Nany tertunggu Lieya nyer watak...Hehehe...pastuh teringat. Sure Lieya yang amik video tuh...

October 26, 2016 at 7:11 AM

Ko tak buh padlock cinta ko ke Mia kat situ?
Orang kurus posing apa pun cantik. Cuba mak yg posing hahaha..... ko ketawakan kan akak kan Lieya kihkihkih

Nampaknya senanglah kalau mak tersesat kat Korea sok sok. Entah bilalah agaknya .....Blog ko hakak refer Lieya

October 26, 2016 at 11:53 AM

serius cantik sgt tempat ni lieya..
colourful gittew

October 30, 2016 at 9:00 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy