Wednesday, October 26, 2016

cuti2 lieyalatif ke korea (part 7) photoshoot pakai hanbok


Assalamualaikum semua!


hai2... bertemu lagi kite dalam rancangan jejak korea bersama lieyalatif....kahkahkah .... ala2 jejak jepun jihan gitu kan...okey2, arini sambung citer balik...lepas kiteorg turun dari namsan tower tu kiteorg naik taxi ke namsangol hanok village...sebab nak pergi photoshoot pakai hanbok di Airirang Studio....org kata tak lengkap trip ke korea kalo tak cuba baju hanbok..........tq sgt2 pada kak mimi sebab tolong dptkan info nie...gigih die kat malaysia dok google2, aku kat korea die sampaikan info2 pasal studio nieh...sbb dlm itenerary aku nak cuba baju hanbok kat tempat lain tapi takde photographer rupenye kene snap sendiri...tak mo la aku...


*travelog part 1*

  • 29 sept. 2016 (khamis)
  • pengalaman photoshoot pakai Hanbok, di Airirang Studio (baju tradiosnal korea)

*
*
*
*
*
*
*
V

studio ni lokasinye betul2 sebelum masuk ke namsangol hanok village....di atas 7E..senang sgt2 nak cari...


sebenarnye ade jek tempat yg sediakan pakai baju hanbok free...pastu snap le sendiri...aku first time sampai korea so nak le buat yg proper...aku nak jurugambar yg snap kan...tu gigih cari studio nieh....dpt 1 gambar A4, 1 half A4 dan 3 yg kecik..softcopy plak di email pada kita....baju mcm2 ade...laki aku pilih yg maharaja....hamik ko..merah ang2 hah.... bayaran adalah sebanyak 50ribu won....pes time sampai kan so amik le pic proper2 gini...lepas ni kalo ade peluang visit korea lagi, aku tak amik dah photographer ... pergi pakai hanbok free jek kat area luar gyeongbokgung palace tu ke....


ni gambar versi photographer...kikiki


kami sedang disiapkan...laki aku siap pakai kasut khas die ala2 mcm kasut but jek haahahahaha


putera dayyan


puteri mia


puteri mija



bende alah atas kepala ni yg lawak....asek jatuh tutup mata jek kahkahkahkah....


aloh aloh aloh..comel2nye puteri2 putera korea nie ekekekekeekek....


maharani lieya dengan puteri2 dan putera nya....auw!


maharani ting tong gini hahaahahah


mujur mood dayyan okey kat sini...ye laa dah penat berjalan kan...comel jek die sengih...


posing sengal2 ubi kakaakakaka


ececeh....


sephia mood...


tgk yg kecik tu...kecik besoo kecik besoo jek aku nengokkannyer...


ni pun sama...hahahahaah


pesanan airirang studio...jgn lupe hashtag!


suke laa..dpt pakai pink mcm yg dieorg nak sangat....


pastu dieorg layan tolong snap guna phone n kamera kiteorg plak


posing gedik sikitttt...ececeh!



tak lama pun tgu gambar siap...mmg pantas dieorg buat kerja...lepas settle bergambar kami lepak di Paris Baguette, dekat je so kami jalan jek ke sini.... minum2 sambil makan macaron icecream yg pemes nieh...besar gabak....mule2 beli satu dulu...takut tak abis...nak lagi, baru beli lagi...


dayyan mase ni merajuk..kene marah sebb terhilangkan cap batman die kakaakakaka..tak tau celah mane tercicir...maybe masa dlm taxi nak ke airirang studio tadi...


nampak plak budak2 balik sekolah...ololo comel sorang2 ...dgn mate sepet2nyer...



macaron icecream ni ade perasa blueberry (yg aku mkn nie), manggo, coffee ngan cookies...harga aku lupe...3000won kot...
lepas tu kami gerak ke destinasi seterusnye...gi makan besar sebelum balik malaysia...kemane kami? tgu next entry....xoxo!




*klik utk bace kisah korea part 1
  klik utk bace kisah korea part 2
  klik utk bace kisah korea part 3
  klik utk bace kisah korea part 4
  klik utk bace kisah korea part 5
  klik utk bace kisah korea part 6







23 celoteh sahabat

berapa kos nk photoshoot ni lieya best betui la .... syoknye ....lawa wei ko ...putih selepuk dah ala korea dah tu cuma mata kena sepet sikit arr

October 26, 2016 at 9:04 AM

seronoknya gambo pakai baju tradisi korea!

wuit..besar sungguh macaron dia. :)

October 26, 2016 at 9:10 AM

Maharaja dan Maharani versi Melayu ye Lieya..
Ko tu ada gak iras2 Korea ..
Boleh lah layan kan...
Puas hati gambar dari studio ni cantik dorang ambil kan..

October 26, 2016 at 9:13 AM

wah!molek² semua nya...>
ini maharaja versi malayu nie... :)
Oklah tu x yah tunggu lama gambar siap..
ai..terliur pulak tgk aiskrim tu...

October 26, 2016 at 9:24 AM

alolo cumelnya pakai hanbook, ada jugak kenangan photoshoot kan dekat korea.

October 26, 2016 at 9:41 AM

Kakak baca yg tertinggal baru baca yg last ini Lieya tu yg lama dok di 'rumah' Lieya ni hihi.. Tapi Dayyan memang cute sangat pakai costume Korea tu. Comel sangat dgn gaya dan senyumnya. Kakak suka tengok:)

October 26, 2016 at 10:06 AM

Barulah tau namanya hanbok Lieya weyh....Kalau ko tak bagi tahu sampai sudah hakak blur hihi.....Emmm, kalau hakak yg pakai baju hanbok ni mesti jadi sumolah pulak hahaha....Tak sanggup mak!. Rela tak pakai kalau cenggitu...

Betul jugak tu, alang alang dah sampai sini....haruslah photographer proffessional yg snapkan ye Lieya. Setakat Dayyan yg ambik, baik kat Malaysia aje hihi...
Wuihhh macaron aiskrim, sedap tuhhh.....

October 26, 2016 at 11:45 AM

Comelnyaa semua pakai costume macam tu :)

October 26, 2016 at 11:59 AM

wahhh , macam keluarga diraja gitew ;)

October 26, 2016 at 1:18 PM

Amboi.. persis Hang Li Poh

October 26, 2016 at 2:52 PM

cantik2 dan comel2 semua.

October 26, 2016 at 3:17 PM

dah serupa keluarga diraja korea hah... mujur dayyan mood ok kan..

October 26, 2016 at 3:37 PM

pewiiittt comey betul maharani tu...nmpak kekoreannya di situ...puas hati kan dpt gambar comeyy mcm tu...

October 26, 2016 at 7:48 PM

Rugi rasanya x kena hanbok ni Lieya..bila lg nk cuba
Mmg sesuai pakai kat sini...tp mmg cantik
Sedapnya aiskerim tuuuu

October 27, 2016 at 5:52 AM

Cantiknya gambar family maharaja dan maharani tuh.. gambar kenangan yg tak dpt dilupakan tu.. :)

October 27, 2016 at 12:25 PM

comeiiiiiiiii n cun la pakai baju tuuuu...

October 27, 2016 at 12:26 PM

seronok sungguh

October 27, 2016 at 12:31 PM

comei gambar sefamily ber hanbook tuh...
cumenya sorang je yg betul2 korea yg lagi 4 org tu korea versi gelap heheheh

October 27, 2016 at 3:38 PM

wah sukanya tengok gambar2 kat studio pakai hanbok korea ni. mmg cantik2. pandai pilih baju.. mmg menjadi keluarga diraja korea ni. hehe suka baju budak2. sebab colorful.. mmg kene frame gambar ni.. bukan senang nak pergi korea.. apapun good job sebab dapat cari gak studio ni kan.. alhamdulillah

October 27, 2016 at 3:46 PM

Kemainnn!!!! meriah sangat gambar Lieya satu family. Sakan kan bergambar. Snap jer gambar banyak2. Kat Malaysia nak cari kat mane ntah baju derang tuh. Yang terpaling comel adalah Putera Dayyan. Haha!

October 27, 2016 at 4:42 PM

comeyynyerrr anak beranakkk!!! aku suke tengok gambar2 entry nihhh. nko bab2 berjalan ni mmg study habis2 punyer kannnn.. terbaek aaa. aku pun jenis study lebih kurang.. blur separuh.. redah separuh ahahahahahhahahah

esok2 ada rezeki nak jejak aku cari gali balik entry nko ni Lieya oiiii.. mmg thorbaekk!!!

October 28, 2016 at 2:37 PM

cantik sgt lieya!
mmg kalo ke korea wajib la test baju tradisional dia org..
bgsnya siap ada studio camni..
kat malaysia pom ptt ada jgk studio camni utk bju2 tradisional klo pelancong dtg sini

October 30, 2016 at 8:55 AM

serius cantik sangat uols satu family pakai pakaian tradisional korea..
kenangan ni..nanti frame banyak2

November 3, 2016 at 10:22 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy