Monday, April 19, 2010

~~~Tragedi Umbai~~~

sabtu ngan ahad lepas, kami balik melaka tau..... mmg dah plan dah nak belanje atok nenek mia mija pi makan kat umbai.....so mlm ari sabtu tu, pas magrib kami pun bertolak.....mule2 dah mmg tak sedap ati dah....tgk kilat2.....tapi takle ade ujan rintik2 ke guruh sume.....so dengan perasaan girang lagi lapar, kami pun pergi laaa...due keter jek pun....kebetulan kakak ipar balik so ajak laa sekali.....





sampai umbai kul 8 setengah....ramai org.....tapi tak le sampai susah cari parking.... mija ngan atuknye yg asek berkepit....oh yeak...ini laa pak mertua lieya....kami tak makan kedai2 deret kat belakang tu...tapi kami pergi parasmewara.....




anak aku dah jeling2 maoo paw apaknyer wakakaakak
aku ckp, kita makan dulu, pastu baru boleh beli mainan....seb baik semua setuju ahahahaahah





haaa kat sini laa kami pi terjah....ramai org, penuh meja2.....seb baik kami sampai, ade family nak balik, so dpt tempat terus....




tukang nak belanje pi pilih santapan.....



sebelah hubby aku tu kakak ipar aku....ade tak iras2 laki aku.....wakakakak...dah name kakak + adik kan...mesti laa ade ye tak heehehehe





mase dok pilih2 lauk ngan order nak masak ape, mamat baju oren ni laa yg layan....mmg lawak gile...asek tergelak2 jek aku.....aku amik gambar pun die rileks jek......he he he kami order, sotong goreng tepung sekilo, ikan jenak 3 rase, udang butter sekilo, pepahat sambal, kupang sweet sour, sup sayur, ketam 8 ekor berlado, ikan pari bakar, nasi lemak + nasi putih 5 org makan, sejug air oren....



menu yg first2 sampai...walaupun org ramai, tapi servis tip top....cepat menu sampai




pastu kupang plak sampai.....




haaaaaaa disini laa tragedi bermula.....elok jek kupang sampai, ujan turun...lebat sangat...walaupun bukan duduk kat tempat open air, tetap kene tempias....terpakse laa kami yg dok belah luar ni, pegang payung cam hubby aku buat nie.....waakakakaka...bersusun payung kalo tgk dari luar hahaahaha



sempat laa mkn nasi lemak sebungkus sorang....




mase ni sume dah risau, sebab khemah ni dah goyang2....sume yg dok area luar dah pakat bangun selamatkan diri sebab tempias makin teruk....belakang baju aku dah kuyup gile dah....heheheeheh





tgk kepale mija...dah kuyup gak ngan ujan....mmg tak gune dah pegang payung time nie........ mia dah menggigil sejuk.....aku pun dah kuyup belah belakang....




last2....order2 yg lain kami mintak bungkus jek.....hahaahahahaahahah




ini budak dah bising ckp mia sejuk.....nak balik.....heheheeheh...dpt jek semua yg kami tapau, terus hubby amik kereta....mencicit kami semua lari kereta sebab ujan mmg makin lebat.....menggigil masing2 dlm kereta heheeheheeh mia pun masam jek sebab takdpt ape yg die nak paw kat kedai2 tu tadi wakaakakakakaak




akhirnyer...berumbai laa kami di rumah hahaahahaha....lagi selesa.....tapi tak syok sebab takde feel plak mkn ramai2 yg havoc kat kedai hahaahahahaah.....sampai umah dlm kul 10 lebih, terus mandi sebab masing2 dah kene ujan....pastu baru laa kami makan.....




gitu la citer umbai kami.....hahahaahaha....mmg spoil betul....tapi takpe laaa, hujan kan rahmat...next2 time boleh pergi lagi...tapi pada tekak lieya laaaa....kat bagan lalang, kat SM tu lagi sedap masakannyer..... harga boleh dikatekan same jek.....





tapi bile diingat2kan balik makan sambil kene ujan tu mmg lawak.....mia bising sebab nasi lemak masuk air ujan....heheheeh.....ahad esoknye...lepas subuh, masing2 sambung tdo balik....matahari tegak baru bangun....penangan kenyang semalam tak abis lagi heehehehehe






18 celoteh sahabat

wallah untungnya jadi urang melaka. Leh gi Umbai selalu. kak dod ni asyik dengor jek tapi ginya belum lagi. pasti 1 ari kene gi jugak nih.

alahai hujan ke...mesti feel tarak kan. Makan kat rumah best jugak dapat kumpul semua. Lieya buat kak dod terasa nak makan ketam tu Walla weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii meroyan aku Lieya wei

April 19, 2010 at 9:43 AM

hujan rahmat tu...kan m'sia dah lama x basah....hahaha...alahai sian nya...xpe mkn kat umh lagik best tapi dah x fresh la kan...eh lieya kja ko asyik mkn je...tp menten gaks bdn ko eh...huhuhu...aku pon nak mkn gaks nie...ntah ble la....

April 19, 2010 at 9:55 AM

sedapnya makan kat umbai..lawaknya pakat kena ujan..mujur x demam...

April 19, 2010 at 10:37 AM

laa siannyer korang .. mesti tensi makan bila time hujan kena tempias.. tak pasal2 kena tapau bawak balik.. tp tu la kalau makanan panas2 lagi ok la makan kat rumah..

best tengok lauk pauk yang korang pilih.. wah banyak tu sampai sekilo udang sekilo sotong.. sedaptnya kalau dapat meratah..

mia tu mesti boring jer kan tak dapat paw papa dia beli mainan. heheh

April 19, 2010 at 11:27 AM

Mmg tragedi sungguh la. tp takpe, last2 mkn kt umah je. lagi heaven aku rasa. leh kepak2, sedut2 tnpa rasa bersalah. Banyak tol laki kau order. murah rezeki kau lieya..jeles tgk..

April 19, 2010 at 11:31 AM

wakakakak...kelakar giler....tp betul kata kak lieya...hujan kan rahmat....nasib baik tak demam yer kak...

April 19, 2010 at 11:40 AM

sib baik leh gak tapau..kalo masuk skali dlm lauk..hampeh..hehehe..

April 19, 2010 at 12:02 PM

hujan lebat la pulak ye masa kt sana...sekrg musim ujan kan..kitorang da berapa kali tangguh nk bwk najeeb swimming..asek ujan je..bila ujan, lg beh berlingkar dgn comforter...hehe

April 19, 2010 at 12:08 PM

hehe takder rezeki nak makan kt kedai tu..apa2 pun lauk mmg menyelerakan..semua sekali tu berapa RM lieya??hehe saje nak tau..

April 19, 2010 at 12:43 PM

ermmm hujan rahmat..kalo aiman nih..siap doa lagik..pastu siap cakap ujan tuh bwk manfaat lah ibu..hehe..

adoi..sedapnyer tgk maknn situ..nih nak kene pi nih..ina pun dah rindu nak balik kg..hehe

cian mia mija..yelah mmg nguji je kesabaran anak2..mana tak bnyk tul jualan kan..

April 19, 2010 at 1:03 PM

lieya tgk n3 ko klu tak de bab makan mmg tak lengkap..adoi pertut ku dah berbunyi nie..sedap2 belaka menunyer..

April 19, 2010 at 1:30 PM

...umbai memang tempat as nye fav gak!!!!!!!!!alahai nak ajak hubby balik melaka lahh.....haaahaahaah!!!!!!ikan bkr punya hall

April 19, 2010 at 3:43 PM

kami pun suka p parameswara kalo p umbai.tp tula asik penuh je..kalo betul2 xde tempat baru kami p gerai lain..huhu

hadoila..sadis cita ko lieya..tp besh sbb leh jd bahan cerita sampai bila2..nanti mesti ingat.."ala, yg kita p umbai,pastu ujan lebat tu"hahhaa

April 19, 2010 at 4:44 PM

Emm.. saya mmg penah mkn kt Umbai.. mmg sedappp gilerr..

April 19, 2010 at 8:39 PM

rindu nak jejak kaki ke melaka lagi....weee.....

owh..kat bagan lalang pun ada yang sedap..ini yang kene pergi nieyh...

April 20, 2010 at 10:45 AM

parameswara ni kat mana? kt tepi jln je ke lieya?

mmg penuh tragedi korg mkn time tu ye...ujan rahmat hah....nostalgia tu...sabo jela..

April 20, 2010 at 12:16 PM

salam kunjung balas :)

setiap kali balik m'sia mesti nak dtg sini...geram betul tgk semua seafood tu bila dah jadi lauk :)

April 20, 2010 at 12:31 PM

huhu.. memg tragedi betul la ye lieya.. tp lauk pauk tu memg menyelerakan betul la. meleleh la ena tgk lauk pauk tu..abis ker lieya makan 4 beranak seme tu.. macam banyak je.. kenduri sakan la ekk!.. heheh

April 20, 2010 at 9:47 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy