Friday, January 24, 2014

jom makan pizza golden fortune baru tuh!




haluwww!! selamat hari jumaat...yeay!! dah jumaat..esok leh dok umah mendobi mengemas bersauna gosok baju banyak2 kkakaakakak....yg pasti ahad kene pi pasar tuk restok barang2 basah tuk bekal budak2 nieh....siap2 potong n cuci n packing tuk sekali masak..senang keje aku nanti pagi2....tu le petua aku leh masak 2-3 jenis masakan pagi2 tuh....nanti kalo rajin aku up laa entry pasal tu yeak....arini jom layan ngences same2 tgk kiteorg makan pizza baru nih....baru pun tak berape baru laaa tapi baru bagi aku yg baru makan kahkahkah

*
*
*
*
*
*
*
*
V
kejadian weekend lepas nieh....jalan2 cari barang sikit pastu mia bising nak makan pizza.....kebetulan dah lame tak pekena pizza hut ..so moh kite ke pizza hut...



biasa laa kene cukai aiskrim dulu....
 


ish rindu nak minum air bijik selasih nieh...dayyan jakun, minum pastu dok putuih..putuih buang bijik tu kakakakakaka



ni fortune platter ....


yg ni aku sorang jek bedal....hehehehe


woaaaaa...ni laa pizza golden fortune tuh....


 berasaskan crabs semate hah...sodap laa pada tekak aku...ade nenas....



 kiteorg  amik set regular jek....tu pun last2 tolak2 soh abiskan....aku mmg leh masukkan pun sekeping jek....



 gelojoh anak beranak kakaakakak



si mija 


oit dayyan sempat melombong!



 mia merajuk mase ni sebab die paling last papa bagi pizza kakaakakaak






boh cheese powder banyak2....cicah sos cili....nyummm!!




peel si mia kalo makan mmg unik....mane2 yg sedap/yg die suke dia akan ketepikan.....last2 kang baru makan....aku plak selalu dengki songlap yg die ketepikan tu kakaakakakaak



setelah adengan tolak menolak akhirnye licin gak pizza tu hahahaahah....si mija kene paksa makan due keping....tekulat2 muke tu hah...


ni le set golder fortune pizza tuh....
jom lunch pizza hut karang! ekekekeekek...hepi weekend uolls!~



*keek dayyan momey*





37 celoteh sahabat

Happy weekend lieya.. saya keje lagi esok..sekolah ganti tahun baru cina punya cuti maaa... haha..redo jelah..

sedaonya.. kami tak makan lagi.. dah ajak suami aritu, dia kata nantilah.. tak leh jadi ni.. nak kena pergi juga ni..

January 24, 2014 at 9:15 AM

alahaiii..terliur pizza pulak niee..hehehe..

January 24, 2014 at 9:15 AM

mmmm nampak sedap lieya..si along pon request semalam kata lama tak makan pizza..nampak gaya nak kena gi try ni..
tergelak tengok dayyan melombong...haihhhh dayyan oiiii... kang terabur plak bijih atas pizza..kahkahkahkahhhh lawak..

January 24, 2014 at 9:20 AM

bestnyaaa.. mewah betul nampaknya..

aip..dayyan.. melombong pulak masa makan..

January 24, 2014 at 9:24 AM

Sedapnya lieya!!blm try lg nih..nti bulehla try esk2 nih.hehe

January 24, 2014 at 9:34 AM

glurp glurp terliyoooooooooooo

January 24, 2014 at 9:37 AM

telan liur tau... nnti2 boleh la try pizzahut nih... bt hilang terliur heheheh...

January 24, 2014 at 10:08 AM

nak try la nnt. dah lama jugak x pekena pizza hut ni. hehehe

January 24, 2014 at 10:12 AM

Waaa...sedapnyaaa....suka tul dkt gedek2 ni..:)

January 24, 2014 at 10:23 AM

saya pun suka beno makan piza
tapi saya prefer domino pizza
kalau pizza hut, dia punya doh tu saya tak berapa suka
kalau p pun sebab mushroom soup dia yang marvelous

malangnya saya hanya makan bila time kerja
en suami tak gemar makanan western
sian bini dia =)

happy weekend!

January 24, 2014 at 10:36 AM

uuuiiihhhhhh sedapnya dayyan melombong sambil makan hhhhhaaaaaaaaaaaaaa

mia mcm hadi..mana yg sedap dia ketepikn dulu..lastttttt baru mkn

eh nampak kurus ko lieya..ke ko mmg kurus..aduhhhaiiiii aku jugak tak reti2 nk menguruskn badan kkkkeeeeee

January 24, 2014 at 10:45 AM

salam jumaat..
yeayyy esok weekend..hehe

wahhh
pizza nmpk sedap weh..kira ni CNY punya promotion la kan?
ak ni sejak dua menjak ni, tk selera nk mkn pizza..
nk kena amik mood gk ni...kahhh!

amboi dayyan...nmpk bsggh2 mkn ice cream tu..hehe..

January 24, 2014 at 10:50 AM

wah bestnya makan besa

January 24, 2014 at 11:07 AM

waduhhhhh melelh nok tgk pizza tue
rasa mcm nak try jerr buat mlm ni hahaha...
buata2 ala2 pizza hut.. bulih kerr...

mia orgnyerr cermat tu lieya
tue dia suka asing2kan mana yg sodap mkn last hehehe

January 24, 2014 at 11:09 AM

dah lama x makan pizza hut..selalu beli dominos pizza je.

January 24, 2014 at 11:13 AM

adoiiii haiii sedappppnya lah haiiii...masuk time2 perut pg td mkan roti canai sekeping jer...mcm kebulur sgt dah laparnya perut ni...

January 24, 2014 at 11:27 AM

Menggiurkan la itu pizza... Nak kene terjah PH juga ni..

January 24, 2014 at 11:29 AM

gi makan pizza mana? alamanda punye piza dah xdekan????dah lama tak mkn pizza nih.

January 24, 2014 at 11:45 AM

Kakak pun dah rasa juga pizza ini masa cuti Thaipusam hari itu Lieya. Yg ada nenas dan carrot dlm cup rangup tu sedap kan. Ada nenas itulah yg best. Dim sum goreng (kakak agak aje sebab tengok ulit macam dim sum hihi...) pun sedap kan. Tapi itulah bagi sikit aje..

January 24, 2014 at 11:58 AM

alahai Lieya...sedapnya.....bila la dapt bawak dania ni makan kat pizza hut..mama eh bz giler sejk dua menjak ni...

January 24, 2014 at 12:14 PM

Adoi, otomen...lepas melombong longgok kat mane? Nasiblah kan kalau makpak dia yang terima emasnya :)

Akak pun dah lama tak melawat kawasan Pizza Hut ni. Asyik calling2 manja Dominos aje, senang makan sambil pakai two pieces...opocot..terlepas rahsia! Apapun, macam best pulak pizza ni. Yang penting mesti ada nenas, cheese meleleh2 dan ketam. Sukanya!

January 24, 2014 at 12:15 PM

hmm..sedap nyer...yummy...en.husband x makan ketam..bini suke gler ketam...ape nak buat..
klu g makan pun..xleh en.husband..kena g ngan org lain..hahaha~

January 24, 2014 at 12:19 PM

ko punya angkara, aku nak pi pizza balik kije ni
hampeh ko lieya

January 24, 2014 at 1:07 PM

adehh ni yang lemah ni kak..den ni dah le cepat ngidam..kang tak pasai2 meroyan nak ke pizaa..hehe..sabooo jele

January 24, 2014 at 1:16 PM

x penah mkan lagi pizza ni.. menggiurkan sungguh ketam bulat tu... nyum2

January 24, 2014 at 1:24 PM

Terliur makcik tengah ari ni bila baca entry piza hut =)
Nak try gak nnt hehe

January 24, 2014 at 1:26 PM

Aduhaiiiiii.. terliur pulak kita. hahahahahaha
Anak2 zura x reti lagi nak request makan pizza.. yang dorang tau KFC jer.. hahaha
kalo tidok boleh lah mama nye tumpang makan sekaki. hahaha.
kalo zura nak mintak ngan husband. boleh.. tapi anak2 n husband x bape biasa makan pizza. last2 zura jugak yg kena habes kan.. pastu gemok sorang2. hahahahaha.

unik nye cara Mia makan.. kalo Anis dia akan makan yang di suka dulu.
sebab jenis Anis nih dia makan sikit jer.. tapi kena makan banyak kali. tu pasal dia siap2 makan yg dia suka dulu.. kalo x abes tinggal yg dia tak suka jer. hahahaha.

Amboiiiiiii.. kemain sedap Dayyan melombong tuh! hahahaha.. kusyuk jer~
comel lah Dayyan nih.. berlawan dengan otomen yer Dayyan~
pipi dia tuh geram betol laaaa.

January 24, 2014 at 3:04 PM

sedapnya kak lieya.... rasa nak p jugak ni....

January 24, 2014 at 3:11 PM

ptg² ni...lapar pulak tgk gambar pizza...hahahaaha

January 24, 2014 at 3:42 PM

dh lama x pekena pizza.yg latest ni lagilah tak penah try lagi.
nnti kena ngendeng ngn en hubby lah.:p

January 24, 2014 at 5:21 PM

Ada baru yeh Lieya....okje tak tau pun hehe....cukup ke sepotong sorang tu Lieya....kalau okje celah gigi jer tu...tengok jerlah badan ....
harus try jugak ni mcm sedap jer

January 24, 2014 at 10:38 PM

Kena try ni

January 24, 2014 at 10:52 PM

pizza ni boleh thn sedap sebab pastrinya nipis n keju melimpah ruah.....

January 25, 2014 at 10:30 AM

Akak pun dah try golden fortune platters dan pizza tu rasanya memang kena dengan tekak akak suka..kemain bersemangat Mia dan mama berlumba makan tu ha..tapi tetap gorgeous walau dalam apa keadaan pun hihihi

January 26, 2014 at 7:38 AM

kalu pizza tebal gini zura tk mkn sgt..zura suka thin crust yg nipis2 tu tp topping tebal..hihhi...

cantik shawl lieya..corak batik2 kan...

January 26, 2014 at 10:51 AM

akak lom try lg piza ni... kena pi pekena gak nnt...heheee

January 27, 2014 at 8:44 AM

Nampak menyelerakan ni . Ros tak try lagi yang baru ni.

January 27, 2014 at 11:32 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy