Thursday, January 16, 2014

thursday ~ random photos



akikikikiki! aci ngelat kan update ari kamis jek hahaahahaha....ikutkan ade entry2 tuk semalam dan semalam dan semalamnya...tapi ntah nape malas jek nak post.....sudahnye kamis bertemu kamis laaa entry2 aku minggu ni akakakaakakak.....dah2, jom layan entry random photos arinie....yg pasti esok cuti! kite enjoy! yeay!!


*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • ni bekal miamija semalam...memekak2 kat telinga aku nak spegeti ... tgk2 meatball ade lagi balance 6 bijik dlm esbok so buatkan spegeti bolognise meatball ...utk lunch plak bekalkan dieorg ikan bawal emas masak pindang.....ade tanye, kalo bawak lauk kuah2 tak tumpah ke...oooo, aku packing kat mcm tu...so bile die nak mkn kang bukak laa getah tuh....korang jgn ingat bekal ni besar2 tau....serius bekas ni kecik2 coet jek, muat masuk beg sekolah dieorg...sekadar cukup2 tuk isi perut dieorg je...nak tambah2 tgu makan kat umah kakaakakakaka



  •  minggu pertama en laki aku pi intai budak2 ni kat sekolah...nak tgk laa reti tak tukar kain...so far lulus .... ni pic mija ngan kawan die yg dok same2 tukar kain....



  • 3 badek menikmati ais krim......tiap2 weekend gi petronas restock stock aiskrim singgit ni dlm esbok...


  • gile lame dah makan...baru ni dah masuk dlm blog....makan2 kat secret recipe...menu RM16 sempena annivesary SR.....



  • bekal sempoi miamija lagi....bihun singapore ngan nugget...utk lunch nasi ayam sempoi.....aku  masak cincai2 campak2 jek beb...yg penting penoh kasih sayang heheeheheh


  • adengan yg jarang kite lihat....si dayyan boleh plak baik ngan kak mija die..selalunye dayyan mmg tak sebulu ngan kak mija die.....kalo ngan mia mmg kamceng gile....


  • kisah jumaat lepas...aku n the gang lepak kat johnys ....pekene 'bot tegang' katenye kakkakaakaka...ntah mane silapnye, balik dari makan johnys ni 4 kali aku creet....mau taknye, due mangkuk sos die aku tibai....hamek ko! memulas perot....


  • nie pun antara peberet bekal miamija....wrap nama di beri....wrap ni aku beli flavor garlic kat big aeon alamanda tuh....inti tu kadang2 aku boh sosej, kadang2 aku boh ciken nugget, kadang2 aku boh grill ciken...ikut laa mane yg dan....mcm dlm gambo ni aku buat sosej wrap....boh omelette gak ....tapi make sure boh dlm plastik tau so senang budak2 ni makan...kang berjejes sos ngan mayo kang.....



dah le tu ajek....hikhikhik..selamat bercuti esok kengkawan.....hepi thaipusam buat kawan2 yg sambut......bestnye lahai cuti 3 ari weekend ni...yahuuu!!





**kelmarin dah settle 'bersihkan' kuarters...rabu depan in sha Allah serah pada BPH..semalam buat e-temujanji dah.....sob sob sob...sayu ati tgk umah kuarters tuh....tu rezeki aku bersalin dayyan...aku tak abis pantang lagi, dpt call dari BPH offer kuarters teres tuh....aduh!mmg byk memori indah ....






54 celoteh sahabat

rajin lieya pelbagaikan menu ..
kty selalu nasi goreng, kalo nasi putih ayam sambal , ayam masak kicap ..

January 16, 2014 at 9:08 AM

rajin sgt mamavouge ni! nk try lah bt wrap tu kt darwisy..abg ni memilih sgt makan..tu payan nk sedikan bekal utk dia..pelik2 dia tkmkn..

January 16, 2014 at 9:13 AM

Wah..syoknya lieya...memasak bekal anak pelbagai jenis.. kagumnya.. ini mama naim ni, masak bihun goreng sejenis pun kecoh.. haha.. takpe, menjelang naim masuk darjah 3 nanti, boleh jadi mahir macam lieya lah kot... hihi.

bila tu makan di SR? Jelesnya murah tu..

Dah pindah semua barang ke rumah baru ya.. tahniah..

January 16, 2014 at 9:14 AM

Vavavava...
Syok ar tgk lieya ni
Bekal makanan miamija bervariasi
Lain2 setiap hari, rajin!
Alololo
Manjanya dayyan ngan kakak mija
Sweet jek :)

January 16, 2014 at 9:20 AM

ko kata masak sempoi?aku tgk dah mcm mkn kenduri bekal2 miamija tu hhhheeee...mmg salute kt ko rajin sediakn bekal utk diaorg..air tangan mama akan diingati sampai akhir nnt kan..kan..kan...

npk muda sgt dah dayyan tu..aloloooo manja dgn kakak ek!

January 16, 2014 at 9:23 AM

sonok aku tgk pembesaran tiga badek ni.... tau2 sesok dah bujang, dah anak dara....

January 16, 2014 at 9:31 AM

lama tak menjenguk blog lieya..

hihi..bagus bawak bekal pegi sekolah..jimat2..

January 16, 2014 at 9:39 AM

serius kalo anak2 sue dah sekolah nanti tak tau sue boleh segagah ni ke tak buat bekal untuk anak2...kikikikiki...nak pindah mana tu..

January 16, 2014 at 9:41 AM

tabik spring lah kat lieya ni..Mom's greatest..
airtangan seorang ibu membawa berkat untuk anak2..good practice Lieya ! :)

January 16, 2014 at 9:41 AM

suka tengok bracelet kat tangan masing2 kt boat tegang tu.. comey2 pandora masing2.. pandora ada collection baru.. valentine punya.. cantik2 tau

January 16, 2014 at 9:41 AM

X ape kak...tinggal yg lame..dapat yg baru...rezeki lebih baik kan...:) ble nak ajak dtg umah baru nie...:P

January 16, 2014 at 9:42 AM

ohh boleh cuba resipi wrap tuh...ada gak try wat pizza aritu..
rajin lieya wat bekal..zee ni ikut mood jugak..kalo dah malas tu nak goreng nugget pon payah..

January 16, 2014 at 9:43 AM

kamoo ibu hebat,rajin bebenar masak utk anak2..
saya sanjung :)
terbaekkkk lahhh..

January 16, 2014 at 9:43 AM

Resepi wrap tu nampak senang nak buat. Bolehlah akak tiru yeee lieya..

January 16, 2014 at 9:44 AM

Lieya, seminggu sekali pun tak per lah... Paham Lieya sibuk. Janji ada collection bekal2 nie semua... Akak excited sampai rasa nak lompat bintang nie.

Tunggu next year lah baru buat bekal untuk Adam... Tak sabar nak hidup sebumbung dengan Adam.

January 16, 2014 at 9:50 AM

ghajin nye mama lieya sediakan bekal tok anak sekolah..anak aiza suke bawa bekal..tapi..ummi nye peghajin kemain..

January 16, 2014 at 9:53 AM

kagum masak memasak bekalan utk anak2 ko Lieya.. inspirasi buat aku ni.. kena tabah jg cuba menu2 bekalan utk Miamija utk aku buat bekalan utk Khairine & Danish :)

January 16, 2014 at 9:53 AM

memang tabil la lieya rajin sediakan bekal untuk anak2...lizz nengok pun berselera...terlio nengok ..
anjer2 angat la dayyan ngan kak mieja yek...
memasing berpandora yek...lepastu creeettt tu yang klako tuh...hehe

January 16, 2014 at 10:01 AM

rajin akak masak2 yer.. anak2 dh besar syokla masak2 ni..

suka tgk 3 beradik tu makan aiskrim.. comey jer.. hehehehe

OOOOOO... rumah kuarters.. skrg dh ada rumah sendiri.. Alhamdulillah... ;)

January 16, 2014 at 10:04 AM

Lieyaaa brilliant idea aaaa nko bungkus lauk berkuah. Rajin2 share resepi bekal mia mijaaa... leh kasi smgt aku nak wat breakfast apa pepagi *sejak2 dah tak de maid ni uhuk2*.

Hahaha lawak plak aku tgk aksi dayyan n mija. Sama laa.. Dhiya pun tak sebulu ngan abg diaa.. ada je nak bertekakk kekeke

Wehh aku baru tau bleh tukar kain je ekk... ooooooooo bleh try gak ni ahahahahhaahhaa.
So moralnya tukor kain ngan tudung je la ekk.. mmg brilliantt aaa nko!! I loikeee! Kekekee

January 16, 2014 at 10:11 AM

Pandai anak2 kau buka ikatan getah tu..kalau anak2 dee mau bermandi kuah kt baju sbb gu bekal dorang kering2 je..meriah tgk bekal dorang,...

January 16, 2014 at 10:17 AM

tahniah buat lieya berjaya buat bekal utk ank2 menu pun sedap2.. boleh jadi mama contoh ni..

January 16, 2014 at 10:35 AM

siap ada stock icecream....
nureen jarang beli yg batang, slalu beli yg tapaware, tarok dlm mangkuk jer la mkn hehee
bz ek lieya, dh kurang update blog

lieya..
juz sharing
pasal johnny

http://www.aduanrakyat.com.my/tiada-logo-halal-di-johnnys-restaurant
http://www.ceritadqimie.com/2013/07/johnny-restaurants-tidak-halal.html

dulu mmg kami slalu pegi, lepas baca ni terus x pegi
:)

January 16, 2014 at 10:47 AM

Dayyan makan aiskrim pun tak tinggal pistol ye..
Manja dgn kakak kena adil tau sayang... kak mia ke kak mija semua sayang Dayyan tau...

January 16, 2014 at 10:55 AM

rajinnya buat bekal untuk anak2.. simple takpe.. itupon dah ckup bagus..

January 16, 2014 at 11:05 AM

Rajinnyer buat bekal uutk anak2...
yang penting... penuh kasih sayang ye.. hihiii

January 16, 2014 at 11:29 AM

kagum tgk lieya bgn pg2 masak. Sy ni kalo nak masak pg kena bgn awal sbb opis dgn rumah jauh...huwargh sejam stgh nak sampai opis jem punya pasal.

January 16, 2014 at 11:31 AM

Rajin ko sis....mmg ibu terbaek ko ni...buat bekal tuk anak2...anak2 dapat makan makanan dijamin bersih...belanja pun jimat...

January 16, 2014 at 11:32 AM

biasa la tu...ada mood rajin or mls nk update blog kan..
tp ko femes uols...sekali update..ramai ha terjah..haha..

menu cmpk2 ko bekal utk miamija ak tgk sedap gk tu..
penuh kasih sayang kan...hehe

January 16, 2014 at 11:39 AM

Rajinnya Lieya pelbagaikan menu anak-anak. Bukan satu, untuk dua orang pulak tu. Padanlah 5 pagi dah lompat katil nak masak yek! Akak ni nasib baik Abang tak demand apa-apa. Goreng drummet 5 ketul, makannya 2 ketul aje. Goreng mi buat bekal, jamah pun tidak sebab dah sejuk beku katanya...ingatkan nak bekalkan microwave oven ajelah :)

January 16, 2014 at 11:51 AM

hebatlah kak sediakan bekal untuk anak-anak
respek dekat akak
saya seorang pun tak mampu kak

January 16, 2014 at 11:54 AM

serious rajin dan salute dgn lieya..sue ni mengenangkan keje KL, area yg sentiasa jammed..mmg jadi penghalang nak bangun kul 5 pagi wat sarapan. tu yg kata nak benti keje je ni. 24/7 dgn anak2. manyak syiok. 6 bulan aritu mmg best sesgt. hehehe

January 16, 2014 at 11:56 AM

As salam.... bertuahnya anak2 dpt mama rajin masak mcm lieya.

January 16, 2014 at 12:04 PM

memang syiok sedia bekal untuk anak pi sekolah kan lieya, masz baru rasa sekarang walau anak baru tadika.. saje gatal nak jugak sedia bekal minum pagi walau hanya roti sapu jem atau biskut, janji disediakan dengan penuh kasih sayang... hihi

January 16, 2014 at 12:42 PM

Rajinnya.. Lieya masak utk anak2 makan.. sedap2 plak tuh.. contoh ibu yg baik.. :)

January 16, 2014 at 12:43 PM

rajinya lieya ek buat bekal segala bagai..
tapi syiokkan..
rasa lega je anak2 makan hasil tangan kita..

January 16, 2014 at 2:01 PM

Rajinnya lahai Mak yg sorang ni...cer transfer sikit rajin tu kat OKje Lieya hehe....
Anak bongsu OKje suka betul makan Johnny ni Lieya....maknya pun suka jugaklah hehe...Sos dia sedapkan! Tau nak buat sos dia macamana.....apa yg dia letak agaknya yek....kalau dah tau buat sos, boleh le rebus segala bagai tu kat rumahkan...

January 16, 2014 at 2:33 PM

mia & mija memang 'pandai' makan....
suka kalo dpt bekalkan gitu...
dapat lah mama dorang yg rajin kannn...
untung....

sis i tgk mia makin 'sihat' ek...
sedap gak gomol tu...

dayyan sekali skala nak gak tukar belaian...
hehehehehehe....

sis i tak nampak steamboat tu...
i nampak tangan memasing ber-pandora jer hahahahaha...

January 16, 2014 at 2:35 PM

Tang stok eskrim tu wajib.

January 16, 2014 at 2:37 PM

perkh aku mmg respek lah ngn ko lieya....

January 16, 2014 at 3:39 PM

cantik bekas2 bekalan tu...

January 16, 2014 at 4:04 PM

Kagum betol lah dengan Lieya nih!
camner Lieya boleh masak mcm2 jenis dia pagi hari.
memang kagum giler.
sekarang Anis dah pandai request jugak nak bekal ape. nasib lah dia x mintak spageti jugak.
hahahaha.. paling2 kuat pon dia mintak sosej goreng nak dua jer. hahaha

Anis sempat balik tukar baju sekolah petang kat rumah pengasuh dia.
nasib lah rumah pengasuh dia dekat ajer dengan sekolah Kafa dia.
jadiknye dia balik jalan kaki jer. dekat jer~

Amboiiiii.. kemain luas Dayyan nganga mulut makan ais krem yer.
boleh lah geng ngan delisha. hahahaha.

Kalo kat SR zura tau pasal kek ajer.
makanan dia yang lain tak pernah cuba. hehehe

Baiknye 2 badik tuh. siap baring atas riba kakak dia lagi.
kenapa Dayyan x geng ngan Kak Mija dia Lieya?
Kak Mija dia garang ke?

Gambar pasal bot tegang.. tapi gelang pandora jugak yang hendak di pandang.
semua pakai pandora yer~
zura x reti lagi nak pakai pandora neh.
hahahaha.

Lieya.. rajin2 yer share menu bekalan anak2.
nanti nak tiru jugak.. hehehehe

January 16, 2014 at 5:11 PM

masakan penuh kasih syg yg akn buat ank2 ingat kt kita smpai bila2.......

January 16, 2014 at 6:25 PM

masakan ibu yang tiada tandingan... :D

January 16, 2014 at 7:19 PM

syoknya miamija.. hari hari ke sekolah dgn bekal penuh kasih sayang dari ibu….
Boleh agak bekas tu cinonet jer bila compare dgn mangkuk corelle tu.. jadi la kan buat mereka alas perut…. Tapi pack lunch anak saya lagi tecit.. muat utk saiz roti sandwich belah dua jer… hari2 saya bekalkan roti jer… nak suruh bawa nasi atau mee, malu kat kawan… Sanggup pula mereka telan roti hari2… saya yang buatkan hari2 pun rasa boring… ekekeke

January 17, 2014 at 2:38 AM

makan kat secret recipe rm 16 je semua tu? murahnya... set promotion ke?

January 17, 2014 at 10:22 PM

lieya ni memang rajin sungguh laaaaa.....haaiih...cer hembus sikit kat aty kasi rajin jugak macam lieya....:)

January 18, 2014 at 7:29 AM

assalalam lieya..rajin lieya masak bekal untuk anak2..ada nasi..ada beehoon lagi..memang rajin

January 18, 2014 at 8:18 AM

y kat Johnny u..nmpak lieya n the geng semuanya ber'PANDORA.. hehe

January 19, 2014 at 12:01 AM

bagus betul ibu mithali ni rajin buat kan bekal anak. semoga berkat air tangan ibu.

January 19, 2014 at 11:54 AM

mcm biasa... tabik springggggg kat lieya.. superbbb!!

January 20, 2014 at 7:59 AM

hahaha..tak tahan.. bot tegang tuh!!

rajin betul lieya masak bento bebudak ni..harap2 saya pun serajin lieya bila bebudak ni dah start sekolah nanti..

January 20, 2014 at 11:11 AM

mek lieya cantik, ni kali kedua zura request... boleh tak banyakkan lagi gmbr dlm entry random pic nih ? tk puas nk baca.. dah le update blog seminggu sekali jerk.. hahaahahahaah

January 20, 2014 at 11:12 AM

tu dia untung mia mija dpt sentuhan kasih syg dari mama sepanjang persekolahan..rajin lieya,bekas comel2 takpe lieya mia mija pun comel je..klu aiman bekas comel takpe,makanannya haruslah byk..kuat makan kata kau.hehe..

ada plak dayyan pilih kasih kamceng ngan kak mia,sian kak mija.hehe

January 21, 2014 at 5:39 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy