Tuesday, January 28, 2014

kisah ari ahad plak...pegi zasss rambut!


holla! holla!...selamat ari selasa....woaaa tak sabar nak tgu kamis...uih cuti CNY lamooo...dari jumaat bawak sampai ke isnin (utk org wilayah persekutuan je laa sbb senin tu cuti ganti hari wilayah kan) hahahaaha....mak abah aku dari johor nak dtg putrajaya...yeay!! berjela2 aku pesan soh mak aku bawak anak pokok pisang, kari, pokok limau, pandan ngan serai ...nak tanam belakang umah...hidup ke tidak tu tuhan punye kuasa yg penting aku ade inisiatif nak tanam hahaahahahah...okey le semlm cite ari sabtu kan, ari jom layan cite ari ahad plak....

*
*
*
*
*
*
V

dah semalam terperap sehari suntuk kat umah...so jom ari ni keluar...sian anak2 aku ....tapi jgn harap la nak ke mall mcm dulu2....ntah le faktor umur kot, malas gile nak lepak mall dah skrang...jimat duit pun ye jugak....so moh anak2 kite ke pasar hahaahahahah....mia kalo tau pi pasar mmg berbulu jek die...ke pasar borong le kami ...nak restok bahan2 basah tuk bekal budak2 nieh gi sekolah...kebetulannye plak plan nak potong rambut budak2 ni....




weekend mmg kiteorg rajin bekpes luar...bagi la can dapur aku berehat kan...




pastu singgah saloon peberet kiteorg ...cuci rambut budak2 ni  ngan potong sekali...



rambut dieorg ni walaupun aku tenyeh perapi ngan serum tapi tetap kusut bhgn bawah....mia tak mo potong rambut sbb impian die nak jadi mcm rapunzel...tapi dari omak ko ni pagi2 jadi mak tiri cinderella sikat rambut kusut korang tu maka ada baiknye kasi cantas jek ....tgu ko akil baligh la kang kalo nak jadi rapunzel pun kakakaakakak..so aku suh amoi saloon tu potong bob style....depan biar panjang...


ni dari sisi...si mija pun same gak potong gini....


pas miamija, turn dayyan plak....hahaahah tapi ini budak buat peel..mengarok nangis ...tak penah2 peel gini....selalu baik jek dok tunggu sampai rambut siap kene potong....agaknye kakak2 dpt amoi seksi potong rambut...tang die plak dpt ah so hahaahahah...



mase ni dah start nak ngaruk2 dah ...



baru siap rambut depan kot! rambut belakang belum cantas lagi...saboo dik oiiii....nak ngaruk pun tunggu laa jap2 lagi....


masing2 jenuh pujuk hahaahah...hulur limau lah...


hulur biskut lah hahaahaha...mane taknye...dah mase die tido...ngantuk la tu...silap gak,selalunye die potong dulu tapi ari tu kakak2 plak potong dulu....


pastu kami ke umah member tgk newborn baby....dah nak abis pantang pun baru kami dpt datang...heheeheh ye laa kan sebelum ni dayyan demam campak, nak bagi die betul2 baik baru gi lawat..takut woo kalo baby kecik jangkit....



tadaaaaaaaaaaaaa...ni la baby dhia....montey2 montok2 .....hoi geram hoi!


tdo mcm boss!


apoo laa dayyan nieh! dtg tgk awek die leh bantai tdo!



pas tgk dhia kami pi pasor...hah hamik ko! kul 3 baru gi pasar hahahaah...tapi bagus gak, clear jek takde org....pastu tapau mekdi jek....i malas nak masak kalo ahad....


sundae sweet mango..sedap gilers ko!

tu jek la kisah ahad...gigih amik gambar sbb nak bagi blog berupdate...kalo tak seminggu sekali jek la ahkak update kikikikiki





*keek potong rambut*




45 celoteh sahabat

terliur haihh tgk sundae sweet mango itewwww! rambut mia santek ar..berangan rambut sendiri leh bt gitu jgk

January 28, 2014 at 9:03 AM

memang sesuai rambut style gitu ngan mija..nampak ayu..
lama tak makan mc'd..tengok sundae terus rasa nak pegi..hahahahaaa..
dayyan oo dayyan, menangis pon kiut..

January 28, 2014 at 9:12 AM

alamak rapunzel to be dah potong rambut lak... tapi tetap comey... spend time ngan ank2 memang best...

January 28, 2014 at 9:15 AM

Btul sangat tu..kadang weken rasa nak duk umh je...kemas2 rumah...bersih rumah...bebudak ni kang x dibawak kuar...kesian plk kan...

Pasar bukak smpi petang? Bestnya...kat pjaya ke?

Slamat bercucuk tanam...berbudi pada tanah..insyallah ada rezeki nnti...:)

January 28, 2014 at 9:19 AM

Mmg lieya.. rambut Khairine pun kembang mambang.. aku ni puas lah hantar gi saloon nak kasi rambut dia tak nampak kembang.. bob style pun dah pernah potong kat rambut khairine.. masa kecik2 dulu helok je rambut lurus licin tak kembang.. hahahaha
nway cantik rambut miamija.. kena ngan muka diorang bob style tu :))

January 28, 2014 at 9:26 AM

jalan2 ahad erk...mak liya datang dari johor..kami nak balik johor khamis ni...tumpang kampong en asbeen je...

January 28, 2014 at 9:34 AM

aku cuti dr kamis smpi isnin...yeyyy blk kg jommmmm....heeeeee....
lawo rmbut br mia...nk buat tuk ank aku gak la...tp rambut ank aku ikal2...klu lurus lawola kn...uhuuuuuuu

January 28, 2014 at 9:42 AM

suka tgk rambut baru mia mija ..
cantek..
kty dulu anakdara pun rambut pendek je ..
start dia nak masuk 16 kot baru dia bela rmbt pjg .

January 28, 2014 at 9:57 AM

bestnya parent ko nk dtg umah cny ni..
ak cm biasa la..duta blk kg..so blk kg la jawabnya..haha

sm la..irfan pon potong rmbut gk ari ahad ritu..
dayyan mau amoi cekci je yer..hahaha

rmbut ank2 ko..semua lurus2..
cantik la style rmbut mia..
eh mcm nk potong cm tu la plak..haha..

January 28, 2014 at 9:58 AM

best nye laman umah luas, blh lieya tanam macam-macam, pasni tak yah beli kt kedai..nak masak je trus petik kt tepi umah..

January 28, 2014 at 10:03 AM

seronoklah mak nak dtg. eh sy pun kalo mak nak dtg mesti kirim segala jenis daun suruh mak bawak. nak bawa pokok xleh soh daun pun jadi..hehe

at least nak jugak si dayyan tu dok situ. kalau anak sy dudukpun xnak. so maknya kena jadi barber tak bertauliah.

January 28, 2014 at 10:12 AM

hahahha aku pun kadang2 sabtu ahad mls nk msk, kalu tak bfast kt luar mungkin lunch atau dinner kt luar...

cantik aku nengok si mia nyer potongan rambut... bestlah anak2 ko rambut lurus... cam aiyan kenteng cam aku ngn edy..
tp apasal si otomen nngis potong rambut ek heheheh

January 28, 2014 at 10:38 AM

Betullah Dayyan memang dah mengantuk sebab itulah menangis masa gunting rambut. Sebab itulah tiba rumah baby dah tak tahan terus lena. Ok juga tak banyak kerenah. Kalau dibuatnya dia nak balik tidur kat rumah tak ke haru dibuatnya... Dayyan... Dayyan...:)

Anak-anak masa kecik senang rambut pendik - mudah urus Lieya.

January 28, 2014 at 10:53 AM

comel lah rambut depa..potongan bob mmg sesuai utk yg berambut lurus..alya takmo potong, dia nk simpan panjang..hhhheeeee

seronoknya ko cuti panjangggggggggggg..aku sampai ahad je..balik kampung ada kenduri :)

aku pun lieya weekend kdg2 rajin masak, kdg2 dr pagi sampai petang mkn luar hhhhaaaaaaaaaaaa

eh..harap2 menjadiklah kebun belakang rumah ko nnt ye..seronok tgk rumah luas :)

January 28, 2014 at 11:12 AM

Aku hari ahad pun hari malas masak gak.... dr pg ke mlm carik makan luar je.... huahuahuaaa... hari ahad kasik tukang masak ngan dapur rest :-)) oh la la dayyan... nape nangisss... tak macho la camtu....

January 28, 2014 at 11:15 AM

hahaha..tak bleh blah tgk muka dayyan cembeng masa gunting rambut tu....akk bukan ari ahad jer malas masak sis...hari2 pun malas nak masak...dasar kannn..tp nak buat camner..kena jugak masak..hari2 makan kedai botak kepala en suami sebelum waktunya...hehe..

January 28, 2014 at 11:22 AM

aaa..cantik nyer lepas potong rambut!

January 28, 2014 at 11:42 AM

rajin lieya bercocok tanam..akak.. ermm membeli je lah jawabnya :)
sesuai sangat mia potong rambut style bob..terserlah cute nya..mija pon apa kurangnya comey je buat memek muka cam tu..
tak acilah kan dayyan..kakak miamija dapat amoi cun yg potong rambut dorang..tu yg dayyan jeles then mengaruk sekali haha..:D

January 28, 2014 at 11:43 AM

Lieya, rambut lurus, takkan kusut teruk kot? Kesiannn Mia nak jadik Rapunzel. Tapi yer lah kan...time2 sekolah nie elok pendek. Mudah di urus. Kang berpeluh liak bila ada PJ, pakai tudung terus. Balik rumah, dengan tudung2 kepam baunya. Kalau pendek nie, nak shampu selalu pun senang nak keringkan. Saympu jimat, conditioner pun jimat...hahahahahaha.

Oh, memang bagus masak sendiri. Jimat sangat2.

January 28, 2014 at 11:48 AM

Cantek ar rambut mia.. Ala-ala posh beckham :)
Baby dhia comeyyy! Rindu plak bau baby kecik..

January 28, 2014 at 11:49 AM

ambooooiii lieya...punya la panjang list ko suruh mak ayah bawa dari kampung...hihihihi...akak doakan pokok yg ko nak tanam semuanya hidup belaka yer...

January 28, 2014 at 12:03 PM

dayyan ngamuk sbb ngatuk sama tu...
kalo tak dia memang steady jer potong rambut tu....

wahhhh stylo tu potong bob senget...
tapi rambut your doters straight leh lah potong pesen tu...
sapphire rambut ikal...curl curl gitu..
susah nak dpt potong style gitu...

January 28, 2014 at 12:20 PM

hehe...kelakaulah dayyan ni
tak gentlemanlah nangis potong rambut
dia penat agaknya lieya...
kalau si aisy, dia toleh kiri kanan dok tengok orang potong rambut dia
lagi payah orang. amboi tu siap kata
aya adik, lu jangan pusing. nanti telinga hilang ooo

wah tembam giler baby tu
comel kan
sah dayyan memang penat tahap gaban =)

sedap ye sundae mango tu
selalu cuba coklat aje
next time nak try lah =)

January 28, 2014 at 12:33 PM

hahaha
ibu tiri cinderella ye
kite alya panggil mother ''gothem'' dlm rapunzel tu
alya pun sama, nk rambut panjang
tp pepagi nk blh ke lurus rambut.. ya ampun!

nk cepat2 mmg x dpt r
satu lg nk kering plak pastu pakai tudung leceh sket rambut panjang

tak kira, ujung minggu ni kena g potong jugak
buat stail mia cantik gak tu..
heheh

January 28, 2014 at 12:50 PM

akak pun selalu jd mak tiri pagi2 time siapkan anak dara yg tadika tu... rambutnya panjang pastu kusut plak tu.. aduhaiii.. sabor jelah.. ikutkan akak nak je cantas kasi pendek sikit.. TAPIIIII bapaknya pulak larang... bukan takat rambut anak je dia larang potong pendek.. rambut akak pun tak dibaginya potong pendek.. sabor jelah...kenalah akur.. hehe..

January 28, 2014 at 12:51 PM

very the rihanna mija.....^_^

January 28, 2014 at 1:03 PM

rambut mia mcm rambut anis sblm ni.. tp skrg tidak lagi dah tarah sependek2nye.. sbb ada eczema kat leher pulak.. haihhh

January 28, 2014 at 1:08 PM

rasa yg mana keja smpi jumaat mmg cuti smpi isnin kot, nureen d penang pon cuti smpi isnin
hehehe
blk kg 2 2 belah la kali ni...

perghhh cantikk arr rambut mia..
kenan tol
ellesya pon nk rambut mcm rapunzel
so potong hujung ckit jerr la...

lieya, syampoo yg kata anti kusut yg brand apa nama yg gajah tu
x ok pon, kusut mcm tu gak
tp nureen try plak beli yg ada gambar minnie mouse
yg tu elok, x kusut, sng nak sikat pas mandi
try la...

January 28, 2014 at 1:15 PM

lama dah x pi saloon..ingat nak pi ejas skit rambut la...rambut dania pun dah nak panjang balik...dapat diurut2 pun best kan...

January 28, 2014 at 1:24 PM

alalala.. nape nangis tu.. hihihi..
cantik potong jenis macam tu..
eh teringin pulak nak makan sundae tu bila tengok kat sini.. tapi, tak pernah beli perisa ni.. selalu yang coklat je :)

January 28, 2014 at 2:11 PM

Selalunya dayyan okeh je bila potong rambut kannn.. Ni mesti mengantuk sangat lah tu.
Cantik rambut baru kakak kakak dayyan..

January 28, 2014 at 3:27 PM

Comel rambut Baru anak dara Lieya..
nampak gojes sgt 2 2 anak dara tuh!!
Alahaiiii.. nape Hero nangis tuh? tak ensem lah nangis yang~
mengantuk yer Dayyan~

alahaiiiii..bam bam nye baby!!
geram pulak tengok pipi dia tuh~
lama tak cium bau baby. hehehe

nampak ais kream tuh terus telan air liur!
sedapnyeeeee! mesti masam2 sejuk jer kan~

mahal x Lieya potong rambut kat situ?
nampak cantek sangat hasil potongan nye.


January 28, 2014 at 3:41 PM

cutenya bila budak2 ni ptg rambut.. baby baru, bestnya ambil bau yerk !

January 28, 2014 at 3:52 PM

cukup 1 hari tu Lieya...dengan potong rambut.... melawat baby kecik, gi pasar, makan makan....mmg puaslah berjalan hehe...Okje suka gak pesen bob style tu cantik....kalau rambut lurus mmg sesuai bangetlah....
Apa borong kat paso tu...sure banyak, lebih lagi mak nak datang yeh...
Bukan main lagi suh mak bawak macam macam...kalau MIL agaknya berani tak order tu hehe

January 28, 2014 at 4:07 PM

dayan ok la gunting ngan amoi ngan ah so.

kalau kena ngan india mari.

"tunddukk la', "tunnddukkk la ""...

January 28, 2014 at 7:03 PM

Suka tgok fmily lieya..happy jep

Sedap tau sundae mango tu..dh try last week..

January 28, 2014 at 7:20 PM

Bab potong rambut, sama dengan Naim la Dayyan ni.. tak duk diam mulutnya kalau rambut kena potong..risau geram semua ada kita yang tengok ni..

semangat ya nak menanam pokok di rumah baru.. bestnya tu..macam3 leh tanam di laman besar..

January 28, 2014 at 10:21 PM

Sundae peach mango tu manis sgt pd dee..

Suka tgk rambut miamija..cute..alah dayyan jgnlah nangis. .x macho..hehe

January 29, 2014 at 12:14 AM

kite pon suke tanam2 kt blkg umah, walaupun lamannya sekangkang kera
pisang dh 2-3 kali berbuah dh, hasilnye kita bg mak kt kg, terbalik plak kan org bandau antau hasil ke kg haha
miamija mmg selalu nengok pakai baju sama...mmg derang suke ek, sweet jekkk

January 29, 2014 at 8:36 AM

dayyan kemain kusyuk nengok ipad tuh kemainkan...
kemain lawo gaya rambut miamija tuh auntie nak tiru style gitu boleh tak ? hehe..
ololo sian dayyan...jangan la nagis kan ultraman takmo nagis2 tau...hehe
sundae tu kemain lagi telio nengok tengahari ni kang ader yang mencarik tu karang...

January 29, 2014 at 10:27 AM

Eh, ok ajelah selama ni Dayyan potong rambut kat salon ek? Ini first time dia mengarok sakan ke? Anak-anak akak memang dah cop kat dahi tak suka salon apatahlagi barber. Bapaknya gunting pun macam orang kena dera. Next time kalau nak gunting rambut si kecil tu kena bagi pil tidur takut dia menjerit, kang tak pasal2 makbapak masuk lokap dera anak :)

January 29, 2014 at 4:14 PM

cantik new hair cut Mia Mija… senang sikit nak urus pagi2 sebelum ke sekolah… rapunzel yer? Hihihi, sabar tunggu akil baligh yer Mia baru boleh jadi rapunzel…
Owh, dayyan pun join sekali… tiga2 kasi potong…. hihihi, dayyan lawan tdo dengan baby yer.. ke penat meraung kat salon tadi… ekekeke
Ya Allah, comel nyer baby… geram nak gomol2...

January 30, 2014 at 4:15 AM

mija omei potong rambut BOB.mcm aunty muda2 dulu.hehehe

January 30, 2014 at 3:55 PM

Akak sejak akhirnoi kurang amek gambo
.. x de gambo payah nak update.. comeljer rambut barukan ..lebih kemas...
Mmg bambam babytu

January 30, 2014 at 9:24 PM

cantiklah rambut mia mija. aritu si kakak tu ada kutu, abis potong pendek terus, payah betul..jangkit ngan kawan2 gamaknya. huhuhu. nnt nak potong rambut kakak style gini gak la. hehehe

February 5, 2014 at 3:24 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy