Tuesday, January 21, 2014

deco2 lieyalatif ~ bilik tidur miamija (latest)


heluw! heluw! selamat ari selasa.....adoi arini bangun pagi mate merah....pedih2 jek...jgn nak sakit mate sudah....so arini gi keje cam cikgu senah heheheeh sebab pakai spek...lens kasi simpan lah dgn keadaan mate pedih2 nieh....eh ke lens aku dah expired? hahahahaah mampos lupe! adoi laaa....okey2 lantak laa ngan lens tu kan...arini meh nak sambung cite pasal bilik miamija...ingat tak entry nieh? haa kan aku sibuk memekak2 nak cari katil putih (leirvik) ikea tu kan....akhirnye dpt gak aku katil tu...ekceli bilik dieorg ni dah 2 minggu gak berkatil leirvik ikea tuh tapi arini baru dan nak up entry...

*
*
*
*
*
*
V


mmg on time orang ikea nie...pukul 12 dalam resit kate nak sampai...pukul 12 laa dieorg terpacak!




kalo kite nak upah orang ikea pasang dieorg caj 8% dari harga barang...haa katil ni harga rm299...korang kire la sendiri caj nye berape....tapi aku ni beruntung sbb laki aku mmg minat bab2 bertukang2 nie....dari dulu beli almari, meja, rak ikea semua die pasang sendiri....laki aku ckp, die ingat susah pasang katil nie...tapi tak sangka lagi senang gile dari almari ngan meja ikea....



si mia pun menyebok same nak pasang...tapi die pasang kerusi study die jek laa heheheeh




so ini laaa hasilnyeeeee!!! hehehehe...baru puas mate, hati, jiwa dan raga aku....baru kene katil ni ngan tema bilik anak dare aku nieh.....






sebelum ni pakai katil devine jek...rendah jek...sekali tukar katil ikea ni tinggi jakun haa anak2 aku haahahaha....mia la risau sbb die kaki jatuh katil....pandai2 le korang yeak..mama dah belanje katil baru .... ni aku tepek pic katil skrang ngan katil dulu hehehehe...




nie plak meja study ngan kerusi yg aku beli sekali kat ikea...pilih yg simple2 jek....tak mo kasi sarat bilik dieorg sgt...



kat dinding area meja study tu nampak kosong kan...ermm nanti aku pikirin samada nak letak cabinet atau deco board jek kat situ....tp tak janji, bergantung pd tahap kerajinan omak ko ni hah hahaahahahaha...ye laa bile dah settle mengemas pindah ni rase legaaaaaa n nak rileks jek....


oh yeak, katil ikea ni kosnye rm299...meja rm179..kerusi pink tu plak sebijik rm55....murah2 sajok bajet deco2 bilik dieorg ni ekekekekeekek





** yeay!! raye cina ni mak abah johor mau turun lepak putrajaya....yabedabedu!!








80 celoteh sahabat

lieya.. tilam katil tu beli kat ikea jugak ker??

January 21, 2014 at 9:13 AM

tingin nak anak pompuan plak aku ni.... hahahaha

January 21, 2014 at 9:14 AM

@Jueliza Jamani

tak yang...tilam tu pakai tilam lame...dont worry bed frame leirvik ni leh masuk dgn mane2 tilam queen lieya rase...

January 21, 2014 at 9:18 AM

Cantik betul rumah Liya ;)

January 21, 2014 at 9:20 AM

wow.. tq2 lieya.. rm299 kira dah ok sangat la nak beli bed frame tu..

January 21, 2014 at 9:21 AM

lawo ah meja tu ada plk meja putih kaki pink eh..igt yg kaki merah tu je..ngam2 soi ngn kusi pink tu.. sweet deko pink putih

January 21, 2014 at 9:25 AM

cantik²....

January 21, 2014 at 9:27 AM

salam kenal....cantik nya bilik anak tuh...yang background kaler pink kat kepala katil kiri kanan tuh blind ke apa ek....lawa la..suka tengok..terus letak link kat blog kita..hihihihi...

January 21, 2014 at 9:27 AM

Untung omak eh rajin mendeco ha...nmpk mcm cantik plk katil ikea tu...rindu ikea..! Hik3...

January 21, 2014 at 9:27 AM

Mcm bilik minie minie dah kan...nyaman dan kemas jer and sweeeeeet maniiisss jer bilik anak dara kecik dua org tu..

January 21, 2014 at 9:30 AM

Memang cantik sangat!

January 21, 2014 at 9:31 AM

Mak oiii...cantik2nya. Kalau kita masa kecik2 dulu dapat cenggitu...mesti tak keluar bilik lah jawabnya...hahahaha

January 21, 2014 at 9:31 AM

Berkenan tema finkk tu lieya..

January 21, 2014 at 9:31 AM

Omaknyer rajin...bilik anaknye cantiklah...geram tengok bilik miamija nih.

January 21, 2014 at 9:33 AM

Rajin..rajin omaknye yea...ok la tuh kak..nice..cantikk..nieyl suke pink2 nie..:) umah nieyl skrg nie..baru pas deco ruang tamu..bilik belum sentuh lagi nie...aduhai...bilik dah la de 3 nie...pening2....:)

January 21, 2014 at 9:37 AM

so nice..tapi ikea jauh sgt kak...sya di utara

sya syok bca blog akak..ambk mood sblum mula keja =)
izatishop.blogspot.com

January 21, 2014 at 9:38 AM

sweet nya pink pink biliknya.... sesuailah ngan anak dara... meja study n kerusi sama ngan anak bujang sy, tapi kusi kaler merah...

January 21, 2014 at 9:45 AM

katil ni memang cantik kak.. sy ari tu sampai bergaduh2 la ngan laki sebab tak sabo2 nak beli katil ni... lepas beli jek, sebulan pastu harga katil ni turun dari 529 - 299. nangessssssssss.

January 21, 2014 at 9:48 AM

bestnya.. tak sabau nak deco bilik zahirah nanti.. nak cari katil camtu jugaksssss

January 21, 2014 at 9:51 AM

cantik lieya...simple and sesedap mata memandang jerk..
urmmm berangan jer la zee skang ni..dah bertahun pon dok berangan..
ntah bila la nak ada umah sendiri..heheheheee..
dayyan mana??

January 21, 2014 at 10:00 AM

bestnyer mia ngan mija .. dapat bilik yang comel gitu... mesti seronok nak studykan...
ikea memang best bershoppingkan...

January 21, 2014 at 10:02 AM

waa kemain lawo lieya...semangat la miamieja duk bilik...
pink tu memang kegemaran gegirl pandai lieya deko2...
kat kepala katil tuh bunga sangkut2 ker wallpaper...
kalo bunga memang gigih nak buat tu...

January 21, 2014 at 10:06 AM

Cantik beb..aq nk gk rembat lemari tu nnt..tggu ikea mai penang laa..rkeke

January 21, 2014 at 10:07 AM

adoi buat sue terasa nak pregnant sekarang je nak anak pompuan..mmmm...serius best ni...nak tidoq semalam kat bilik miamija ni muleh tak aunty..kuii...kui..kuiii

January 21, 2014 at 10:09 AM

cantik sgt katil tu ... berkenan gak nie .

January 21, 2014 at 10:14 AM

auwww sweetnya bilik miamija..suka combination kaler...soft sangat..rasa tenang jer. lemari ngan kerusi ikea tu sama ngan echa...hehehe. sama la kita...mana yg murah kat ikea tu la aku mampu beli pon ko

January 21, 2014 at 10:28 AM

wahh cantik nya bilik anak2 lieya...pink colour ..bak princess gitew :)
pandailah lieya deco2 ni..cantik sangat..sukanya akak tengok tau ! :)

January 21, 2014 at 10:40 AM

almost complete! cantik babe.. boleh lah aku cedok sikit idea bilik anak dara ko untuk anak dara aku pulak yer Lieya.. hehehe

January 21, 2014 at 10:52 AM

ya Allah..cantiknya deco2 bilik anak2 dara ko lieya!

serius!!!

beruntung miamija dpt omak yg kreatif dan inovatif ni..

tringin nk buat utk anak2 dara i jugak tp apakan daya umah sekagkang semut je buat masa ni hhhheeee

tak sabar nk tgk deco2 yg lain pulak :)

January 21, 2014 at 10:59 AM

waahhh..katil tu sangat cantiklah!! bila agaknya ikea nak bukak kat penang ni..huhu...

January 21, 2014 at 11:02 AM

yeah! siap gak deconya eh..
tak sabar nak tunggu update deco² yg seterusnya pulak..

January 21, 2014 at 11:22 AM

cantik ko deko2 blik anak dara ko beb.... tak sbr nk tunggu dayyan nyer blik nnti...

January 21, 2014 at 11:27 AM

very the nice...
tggu dayyan bsr plak..
bilik otomen ..hehehe

murah gk beb rege katil tu kan..
kreatif mama miamija ni...

ikea nk buka kt penang dh nnti beb..
tp tk taw la bila tahun siapnya..

January 21, 2014 at 11:43 AM

Eh, murahnya katil MiaMija! Tetiba rindu kat Ikea. Cantik Lieya deko bilik anak dara berdua ni. Simple tapi menarik sangat. Pandai emak MiaMija ni ya macam deko,deko Eric pulak :)

January 21, 2014 at 11:43 AM

cantik..
bila dah siap deco bertambah2 cantiknya..

January 21, 2014 at 11:48 AM

pandai omaknya deco bilk anak dara ek.wallpaper & blind pink tu cantik..sesuai sgt..
katil ikea tu pun cantik even simple jek.:-)

January 21, 2014 at 12:02 PM

wahhh..pinky2..cantik =)

January 21, 2014 at 12:24 PM

cantek dan kemas jek bilik anak dara nih...haii tgk bilik anak dare kite disaster! hahaha
bilik derang nmpk luas ek..ke sbb kaler background..kite pon ada impian nk letak queen size bed tp susah nk adjust...bilik nmpk sempit. nk x nk kena dabel decker gak..
nt kite nk tunjuk bilik anak lieya nih..kasik motivasi derang kemas bilik sendirik :))

January 21, 2014 at 12:31 PM

jimat duit sbb encik laki suka buat DIY

January 21, 2014 at 12:36 PM

owh.. anakku lelaki belaka.. hehehe so sweet.. bilik miamija ni... cantik.. pandai mama deco2 yer..

January 21, 2014 at 12:38 PM

so kos upah pasangnya..saya kira...RM24 ...hahahaha..
ada few items kalau beli kat IKEA, saya menyesal beli..sebab susah gila nak assemble! hahahaha

January 21, 2014 at 12:51 PM

Canteknyeeeeee!!!! puas jer mata memandang!
putih bersih jer. campur plah ngan pink lembut.. memang cantek!
Harga pon x de lah mahal sgt kan lieya~ berbaloi2!

boleh build in cabinet kat kat meja tulis budak2 tuh Lieya.
konfem lagi cantek!
zura yakin, mesti Lieya banyak idea bab2 deko rumah kan~
x sabar nak tengok hasilnye nanti~
jangan lupa share yer~

January 21, 2014 at 1:14 PM

dah tukar katil putih
nampak lagi gegurl bilik tu ko...
tempat meja study tu ..kalau pasang kabinet pun cun gark lieya..pastu psg lampu gitew...ha ha ha
suka aku bab deco2 nie...

January 21, 2014 at 1:14 PM

sweet nya bilik anak dara berdua ni..siap ada tampal gambar kat pintu lagi.. best!!

January 21, 2014 at 1:17 PM

Cantiknya deko dinding tu kak :)
Katil pun cantik.. ok gak rege..

Suwitt nampak serba pinky :D

January 21, 2014 at 2:01 PM

cantik sesangat bilik princes kak...eiii meh tolong deko umah saya plok..

January 21, 2014 at 2:08 PM

shantekkkkk. siap ada bunga tepi katil tu... so gurgirl so sweet...

January 21, 2014 at 2:15 PM

wahh..memang cantikkk....

January 21, 2014 at 2:28 PM

wah! cantiknya! hebatlah kak lieya deco bilik anak dara ni
nampak lembut aje, sejuk mata
camne nak tiru ni, saya tak sekreatif tu =)

rumah saya pun dah siap
tunggu kunci aje ni...

January 21, 2014 at 2:29 PM

wahhhh lawa tu katil tu... mmg kena sgt la deco bilik anak dara tu....
eh caner ek blur2kan gambar jadi kotak2 tu... pakai app apa ek :-)

January 21, 2014 at 2:32 PM

ini kalau dania tgok confirm meroyan ni...

January 21, 2014 at 2:58 PM

wow cantiknya bilik anak dara ni..makin lenalah beradu

January 21, 2014 at 3:02 PM

sukenya anak2 dare lieya dpt katil cantik... selmt beradu ye...:)

January 21, 2014 at 3:10 PM

syoknye mia mija dpt katil baru
pandai ko lieya bab hias- menghias ni
naik seri aje tau

aiiii... bilela rezeki kite nk tuko nihhh
nk men-deco rumah sendiri jugakkkk
huwaaaaaa.....

January 21, 2014 at 3:29 PM

Cantek bilik miamija... Nak tgk bilik superhero plak... =)

January 21, 2014 at 3:38 PM

cantik sweet lawa..tunggu la i ada rumah senirik nanti, nak lawa2 kan bilik anak2 jugak. hehehe

January 21, 2014 at 4:33 PM

holoh holoh holoh, untung anak2 dpt mama yg sgt memahami jiwa anak2... bilik yg sgt "princess mood"

January 21, 2014 at 5:02 PM

boleh tahan murah harga dia ekk..geram je tgok,comel n cantik dah bilik miamija..lieya pun terer bab deco2 ni,klu sy ni entah kelaut la bab mendeco

biar murah lieya janji berbaloi n anak2 suka...suka la depa dpt katil,almari n meja studi baru kan..

January 21, 2014 at 5:27 PM

Sejuk memandang dan ceria warna persekitaran bilik miamija ni.. pasti nak lepak dlm bilik jer tu... bilik lawa tu...

January 21, 2014 at 10:13 PM

Cantik katil Nanak Dara Lieya..berkenan ler..xleh jadi ni kena terjah gak ikea servey katil..hihi

January 21, 2014 at 10:57 PM

Cantik katil Nanak Dara Lieya..berkenan ler..xleh jadi ni kena terjah gak ikea servey katil..hihi

January 21, 2014 at 10:57 PM

assalammualaikum...

BW n sampai sini terus polow (#:503)
wah.. cantek nyer... cantek kan perabut IKEA.. cik azue.. cari sekitar rawang jer.. deco2 pun biasa2 jer.. bila la nak teror deco mcm tuan tanah kans..

http://kuazue.blogspot.com

January 22, 2014 at 9:45 AM

Cantiklah....yg bilik tu pasang wall paper ker? cantilah...berkenan plak

January 22, 2014 at 10:28 AM

yg penting simple...murah n chantekkkkkkkkkkkkk....heee

January 22, 2014 at 10:47 AM

mmg ada bezanya, katil baru lebih sesuai dan ada umphhhh!
ikea mmg on time, tapi cik abang aku tak reti pasang cam cik abang lieya, so amik terus servis pasang abis cite hehehehehehehhe

January 22, 2014 at 2:17 PM

mia mija mesti ada tahap disiplin yang reliable ye.
Aku tengok pasu tu tepi katil tu, aku macam rasa, kalau orang lain dah lama terbalik dah, tak pun jadi tempat sangkut baju haha.
thanks for sharing your deco tips, they are useful.

January 22, 2014 at 6:35 PM

x kisah murah janji cantik & elok
mmg sesuai sgt2 ngan drg...
cantik & bertambah kemas n berseri2 la bilik anak dara lieyalatif yerr

January 22, 2014 at 9:19 PM

wah sweet bangat bilik anak dara nih... pandai mak dia deco.. serius...

January 22, 2014 at 10:25 PM

cantik & sesaui sgt untuk anak2 dara tu !

January 23, 2014 at 11:43 AM

baru terperasan entry ni.. cantik katil dorang.. lgpun leh pakai sampai besar.. untung mia dan mija ada kawan sekatil.. tak la berapa takut sangatkan .. mcm emily sorang2 mmg penakut la .. ni yg rasa kene beranak lg sorang perempuan ni. hehehe

January 23, 2014 at 11:59 AM

Suka deko bilik mia tu.....cantik!
Bis tu katil lama buh mana? Tak sayang ke Lieya masih cantik lagi katil tu...
Rumah dah cantik mmg best kalau ada tetamu dtg kan....

January 24, 2014 at 10:44 PM

cantik sgt. pandai maknya deco deco. yang kaler pink background bilik tu apa ek. mmg cat camtu ke..

January 27, 2014 at 10:07 AM

rumah lieya ni kat mana. cantik.

January 27, 2014 at 10:17 AM

menarik sangat sis

February 18, 2014 at 11:13 AM

Cantiknya bilik.

February 20, 2014 at 5:29 PM

tantikknyaaa!!! ni dapat bilik mcm ni tak bangun tido la jwb nya hihihi...

July 9, 2014 at 11:05 AM

assalamualaikum,
macam mana nak membeli di ikea secara online ?
terima kasih

September 18, 2014 at 11:59 PM

salam.
lieya blh tahu bidai tu u beli kat mana

February 18, 2015 at 12:33 PM

Berkenan katil tu tp pi ikea rega rm749

October 14, 2016 at 7:57 AM

Berkenan katil tu tp pi ikea rega rm749

October 14, 2016 at 7:58 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy