Thursday, January 9, 2014

thursday ~ random photos



salam khamis salam random photos semua...ecewah! arini lieyalatif dtg lagi dgn entry wajib ari kamis, entry random photos....byk ckp tarak guna, jom tgk pic yg ado ari nieh...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • weekend lepas gi pasar borong selangor....meroyan2 aku nak cari tempoyak sbb dlm peti ais ade ikan patin fresh dari pahang kirim ngan member....tuuu en laki tgh beli tempoyak sambil2 tu soping durian gak 2 bijik...

  • abis sudah riwayat rileks2 cuti sekolah aku....dah start sekolah ni jadual pagi kembali pada asal lah...kul 5 dah bangun prepare bekal budak2 nieh....memandangkan mia mija tak balik tghari so siap2 bekalkan lunch sekali....tp ni pic ari pertama sekolah takde kafa lagi petangnye so buat bekal pagi jek laa..mee kicap!


  •  rutin pagi2 masuk opis.....boring dah bau pewangi ni...lambatnye laa nak abis sebotol kecik ni hohohohoho

  • haa ni dah start kafa so aku bekalkan bertingket2 sikit....pagi bekalkan mini burger, utk lunch plak aku bekalkan nasi lemak....nasi lemak sihat ni sbb tak bersantan sgt...kang ngantuk lak dlm kelas....yg ayam goreng tu mia punye...si mija nak telo ajek....

  • kesayangan hati ambo...MiaMijaDayyan~


  • nie plak bekal semalam....pagi makan kuew tiow goreng, lunch kan nasi goreng ngan bebola ayam....ade gak aku bekalkan lunch nasi berlauk mcm ikan masak kicap ngan sayur...lupe lak nak snap....


  • nie pic lame gilos nie...mase layan Frozen kat Alamanda....menganga haaa sorang2 hahaahah...aku jek sempat lelap sengah jam hahaahahaha


  •  dayyan otomen tgh trim rambut...lagak gaya ala2 macho gitu tgk cermin kakakaakaka

dah abis! jom tido! eh jom sambung wat keje kakakaakakaka




** naik lemak anak bujang aku cuti taska nak dekat due minggu...siap laa anta minggu depan mengaruk2 depan pintu taska kakaakakakaka

61 celoteh sahabat

suka tgk bekal2 diorang..bgus lah nk bwk bekal..sstgh bdk nak duit sbb suka mmbeli kt kantin sklh..hehe lgpon masak sndiri ni dijamin bersih.. utk dayyan akak bwk bekal tk?

January 9, 2014 at 9:05 AM

Rajinnya lieya.. buat bekal anak macam2, boleh dicontohi ni... abis ke diorang makan tu? Dayyan rilex je masa rambut kena gunting, hebatla dia...

January 9, 2014 at 9:09 AM

Suka akak tengok Lieya rajin bekalkan miamija. Tabik spring akak kat lieya ni.....

January 9, 2014 at 9:10 AM

Beb..dorang transit camna bfore g Kafa? Mndi n so on tu? Tetiba corious haa...

Suka pic dayyan kena cium ngn mia mija..sweet sgt..

January 9, 2014 at 9:16 AM

rajin sangat lieya..ari2 wajib bukak blog lieya....

January 9, 2014 at 9:25 AM

Rajinnya akak bangun pukul 5 pagi buat bekalkan. Yela, nak bagi duit belanja, makanan dekat kantin sekolah dah mahal.Dapat jimat buat macam ni.

January 9, 2014 at 9:34 AM

kak,akk bangun kul bape masak sume ni.kul 5 eh.bagus lah kan kak bawak bekal.jimat pon jimat.healty pon healthy.

January 9, 2014 at 9:38 AM

rajin sungguh hang bangun pukoi 5 ..gila masa tu aku tidok lg haha..
nak jadikan hg sebagai tauladan..bangun awai buat sarapan..
ibu terbaikkkkkk!!!!

January 9, 2014 at 9:40 AM

uiksss kau.. ikan patin fresh sedap tu Lieya.. sanggup pi cari tempoyak kat pasar hehe..
Babe, caner no prepare dua menu skali utk bekalan miamija tu?? aku ni pagi2 prepare mee goreng je pun aku rasa semput dah masak pagi2.. ni kan pulak dua menu skali (burger dgn kuetiau, nasi goreng dgn bebola ayam) tabah kau Lieya.. hehe

January 9, 2014 at 9:53 AM

Meriah tgk bekal miamija....seronok la diaorng..jimat belanja...

January 9, 2014 at 9:55 AM

ko bgn 5 pg dah siap buat bekal anak... aku jam 5 pg bangun pi kencing pastu sambung tido balik. mmg gitu la hari2 noks... hahahaha

January 9, 2014 at 9:59 AM

bagus la lieya ni, buat bfast makan kat rumah lain.. bawak bekal lain.. mmg supermom yang patut dicontohi oleh semua ibu2.. mcm anak2 akak ni pagi2 suka makan roti nutella jek.. pastu tenghari mmg balik taska.. so mmg compem makan berat kat taska..

January 9, 2014 at 10:04 AM

suka picture dlm panggung tu.. nganga mulut tgk wayang yer.. hehehehe

January 9, 2014 at 10:16 AM

patin masak tempoyak! saya suka! lama dah tak makan. buat sendiri ye tempoyak?
rajinnya bekalkan bebudak, sempat ke nak buat semua tu
kerja kan? superwoman betul! hehe

alahai dah lama tak tengok wayang
teringin nak bawa bebudak
bila ye nak bawa ni =)

January 9, 2014 at 10:27 AM

Bestnya ada peluang buatkan bekalan untuk anak pi sekolah..along x pernah ada peluang...sedih..

January 9, 2014 at 10:28 AM

Bertuah mia mija dapat makan best2 mama bekalkan...kagum tau lieya...amboi dayyan kemaain serium trim rambut tuh...otomen pun potong rambut yek dayyan

January 9, 2014 at 10:37 AM

yeayy... heheh.. bukan apa lieya, ena tiap2 hari tunggu lieya up n3 sbb ena kan suka baca.. kdg dah baca2 ada la idea dtg.. tp dtg dalam paler jah.. jari jemari sama gak.. malas nak taip... ngeeeeeeee...
ena start minggu ni dak anis request nak bawak bekal juga kahirnya lepas dah pujuk2.. yg tak tahan tu.. nak menu sama je.. hadoii.. senang memg la senang kan tp kita lak jemu masak benda yg sama.. kelakar lah.. tak lain tak bukan nasi goreng. kejap naso goreng kg, kejap nasi goreng cina, kejap nasi goreng kicap, tp gambo tak pernah pulak amik.. haishhh... rugi2.. kalo tak aga la kenangan kak.. tp dak bujang tu sekali je dier bawa hari2 lain2 x mooo.. nak naget aje katanya.. mcm2..

January 9, 2014 at 10:45 AM

sy paling suke entry akak ari kamis...dpt tgk gmbr ank2 akak berposing...hehe..

rajin gak akak bgn pepagi membekalkn diorg ekk..sy xbleh bgn pg2 sgt..nnt sume bgn coz bsing ketang ketung kt dapur..kang lmbt lak nk bersiap..huhu..bagus gak akak bekal kn diorg makanan dr umah...bersih n sihat...lgpn harga makanan kt kantin sek skrang merepek2...hehe..

January 9, 2014 at 10:48 AM

Lieyaaaaaaa!!!
terima kasih atas n3 Lieya nih!!
zura memang tengh buntu pasal bekal sekolah Anis.
nak nangis jer bila pikir pasal makanan dia kat sekolah.
bawa duit belanja pon dia pi beli bende mengarut2. huhuhuhu.

maknanye kalo Lieya bawa bekal untuk sesi petang tuh memang boleh tahan eh makanan tuh lieya.
sebab Anis nih dia sesi pagi KAFA sesi petang baru sekolah biasa. puas pikir camner nak settle kan masalah makan dia kat sekolah. lega sangat bila baca n3 lieya nih!

Lieya masak semua sendirik ke??
kagum jap tengok hasil masakan Lieya di pagi hari.. camner Lieya manage masa lieya untuk masak sampai 2 menu yer?? hehehehe. tolong kongsi tips kat n3 zura hari nih eh.. zura memang betol2 x de pengalaman nak handle bekal anak2. heheheh..

mekasih tau atas perkongsian n3 Lieya haini. lega rasa bila baca n3 Lieya nih.

January 9, 2014 at 10:57 AM

Kalaulaahhhh Adam sudi nak bawa bekal, akak memang rasa seronok. Masalahnya, dia kata nanti tak macho nak usung tupperware. Sudahnya, kalau ada cuti, dapatlah akak hantar nasi menonggok tunggu dia kat kantin untuk lunch.

January 9, 2014 at 11:04 AM

kagum dengan lieya..semangat untuk sediakan bekal anak²...

January 9, 2014 at 11:35 AM

Kalau buat bekal anak2 nak makan mmg bersemangat..kalau xnak makan tu yg geram tu..

January 9, 2014 at 11:41 AM

Salute kat lieya!
Serius tabik spring!
Bekalan miamija sume pun nmpk sedap2 :)

January 9, 2014 at 11:56 AM

respect la ko boleh sedia mkn pagi dan t'ari utk miamija!!

aku ni baru harini rajin buat sarap utk hadi..itupun goreng nugget je hhhaaa

sedap sgt2 npk..kalo aku jd miamija pun mmg tiap2 hari request ni..

January 9, 2014 at 12:00 PM

rajin ko bekalkan bfast ngn lunch anak2 ko lieya, aku suke nengok... sambil tanam azam nnti aiyan besar tingin gk bekalkan mcm nih gk... aku tak penah lg bwk aiyan pg tgk wayang ko? tak sanggup kene maki kang kalu anak aku berlari2 dlm panggugn tuh

January 9, 2014 at 12:01 PM

good idea for bento!!

January 9, 2014 at 12:03 PM

rajinnya lieya nii

January 9, 2014 at 12:07 PM

uiss rajin nya leya..siap tapau kat anak2 pi sekolah..akak pas duit je,sekali sekala ada gak tapaukan dorang ikut mood rajin hehe :)
cantik bekas makanan anak2 lieya,colourfully..garpu tu so,sweet :)

January 9, 2014 at 12:17 PM

bahuih la siap bawak bekal...supermak ni...est3..sue pon teringin nak rasa pengalaman macam tu..tunggu la anak2 besar..syawal pon baru 4 tahun

January 9, 2014 at 12:21 PM

wahh..
mmg mengancam lah bekal2 ko buat utk miamija..
ak pon terliur okeh..haha..
bertingket2 plak tu...caya lah

so sweet pic miamija kiss dayyan..hikss

January 9, 2014 at 12:30 PM

terbaik lah mama lieya..sangat2 rajin bgun pepagi2 buat bekal anak..
tabik spring ooo..hihi
duyan pe tuu...musang king ker..ekeke

January 9, 2014 at 1:00 PM

rajinnye la kau lieya wei...huhuhu...kagom aku!

January 9, 2014 at 1:16 PM

Rajinnya Lieya bekalkan makanan sampai bertingkek-tingkek hah. Anak akak sekolah petang, tak suka makanan sejuk dan susah nak habiskan, makanya dia minta roti 70 sen aje. Hah, mak teruk ke atau apa nih?

January 9, 2014 at 2:04 PM

rajin nyer ko..aku thn baru ni takde bekal lagi..insyallah..minggu dpn start balik seisi masak2 di subuhhari...

January 9, 2014 at 3:19 PM

rajinnya masakkan anak pagi2. sy ni masih tgh nak adjust masa antara breastpumping, siapkan anak, dgn gi keje awal...aduh kelam kabut lg.

January 9, 2014 at 3:32 PM

demi anakkan ibunyer bersilat di dapur seawal mungkin... mesti kawan2 mia ngan mija jeles tengok bekal diaorangkan... tahniah untuk ibu hebat...
amboi duk opis ada pewangi bagai yerk.. kalau buat kat opis akakni der lak yang menegur...

January 9, 2014 at 4:33 PM

lenkali boleh tk byk kn gmbr2 dlm random pic entry... tk puas tgk tau2 dh abih dh entry..potong stim btol.. hahahaaha

January 9, 2014 at 4:38 PM

Rajin nyer lah aiii ko ni sis oii...salute akk kat ko..bangun seawal kul 5 sediakan bekal anak2...

January 9, 2014 at 5:14 PM

suka pic yg miamija kiss dayyan tue...
comel sgt2...

bekal dr umah better kan dr drg beli kat kantin...
thn dpn nureen punya turn plak..
harap dpt jalankan tanggungjawap :)
terpulang kepada tahap kerajinan diri sndrik kan...
tp cayalahhhh.... 2 menu skali masak...
mmg laju arr ko masak kan...



January 9, 2014 at 5:18 PM

Ibu mithali betul ko Lieya...gigih...

January 9, 2014 at 5:26 PM

Waaaaaaaa aku kagum nko bangun 5 pagi buat bekallll budak2 Lieyaaaaaaaaaa!
Bibik ku tak balik sudaaaaa..... nak update blog pun tak sempatt... mcm lipas kudung ni haaaaa uwaaaaaaaaaa!!
Tengah nak dapat tune ni weh sob sob sob

January 9, 2014 at 7:07 PM

mmg supermak la lieya sediakan dua menu sekali untuk miamija.aiman setiap pagi sediakan breakfast,bekal kalau rajin la,dia dh pandai beli kt kantin..dh pesan jgn beli benda bukan2..air manis air kotak seminggu sekali je.tak beli lgsung lg bagus.lunch dia balik mkn kt rumah pastu baru pegi kafa..tabik laleya sediakan sendiri bekal utk anak2.air tangan ibu kan terbaik.hehe...

comel pic dayyan kena cium ngan kakak2nya..

January 9, 2014 at 7:13 PM

rajin nya uuuu... siap berbekal2.. sambut seruan kerajaan ya.. bawak bekal..

yang sibujang kecik tu dah besar sungguh dah..cepat masa berlalu..

January 10, 2014 at 1:11 AM

Rajinnya Lieya sediakan mcm2 bekal utk anak-anak… how i wish to be a supermom like you :)
Anak2 saya kat sini tak nak bawa bekal nasi… tiap2 hari bawa sandwich aje la… kadang2 roti sapu coklat, roti letak sosej, roti letak ayam, roti letak kebab, dan macam2 roti lagi la… Malu katanya nak berbekal nasi. Jadi tiap2 pagi memang makan nasi la sebab nak alas perut hingga pukul 3.30 petang… kalau ada ko-k, pukul 4.30 baru balik… boleh pula mereka survive… huhuhu

January 10, 2014 at 1:32 AM

auwwww lieya rajin bangun pagi masak..zee masak gak tapi wat yang simple2 jer takat ni..ada gak goreng nasik tuk petang tp tinggal umah la sebab nanti along balik umah dulu sebelum gi sek petang..air pon bekal air masak ngan air kotak..

tak lama lagi turn dayyan plak..hehehehe.. comel gambar kissing tu..



January 10, 2014 at 8:51 AM

Anak dara memang suka bawa bekal Lieya sebab tak suka berhimpit di kantin. Tak kisahlah simple macam mana kalau dah lapar biasa mesti habis kan..

Hero comel pandai pulak duduk diam kena trim rambut - tahu nak hensemlah tu:)

January 10, 2014 at 9:35 AM

bagusnya lieya..siap buatkan bekal utk anak2..sue ni x larat nak buat sbb pagi2 mmg kena keluar awal (dok subang, keje KL..driving sejam baru sampai opis..huhu)..tapi aritu masa cuti 6 bulan, bestnya hari2 dpt masakkan utk hubby n anak2..seronok sgt!

January 10, 2014 at 10:36 AM

salute lieya tak pernah cuti buat bekal anak2.. akak pun tak mampu tau.. hehehe...

January 10, 2014 at 11:07 AM

Lieya ni ibu mithali ni..
Alhamdulillah..
Ank2 rin dh besar mmg xd bekal2..
Aci x mcm tuh..

January 10, 2014 at 11:22 AM

kty dulu xde bekalkan ..sbb budak2 diaorg makan kat umah .. balik sek balik umah dulu ..
cuma kena masak lah siapkan,sarapan dan lunch diaorg.

January 10, 2014 at 3:22 PM

Rajinnyaa..dpt ibu mithali cam Lieya..nie..kenyang budak2 berdua tuh yer.. Sedap2 ibunya masak.. :)

January 10, 2014 at 3:41 PM

anak dara masz yang tadika 6 tahun sibuk jugak nak berbekal pi school, tiap2 hari maknya gagahkan diri bangun awal, tapi makan bekal sikit jerk sebab dia bagi alasan dah kenyang, ye lah kat tadika kan dah sedia makanan...
hurm rasa seronok plak bangun awal masak untuk anak... hikhik

January 10, 2014 at 4:20 PM

Rajinnya lieya.....respect betul dgn awak. Mereka makan ke?...kalau makan, berbaloi jugakkan pagi pagi masak..... yg okje respect tu....awak bangun pagi masak dan bekejar pulak nk gi keje....adoi...okje dah dpt bayangkan .....

January 10, 2014 at 9:49 PM

Untung anak2 lieya ada ibu rajin...bangun pagi2 masak bekal anak2...respet kat lieya

January 11, 2014 at 2:43 AM

Rajinnya buat bekal anak... Anak sy tanak makan bekal, nak beli je....canelah nak pujuk diorg makan bekal

January 11, 2014 at 4:50 PM

inilah supermom sejati...InsyaAllah, brpenat skrg..pasti ada ganjaran nnti...yelh kan, airtngan ibu smbil msk baca selawat bagai....ank kenyang perut + kenyang minda.....

January 11, 2014 at 6:07 PM

bgusnyer lieya sntiasa sediakan bekal utk ank2..confirm btmbah kasih syg tcurah..
y penting bekalan dr rmh lg bersih & sihatkan.. ank2 pon suka mkn msakan airtangan mama dia

January 12, 2014 at 7:28 PM

actually bawak bekal terbaik, untuk budak2 atau dewasa..
selain jimat, boleh tahu kualiti dia kita yang tentukan..
makan kat luar, minyak apa, rasa apa, ajinomoto berlambak...macam2 la..

January 13, 2014 at 9:54 AM

wah... sgt rajin la mama lieya ni.. ayu mmg malas nak masak itu ini. liat mentang2 anak2 MIL jaga.. hehe.. bagus2..

January 13, 2014 at 1:42 PM

Sungguh rajin akak yea..bgs2..:)

January 15, 2014 at 12:31 PM

gambar tiga beradik tu comei betul...

January 16, 2014 at 7:26 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy