Thursday, March 19, 2009

ayam goreng satuuu!!!!

kalo nak tau ari selasa, rabu, jumaat dan sabtu adalah hari aku bersuke ria....pasal ape?...sebab hari tersebut ada pasar malam hi hi hi so aku tak yah le masak, sah2 beli jek kat sane.....ari selasa pasar malam kat bangi atau putrajaya, kalo rabu kat seri kembangan, jumaat plak kat putrajaya dan sabtu plak kat bangi balik....he he he...kan best kalo tiap2 ari ade pasar malam....he he hehe


sebenarnye aku nak citer ape yg wajib aku beli......utk tekak aku ngan hubby sah2 akan bertukar2...ikut selera ari tu lah....tapi tuk mia n mija mmg ini laa yg aku beli...sebab ni laa peberet dieorg.....iaitu...mee goreng ngan ayam goreng...kdg2 jek mee sup....ayam goreng wajib pilih drumstick tau...part lain tak dilayannyeeeee......meh tgk keoveran anak aku posing dlm mamam....




aku suruh mia buat muke sedap....cenggini die buat....oo baru aku paham, lagi besar mulut lagi sedap laa makanan tersebut kot:003:....he he he






aku suruh plak buat muke comel time makan....cenggini die kasik....he he he sambil geget ayam sambil sengih....




pastu yg ni aku suruh die posing makan sambil garang.....a ahahahahaahah menjadik laa jugak kan...sian anak aku layan jek karenah mama die yg sengal nie :010:he heheeh




haa mija plak, time makan ko suruh le die posing camne pun die buat bodo jek...sebab time makan die mmg khusyuk tak leh dikaco dan di ganggugugat:011:....he he hehe



abis berlemoih makan ....comot....




jgn tak tau....licin pinggan dieorg bedal....:002: pastu tergolek kekenyangan sambil korek2 sisa ayam kat celah gigi...




tu sajork...ade sape2 nak belanje mia n mija ayam goreng!!!:004:






post signature



44 celoteh sahabat

hik..hik..sbijik macam atie...kalau hari yg ader pasar malam tue memang rasa cam syurga la bagi atie... time untuk geng2 isteri rehat dpd masak2..hehehe

March 19, 2009 at 11:49 AM

AYAM GORENG...!!!!!!!!
dah rupa cam upin ipin lak dua badek nie....
yang best part muka garang tu.. perghhhh ...
ikut ajer laa mia .. mama awak tu.. hihihi

March 19, 2009 at 11:52 AM

yummy yummy
mintak seketul
besar tu drumstik dia lieya...keh keh keh

agaknyer....bebudak nie mmg minat mee & ayam goreng kan...
sama cam batrice....tp kalu mee tu mee goreng dia kurang sikit....mee hoon goreng dia laju ler....

ha ha ha....bagus mija
masa makan adalah masa utk menikmata yo...jgn layan mama awak tu....layan ayam goreng tu lagi bestkan...hik hik hik

March 19, 2009 at 12:33 PM

sedap pulak aku tengok ayam goreng yang diaorg mkn tu....hehehehhehe.nak pulak waktu panas2.harus beli ayam goreng lunch jap lagi...

March 19, 2009 at 12:45 PM

xpernah lak kita terserempak kt psar mlm bangi tuh..selalu gak kami p.tp aku turun sorang je lieya..hubby xsuka p pasar mlm..ehehehe

kemain selera depa mkn ayam goreng..terliur aunty kt sini

March 19, 2009 at 12:45 PM

Meh rasa ayam goreng pasar malam umah auntie lak!

aku pon sm gak cam kau. sonok kalau ade psr malam. takyah masak, tp dpt makan sedap. keh keh..

March 19, 2009 at 12:46 PM

yerlah..aku yg duk umah ni pun kalu leh tiap2 hari nak gi pasar mlm.. rasa bahagia jerk aku jalan2 tau... hahhahhah

adoiii sedapnyer tgok ayam goreng tu..nak2 ado meodell yg menunjukkan kelazatan ayam tu... hahahhah

March 19, 2009 at 12:47 PM

amboi model mkn ayam ni..syok tgk deme mkn!

March 19, 2009 at 1:24 PM

mak oii bosarnyer mulutt..keh..keh..jgn tunjuk depan mak mentua...
jannah pun mcm batrice..kalo mee honn laju jer..
mia mija ni buat kak iena terliur jer..

March 19, 2009 at 1:28 PM

ye lah lieya mmg best bila laki aku kata TAKYAH MSK ARINI..heaven beb..(mmg pmls kn)

bgs anak2 ko nk mkn kat lantai kn..anak aku xmo tau..nk dok atas kusi..ceh..

yg pasti si mia mmg pandai bg poses yg menarikssss..tgk lah mama dia camner kn..

March 19, 2009 at 1:32 PM

rabu pasar malamkat depan jusco tu ker... ida kdg2 gi gak ctu....beli apam balik...lately ni suka benar makan apam balik....

lieya...sonok nengok mia mija makan....berselera dia yer...
drumstik mmg pilihan bebudak la tuh... boleh pegang lgpon

March 19, 2009 at 1:33 PM

hehehehe...layan je la mia oi mama ko tu...
serius x dak kerja kan? hahha..

ko tau, masa balik kg, aku pun dok snap pic time hardy mkn..mak aku tanya "hg ni x dak kerja ka? anak mkn pun nk amik gambaq??"... ish.mak aku ni sungguh x paham keadaan semasa sungguh.LOL

ooo br aku tau budak2 ni suka mkn drumstick.... kalu aku, aku suka wing. hardy pulak..apa2 pun buleh...heheh

bagus ko budak2 berdua ni makan licin....

March 19, 2009 at 1:42 PM

wah beso tu ayam goreng drumstik.. kalah ayam goreng KFC..

heheh memang over tau makan sambil posing.. siap ada tu muka garang, muka sedap.. hehehe pandai betul si mia buat muka tu.. tengok si adik, rileks jer makan, memang mija menikmati sungguh2 makanan tu.. akak rasa budak2 memang suka drumstik la, sebab senang nak pegang kan.. farhan dan emily pun suka bahagian tu..

akak bab pasar malam pun memang suka abis, selalu pergi hari kamis dan jumaat jerk.. hari lain nan ado..

meh sini mia, mija datang umah auntie.. auntie goreng peha ayam banyak2 special untuk korang..

March 19, 2009 at 1:49 PM

kelazatan yg x terhingga bila mia mkn ayam goreng drumstik....layan jelah mia oiii.....iman pun suke mkn ayam tau!!!

March 19, 2009 at 1:52 PM

sedap tu..mee goreng dgn ayam goreng..kalo ada 'rangka ayam' lagi beshhh cicah dgn sos..yummm..

hihi..sporting la Mia posing mcm2..at least Mija nak gak pandang kamera..kalo Najeeb takde peduliknyer kamera..lari lagi ada..huhu

March 19, 2009 at 2:50 PM

amboi... ganaznyer mkn... suka tgk.. beria kemain lagi mkn... kalo adriana nampak mee camtuh.. time² tuh dia kata pedas.. cheh... sebenarnyer xnak mkn... kalo mia & mija.. senang jer... mkn jer paer saya... mmg best ...
ayam goreng nyer besar gitewww... heheheh

March 19, 2009 at 2:58 PM

suka tgk dorang nie mcm nonie & erin...

March 19, 2009 at 3:38 PM

suka tgk dorang nie mcm nonie & erin...

March 19, 2009 at 3:38 PM

seronok tgk anak2 lieya ni pemakan orangnya.. samalah ngan anak2 kak t.. a'ah.. ari tu rushing sangat lieya.. x de jumpa sape2 pun.. setengah jam aje kat sana.. dan terus cabut ke ikea.. 2 jam di ikea.. terus cabut balik tloh.. sebab ari rabu tu hubby kak t ada kes di tloh court lak..
apa2 hal.. nanti kita pakat jumpa lain x ye? nak jumpa pun takut ganggu lieya tgh keje.. hehe..

March 19, 2009 at 3:57 PM

yo yo ooo....x aci..4 ari ado pasar malam...3 ari ko ngelat masak!!!
( cisss...cam le aku nih masak tiap ari)


hahhh...nih baru aku suka statement ko dik...
"mama suh mia buat muka tuu...muka ni."
baru tau tuh arahan sapa....


makin cun ko nye blog..
ko blajar tutorial kat along arman nye blog kan...
muahhahahhaha ku tahu!

March 19, 2009 at 4:00 PM

huhuhuh...tgk dua badik nie makan..ayam tu..mmg nampak sedap..sesgt..untie yg tgk pun nak makan gak ayam tuh

March 19, 2009 at 4:08 PM

lieya...akak berkenan sungguh tgk anak dara awak mkn..bersungguh2 la... mmg tak membazir.... yg bdk2 ni lak sporting aje layan mama soh posing.... kalau ada pertandingan, jgn lupa masuk tau... confirm blh menang... hehehehehe....

ko jgn tak tau lieya...akak kat sini pun suka tunggu time pasar mlm...sebab ada alasan yg kukuh utk TAK MEMASAK...malas sungguh la.. hehehe... tapi paling tension bila tiba2 ujan....rosak planning nak membeli... hehehehe...

March 19, 2009 at 4:14 PM

oo..feveret diorang 2 badik nie ayam goreng rupanya..
pastu nak drumstik ajo..
mg la bijak 2 badik nie..
tp diaorang mmg selalu ada selera makan kan..bagus la..

dina mmg sampai skang nie mkn kena paksa..apa petua lieya eh...

March 19, 2009 at 5:07 PM

aYAm GOrENg mmG raMai oRg sUke mAKan maKanan tu KAk.. beK keCik beK beSOr....sumE ske...

gANazzz nyER muKa miA maKan mee tuh...

March 19, 2009 at 5:08 PM

re: haaa...ko jgn tak tau lieya... akak mkn ni kat opisss..... kalau kat umah, confirm kena kacau..tapi utk bdk2 tu kan, akak suka beli yg dlm bekas tu.. yg ada bar kecik2, tapi yg plain ajela..sebab bdk2 ni tak suka nuts..nanti buang karan aje...

yg paling hantu coklat nak tau sapa?? TAUFIQ... alahai..dia tu selagi nampak ada coklat, dia akan buka peti, mkn buat selamba je..kalau abg yg dua org tu, akak dah pesan siang2.. sehari blh amik 2 ketui je, kalau tak nanti habis.. tapi adik sorang tu tak layan.. kena lak akak sorok kat tmpt lain, tak nak bg dia nampak..huhu... hantu coklat sungguh tau..

March 19, 2009 at 5:12 PM

haa...sampai terkangkang!!

March 19, 2009 at 5:57 PM

salam lieya.....
budak2 ni pebret dia drumstick ke
mee goreng pun dia suka erk, senang aaa nak masak cam tuh. kalau depa suka makan tak apa, bagi ajer. rentak budak2 ni sama jek, macam kembor pulak erk

March 19, 2009 at 9:10 PM

hahahhaha mmg over tul mija n mia makan! sonok aku tgk tau. selera memanjang!

budak2 kan mmg suka drumstick. sonang mkn pun.

March 19, 2009 at 11:44 PM

dapnyer tgk bdk brdua ni mkn lieya..

isk dik,kt meru ni lagikla siap duit je hah...tiap2 ari ade pasar kecuali khamis...hah, ko bayangknlah kalo byk duit mmg akak beli jek tiap2 ari..wahahahah.....tp kdg2 jemu jugak tau lieya...smpai akak trmenung kt pasar mlm tu tktau nk mkn ape dah.....hihi..

ppsstt ko ckp farah sengih mcm mija ye...nnti kita temukn diorg brdua ye...tp ntah bila tktau la kn...ade rezki insyaAllah la jupe jugak satu ari nnti kn kn..

March 19, 2009 at 11:52 PM

ayam grg pon feveret ank auntie gak tau mia, mija..:) samala zahin pon mst pilih drumstick, may be sbb dia sng nk pgg kot!:)

Bestnye psr mlm, dh lme x pg.:D ssh nk jmp psr mlm 3 hr seminggu kt sesatu tpt kn, untung la lieya..xpyh masak kn! gntg kuali..;)

March 20, 2009 at 2:17 AM

lieya, akak pun sama suka p pasar mlm...tetiap mlm pun sanggup..tp malangnya laki aku x kan layan request aku tu...so hya once a while jerlah...oooo 2 badik nie antu ayam goreng rupanya..ha senang lah camtu lieya x yah nak pikir2 and gaduh2 tya nak mkn aper..tp anak2 liaya mmg best a bab mkn..derang telan jer semua dgn penuh selera..suka akak tgk.

March 20, 2009 at 7:21 AM

>salam liya & kawan2..
>hari jumaatnyer pasar malam putrajayatu best gak kan.. kalau gi rumah ipar hari jumaat sah2 ada macam2 kat atas meja.. tapi memang sedapler bandingkan kat kinrarani yang adojer pasar malam @pasar tani dia..
>>mija & mia kalau posing memang baik nyer.. seronokler nasib cho takder kamera sendiri(harapkan husbandjer) kot idak niler rupa blog cho ni..

March 20, 2009 at 11:20 AM

lieya..suka tgk anak2 u mkn..berselera je..mimi tu susah no nk mkn.choosy...

March 20, 2009 at 11:47 AM

lama tak datang 'rumah' ko lieya.. dah berwajah baru!! ceria.. sgt suka la...
ayam goreng! my peberet tuh... suka tgk mia ngan mija makan... fuhh, terliur nengok... ekekkekeee..

March 20, 2009 at 2:21 PM

amboi sedappnyaa.
tetibe rasa mcm nak mkn ayam goreng plaks nihh..

March 20, 2009 at 3:24 PM

Bukan main berselera lagi anak dara berdua tu makan ayam goreng..mmm nak sikit

March 20, 2009 at 3:49 PM

Salam perkenalann!
Amboii bestnyer tengok 2 beradik ni pekena Ayam gorenngg.. terus lapar auntie tengok! Eh.. nak ayam goreng sattuu!! hehehe

March 20, 2009 at 5:53 PM

salam pak busu...ni anak buah yg sengal ni....amalina lah...
nie org pown ada gak blog...
www.nisaamalina.blogspot.com
lamo tak jumpe mia nngan mija..rindu pok weh.....

March 20, 2009 at 8:52 PM

samalah..kalu ada pasar malam memang tak masak le jawabnye.. pasar malam takde pun aku tak masak..alangkah malasnye diriku..hehe

mia comei lah wat aksi2 tuh.. pandai je dia..

March 20, 2009 at 8:56 PM

>> makan pun ada style tu...:D

March 23, 2009 at 12:34 AM

wah..aunty pun nak ayam goreng satu..boleh tak..poskan kat sini :D

March 23, 2009 at 7:05 AM

ko da siap hafal yer kt mana ada pasar mlm...hehehh... aku salu g psr malam ari selasa jer..sbb dkt ngan umah.. tu pon kalo blk awal..kalo lmbat..xde la jwbnya.. tp sng kan ada psr mlm..x yah ssh nk pikir nk mkn apa..sumer ada..pilih jer mana yg brkenan di tekak..

kuat jugak si mia n mija ni mkn yer.. tp bdn kecik jer aku nengok..
kalo echa ayam seketul pon x abis tau.. tp kalo mkn berebut kt umah org mmg dia suka...hangin jer...

March 23, 2009 at 11:26 AM

salam...

amboi bukan main berselera lg akak tgk mia dgn mija mkn ayam goreng tu....ayam goreng pun fav auntie juga..hehehehehe

March 23, 2009 at 1:26 PM

yeahhh..ayam grg satuuuuuuu!!

ghazi pon soker mkn ayam grg, tp tkley byk..kna cuit sket² j..klu tk die alergy teruk..adeh ilang satu nikmat doonia tak mkn aym grg kan, tk pcaya? tgk la gaya mia n mija makan tu ha..hahaha..sib ayam tu tk idup smula lari...hahahaha

comelnesss!

March 23, 2009 at 9:55 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy