Thursday, March 26, 2009

Kuch Kuch Hota Hei

sebenarnye ni pic mase gi Alamanda aritu, sempat plak due badek ni berkuch kuch hota hei main cak cak kat pokok depan Alamanda tu sementara tunggu papa punggah barang dari troli nak masuk kat bonet keter.... haaa kalo time baik camni laaa..bercak-cak bagai....tgk si mija ni kemain tergediks peluk pokok:11:.....



geram :15: ngan budak sorang nie......selalu gaduh ngan si mia berebut barang....walhal barang kat umah tu semua ade due, saje nak cari pasal...kdg2 tu aku dari dalam bilik dgr si mia hentak2 kaki nangis:19:.....bile aku ngintai, tgk si mija baeek punye dok blocking depan tv tak kasi kakak die tgk, siap depa tangan depan tv sambil buweek2 kan lidah die kat mia, saje cari pasal ngan kakak die ......aduih mcm2 hal dieorg nih:04:....



lagi satu yg aku geram bab nak tdo.....wajib tiap2 malam kene garu belakang badan die sampai tetido:30:, kalo tak ngamuk sakan...ikutkan aku, nak aje amik garpu kat dapor tuuu....he he he:24:


si mia tgk adik die main peluk2 pokok, terus turun dari troli, haaiii boleh plak berjalan, tadi kemain dok ulang2 ayat, tak makan nasi lagi tak leh jalan ......propa sungguh:01:!!!



dah start main babacak:13:....



suare dieorg terkekek2 gelak jek dengar kat situ :11:.....


mija suke noo tarik telinga kakak die, pantang ade peluang sampai merah2 ditariknya....



si mia plak kejenye nak lempang adik die ajek.....hisssh....gurau kasar dieorg nieh



meh kite tgk video cak cak dieorg nie.....

video

itu sajork.....P.E.A.C.E !!:25:




*** saye dan hubby cuti ari ni sebab mau bawak mia n mija jalan2....lepas ni 2 minggu tak jumpe, jumaat pagi hubby berlepas ke sana....sob sob sob....:94: uwaaaa....nak itoooooot!!!!!




post signature


41 celoteh sahabat

pestime dgr nk tdo kena garu2 blkg dulu..kekekekeke...ade2 je budak2 ni kan

March 26, 2009 at 9:25 AM

hehehehehehe..ikka nak gelak dulu k!!! lawak siot lieya...nengok kerenah mija dgn mia nie...:). Ikka perasan lah..Lieya mesti gaya kan mereka pakaian yang sedondon gitu kan..mcm kembar lak.

p/s..Ha'ah Lieya..Trisyia mmg dah bam-bam.Makan berselera skrg.Senang hati skit bila nengok selera dia.

March 26, 2009 at 9:25 AM

mia kalo nk tido dia suka garu2 blakang dia eh.arissa suka pegang telinga kita..layan je lah..hehehe

korang cuti ye arini..selamat bercuti..

March 26, 2009 at 9:26 AM

waaahh....daku menjadi orang pertama komen kali ni...kalau tak...selalu yg ke berapa puloh....hahaha....yerlah kan...blog lieya ni yg plg fofulaaar... ;)

wah...wah...wah...boleh pulak buat drama hindustan pepagi buta dua beradik tu eekk??? :)...

afiq pun sama gak macam mija...suka benar suruh orang garu belakang dia...but bukan time dia nak tido lah...tapi bila ternampak kayu penggaru belakang tu...memang lah akan ngamuk sakan kalau kita tak garu blkg dia :(

March 26, 2009 at 9:27 AM

eehhh...sorry..ingat org pertama...coz bila nak komen...tak der orang lagi...bila dah post tgk dah berderet masuk...hahahaha,....maluuuuuu ;)

March 26, 2009 at 9:27 AM

mmg ade budak gitu..
kalo nak tido kena garu2..kena usap2..

mcm kembar je..mia ngn mija.nie..

March 26, 2009 at 9:51 AM

heheh kelako la pulak ada drama hindustan pepagi bute.. ada plak si mija terjumpa sebatang pokok kelapa kat alamanda tu..

mia plak tak tahan tengok adik dia berpeluk sakan dengan kelapa.. padahal perut dia dah lapo tuuuuu.. hahahah

kau nak gi mana hari ni lieya?? ronda puas2 ajak anak2 jalan yek.. ialah bukan dorang tau papa dia nak jalan jauh kan.. mesti hari2 dorang akan tanya, mana papa kan.. kau plak jangan over sedih tau nanti.. kalau kat sana shah ada laptop/internet, boleh buat video conference yang macam hirda selalu buat tu, masa shahnun gi US dulu

March 26, 2009 at 9:54 AM

saje nak meriahkan box comment sendiri, lieya bersiaran tru wifi kat kedai mamak ni tgh bekpes, kiteorg nak gi times square he he sok i round blog korang yek...yaribaaaaa

March 26, 2009 at 10:19 AM

amboi 2 badek ni dok peluk2 pokok... hehehehe.... mia selalu minta garu belakang ker??? ahaksss.... habit rafiq & taufiq pun cam tu gak..tapi bukan sebelum tido laa...cuma suka sgt minta kita garu...dahla bukan kejap, lama lak tu..sampai dia rasa mcm lega..geram tul akak.. kalau stop, nanti diorang bising "lagi..lagi.."...grrr...... kdg2 tu akak tgh mkn, satu tgn suap nasi, satu tgn garu belakang bdk ni...

hubby awak nak kemana lieya?? cam jauh je bunyinya..nak pi oversea ker mcm hubby eija dulu?? 2 minggu tu, blh taham lamanya...takpe, nanti papa balik bawak present yaa... hehehe...

March 26, 2009 at 10:22 AM

memang ye la..2 beradik tu nampak mcm kembar je...anak2 siti pun sama tau..kalau nak tido mesti nak garu belakang dulu....

March 26, 2009 at 10:33 AM

hmm,.... dah mcm filem hindustan la... mujur x pakai sari.. kalo x sebijik sebijon... hahaha... nak 2 beradik ni posing sakan... kami suka... kalo adriana.. muka masam jer... cheh... suka arr tgk mia & mija... patut la org kata d/org ni twins... suka pakai yg sama....

March 26, 2009 at 10:45 AM

hehehe...kecoh..tapi happy tgk perangai dua badek ni...
shah x de, ko handle sorang2 ke dua badek ni?
tapi aku rasa anak2 ko dgr kata..
senang ko nk bwk kemana2...

eh ko cuti hari ni ek?
selamat berjalan2...enjoy puas2 time dgn papa today. ;)

March 26, 2009 at 10:56 AM

hahhaha hahahha samalah aisy tu asal tido nak garu belaknag ..lieya ko buat mcm aku beli sikat besar tu tapi yg lembutlah... ko buat garu... sekalik tarik satu bdn belkang diorg hahhahhahha

sonok kau tgok gelgat anak2 dara ni.. happening jerk.....sekali imbas kan kalu yg tak tau mesti ingat diorg kembar... lieya bila ko nak menambah lagi nie..

March 26, 2009 at 11:23 AM

a aa lawak jer mia mija kat pokok tuh kan..elok jer..kkdg aunty igt cam kembar jer dorang nih..hehehhe
tp kan lieya..betullah yg berebut ker..anak2 kite pun gitu..tp yg lebih or setat dulu adik ler kan..abg tuh kkdg tetiba nangis lah ..rupenyer adik buat..hehehe

selamat b'cuti lieya..

March 26, 2009 at 11:51 AM

bila la mia + mija nk jumpa ngan anak2 aku ni. Ramai geng oo umah auntie ni tau!!

lieya, kau amik la unpaid leave..itot laki kau tu :P

March 26, 2009 at 12:16 PM

salam... lama x mengintai 2 dara pingitan nie... hehehe...

March 26, 2009 at 12:24 PM

hehehe...macam2 aksi dua beradik ni...siap buat drama hindustan lagi...

hubby lieya outstation 2 minggu ye...mesti dua beradik tu rindu ngan papa nye nanti...mama diorang pulak mesti double2 rindu...takpe..pejam celik dah 2 minggu...

March 26, 2009 at 12:42 PM

kelakar mia & mija nie...leh dia wat hindustan kat alamanda tu....ada lak tu pokok kelapa hehehe....


ooo cuti ek?...selamat berjalan2 lah yea....mesti pasnie korang anak beranak rindu kat shah kan....ala, 2 minggu kejap je lieya...pejam celik pejam celik dah minggu hehehehhe

March 26, 2009 at 1:15 PM

heheeh nie video klip untuk lagu memori pokok kelapa ka?,,,,,

March 26, 2009 at 1:52 PM

kelako la si mia nie..leh plak kene garu balakang baru nak tido...hehehe...ciannyer kak lieya kene tinggal..huhu

March 26, 2009 at 3:20 PM

ooo...ko cuti hari nie erk bawa dua badek tu jalan2 sakan....lps nie siap ler tgk papa dia tak ada erk....flight shah esk pagi erk....pegawai2 SPA bertolak mlm nie flight dorang....ko jgn menangis tau lieya.....sekejap jerk 2 minggu tu...........suruh shah amik gambar byk2 kat sana nanti!!!!!!

March 26, 2009 at 3:44 PM

sakan berpeluk dgn babacak kat pokok mmg sebijik filem hindi..

cuti ke hari ni? bestnyer..takpe enjoy jejalan puas2 nnt 2 minggu jadi lone ranger lah kalo nak ke mana2..

March 26, 2009 at 4:37 PM

hai..
selamat berkenalan..
add lah sy as a follower..
heheh

March 26, 2009 at 5:51 PM

cantiknya ur blog.. very happening!! :) ditambah plak dengan dua anak dara tomei.. lagi berseri blog u ni :)

March 26, 2009 at 9:21 PM

amboi2 fah macam heroin hindustan erk
pandainya beraksi kembor ni lieya....

Lieya
cuba dudu rumput
pastu hang meniarap
mesti shuntek wooo
try taw

March 26, 2009 at 10:42 PM

heheh...lawak la lieya nih..ada ke nk garu belakang mija ngan garpu..mmg akrab tul 2 badik ni..mmg dh mcm kembar pn...

sian mia ngan mija..nanti nk berpisah ngan papa selama 2 minggu..tido mlm lieya kena selimutkn dorang ngan kain pelikat papa la, takut dorang merengek rindu kt papa....

March 27, 2009 at 12:47 AM

mcm2 aksi mia ngan mija nih.. anak2 ko mmg sporting dpn camera kan.. pndai jer dorang posing..senyum bagai..pas2 ikut jer apa ko suh.. geram aku tgk..

amik cuti nk g jalan2 ngan hubby yer.. shah xde 2mggu ko kena la handle bdk comei ni sorang2 kan.. tp ko msti boleh punyer.. ko kan cekap bab2 nih

March 27, 2009 at 8:44 AM

salam perkenalan...wah mcm2 ragam ye budak-budak skrg hehehehe

March 27, 2009 at 11:32 AM

eh..adik beradik mmg gitu..si adik biasanya mmg kaki buli..n si kakak mesti mengalah tp kalo x tahan tu yg dia lempang tu..tp budak2 kan lieya..gado..jap je baik..kalo kita org tua gado..mau smpi mati pun x berbaik..hehehe..

suka tgk dua beradik tu baju sama mmg cam kembar je..

March 27, 2009 at 12:17 PM

isshhh
kak farah suka tul tgk 2 bradik ni pakai baju cekci camtu
aku suka kalau ade anak pompuan nih
hehhehe

lawak tul ler anak-anak ko nih lieya
tang mija blocking depan TV tuh
nakal sungguh!

hehehhehe..
jgn ko garu anak ko ngan garfu lieyaaa...
nanti tuo esok depa garu ko ngan pisau plak...
hahahhaha...camno?

my new link
mrsfarah.blogspot.com

March 27, 2009 at 12:18 PM

heheee kelakarla derg ni lieya..tp comeel...papa derg nk g london 2mgu eh..xpe lieya, suro hubby lieya bwk ole2 byk k. esp fridge magnet n jgn lupe bli bju mia n mija..;)

March 27, 2009 at 3:23 PM

VOTE EARTH....

ONLY FOR 60 MINUTES

:D

March 27, 2009 at 3:50 PM

sian lieya dan anak2 kena tinggal.. sabar ye! takut nanti maknya yg lebih menanggung rindu.. ehhee..

March 27, 2009 at 4:01 PM

ekekeke..ceria jek dua badek nie lieya....leh plak dok peluk2 pokok tu....

tang garu blakang tu sama lah ngn anak2 akak...bdk2 nk perhatian lbh gitu lah...

uhuks..arini dh start kene tinggai lah ye....rindu2an gitu...tkpe lieya, bdk2 tu blh mnceriakn suasana nnti...

March 27, 2009 at 4:58 PM

tadi g antar en. somi ke klia ke lieya? hati2 dok kat umah tu ye! kunci pintu sepanjang masa bila dok dlm rumah tue.
tq lieya.. atas nasihat lieya.. cuma kak t risau je tgk result dia tu..

March 27, 2009 at 5:11 PM

halloooo

lamo ekau tak masuk FP den ek

ko apo kaba ???? heheheeee

March 27, 2009 at 9:33 PM

anak ko tu kan nampak macam kembo jerkkk.....baju sama..PP sama...
pakai bedak gebu2 pon samaaa...
wahahahaaaaa !!!

March 27, 2009 at 9:34 PM

sayang bini tinggal tinggalkan tewwww.. ehehe

March 28, 2009 at 12:33 AM

berhindustan ko ek bebudak di bawah pokok yg merimbun tu..

March 28, 2009 at 2:09 AM

ewah..klu budak2 tu..kemain sporting dia posing kan..hehehehe cayalah!

hahahhahhaa buleh pulak tu main kuch kuch kat balik pokok..heheheehe

lieya, kau jgn lak sodih2 berkuch kuch hota hai nanti tau..cam kata kak mimi tu..buat video conference..skype tu..hehehehe

March 28, 2009 at 7:49 AM

>> ala ala hindustan lagi tu...
>> comel...:D

March 29, 2009 at 11:44 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy