Monday, March 16, 2009

Besdei Bash Ain

Minggu ni kami ke besdey bash ain ...member2 FP jugak tapi dah lame die tak update fp die....thanks laa yana sebab still ingat kat lieya & co lagi, memandangkan mmg kami free sabtu tu so dlm pukul 12.30tghari kami bertolak ke Salak Tinggi....mule2 mati kutu gak sebab geng2 sekapal takde....he he hehe....tapi tgk mia n mija hepi belari2, main dan makan pun byk so terubat laa sikit.....jom laa tgk gambar yg ade....


sampai2 jek makan dulu....menu : nasi putih, kari ayam, sambal goreng (jawa style), daging masak kicap, puding, kuih muih



aku makan sambal goreng byk tau...peberet i tuu!!! ni yg rase cam nak balik johor nie....hu hu hu


dah setambun dah si mija nie....mmg selera makan mia n mija bertambah2 sejak akhir2 nie....hari2 mintak nasi



tema adalah purple kids....tapi aku ngan laki aku jek purple, mia n mija langsung takde purple he he he he...HALAL laa yeak yana...


ini laa besdei girl...ain, dah 5 tahun dah....last jumpe yana & co. ni mase gathering photokids kat titiwangsa last year




mia dah ngintai2 tu....tak sabar laa tu





tgh menunggu tuk cake cutting




ramai gak geng2 blogger baru yg lieya jumpe...yg lieya kenal cume moon ajek...hi hi hi





hepi kids yg dah tak sabar2 nak tgu cake cutting




hepi besdei to ain.....semoga menjadi anak yg bijak


video


vanilla blueberry cake.....kemain suke mia n mija....





ekceli ni rumah baru yana....dpt jugak tgk umah baru die.....





dah nak balik dah....see yeah!!!!



rasenye ni laa bash yg paling byk dpt goodies bag, mcm2 ade dlm goodies bag...buku n kaler, jam, cupies, jajan, toys dll ....kemain suke mia n mija dpt jam ...balik dari umah yana, kami ke Alamanda jalan2....





hari ahad plak kami tak kemane...dok umah ajek....budak 2 org ni main dan main ajek kejenyer...... aku, biase laa mengadap keje umah, dah lame umah ni tak di kemas dlm erti kemas sebetulnye....he he he





mase ni budak2 ni main menari2 tanggo.....pastu buat2 jatuh...pastu gelak....ntah ape2 ajek mainnyeee....




tgk video nie..




video


akhir dari kami, terima laa kaki anak dare dan mak dare yg mulus nie...keh keh keh ...tgk kaki si mia, over pijak kaki aku, nak jugak die yg lebiiiih ....he he he he



post signature




37 celoteh sahabat

mano citonya akak oi...
ker... lom citer lagi.. tempek gambar dulu...
tapi ok gak tak ado citer.. nengok gambar dulu... best gak...

March 16, 2009 at 8:36 AM

Best nyer dpt pegi B'day bash...
Suka tgk 2 beradik tuh.. pakai slalu sedondon... hmm cantik baju lieya tuh....

March 16, 2009 at 9:03 AM

amboi mak dara vogue ni, suka la tengok pakai baju cenggitu.. rasa macam muda belia jerk.. (memang lieya muda lagipun!!)heheh

lieya, akak kenal ain tu.. memang pernah jumpa kat titwangsa tahun lepas.. tapi dia tak berapa rapat pun dengan akak.. akhirnya kau pergi gak ek besday bash dia.. tak pe la tak de geng sekapal, janji kita hadirkan diri, tuan rumah pun dah suka kan..

wow!! dapat jam dapat goodies, best tu, pepel lagik.. syok la mia dan mija.. mia leh la melaram jam tu gi sekolah kan..

banyak gak menu haritu.. macam2 ada.. paling tak tahan tu, ada sambal goreng jawa!

March 16, 2009 at 9:16 AM

b'slera je 2 badik nih makan..suke tgk..hehe

Hepi 5th birthday Ain..

March 16, 2009 at 9:16 AM

ewah lieya..vogue the vass gitu mak oiiiii! kelass kau bergaya lieya. cam terserlah keremajaanmu ityu! heheheheh

kau sebut pasal geng fp..teringat lah fp ku yg lama dah ditinggalkan. melalui fp lah kita semua berkenalan kan...sob sob sob

March 16, 2009 at 9:22 AM

besh..nya g besday party..nampak meriah..diah pun mcm2 ye.lawa jam yg mia & mija dpt tu.

March 16, 2009 at 9:22 AM

aku pun dpt gark invitation from yana tu lieya...tp yelah, dok jauh nie....mana nak sampai ye tak....kalu dekat mau gark aku redah...

aku suka lorr ko nyer baju
tp tulah.......size ko ok ler
size aku....sure x cun punya
lagipun.....hemlin cam x berkenan jer aku pakai baju camtu...poyos ler laki aku tu

tp mmg sweet ler lieya baju tu....

March 16, 2009 at 9:27 AM

lieya cumil ko pakai baju gitu..kalo peknen pakai baju camtu pun cantik kan..wah..mcm2 menda dlm goodie bag tuh..meriah..

March 16, 2009 at 9:28 AM

comeii baju ko? sesuai ngan tudung

March 16, 2009 at 9:35 AM

Mija berselera makan ye sekrg nih..best..best..pasni sure tembam & bertambah2 comel

keh keh..kaki ko kena pijak dgn Mia ye..kelakar la ko ni lieya..ada je idea2 kreatif utk sesi bergambar..

March 16, 2009 at 9:58 AM

oiiii..chomelnye baju kau tu lieya!! dah sama cam kek besday tu lak ha. erk, nnt aku tiru boleh? chumel la wei.. ;P

March 16, 2009 at 10:11 AM

wahhh...1st nak puji mama mia & mija ni... very d vouge...cantik la baju lieya tu...mmg matching dgn tudung..... suka lak akak tgk...

goodies bag pun menarik... mcm2 ada..jam tgn pun cute mute... berkenan akak tgk..al-maklumla..pepel kan... hehehehe...

March 16, 2009 at 10:39 AM

waaahhh...meriah lagi dgn besday....bestlah hubby lieya rajin melayan pegi besday ni....hubbyku ittewww...waarrrgghhh.....seksa betul nak ajak pegi memana pun ;)...

anyway....lieya makin slim leerr...jeleeess gileerr tgk body anak 2 macam tuu laaahh...hahahaha

March 16, 2009 at 11:06 AM

bestnyer besday party ni...
suke tgk tocang mia & mija...ade bolu2...
dh mkin besor dua ank dare ni...

March 16, 2009 at 11:23 AM

wah bestnyer gi mkan kek....

lieya aku nak cakap nie.... BETAPA CUTE N COMELLNYER ENGKAU DGN BAJU PURPLE ITU.... siyussss teramat comelll... bila aku nak kurussss nie... tingin nak pakai cenggitu.. huargh huargh huargh.....

wah commelnyer jam itu..purple lagi..

March 16, 2009 at 12:14 PM

ooo lieya pegi ek besday ain tu....iza pun dpt invition gak from yana...tapi x dpt pegi la coz hubby iza keje hari sabtu tu....kalo tak leh jumpa lieya kat situ kan.....:-)

March 16, 2009 at 12:37 PM

sayapun hantu sambal goreng...sedapkan..aiii lepasni nak buat ahhhhhhh.. :D

March 16, 2009 at 1:35 PM

very the vouge ok!!!!!tema colour purple.....dah kaler feberet ko kan??byk isi goodies bag tu erk.....eija pun dpt jemputan yana nie...tp x dpt pegi ler.....sgt cantik aku tgk umah baru yana....ko x amik gambar dlm umah baru yana ke??

March 16, 2009 at 2:43 PM

hehe sakan nooo sambut besday smp buat khemah cam kenduri kawen...keke..Irfan besday nex mon lom ada plan nk sambut kat mana...
amboi lieya ni..makin lawa no...

March 16, 2009 at 2:45 PM

huhuuuuu!
1st of olll...
nak puji gambar kat header tuh
memang menarik...

and, pics 2 dak kecik kat kiri nih
terasa cam masuk website upin ipin la plok
muahhahah

tu dia lieya
cute nye ko dik..ngan baju bek-bek gitu....hehehhe
patut lieya & miej apon pakai baju camtu gaks...

tu die ehh...sapa ajar depa nih nari tango? hahhaha
cukup nakal 2 badik nih
depa nih jarang gaduh ke lieya?

March 16, 2009 at 3:13 PM

MAKIN BERSERI TGK MAK BUDAK NIE...
DAHLAH SLIM MELIM..ADOI JELESNYA AKKA TGK LIEYA NIE...
CANTIK JER...

ISH..MENARI TANGO VERSI MANA TUK MIA & MIJA..JADIK JER DIORANG 2 BADIK TU KAN..

March 16, 2009 at 3:38 PM

lawalah baju ko lieya..budak2 tu hepi je ek..sonok besday ni bg budak2...

March 16, 2009 at 4:03 PM

sweet la lieya pakai baju camtu..sesuaiii sgt... nmpak muda remaja jer..

besnyer g besday bash..rasa cam da lama x g bash kan.. da la dpt mcm2 dlm goodies bag.. meriah tul..

March 16, 2009 at 4:30 PM

amboiiii.....bestnyer pegi party besday yg dpt banyak goodies....meh la sedekah kat aunty sikit....aunty duk usha jam yg mia n mija pakai tu....
w/pun x de yg sekepala ngn lieya yg penting anak dare tu hepikan....

March 16, 2009 at 5:13 PM

KLASS BAJU KO DIK..

TGU AKK DIET BALIK BRU LEH PAKAI BAJU CAM KO

MUAHAHAHA

MAKLUMLAH SEISI MEMBALAS DENDAM NGN MAKANAN MESIA SDG GIAT BERLANGSUNG..

March 16, 2009 at 6:05 PM

lieya....comel loteh lah lieya nie..mcm remaja pulak bila pakai cam gitu...kira2 mia ngan mija adik lieya yang kecik lah.Masih muda nie lah puas2 bergaya asalkan tak melebehi batas.Cantik lah lieya.

lieya, mia ngan mija bukan main lagi...dia joget ketawa..kak nur pun ikut ketawa sekali...budak2 nie mmg happening.

March 16, 2009 at 9:28 PM

lawak betul akak tgk video mia ngan mija nari tanggo tu...seronok je..nampak akrab sungguh mia ngan mija ni...dh mcm kembar plk...

wow, cantik betul lieya pakai bj tu..seronoknya kalo akak pn dpt bdn slim mlim mcm lieya ni...blh bergaya ngan apa2 pesen baju pn...

March 16, 2009 at 11:33 PM

hi lieya...
sweet je penampilan lieya x ni.. mmg gorgeous!!
anak2 dara u tu pun sweet jugak..
bila diaorg besar nanti.. dpt tgk blog u.. mesti diaorg happy tau!!

March 17, 2009 at 12:02 AM

Best la mija * mia gi beday bash dapat goodie bag lagi tu..
Dah siap berkemas umah lum Lieya?Akak pun biasanye weekend la dapat mengemas umah dalam erti kata yang sebenar tapi hari2 pun mengemas gak le..tapi ekspres

March 17, 2009 at 12:13 AM

comelnyer kak lieya pakai baju tue...macam anak dara tue..hehehe

March 17, 2009 at 7:56 AM

peerghhhhh cun ko dik pkai baju gitu.....
cuba ko jln sorg2 kt shoping complex confirm rmai balak nk ngorat....heheheheh....

cute 2 badik tu menari tango....
ade2 je idea 2 badik tu ye...

March 17, 2009 at 9:12 AM

salam...
amboi adik akak yg sorang nie...panadi bergaya betul..padanlah anak2 pun ikut sama...
seonoknya tgk dua beradik nie..berseleranya diaorg makan...nurin kalau kat umah kurang nak mkn..tap[i kalau kat nurseri...berebut2 time kena suap dgn teacher..hehhehe

March 17, 2009 at 11:37 AM

niza pun dpt invitation nih..tp ada class arituh..dh beso kan si ain tuh..comel mcm mama dia gaks..

itu dia mama vogeu mia & mija..lawa siot ko lieya dressing camtuh..aku kan tringin nak pakai..arituh aku dh pegang2 baju design camtuh kt MNG..skali hubby aku tak ks daaa...alasannya??? nnt mama nmpk mcm anak dara..hahahaah..sgt tak logic ok..

March 17, 2009 at 2:15 PM

aKak cANteK baJu AKaK...sHa sKE aR... naK cUrIk la....

March 17, 2009 at 2:49 PM

salam lieya
kak dilla dah banyak tertinggal entry rupanya erk....
shuntek baju mama lieya ni, vogue ghitew ngan riben2 yang ada (hehehehe)

oo behday anak Yana ke. Yana ni bukan ke yang pandai buat kek macam si kay tu lieya? ingat2 lupa lak.
semua purple meriah ghitew. anak hang baju mesti sama erk, suka acik tengok

March 18, 2009 at 10:59 PM

>>salam lieya..
>>cantikler lieya pakai baju cam gitu kalau tak tau mcm belum kawinjer..
>>mia dan mija hepi yerk lepastu muka hepi diaorang tayang jam gitu.. dapat macam2 laktu..

March 19, 2009 at 9:55 AM

tqvm .
lieya n co sudi jgk dtg aritu...sory sesangat x dpt nak bual panjang ngan lieya n hubby ,mia mija .. yg penting semua happy..harap jgn ambik hati ya lieya klu ada kesilapan kami
x dpt nak melayan lieya n co haritu..
sbb memang penat dr pg sampai ke ptg
tetamu x henti..alhamdulillah semua berjalan dgn lancar..apapun jgn serik ya lieya ..tp memang hubby lieya best sbb lieya n co yg 1st dtg
dikalangan rakan2 fp.tqvm .
ain suka hadiah dr mia mija,,tq.

March 26, 2009 at 9:57 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy