Monday, March 30, 2009

Boringnye kami!!!

Arghhh!!!! hish betul2 mati kutu:43: lieya bile hubby takde....boring sangat2!!! mencatat sejarah tuu minggu ni kami tak kemane2...sabtu dan ahad terperap jek kat umah.......plan nak ke besdei bash nana/as tak jadi sebab diatas hal kecemasan, nak bawak due badek ni main kat taman bawah umah plak ujan ajek petang.....so jadi lee kami penghuni rumah yg tegar, nak ngadap internet pun boring:09:.....hu hu hu...nasib baik mia n mija okey, aku jek yg boring lebih2....he he he...


tgk muke budak tak leh jalan2.....dah boring main barbie, :110:mengadap buku plak, pastu main beskal.....okey2, sabtu n ahad ni mama bawak gi jalan2 okey....mama janji!!! (lepak alamanda pun okey gak kan)



nasib baik pak ngah n mak ngah datang.....boleh main ngan pak ngah kan....dieorg datang bawak pizza :27:n sushi lagi, peberet mia tu...thanks!!!....suke laa due badik nie.....utk mak ngah, tahniah dari mia n mija sebab dah mule 'uwek-uwek'....cepat gak korang yeak!!!




pastu mia request plak nak mandi kolam:07:...kalo aku sorang2 mmg mintak ampun lee nak bawak gi swimming pool walau pun dekat...tak konfiden nak handle sorang2...so aku tiup laa balik kolam kecik nie:72:....nak tiup kolam yg besar takde space plak nak main.....kire okey laa kan mia!!!!




tgk!! bab buli adik nombor 1...



mia yg gedik....si mija muncung sebab kene marah ngan aku...sebok nak main sabun...




3 beranak kesepian:56:....ha ha ha ha




haaaa ni yg paling aku vangga!!! kiteorg pun vote for earth hour tau.....takut2 aku pun aku beranikan diri gelap kan umah:103:....he he he he...mia pelik tanye..." eh mama, nape tutup lampu sume" aku ckp laaa nak sambut hari bumi...die pun jawab "ooooo" sambil angguk pale.....dlm hati aku plak..(eleh cam paham!!)




nie pic malam tadi sebelum tdo.....kul 9 dah tdo sebab masing2 ngantuk n kekenyangan......ZZzzzzzzzzzz:86:.....




papa...kami rindu papa....muaaaaaah!!! :50:


41 celoteh sahabat

ala...ciannyer kt mia ngan mija..tak dapat jalan2..tp atie rasa lagi kesian kt mama nyer..heheh

March 30, 2009 at 9:09 AM

ala siannya mia dan mija.. boring yek duduk rumah.. tak de rezeki la nak enjoy2 semalam.. lenkali ok!!

tahniah kat mak ngah!! waaa very the advance tu. mesti mak dan ayah lieya tak sabar nak dapat cucu lagi ni.. heheheh

lieya, gambar kat dalam kolam kecik tu boleh ler hanto kat Pa & ma.. eheh akak pun baru jerk berangan nak hanto gambar yang terbaru kat pa & ma

ooo kalau akak la tinggal 3 beranak, compem tak tutup lampu.. takut wooo.. heheheh

March 30, 2009 at 9:38 AM

entry dlm kesepian n kerinduan ye lieya...ciannya lah adikku sorg nie...

kuatkn smangat lieya....caiyok2x!

bestla mia n mija nk dpt kazen lpas nie ye.....tk lama lagik dpt adik plak...btoi tk lieya? ekekeke..

March 30, 2009 at 9:50 AM

wahhh... ada aksi telampau kat sini... naper mama dia x join sekaki...wakakakka...

March 30, 2009 at 10:04 AM

ala siannya..dok umah je tak jalan mana2...nanti bila hubby ada ..ajak jalan puas2....siti pun buat...oooo tapi tv on le...sebab nak tengok af....heheheheh.anis hairan naper tutup lampu...bila siti bagi tahu je...alahai banyak la pulak soalan nya...

March 30, 2009 at 10:06 AM

mia & mija yang lebih rindu papa ker.. atau mama dia yang lebih rindukan papa tu.. huhuhuhuuh... hehehe

March 30, 2009 at 10:07 AM

lieya..ehe tu la..derang bgtau camtu gak smlm..klu tak jupe dah kite..tkpela, naty kite jupe la kat nursery ghazi, mia n jaja hahaha..eh ttp gak lampu utk earth hour ek..kitorg pn ttp gak, sbb msa tu tgh otw nk g mkn..sejam gak la..kekeke

eh eh..gbr panass ni..naty kami edarkan kat nursery..kakaka..

lieya, rasa malas je nk cite psl konvo..cam biasa aje..ehe..tp kali ni Sultanah yg bg scroll sbb die kan chancellor UTM.so utk phd n msc die yg bg..pelat tk bape reti ckp melayu okeh.yg lain sume mcm konvo biasa aje..ehe..gbr tk amik byk, tu yg tk cite byk pon..

eh coppp..lieya anta n amik mia n mija sensorg la 2 mnggu ni? husben tkdak tu?

March 30, 2009 at 10:14 AM

ciannya kat mia & mija..boring ek duk umah...yealah papa tak der tak leh la nak pi jalan2 ek....sib baik pak ngah dtg kan....ilang gak boring tu...

Tahniah tuk mak ngah coz dah peknen....cepat tulll! hehehe

March 30, 2009 at 10:32 AM

OO..PATUT LA BORING LIRYA & ANAK2.PAPANYA XDER YER..
X SYOK LA KAN..MESTI RINDU DIORANG KAT PAPA KAN..

WAH..EARTH HOUR YER..BAGUS2..AKAK JER YG X BUAT..BILA TUTP LAMPU JER..SI DINA TU DAH JERIT2 SUH BUKAK.

ABG CAKAP..XPERLA..KITA TUTUP LAMPU TOILET JER..HAHAHAHAH
HAMPEH TUL...

March 30, 2009 at 10:32 AM

ADEHH TENET AKU NI BENGONG LAAAA

TD DH KOMEN..NI X DER LAKK

ISHHH

DIK..AKK KLO JD KO DH PJG LANGKAH KU DIK..BERGELAK DI SINI BERGELAK DI SANA..KLIK DI SINI KLIK DI SANA

HUHUHU

DITEMANI PENGAWAL KU SERAMAI 2 ORG ITU..HUHUHUHU

March 30, 2009 at 10:47 AM

lieya pun bergelap??? samalah kita...seronok lak rasa...tapi tak syok sebab kat sini, tgk jiran2 terang je... cam tak sporting la diorang ni...bukannya lama pun kan.. anak2 akak mmg excited bergelap ni.. lagipun bukan totally gelap, tv on... so takde apa nak ditakutkan... hehehehe...

auuuuwwww....tak larat tgk 2 badek mandi tu.... ada yg sampai muncung2 tu naper??? mama marah yek?? sama cam taufiq la..kena marah sikit, tarik muncung 14inci...blh geng ni..hehehehe...

March 30, 2009 at 10:54 AM

alalala shiannyer kebosanan yg teramat ye mama?.... Kita mmg selalu perasan yg anak2 pon kebosanan, padahal kita yg lebih2 kan Lieya?...

Ila pon selalu bg alasan kat hubby bila nak ajak jenjalan, mula la ckp.. shian kat anak, bosan dok umah wakakak

ceh..siap sensed kan gambo mandi tu...hahaha

March 30, 2009 at 11:02 AM

cian ko lieya.....aku dah rasa masa hubby aku x ada g jepun dulu...tp aku rasa mcm sekejap jerk dia g jepun....esk2 tgk dia dah blk sini.....klu aku ler takut ler nak bergelap.....ko x ada sms shah ke?ada try buat video call x?

March 30, 2009 at 11:30 AM

ala lieya sure borink kan.. kami masa dpt sms dr kak aza tuh.. tetiba teringat awak kata nak dtg ngan dia... last² x dpt... kalo x bleh la gak ilangkan borink tuh...tp xpe xde rezeki... maybe next time bleh dtg...
lieya... yg best nyer mia n mija ni.. kolam kecik 2 leh muat 2 arr... bagus nak d/org berkongsi... heheheh.. borink kan.. sbb tinggal 3 beranak jer... kalo kami mau bosan tahap gaban nyer....

March 30, 2009 at 11:55 AM

tu ler kdg duk umah je boring..jln salu pn boring gak..ehehehhe

March 30, 2009 at 12:04 PM

siannyer 2 badik nih..tk dpt kuar2 kan..tp takpe bnyk xtiviti leh wta kat umah nagn mama kan..sonok betul tgk gambar dorang men air..hehehe..

March 30, 2009 at 12:48 PM

patutler tak nampak muka ko dlm entry kak mimi...x jadi pergi yerk...xpe arrr xde rezeki kan...

boring yerk..keh keh keh
tu arrr...tiap2 minggu berjalan, sekali papa xde...patah kaki korang erk...ha ha ha...tp ok what duduk umah lieya....nak2 pak ngah tu dtg....xde ler boring sgt kan....ntah2 mama dia yg over boring tu...bebudak berdua tu relaks jer...keh keh keh

oiit....ko pun vote gark erk utk earth day tu....kitaorg kat kg time tu...x dpt ler nak vote....mak aku ngan makcik2 aku tengah bergotong royong menyiang ayam kat dapur...buat aku tutup lampu...ada gark ayam terbang atas kepala aku tu nanti...

re : yesszaaa......ko balik kluang, kita gi mandi pool reramai erk.........

March 30, 2009 at 1:05 PM

heheeh..betui ko,
actually budak2 tu ok je. kita je yg terlebih boring.
hardy ikut daddy dia ko, jenis homey person.
kalu ko pergi bday bash nana semlm, ko pun leh tgk camna anakku tu, melalak2 ajak balik.
dia memang jenis suka dok umah ko.
happy gila bila balik umah.
aku stressss je.

aku pun join earth hour ni,
tapi kejap2 tgk jam, kejap2 tgk jam. aku rasa cam sesak napas dok dlm gelap....

sabar2...ada lagi 2 weeks papa derang nk balik...

March 30, 2009 at 1:15 PM

hi syg. kat sini suhu 4 darjah celcius. sejuk. bibir kering dan luka sikit. mlm lg sejuk. Ni nak ke university college of london utk interview. T care. love u so much

March 30, 2009 at 3:16 PM

alahaaaaaiii rasa kesian teramat sangat laaaahh kat mia mija & juga mama dia :(...sorry sangat-sangat yeeerrr mia mija...kalau tak...boleh kita bergumbira kat bash nana...apakan daya...anakku iiteewww tak sedap badan lah pulak...kalau bash nana kat putrajaya keerr...akanku gagahi jugak drive dengan afiq dok sebelah...ini kat shah alam nuuun...mau 45 minit baru sampai...nak dia melalak nak dok atas riba...tu yg takut tuuu...mau aza suruh lieya drive koott...hahahaha

kami pun dok berdua jeeerr kat rumah...abah afiq kejer...kuar awal pagi...tok wan & tok mie pun kuar awal pagi...aza ingatkan by kul 11.00 tuu afiq dah kebah lah sikit...ini tak..makin teruk & makin merengek gileeerr...tu yg tak confident tuuu :( sorry lagi sekali yeeerrr....

March 30, 2009 at 3:58 PM

waaa..

kak~~
kesian kat dorang xg jln2..
erh akak pon vote earth hour erk..
sronok kan..

umah dila gelap gelita jd erh..
yg mnyala lmpu laptop n hp je..

sronok gak bwt something mcm tu..
heheh..
dlm glp2 tu..
abg sulung dila smpt ag bwat umah hantu..

mnjerit2 larr msing2..
hehhe..
bila bukak lmpu..
tergelak2 sume..

heheh~~

March 30, 2009 at 3:59 PM

Bape lama papa Mia & Mija nie gi London? tak ikut ke..?

March 30, 2009 at 7:28 PM

Salam Perkenalannn!
Meriahhnyer bloggg nih!!! huhuhu.. warggghhh masuk2 je nampak gambar sensoredd.. auwwwwwwwwwwwwwww!!! Hehehehehhe. 2 beradik ni mmg kamcenggg ekkk.. baguih baguihhh!

March 30, 2009 at 8:01 PM

sian mia ngan mija ye.....boring bila papa xder...x pe, pejam celik pejam celik kejap je 2 mggu tu...

papa pn mesti ringu ngan mia n mija tu...n kt mama jg.....

March 30, 2009 at 8:45 PM

ala.. ciannyer lieya 3 banak.. boring n sepi ye.. sabar ye..

kitorg pun vote earth hour tu.. bagus gaks.. sbb senang skit 2 badik tu tido.. pukul 9 dua2 dah tido.. hehehe..

amboi.. sonoknye mia n mija mandi pool pkastik tu.. awww.. sensored!! bilik air besau boleh la muat.. bilik air umah ni kecik.. tak muat nak letak pool

March 30, 2009 at 8:53 PM

Aloloooooooo..syiannye dia.. ;P

takpe lieya, kitaorg kt sni ramai yg temankan kau. tp kalau tang 'kegersangan' tu tak dapek la den nk nolong! keh keh...

March 30, 2009 at 10:30 PM

kesian mia mija...ala nnt papa balik leh la g swimming pool

March 31, 2009 at 5:46 AM

seronoknyer tgk anak dara akak tuh..... tp kan dana rasa akak kene beli kan kolam yg besar lg tuh.... biar puas berkubang

salam kenal....

March 31, 2009 at 9:37 AM

seronok jmpa kak ina...
happening gile...

aritu dana mmg rasa cam artis fofular asik ada org amik gambar je hehehehhe

March 31, 2009 at 11:00 AM

bosan kan kalo xde laki nih...huhuhuu..
cian korang ber3, xpe xlama lagi papa mia&mija balik le tu

March 31, 2009 at 11:03 AM

hi lieya, kenal lagi ker? lama x bagi komen, selalu jadi silent reader jer..sian lieya tinggal ngan anak2...lama juga kena tinggal.kalau nida dah lama patah kaki duk sorang2..hehe.mehla jenguk blog nida, tapi x update sangat pun. Sekarang ni nida dh 8 bulan pegnant, rasa cam dah sarat bawa perut.http://hasnidaomar.blogspot.com

March 31, 2009 at 12:53 PM

lieya,

cian kan abang tak der....sabar je lah...yg paling best nengok budak dua badik ni mandi...

lieya, berani juga ehh tutup lampu..mia dan mija pun tak takut nampak...kalau anak kak nur dah takut mesti dia melekat aje kat mama dier...tu ari yg b'day tu ain anak yana erk? kak nur tak perasan pulak bila tengok fp yg dah berupdate baru tau tu anak yana...hehehe...yana dulu lama tak update tu yg kak nur tak masuk umah dia.Okay lah lieya take care jgn boring2 mia dan mija boleh buat lieya stress dan ketawa.

March 31, 2009 at 2:23 PM

wah..kemain lg main air..shame2..hahaha..

March 31, 2009 at 3:45 PM

kami pun tutup lampu gak..

comei la tgk depa ni mandi berdua.. nampak sweet jer..

March 31, 2009 at 3:46 PM

kesian dua beradik ni..bosan ye duduk rumah...kalau weekend dok rumah mmg bosan kan...lagi2 la papa diorang takde pulak tu...

takde rezeki nak jumpa lieya kat rumah as...nanti kita jumpa kat birthday maryam pulak la

March 31, 2009 at 3:48 PM

mati kutu yer bila papa takde...
sesekali berkurung dlm rmh ok le tu lieya... sebenarnya sapa yg boring dok umah ni, mia n mija ke mamanya ?? hihi... cik abe dah balik ke...

re : banyak memborong tudung tu kes balas dendamlah lieya... tak tau nak pilih ... jd akak borong semua

March 31, 2009 at 4:19 PM

huaaaaaaaaaaaaa lieya kali ni dah 3 kali ku komen.. tiap kali komen kan mesti komputer aku buat hal..dah komp elok..... line tenet lak mcm cipan....

alahai ciannyer korang... bosannyer....kalau dekat leh aku amik korang...

lieya aku kan samapi2 terus tanya kak mimi lieya mana kak? huh sunnguh semangat okeyy aku nak jumpa kau....... huhuhuhuhu

takper nanti kita jumpa kat umah sue yerk....

March 31, 2009 at 5:11 PM

hi lieya.. sambut hari bumi jugak ye? mati kutu dibuatnya kalau en. suami x ada ye? x pe.. pejam celik2.. nanti baliklah suami lieya tu.. sabar ye!!
tq sudi tegur kak t pasal prestasi pelajaran anak2 kak t tu ye lieya.. kak t doakan mia dan mija pun baik2 saja dlm pelajaran mereka nanti.. insya allah.. amin..

March 31, 2009 at 5:24 PM

>> eee gambar mandi kena censored...:D

April 1, 2009 at 1:51 AM

cian orang. tapi kira berani gak tu kan kau tutup gak lampu. hehehehe klu aku tanpa babah, jgn harap le.. tabik spring kat kau lieya!! toing!

ohh, best..mia n mija nak dpt sepupu baru....meriahhhh. tahniah buat adik lieya.

April 1, 2009 at 3:42 AM

salam...
alah kesiannya kena tinggal dgn cik abg...alah 2 minggu aje kan...mesti boring giler kat umah tu..biasanya hr nie x lekat kat umah..

April 1, 2009 at 1:56 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy