Tuesday, March 24, 2009

Citer Minggu Nie Daaaa...


Sebenarnye nak update citer ni semalam tapi tu ar, rase cam malas jek nak update....he he he...biase, kalo ari isnin atau selase mesti update citer sabtu or ahadnye....ni citer ari ahad, sebab citer ari sabtu adalah cite yg bowing, sebab kiteorg gi tukar cermin keter kat serdang....penat gile dok tunggu cermin siap...ekceli cermin depan keter kiteorg retak kene batu kot...tu yg tukar tu....lame gile tgu dieorg wat kerje:15:......hu hu hu....pastu jalan2 kat Alamanda satu hari suntuk....tu jek citer ari sabtu....


Ari ahad, kiteorg gi Carefour Alamanda, nak gi beli barang dapur..... kuar umah kul 9.15pagi sampai Alamanda pukul 9.30pagi, kul 9.45pagi dah siap beratur nak gi bayar he he he kelam kabut gile shopping, bukannye ape, kat Carefour kan ade promotion harga sebelum pukul 10.00pg....tu yg ekspress shopping tu.....tu ar sape suruh bangun lambat!!! he he he he




JOM AR LAYAN GAMBAR ---> sambil tu i cerita ceriti....




mija konon2 nak jadi cashier.....mentang2 tade org, ambik kesempatan picit segala butang..fenin :11:aku layan karenah budak sorang nie...





mase ni tgu papa tgh bayar kat kaunter sebelah...



dah nak lik dah nie, si mija tgh kuch kuch hota hei kat depan Alamanda....aku suke view kat sini... kebetulan mase aku lalu sini ade group tgh buat shooting baju ....:05:


ini budak malas jalan!!!:25: ...reason die tak mo jalan adalah sebab lum bekpes..asek ckp ..."mia tak makan nasik nie, mia takleh jalan, nanti mia nangis"....eiii geram jek aku....





lengang jek kalo pagi.....sesuke ati boleh park keter kat depan tu tanpa rase bersalah he he he






jom gi bekpes plak!!! muke mija tak tahan gediks ha ha ha...tiap kali gi outing camni laaa...semua nak dok depan, seat belakang tu aku rase leh tumpang kan org....leh dpt tambang kan kan kan ....






kali ni mak die plak gediks....muncung2 kan mulut ha ha ha



kuar dari mamak....layan damia tgk bunge...




nanti laa mia, umah kite ade laman sendiri nanti, kite leh tanam pokok bunge okey:04:...



hah, jgn tak tau, ayat peberet damia skrang .....selain " i'm sorry " amir raja lawak tu (eii tak suke amir) , ayat dlm video ni pun peberet die gak.....selalu kalo nak menjawab time aku membebel ini laa ayat die.....kelako dengar die sebut.....ha ha ha ha ...cikgu die laa ni ajar:20:



balik umah....lepak2 jap pastu masak le plak...





mia skrang mmg rajin tlg aku masak......selalu tang kopek bawang laa die suke, tapi tak pakai pisau laaaa...bile time nak makan, papa die tanye laaa....sape yg masak nie mia....si mia ngan bangganye jawab "oh ni, mia ngan mama yg masak"....ceh name die tak lupe tuuuuu sedangkan tlg kopek bawang jek, pastu aku gak kene kejar kulit bawang die yg dah terbang2 tuh:10:...






mesti pelikkan....si mija tak kaco ke aku kat dapur....ha ha ha (ketawa kejam) ...awal2 aku dah halo mija gi depan tgk tv ...melalak2 die gi ngadu kat papa kene halo ngan aku.....he he he





khusyuk mengjahanamkan sayur kangkung aku.....kangkung kat carefour murah laa compare yg kat pasar...seikat baru 20sen ...eh, tetibe plak!!






pukul 4 petang, bawak dieorg gi swimming plak...dah lame tak pergi rasenye....sungguh terkinja2:18: bile dengar nak gi swimming....



ish...akak sebelah aku nie, selambe jek dtg dok sebelah aku...dah le tudung same ngan aku ha ha ha ha



boleh tahan ramai gak minggu nie kat sini... ramai yg tegur lieya ...tanye mia n mija ni kembar ke....kalo nak tau, mmg kemane2 pergi, tak kire laa shopping mall ke pasar malam ke mesti ade jek yang tegur tanye kembar ke tak, kadang2 tu kat area umah kiteorg pun ade jek yg menegur....he he he



boleh harap damia ni jaga adik die, sepanjang mandi langsung tak lepas float adik die sebab lieya pesan suh jaga adik betul2 nanti air amik adik die kang, tau sayang adik....he he he:01: ...damia skrang dah tak mo pakai pelampung lagi...dah beso laaa tu kononnye....





mase ni papa tgh sedey :13:bile teringat nak tglkan mia n mija 2 minggu....ops, papa mia n mija akan outstation ke London & Ireland 2 minggu sebab urusan temuduga pelajar2 perubatan tajaan JPA kat sane start 26 Mac sampai 9 April nanti .....haish, mati kutu :12:laa aku jawabnye sorang2 kat umah nanti, seb baik ade damia n mirza yg kepochi tuh...




meh layan video kat kolam renang presint 9 nieh....


video


kul 6.45ptg lik umah....layan belon panas dari balkoni umah ajek, nak kesane jem giler....belon ni terbang dari depan MOF ke Dataran Putrajaya....



haa tu dah landing dah.....damia paling suke belon yg bentuk elephant tu:09:....

tu ajek laa citer kami di minggu ini...eemuaaah tuk semua:02:....




">



post signature


38 celoteh sahabat

wei... tak tahan....
anak ko dah samer kes dengan anak aku... LOYAR BURUK.... hahahaa..
warghhh mija jadi pengedik no. 1 plak sekrg.... mengalahkan MIA...

tapi kan yang tak tahan... bab tudung samer... hahahhahahaaa.. nasib baik baju pun tak sama.....

March 24, 2009 at 8:13 AM

patut le kejap gila ko soping lieya,nk kejar masa soping b4 kol 10 ek..pantas..

haah kan,dah lama 2 badek tu xp swimming kt precint 9 tu.aku pasan sbb dah lama xde entry swimming kt situ..mmg cam kembar ar dua org tu..sweet je..klakar plak bab tudung sama tuh..hehehe

cian ar korang nanti kena tinggal 2 minggu..xpelah, nanti papa mia&mija balik, sure bwk ole2 manyak tuh..best tuh

March 24, 2009 at 8:18 AM

wah..masak ape tu
rajin anak2 nolong
tlg petik sayo pn jdk ler :D

March 24, 2009 at 8:21 AM

Mia dh pndi tlg mama kat dapur..bestnyeee..kopek bwg pon kopek bwg la janji nengok die tlg sure sayu dak? Klu Ghazi idak la, asik nk suh buke peti es dgn tutup gas aje la kalau die kat dapur tu..

hehe mmg klu segi belajar okla nursery anak kite neh.. tgk Ghazi pon klu balik umah mnat sgt dgn buku n flash card.. joget ko jgn tatau lieya..kan derang ade sesi joget..abis si ghazi g knurik pon die duk dpan pelamin smbil terhenjut² hahaha.. Ghazi lak skrg bile ckgu ckp bye die reply "babay cayang.." kakaka mcm² la derang neh

ooo laki lieya outstation ke sana ye..suh papa shopping baju n bebrg pueh² ye,sana menmurah..skrg dh nk spring lg la baju lenlawa.. klu ade xtra luggage Ghazi nk kim brg kakaka..makcik Ghazi keje sna..salu la carik mngsa sapa balik dr sna, nk kim bebrg kami yg dibeli kat sna..hahaha

March 24, 2009 at 8:21 AM

Lieya, cermin kereta kau retak?? Amik insuran tak?? Akak punya haritu tak cover la..kena bayar sendiri tau.. jenuh gak nak dkat RM400...

Best jugak ek kalau ada prmotion bayar sebelum pukul 10 pg..jimat giler.. lagipun pagi2 tak ramai orang, senang nak beli barang.. nak parking pun tak yah pusing banyak kali..

Ala kesian tengok muka mia mogok blum bekpes lagi.. dia ni sama kes la dengan farhan, asal malas jalan jer mesti nak duduk stroller.. tak pun dukung.

Banyaknya lauk lieya.. ikan tu semua siang dulu ker untuk stok seminggu.. senang jugak kan macam tu.. dah siang tinggal nak masak jer .. rajinnya mia kopek kulit bawang, tak melecet ker kopek dengan jari.. mesti lepas kopek tangan bau bawang kan. Heheheh. Murahnya ek kangkung 20 sen.. kat sini mana nak dapat.. kat pasar pun tak dapat kan..

Rajin kau bawak budak2 gi mandi kolam.. untung jugak kat situ ada kolam renang.. senang tak yah sibuk nak bawak gi hotel ker kan.. baik jer mia jaga adik dia.. takut adik dia hilang la tu.. akak pun selalu pesan kat farhan jaga adik.. so far dia memang selalu pegang tangan adik dia

March 24, 2009 at 9:05 AM

kah..kah..tudung sama.. kalo kak iena dah nyorok dalam air tu..
bengang kan..
comel jer mija duk kat tempat cashier tu..mcm betul2 jer gayanyer..
mija, kankung tu favorite auntie tu..pandai tolong mama masak yer..
shah p london?? wow best tu..shopping moping tu..

March 24, 2009 at 9:36 AM

Wah! laju giler lieya shopping barang dapur...pantas skali....dlm masa 15 minit tu.....ooo kalo sblm kul 10 mmg murah ek.....patutlah terkejar lieya hehehehe...


Lieya, kelakar yg akak pakai tudung sama dgn ko tu...sebijik sama kan....leh dia pi duduk kat sebelah ko...dia tak pasan ko kot....hehehehe...

March 24, 2009 at 9:37 AM

sonoknye dowang mandi pool. wei, anak aku si BB tu pon rajin tlg kopekkan bawang. siap tumbuk skali ooo..ngeh ngeh. lantak kau situ. dah nak sangat, jenuh le dia..tp dia sronok ;P

~alahai, kegersangan le kau tak berlaki nanti ye lieya.uhukkk ;P

March 24, 2009 at 9:38 AM

Wah..lieya tu kire marathon shopping tu..laju giler shopping tapi yang bestnye leh parking keta kat depan tu dengan sesuka hati kan..ha..ha..
Lieya,puas la awak handle budak2 tu sendiri nanti ye..takpe lieya jap je tu..papa rindu kat anak2 @ mama dia yang rindu kat papa dia nanti tu?? ;p

March 24, 2009 at 9:43 AM

ye la lieya bila tengok dua beradik tu mcm kembar je kan...nanti bila besar pun sama je...bestnya....bila nak ada adik laki pulak nie....hheheheheh jgn marah na....

March 24, 2009 at 10:15 AM

marathon entry xtvt hari ahad nie...full erk xtvt ko lieya...

aku baru draft entry mandi manda @ swmiming pool.....ko plak dah publish...xpe...lain version kan...he he he....

shah pi london...lama tu 2 minggu lieya.....xpe....minta shah shopping baju bebudak tu bebyk.....

dari rumah ko pun nampak hot balloon tu lieya...best arr...x yah nak bersesak2 ngan ramai org.....he he heh he

March 24, 2009 at 10:30 AM

bahagia tul la rasa kalo shopping awal2 pagi lengang gitu..

Lieya, aku pun x suka Amir RL tu..elok la pun x menang..hihi

wahh..papa dorang nak ke UK ye..syok tu nnt sure bwk byk ole-ole balik...sekrg lak musim bunga..baju2 sure lawa2 and sesuai pakai kt Mesia.

March 24, 2009 at 11:11 AM

apsal aku x tahu ada promotion kat k4 nie....patut ler ko g awal alamanda....cermin retak??ish....nasib baik kena sblm shah bertolak ke london...klu x...camner ko nak drive nanti....sakan mandi ler bdk2 tu sblm shah bertolak ke sana....tgh musim bunga kat sana tau....SPA dah siap 2 kotak besar nak angkut ke LONDON....lieya...bdk2 tu dah tahu ke papa dia nak g jauh nie??ko tinggal ngan sape nanti?tinggal bertiga jerk ke??hope ko boleh handel nanti masa ketiadaaan shah....aku dulu masa hubby g jepun...nasib baik mertua aku teman kan aku kat sini....hehehe...dasar penakuttttttttt......hehehehe

March 24, 2009 at 11:36 AM

penuh gak jadual harian kak lieya yer...la...atie tak tau plak carefour bt sale sampi kul 10..kalau tak harus atie pun gi gak...walaupun masa tue atie kt kampung..heheheh

March 24, 2009 at 12:18 PM

hahhahaha
x tahan ayat mia tuh
x larat nak jalan sebab x bespes lagi..nanti takut nangis

hahhahah
cerdik sungguh mulut anak ko tuh lieya
ikut sapa la agaknye

yg si mija tuh...
pandai sungguh posing wat muke cute sebelah mama dia
itu ler hasil bersungguh-sungguh ko lieya

memamng x sia-sia
hahhahahha


ohhh...rajin nye mija tolong mama masak..

siap g swiming lagi
kira pask ler xtvt kowang yea

ooo...belon udara panas tuh
leh tgk dr balkoni kowang yeaa...
senang ler
x yah sesuah g sapai sana
nak kena cari packing lagi

March 24, 2009 at 12:36 PM

>>kalau baca lieya nyer cite mesti akak gelak tengok perangai si mia dan mijatu.. yerker carre4 ada promotion harga cam gitu tak tauler pulak..
>>i'm sori .. pandai yerk!! rajin masak nampak..
>>anak2 sedara akak pun belajar berenang kat sana gak..seronokkan untuk bebudak mandi..

March 24, 2009 at 12:54 PM

akak tktau pon ade time sopink sblm kol 10 tu lieya...mmg murah ye...

pndai mia tlg mamanya masak..bgus2 anak omak...

alahai,cutenya si kembar tu swimming...
yg tk menahan tu tudung sama tu lieya...ekekeke...

2 minggu cik abg ko tkde nnti lieya? sabo jela...pejam celik pejam celik kejap je tu...

March 24, 2009 at 12:58 PM

rajin anak daro mak tolong kat dapur ek!! rajin tolong ker..atau rajin tolong sepah..hehehehe..kalau Trisyia..rajin tolong sepah...:)
Uhhh..ramai gak yang gie tgk hot balloon tu ek...mesti syok ek!

March 24, 2009 at 1:25 PM

rajin nye tulun mashak!sok besar pon rajin2 taw!Mm nampak cam kembar lak derang ni..beza pon sthn kan? Muka pon sama betoi haaa

March 24, 2009 at 1:29 PM

byk aku nk komen ni..
ni le aku ada masa nk meronda blog kengkawan ko...

~ anak2 dara ko bgn awal ek lieya? bagus aa..anak aku pulak yg dh rupa jantan pemalas now... dok berlingkaqqq je kerja dia.
~ weihhh aku pun x suka si amir tu. time LNJ terkeluar, aku yg marah2 lebih....
~ aku perasan pic ko dok muncung tu... mija baguss je dok aim rantai ko...hahahha..cute!!
~ eh, kakak yg tudung boria dgn ko tu perasan x korang berboria? keh keh keh... serius cantik ko bertudung ekin.
lastly
shah ni pi LONDON & IRELAND?? (wahh aku siap bold lagi...hahah).
ko dh siap list soh shah beli??
jap aku pikir.. apa yg murah kat sana & sini mahal. haaa set pinggan mangkuk royal albert!!

fuhhh kalu ko ada... kami kengkawan sanggup mai umah ko jauh2 nk tumpang merasa mkn dlm pinggan mangkuk tu... hehehhe biasala..nk beli sendiri x mampu weihhh...

March 24, 2009 at 2:34 PM

lantak kome...hahahha... ate org perak ker org johor nih...hehehe..

dah tu tudung sama pesal ko x nyorok dlm air tu.. skang ni..kalo nk pakai tudung ala ekin nk kena tgk kiri kanan..sbb ramai sgt yg pakai kan.. kalo plain tu ok lg la.. ni kalo corak2 sama..kang en. shah salah org plak kang..hehehe..
besnyer mndi pool..bila thn la aku nk bwk echa g mndi pool nih.. kt area umah aku ni ada swimming pool MPS nyer..bayo rm3 x slp aku... tp haram yer aku x penah jejak pon..hehehe

March 24, 2009 at 3:43 PM

hehehehe..xthn nk gelak dgr citer lieya ni...esp kene kejar bawang tuh!:D rajin mia kn..ni yg best dpt ank pompuan ni ye takk..ada org tlg kt dapur..hihi..

xsbr nk abih pntg..bley gi jln2 jgk cam lieya bwk ank2..tp iris bby ..kecik sgt..hehe..untung lieya mija lahir dkt2 ngan mia kn..serius derg mmg cam kembar..suka tgk derg pki bju sama..:)tu swimming kt mana tuh lieya..cam best jer!

Nway, bestnye tgk gambar2 sume..esp belon pnas tu..cantik !!pndi lieya amik gambo!;)

March 24, 2009 at 4:29 PM

mia rajin tulun mama yer.. bagus, besar kang mama dok relax jer.. tau2 semer dah siap! mama tinggal makan jer.. bole gitu? ahaks...
semer k4 ker ada promotion camtuh? ke kat alamanda jer... hehe..

March 24, 2009 at 5:05 PM

lieya untung kita kan ada anak dara..leh tolong masak sume.lepas tue gedik2 skali..skrg aku ngan nonie xlama lg klu erin pndi ok la..babah jugak xde geng kesian..

March 24, 2009 at 5:56 PM

wah lieya
naper tak ikut Papa gi sana
boleh singgah kat HARRODS (bestnya)
sonok kejer ngan gomen ni kan. boleh gi jalan jauh cam ni...

alahai budak twins ni lieya
memang macam twins ler

March 24, 2009 at 11:18 PM

suka tul akak tgk family lieya ni..mmg happy family...

wah, mmg xpress lieya shopping ye..nasb baik la sempat sblm kul 10..senang dh lieya skrg sbb anak dara lieya ni dh pandai nk tolong mama dia kt dapur...nanti lieya dh blh goyang kaki je bila mia ngan mija ni dh besar...sume dorang yg buat...ngemas, masak...best kn...

March 24, 2009 at 11:23 PM

lieya.. tq sudi singgah di blog kak t.. rajinnya anak dara sorang tu nolong mama dia ye?? samalah ngan nur pun.. pas makan dialah nak membasuh pinggan .. dia kata ummi rehatlah.. biar nur basuh.. x pecahnya pinggan tu.. ehhe.. time nak masak pun dia tanya macam2.. kalau boleh semua benda dia nak buat.. nak masak nasilah.. nak tumbuk bawanglah.. kadang kita rimas.. suh je dia main kat luar.. time rushingla.. time x bz... bila dia nak tolong tu.. kak t bagi je dia buat.. ehhe.. macam tulah diaorg ni.. suka ngikut apa kita buatkan??

March 25, 2009 at 12:10 AM

wah shopping kat carrefour erk... kami kalo p putrajaya pun suka p alamanda... hmm kami tau tempat lieya bawak bebudak tuh mandi... dekat TEJA kan.. tempat mkn tuh... dulu ader byk adriana main kat playground dia... nanti bila kami p sana nak bawak la anak² mandi kat c2...
whakaka... anak lieya dah rupa cashier pun ader... so chumel dia buat camtuh... bagus kan ada anak dara ni.. leh nolong kat dapur...

March 25, 2009 at 11:11 AM

yelah mana org x kata kembar..muka sama...baju sama..hehehe..

x brp dengarlah apa dia ckp..shut up kome ek? hahaha...

March 25, 2009 at 12:21 PM

Wah bnyk nyer xtvt lieya n co.......Rajin g mandi kat ctu,reen pon tingin nak bawak zaraa,tp sampai skarang x pegi2,lgpon dok cari swimming suit zaraa x penah nyer jumpa yg muat utk dia....sume longgar...almaklumlah si zaraa tu keding skit....kitaorg sempat gak tgok hot air ballon tu dari dataran je.....bila kita leh jumpa ek?? Lieya meh la jalan2 umah reen....leh temukan mia n mija ngan zaraa....hehe!!!

March 25, 2009 at 2:05 PM

kak t ada tudung oren lieya tu.. tp warna pink.. lieya sesuaila pakai.. sebab badan lieya kecil.. org kecil lawa pakai tudung jenis ni.. kak t pakai. alamatnyer nampaklah dagu yg berlapish2 itu.. ehhee..

March 25, 2009 at 2:47 PM

chanteknyerr belon tewww..

March 25, 2009 at 2:57 PM

hehe..

blog ni best..cantik menarik, da booomm!!

March 25, 2009 at 3:03 PM

what a full weekend..

lieya, tgk korg sefamily dok sume kat seat depan kereta.. kirg pun dah nak jadik cenggitu.. port mia duduk tu skrg ni jadik port zahirul.. menyempit2 dia kat sikit.. hikhikhik.. but It's looks luvly kan cenggitu??

alaaa.. cianye lieya n anak2 dara tu nak kena tinggal ngan papa dia 2 minggu.. errmm.. ada can nak pau papa ole2 dr london tu..

March 25, 2009 at 3:57 PM

salam...

amboi bkn main sukanya akak tgk mia dgn mija main air kat kolam mandi tu....

alah kesiannya kat adik akak nie kena tinggal 2 minggu dgn hubby sayang dia.tak apa ada juga mia dgn mija buat peneman...

alah nanti papa balik mesti byk bawak hadiah dr sana...

March 25, 2009 at 4:58 PM

salam...

amboi bkn main sukanya akak tgk mia dgn mija main air kat kolam mandi tu....

alah kesiannya kat adik akak nie kena tinggal 2 minggu dgn hubby sayang dia.tak apa ada juga mia dgn mija buat peneman...

alah nanti papa balik mesti byk bawak hadiah dr sana...

March 25, 2009 at 4:58 PM

>> mcm mcm aktiviti dua beradik ni...
>> tgk muka pun tahu mmg dia org enjoy jalan jalan ni...:d

March 26, 2009 at 12:15 AM

salam windu lieya,

wah anak dara lieya dah boleh tolong lieya kat dapur...ini dah bagus,walaupun mia menjahanamkan sayur lieya, beri dia peluang esok2senang lieya nanti. Murah sayur tu seikat 20sen...kalau kat sini tak dpt harga gitu...kurang2 S$1.00 sekarang nie atau pun lebih lagi.

lieya, mia dan mija ikut style filem industan pelok2 pokok...hehehe asal dorang bahgia lah lieya. Kak nur suker nengok lieya ngan anak2....mesra sekali.
Okay lieya jgn sedih2 abang tak der, tu dua badik boleh buat lieya ketawa dan naik angin.Take care.

March 28, 2009 at 12:04 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy