Monday, June 7, 2010

tgk citer si budak syaitooonnn!!~~

terajin plak layan budak2 ni bergambar mase kat GSC Alamanda....jom ar layan gambar.....tak leh bebel2 byk...keje byk ari nie.....huhuhu.....tapi terjah blog kawan2 tetap mak buat tauuuu hik hik hik...





tgk gezet citer ni pun cam best....tapi citer2 camni time cuti2 sekolah nanti cepat jek siar kat tv.....





lawak time nak amik gambar nie...ye ar, budak2 ni dah berat, mengah2 apaknye ngan mak tehnye dokong nak nampakkan kepale jek wakakaakkaaa





mija yg tak berapa nak layan citer LBS ni...seb baik mmg booking tepi tangge, so die dok main2 kat tepi tangga tuh......yg hanginnye, asal keluar si lisa surihani tu, mesti die ckp.... "eh mama!! adamaya tuuuu"..... sabo jek laaaaa







ralit si mia & mija tgk promo LBS......





cas bateri dulu...




mia bagus....mmg leh teman aku sok bile dah besar...pi soping2, gediks2, tgk wayang.....
mase tgk LBS ni, mia mmg dari mula sampai akhir khusyuk tgk....saje jek aku jeling2 die time part2 sedey tu..... tgk mate die bergenang2 gak laa air mata hhahaahahahah...bile aku usik, terus malu hahaahahahah.....aku plak, mmg susah nak nangis, tapi air mate aku bergenang gak laaa.....akak yg dok sebelah aku, siap sroooott sreeett ngan hingus sekali...beriya2 die terisak2 nangis, rase cam aku nak pi pujuk jek usap belakang....seb baik tak kenal wakakaakakakaakk...





ramai lak org mlm tu.....nak bayar parking kemain ramai...layan jap laa minah ni posing





my mia





**citer LBS mmg best ar...tak lari dari jalan citer novel..... lagi satu, yg best, care pengarah shoot pun lain dari citer2 yg lain....close up memanjang...tgk muke pelakon pun mmg puas sebab dekat......yg pasti aku bagi 4 setengah bintang dari 5 bintang sebab berjaya buat aku nak nangis....tak sure laa akan ade sequel tak, sebab mase last boleh plak keluar ayat
" Tamatlah Bahagian Satu"......pasni turn layan movie tuk mia & mija plak.....



**sinopsis LBS**


Kasyah bersama rakan sekumpulannya, Sapi, Man dan Cin Cai merupakan pelajar nakal yang sering membuat onar dan terkenal kerana sering dikenakan tindakan disiplin. Mereka juga melabelkan kumpulan mereka sebagai anti perempuan. Namun, sikap dan kenakalan Kasyah berubah dengan kemunculan pelajar baru, Ayu. Ayu telah benar – benar menambat hati dan perasaan Kasyah, membuat dia jatuh cinta. Ayu mencabar Kasyah untuk berubah dan sebagai syarat untuk dia menerima Kasyah. Episod baru hidup Kasyah pun bermula.

Tiba masanya Kasyah perlu melakukan tugasan kajian tesisnya ke pedalaman. Kasyah berpisah sementara dengan Ayu. Azmi yang pernah mengecewakan Ayu, kini muncul kembali menagih cinta dari Ayu. Azmi hampa bilamana Ayu menolak permintaannya itu. Melalui ibu Ayu, Mak Leha, Azmi merencanakan sesuatu untuk membolehkannya bernikah dengan Ayu. Melalui perancangan Azmi, Mak Leha berpura sakit jantung dan tidak boleh kerisauan. Ayu yang serba salah terpaksa menerima Azmi dalam hidupnya, kerana bimbangkan keadaan ibunya. Ayu berkahwin dengan Azmi. Kasyah kecewa. Kebahagian yang diharapkan tidak menjelma.

Azmi kembali kepada tabiat lamanya yang pemabuk, panas baran, kaki perempuan dan sering membelasah Ayu. Suatu malam, mereka berdua bergaduh besar. Ayu yang dipukul bertindak melarikan diri dengan kereta. Ketika memandu dalam keadaan trauma dan emosi, Ayu hilang kawalan lalu kemalangan. Ayu cedera parah. Mukanya hancur. Azmi menuntut maaf tapi Ayu sebaliknya menuntu cerai dan minta wajah yang baru. Episod baru hidup Ayu pun bermula. Ayu yang kini berwajah baru tampil sebagai Emilia. Ayu ingin memulakan hidup baru dan melupakan episod dukanya.

Ayu / Emilia, menubuhkan syarikat melalui wang simpanan dan pampas an dari Azmi. Melalui kawannya, Suzana, Kasyah dijejaki dan dipelawa untuk bekerja dengan syarikat Emilia. Kasyah yang pada mulanya tidak menyangka apa – apa, mula mengesyaki sesuatu setelah baru bekerja. Melalui Suzana juga Kasyah mengetahui segalanya tentang Ayu / Emilia. Hubungan mereka kembali bertaut. Azmi yang sakit hati cuba mengagalkan hubungan itu kembali. Azmi sekali lagi meminta bantuan Mak Leha untuk memujuk Ayu / Emilia. Semasa di rumah Emilia, Azmi telah memukul Emilia dihadapan Mak Leha sehingga milia terjatuh dan tidak sedarkan diri. Emilia cedera parah di kepala dan hilang ingatan. Berbagai cara dilakukan oleh Kasyah dan Mak Leha untuk memulihakn ingatan namun belum berhasil. Emilia yang senakin pulih, akhirnya mengahwini Kasyah. Kebahagian yang diharapkan Kasyah tidak kekal lama. Ayu / Emilia meninggal dunia ketika melahirkan anak.












24 celoteh sahabat

wakakakakak.. paling tak tahan gambar yg siap ada 'botol susu' tuh!!! wahahahhahaha

June 7, 2010 at 8:23 AM

akak ingat nak tengok citer ni hari sabtu haritu. sekali sampai panggung, tu dia, ramai giler orang beratur.. sampai turn akak beli tiket.. tinggal baris depan jer ngadap screen. tak jadi nak beli. huhuhu tengok la minggu ni mesti nak pergi gk..

mia nampak slim dan tinggi la lieya. memang dia nampak dah besar.. dah boleh geng dengan mama dia kan

June 7, 2010 at 8:31 AM

sonoknyer anak2 leh teman mak pak p tgk wayang..suri ni ntah bila leh bwk...huhuhu

terpaksa posa tgk wayang lagi..hehehe..

June 7, 2010 at 8:40 AM

wahhh..baca review lieya nampak sgt besttt..

bila la nak keluar youtube ek? ehehehe

June 7, 2010 at 9:17 AM

bessnyer u ada anak dara dah besar leh ajak pi soping & salon hehe

cam bess jer toy story tu yek...hehe

June 7, 2010 at 9:18 AM

bes ke citer ni lieya.. ish ish.. rasa cam nk tgk gak..sbb minat giler ngan novel dia dlu.. tp aku menci nk tgk farid kamil tu.. adoihhh.. lisa surihani tu dah ok dah tp tang farid kamil tu yg potong stim tu ... ishh marah lak peminat farid kamil kt aku kang

June 7, 2010 at 9:28 AM

sedih ekk cite nie....kalu sy konpom nangis kot..sy nie cengeng sket...

cewah mia dah pandai ada feelinglah..mija boleh plak main2 kat tangga, tp xpe sbb dia tecik lagi tu...

danish pu sibuk suh ajak tgk wayang tp kene pk dulu sbb ibu dia ada handbag kecik..he he he

June 7, 2010 at 9:44 AM

jelesnyer...nak tgk gak...tp fizri nak letak mana.....huhuhuhu....sila bagi idea....heheheheh

June 7, 2010 at 10:05 AM

hihik..dak kecik dorang nie mmg suke bergambar kt mana pun eh..senang nak suh bergambar..

June 7, 2010 at 10:44 AM

oh..aku wajib tgk ni..aku kelakar ar bila ko ckp nk gi pujuk akak sebelah tu..masa aku tgk kuch2 hota hai dulu kt panggung..satu panggung sok sek sok sek wei..dhlah midnight show..masa raya..kuar suma mata bengkak2..hahaha..

June 7, 2010 at 10:46 AM

nak tergelak kty baca ..bila lieya kty nak pujuk akak kat seblah lieya tu ..ekekekkee .

June 7, 2010 at 12:17 PM

teruja beb bc sinopsis ko...tp tu arr.....aku kena gark tunggu kuar dvd pirate citer nie.....hemlin bukan nak teman aku tgk citer2 melayu nie.....pujuk rayu camno pun, mmg takde nyer lah......siap ckp...kasi free pun tak nak...hu hu hu...sungguh anti filem melayu tul laki aku tau

tengok mia & mija bergambar ngan TOY STORY and KARATE KID tu...aku teruja beb...coz' dua citer tu we'll mmg tengah tunggu kuar panggung jer....ingat nak bw next week...tp next week aku turun KL plak coz' cousin hemlin kawen.....tak dpt ler gamaknyer..

mia dah anak dara ko esp posing lentuk tepi tiang tu....best kan ada geng cam mia...si mija tu beh kurang batrice jerrr

June 7, 2010 at 12:23 PM

Dah macam sama je akak tengok gambar anak ko ngan toy story tu.baju anak ko tu colourful.jadi nampak cam ngan je ngan gambar tu. nak tengok karate kidlah.ari tu tengok the making cam best je.

June 7, 2010 at 12:38 PM

bestnya lieya dah tgk citer LBS. nieda masa zaman muda2 dulu (eh muda sgtlah tu) layan novel ni. akulah ratu air mata tau, sah2 nangis. Teringin nak tgk movies tapi laki den malas nak layan bila ada Humaira. Laki nieda takut nanti humaira nangis masuk wayang ganggu org lain. sabar jelah..

mia pun nagis yer.hehe so cute..mija kecil lagi dah besar sikit boleh geng juga dgn mama dia

June 7, 2010 at 12:51 PM

mmg best lbs ni...anak2 akak pun mmg x layan sgt...sabar je la..kena teman ibu dan ayah tgk jugak...mmg sedih kan?

June 7, 2010 at 1:48 PM

uwaaaaaaaaaaa..

nak tengok jugakkk..
jeles nyer.. siap leh anak eranak p tengok.. kalo anak2 ena la.. kompem kene boommmm sbb mengganggu org len.. yerla lieya anak2 ena tu tak reti dk diam.. mulut pun pot pet pot pet.. huhhhh!!

June 7, 2010 at 2:10 PM

huhuhu...x dpt tgk lagi citer nie...last weekend layan konsert double trouble...

June 7, 2010 at 2:33 PM

bestnyer g tgk wayang...

June 7, 2010 at 3:13 PM

bestnyer g tgk wayang...

June 7, 2010 at 3:13 PM

wah2 syok la ko pasni lieya, dah ada geng tgk wayang...

hurmm bila la aku ada peluang nak tgk wayang nih...

June 7, 2010 at 3:40 PM

wah tgok wayang smbil buat wayang yerk sefamily nie.. swonok tgok gaya mia n mija posing.. best

June 7, 2010 at 5:18 PM

bestnya citer ni.. botol susu ke depan tu.. hahahah..

June 7, 2010 at 6:06 PM

salam lieya..
macam sedeh LBS ni. kak dod lama dah tak tengok wayang ni. mahu tumpah airmata kalau part sedeh ni sebab ayirMATAku mudah tertumpah...(hehehe)

Mija relax jek erk...boleh jadi peneman setia mama

June 7, 2010 at 9:11 PM

alamak, ko dh layan LBS nie lieya...ni yg hati akak melonjak2 nk tgk citer nie....novel dulu mmg layan abih lah..rugi lak kalo tk gi tgk movie sblm akak meletup nie..sempat ke idak agaknya nk tgk..

tp tu lah kalo bwk bdk2 takut diorg bosan je kan...

re : ko ada kencing manis peknen dulu ye lieya, kene take care lah kalo peknen yg no.3 nie kan..thanks doakn akak...aminn!

June 8, 2010 at 4:44 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy