Tuesday, August 14, 2012

kawan2 dtg beriftar dirumah.....


moning! moning!...arini aku update citer pasal kejadian ari sabtu lepas yeak ....ekceli ni acara wajib tahunan kiteorg....tiap2 ramadhan mmg kiteorg akan set time tuk beriftar bersame2...dulu2 kiteorg berbuka kat luar, tapi semenjak due tiga tahun ni kiteorg buat potluck...rumah lak ikut turn....tahun ni umah aku punye turn....memandangkan dah lame tak belanje dieorg ni mamam, so aku ckp tak yah laa bawak lauk2 (potluck)...korang datang bawak desert jek....aku nak belanje mamam nasi minyak.....kebetulan ni pes time laa dieorg sampai kat umah ni sejak aku pindah kuarters teres nie...seb baik masing2 terra tak sesat ...caya laaaaa korang ekeekekekek....thanks yeak hirda, kak mimi n sham sudi dtg umah den ni haaa....auwww!! masing2 dah turun berkilo youuuuuu...mak suke!!...jom tgk pic yg ado yg ade yeak.....

*
*
*
*
*
*
*
*
V


pagi2 sabtu dah start mengemas2 dah.....alah bukan kemas ape pun, kemas keluarkan pinggan mangkuk dari stor...bekas2 nak pi amik nasi minyak kang.....seb baik si gedek2 ni dok layan diri sendiri tgk tv, so tak le mengaco sgt.....




korek2 le pinggan mangkuk dari stor....siap2 cuci ...senang nanti nak guna....

 



dalam pukul 4 kiteorg gi semenyih, gi amik nasi minyak kat rumah kawan en laki....kakak ni bisnes partner en laki ...sambil tu die mmg terra masak....tu yg order ngan die tu...aku order nasi minyak....ni acar....

 



ayam masak merah yg sedap gilos!

 



kurma daging yg mmg terbaek ...budak2 suke mkn...mija sampai 3 kali tambah...echa pun same....





tu nasi minyak....eh ade lak tangan si gedek2 sebok nak cekau nasi....

 


kaum mak2 gojes ngan anak2 dok kat hall depan...dok bawah ajek..bentang saprah....masing2 bersila la yeak....

 


kaum2 bibik dok bawah gak....haih, bile nak tambah bibik lieyalatif lak kat situ tu ekekeekekek

 



kaum bapak2 hensem dok kat dining area....bagi dieorg rileks2 mkn atas meja...syok sikit

 


hmmm..budak tak pose ni mcm biase laa mengalahkan org pose...bergelen2 togok ayor!

 



berkenan sungguh dayyan ngan aunty miminyer...sikit2 nak 'sayang' aunty miminyer heheehehehe....

 


lepas 'sayang' aunty mimi, gi mintak 'sayang' kat hazry lak...baik2 dik, ko tu kecit jek, kang kene smackdown ngan hazry ekeekekekek...nampaknye hazry sungguh 'berselera' dgn dayyan wakkaakakak

 


hazry cool! dayyan malu2 balik sofa heehehehe

 


tu kek lapis sarawak aku yg beli, blotok tu lak cik puan hirda yg buat...pes time rase...mmg sedap bangat!

 


kak mimi bawak tepung pelita...sham bawak tembikai...eh betul ke...aku lupe la korang wakakaakakka

 


pas kenyang2 tersandar mkn, dah siap solat magrib, ade acara potong kek....thanks tau korang bawak kek SR...mmg suprise tgk words atas kek hahaahahahaha...sempena besdei aku laki bini, ngan sempena anak2 yg lahir bulan ramadhan n syawal....sepatutnye semua name kene letak nie....penoh kek ngan name2 kite hahahaahhahahah

 


nampak jek kek, terus budak2 ni campak ipad...bergelimpangan hah ipad masing2...bertuah tol!




pic cilok dari hirda....tuan umah tak sempat snap sbb busy mencari lighter...kaum bapak2 masing dah pencen merokok rupenye....jenuh gak cari lighter hahaahaha...terpakse import api dari dapur gas hahaahahaha




masing2 dah tak sabar....budak2 biase laaa, nampak kek, ade lak candles mule laa tak keruan....

 


masing2 dah ready dok belakang kek wakakakakak...sabor yeak anak2...

 


lilin2 yg tercacak tu semua hasil keje budak2 ni laaa...sorang2 nak cucuk lilin sendiri...tunggang langgang hurup dibuatnye ....kecoh pun yeak....pening + panik sham handle sorang2 hahaahahaha

 


dah nyanyi lagu besdey, turn potong kek plak....ade 6 org budak kat situ, so 6 kali gak laa kek tu kene potong hahhaahahaha...sorang2 nak potong...layankan jek laaaa

 



yg ni tak hagak2...dok hujung sane, potong kek hujung sini wakakaakakak....hancur kek dibuatnyer!!

 



ade lak drama sebabak berlaku sbb masing2 berebut nak bunge hahaahahaha....adoi laa budak2 nie...seb baik kak mimi telah mengcooldown kan masing2.....terpakse jadi mak tiri sat kak yeak heheheeheh ..sham, ko tgk tak...tetibe echa leh melalak heheeheh....manje tau anak dare sorang nie heheeheheh



 kaum2 bapak lepak kat luar borak2 kudap2 kuih2...kaum mak kat dlm busy bergosip sambil mkn ape yg boleh di makan...sham bawak sekerim plak...mmg cun lah....



budak2 ni main dan main non stop...sampai ade yg tak mo balik wakakaakakaka....takpe2 nanti dtg umah aunty lagi key....tapi sori laa sbb menan tak best, byk menan gugurl jek ngan menan baby ekeekekekekeek
 




 erm tgk anak bujang aku....asal boleh, kemain landing tdo atas aunty miminyer....kak mimi, amik berkat yeak kak....amin.....he he he




last but not least, thanks yeak korang for the pressie....cute!...aku cam biase laa hujung tahun langsam kasi pressie besdey masing2 yeak heeheheheheeh

 

tu laa kisah kami2 beriftar...tahun depan umah sape? menu ape?....tungggguuuu tahun depan punye citer, moga2 dipanjangkan umur tuk bertemu dengan ramadhan tahun depan...amin...









** arini en laki belanja staff die berbuka kat kelab tasik putrajaya...ye laaa die kan last dah minggu ni kat jay pee aa tuh....en laki ajak ikut berbuke sama....malas ar nak pergi ngan mate merah2 gini huhuhu....bagi can laaa mkn2 ngan staff tanpa diganggu gugat anak bini ekekeekekekek









36 celoteh sahabat

waaah sonoknya ada kawan2 macamni kan?
tumpang hepi :)

August 14, 2012 at 9:19 AM

bestnya tgk hepy together2 ngan bff akak tu....
moga hepy nie berpanjangan ye....
menu nasi minyak bestnya
byknya kuihmuih tu

August 14, 2012 at 9:21 AM

bestnye sis bila dapat bff yg camni....
suka tengok tau....
bukan takat uols jer, satu famili baik...
tgk video tu tau uols punya akrab camne....
semoga berpanjangan persahabatan uols tu....

August 14, 2012 at 9:38 AM

wa...kurma daging tu...wat saya terliur kak oi...

August 14, 2012 at 9:44 AM

wahhh meriahhh iftar ngan bff ko lieya... riuh rendah ngan mak2nyer..anak2nyer...bapak2nyer...
hehe...
menu lak sgt sedappp nampaknyer...:)
sakit mate lg ke lieya??...hrp sembuh sebelum raya yer...

August 14, 2012 at 10:02 AM

wa...meriahnya kak..seronok macam ni..:)

August 14, 2012 at 10:14 AM

Seronoknyaa tgk uols..buka pose ramai2 gini meriah jer..

Sedap laa tgk makanan tuh.. :)

August 14, 2012 at 10:43 AM

seronoknyaa lieya ..
makan ramai2 nie
banyak juadah dan kuih muih nie
memang meriah kan sesekali macam nie
macam makan berdamai aje .. ;))

August 14, 2012 at 10:50 AM

wah..syoknya makan2 dgn kawan2...aku tak buat2 lagi entry iftar ngan kawan2..semuanya kat luarlah..malas nak masak2..hehehe..

August 14, 2012 at 11:01 AM

Seronoj iftar ramai2, happening..

August 14, 2012 at 11:03 AM

seronok kan dpt iftar ngn kwn2 gini... thn ni tak berkesempatan ber iftar ngn kwn2...

August 14, 2012 at 11:38 AM

seronoknya lieya dapat makan ramai2 gini...
suka ayam kurma tuh.....

August 14, 2012 at 11:40 AM

bestkan beriftar dengan kwn2 seangkatan..memang kecoh ar..tiap2 tahun tak penah mis lak tu..memang proud ler..uihhh terliur dgan nasi minyak tu..hehe

August 14, 2012 at 11:46 AM

cop...mana aci!!! nasik minyak beli...
tahun depan masak sendiri punya!
ahahahahaha

August 14, 2012 at 12:00 PM

Sedapnya...terliur laa....

August 14, 2012 at 12:02 PM

hahaha gelak tengok video mak tiri tu.. rasanya tahun ni paling happening.. next year kita lai lai li tam ploi rumah sapa plak yer. hehehe

August 14, 2012 at 12:03 PM

meriahnya murah rezeki jamu tetamu....

August 14, 2012 at 12:29 PM

bestla korang ni... suke tgk.. =)
happening gitu kan..
suke tgk part budak2 tu,
mesti riuh rendah umah ko kan.. best la..

August 14, 2012 at 12:42 PM

ha'a seronok tgk sekali sekala b'kumpul dgn kawan2 begini kan..

seronok lieya ada kawan2 baik, dekat2 saling kunjung mengunjung :)

semoga persahabatan anda b'kekalan ye..

tumpang gembira!

August 14, 2012 at 1:19 PM

sonotnya dapat makan ramai2 ni kan..... mesti meriah umah ngan memacam makanan n memacam perangan anak2... hehe

August 14, 2012 at 1:42 PM

bestnya makan ramai2 macam ni.. mesti meriahkan.. macam2 gelagat ada masa ni.. tu yang terhibur dibuatnya..

August 14, 2012 at 1:52 PM

eh,s ama la..kitorg pun iftar reraamai sabtu aritu, hihi ;)

nampak sedap nasi minyak tu..nnt kalu nak order, kite mintk no hp tokey tu dr lieya ek =p

August 14, 2012 at 2:04 PM

Seronoknya tgk sume berkumpul camni...
Dayyan maintain je kemachoan dia...
Kak miamija seronok ar ada geng nak main...

August 14, 2012 at 2:06 PM

Wah meriahnyer..best org de umah sendiri nie..klu akk de situ dah lama aku nak join..huhahahaha

best bebudak de ipad sorg satu tu..makanan pun sedap2. Pastu yg paling menceriakan suasana anak2 tu la..

Bagus ar xtvty ko lieya..kelas..hehehehehe

August 14, 2012 at 2:17 PM

meriah....tgok nasi minyak ngan lauk pauk..amboi...terliur ni...lama ke cuti beraya?

August 14, 2012 at 2:29 PM

wah sangat bestkan.. sebenonyer akak suka makan kat rumah dari luar kalau ramadan.. maalumler kalau masa ramadan, sesak sikit.. sekali2 ok...
seronok tengok kemesraan korang yerk...
kemain dayyan....pandai amek hati..

August 14, 2012 at 3:56 PM

eh eh gambo dayyan duk balik sofa tu iras btol moke kakak2 die...hee
best r dpt iftar ngan kengkawan...aku bese buat potluck mse rye jek...heeeeee

August 14, 2012 at 4:24 PM

amboi meriahnyer liya !

August 14, 2012 at 4:51 PM

meriah..meriah..best jugakkan w.pn xramai....

August 14, 2012 at 6:37 PM

sronok giler hari tu, smpai echa xmo balik.. kekeke. mak2 pon kalo dh sembang x sdr dirimyer x. masing2 tggu laki hint. kalo laki senyap je, buat x tau je masing2.. hahaha.

aku bwk aiskem je lieya. tembikai xtau sapa bwk ntah.

apapon, thanks kat ko n shah sbb sporting sgt layan kitorang. rajin shah siap bancuh kopi lg utk bapak2. patut ler dorang sdp je sembang kt luar.

August 14, 2012 at 11:48 PM

meriahnye...
sekali sekala berjumpa BF mmg seronokkan...berkongsi citer dan dgn gelagat anak2 mmg best...hihi

August 15, 2012 at 6:25 AM

selamat hari raya aidilfitri buat akak sekeluarga...:)

August 15, 2012 at 8:50 AM

amboi seronoknya ramai2 iftar, ko tak aci la order nasi beriani, patut ko masak weiiii wakakkakakakka baru kelassssssssssssssss

August 15, 2012 at 9:54 AM

lorrr.. aku br perasan entry ni..
takpe2 biar lambat asal tinggal komen gak.
memang superb segala layanan etc. terbaik le tuan umah. tembikai tu mimi yg bw.

memang rancak bersembang sampai tak sedar dh pkl 11pm. tu pun sebab hazry dh start mengamuk. kalu x... ada lajak sampai midnight ni.

a ahh.. aku tabik sama shah, siap pandai buat kopi lagi.

August 15, 2012 at 1:50 PM

wah wah wah bukan setakat majlis tu meriah, makanan nyer pun meriah sungguh! ai jeles pulok

August 16, 2012 at 8:08 AM

memang happening. ari tu saya pun dok cari lighter nak bwk budak2 ni main bunga api. tapi sampai ke sudah tak jumpa lighter. dua malam lepas baru main bunga api tu.

August 23, 2012 at 7:46 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy