Friday, August 3, 2012

semuanye nak buat sendiri....atoiyainyepun!!


hai semua...salam jumaat dan salam 14 ramadhan jugak....wah wah dah 14 ramadhan kan.....haaaaa....korang semalam mesti berbuka dlm linangan air mate kan...kecelaruan emosi kan wakakaakaka....ye ar, emo beb layan dejavu di kinabalu tuh!! (ke aku sorang jek emo lebih hahahaah)....so amecam, puas hati Bazli menang?....ke korang kaciwa Ammar kalah?....yg tak undi tak yah nak komplen2 yeak he he he....aku okey jek...sebab Bazli yg byk berkorban tuk Nadira....tapi tu laa, aku dah tgk gak ending alternatif kalo Ammar yg menang....tak best laa sbb Nadira mati.....korang dah tgk lum?...gi tgk kat tonton gih.....


ermmm okey lah...okeylah...moh layan gambar n citer yg ade arinie.....kisah ari ni aku nak citer pasal si gedek2 aku yg dah perasan besar nie...semua bende kalo boleh nak buat sendiri.....kadang2 aku okey, kadang2 aku hangin jek......meh tgk contoh2 yg ado.....


*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • ni kes pertama...seboleh-boleh nak turun tangga sendiri....tgk le tu, selagi papanye ade kat tangga tu die tak mo turun....papa kene jauh2 sikit baru laaa die terkedek2 turun tangga sendiri...ko jgn le nak sebok pegang tangan die, mauu die menjerit2 kat situ soh lepaskan.....eksen kan?!!




  • kes kedua....kalo gi bekpes kat mane2 ...harus ko kene sua kan die gelas air yg ado...biar die pilih sendiri nak yg mane...haaaaaa...kelas kan!!...mcm dlm gambar ni, pilihan hati die ari tu milo ais....diva sgt ko dik!!




  • kes ketiga....jangan pandai2 le nak suap2 die.....kalo dok mkn semeja gini satu keluarga...kene bagi die pinggan sendiri....ye laaa die dok tgk mamapapamiamija  makan sendiri, apa barang lak die nak mkn bersuap kan heheeheheheh..tgk le tu sebok nak kuis mee papa....


  • muke puas hati dpt pinggan sendiri hah ekekeekekekek......lantak le dik, yg penting ko bahagia....(eh rindu lak megi goreng mamak terowong tuh..ade yg ngeteh mlm ni kang!)


  • kes ke empat.....mesti nak ikut kalo papa gi bayar kat kaunter...tapi tak mo dokong....nak jalan sendiri okey....dah le kecik kemetot org lalu lalang pun tak nampak die, risau jek kene senggol.....dik dayyan oo dik dayyan.....


  • kes ke lima....nak gi keter tak mo dah berpimpin tangan ....laju jek menonong jalan sendiri....dah le jalan mcm pak uda pi mai pi mai tang tu tuh wakakaakakak....masuk keter pun nak sendiri tau....lawak tgk kaki kemetot nak langkah masuk keter.....ha ha ha


  • kes ke lima....kadang2 okey dok dlm troli....datang mood 'kedewasaan' die datang...beriye nak tolak troli.....ehhh jgn memain...kuat tuu kudrat dak kecik nieh!!


  • kes ke enam...dulu2 kalo main menatang pay & ride nie, kompem tempat die kat belakang, n kakak2 dok depan...skrang tidak lagik....kakak2 sila laa duduk belakang kalo tak ko dengar leee amukan ablasa kat situ oleh adik tomey ko ni heheheehehehe



  • kes ke tujuh....kalo main bende alah ni pun same...dulu2 aku dok tepi die...bende ni berpusing aku pun ngikut laa pusing jugak sbb nak jage takut die tergolek kan.....tu dulu hokey!! skrang cube ko dok sebelah die.....tak abis2 tangan dok kuis2 kite soh gi jauh2....eksen ko dik yeak...tapi mulut isap puting! ahaahahaha

  • haaa gambar ni takde kene mengena ngan tajuk di atas.....he he he...saje nak tunjuk, dulu kalo papa main game motor nie kompem2 due org awek seksi bertenggek kat belakang (mia mija le tu)..skrang awek seksi dah kene halo dengan rasminye .....si gedek2 lak amik alih hahahahahaahah

lagi satu yg paling lawak...skrang ni kalo kite panggil "dayyan meh sini"....rileks jek jawab "pe!"....amboi2....kalo kite tgh khusyuk buat keje ke tgk tv ke, terkedek2 datang dgn mood kepochi sambil tanye kite "pe!"...selagi ko tak jawab selagi tu laa die dok "pe!"...."pe!"..."pe!"...kecoh tanye ape...ape.....nampak gayenye bakal mulut pot pet pot pet mcm kak mija gak nie ....hihihihihi




(meh layan video sadis dayyan buli kakak mia)




** ehem ehem..semalam 2 ogos kan....besdei aku yg ke 30 uhuk uhuk uhuk (dah masuk 30an dah aku)...celebrate simple2 jek....gi dinner western ajek...buffet ramadhan mmg aku tolak tahun ni sbb aku tgh pulun diet, x berbaloi bayar mahal2 tapi mkn sikit....adiah?....en papa nak belikan beg juruletih....tapi aku tolak.....tunggu nanti kite kat hongkong...banjer mama suping kat city gate hongkong yeak.....kui kui kui





54 celoteh sahabat

suka tgok gelagat dak dayyan yg chomell tu...

August 3, 2012 at 8:56 AM

Assalamualaikum Lieya cayang!!!

Maaf lieya lama kak Nur tk singgah sini...rindu rasanya tk tengok gelagat anak2 lieya..selamat menjlnkan ibadah puasa...moga lieya sentiasa dlm lindungan nya.

August 3, 2012 at 8:56 AM

biasalah tu aksi2 Dayyan...kan dia dh nk membesar.
Comel sgt dia nie jln cenggitu...

Ye ke akak nk gi Hong Kong...
wow nnti sopim sakan lah kat sana ye..leh kirim x?
Selamat Hari Lahir kak lieya debommmm

August 3, 2012 at 9:03 AM

Amboi2 dayyan.. kan main lagik ekk.. suma dah nak buat sendiri..yer.. Budak2 skrg nie.. cepat betul besarnyaa IQ bijak..heheh..

August 3, 2012 at 9:30 AM

ekekek memang gedek2 dayyan !!
geram tgk .. x tahu nak cakap apee dah
kalau jumpee adee ken gomol si gedek nie ekek ;)

rambut tuu x menahan .. dah ada gaya mia mija dah dikk ;)

August 3, 2012 at 9:30 AM

aksi dah ganas dah...puting jek kasi ilang macho. hahaha deraman deraman....eh dayyan!
wakakkakaa

August 3, 2012 at 9:30 AM

Dh bsr dh baby dayyan. Lawak plak tengok aksi dia. Hihi

August 3, 2012 at 9:30 AM

dh dia perasan yg dia tu kan laki, kene lah bt gaya cam papa nyer... heheheh dayyan2...

paling geram, jln nk jln sndiri2, nk gi kaunter sndiri2, naik menan sndiri2 tp puting ttp kt mulut... heheheh mmg kelas betul...

mmg ada gaya kepochi nih wei... ahak2 becok cam ko kot... ahak2... mcm aiyan gk ko, skrg nih kalu suap dia mkn msti ckp `sedapnyer` apa org ckp msti ikut, aduhla

August 3, 2012 at 9:31 AM

omey dayyan tue geram! sebab dayyan boy mesti kena jdi kapten utk sista2 dia, tpi masih cute, aksi dia mcm org besar...hehehe mmg geram!!!...btw happy bday lieya da msk 3 series yea, moga berbahagia di samping family dan dimurahkan rezeki... me next year baru nak masuk 3 series...hehe ...

August 3, 2012 at 9:31 AM

hehehehehe..same la ngan dayyan saya tu. sume dia nk buat sendiri. tp mujur dia msh nk dok dlm stroller klau nk g memane. ape yg dayyan awk buat, mmg 100% sama ngan dayyan saya. kdg geram dibuatnye kan.

lieya, contest dan award aritu yg saya join tu kan, mmg betul tekaan awk. saya menang 1st prize tau! hehehehe

1. http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/pemenang-award-bulan-6-blog-hazwanhairy.html
2. http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/terima-kasih-saya-terharu.html

August 3, 2012 at 9:37 AM

semua dia nak buat sendiri si kenit nih..nampak dah besar sgt dah dayyan ni..cepatnya masa berlalu kan.

happy belated brithday utk lieya :)

August 3, 2012 at 9:44 AM

terlupa lg satu, nak ucapkan SELAMAT HARI LAHIR YG KE 30. semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yg baik. insyaAllah. dan yg plg penting, stay sweet, slim dan gorjes!

August 3, 2012 at 9:51 AM

dik dayyan o0o0o0 dik dayyan..berlagak diva ngko yekk!! geget2 pipi tu kan..bguslah dah assistant tolak troly..haha kelakar lak nengoknya..cpt betul rmbut dia pnjang kan..dah nak tertutup dah bijik mata tu hehe..

August 3, 2012 at 9:57 AM

memang2 la dak dayyan ni
mood kedewasaan dan kebujangan dah melanda
smpai berkes2 mak ko file kan jenuh apak ko nk bela dik..kih3

dah masuk 3series lieya tp jgn biokan no.3 itu menguasai segalanya...hihi

amboi baik ati ngko tolak beg juruletih nk soping kt HK mitaliii kooo

August 3, 2012 at 10:15 AM

happy belated birthday to you sayang... hahahah... oh... tak nak beg juruletih ye... *demand gak ek

August 3, 2012 at 10:24 AM

happy belated b'day lieya :) :)
semoga d panjangkan umur,d murahkan rezeki dan d permudahkan segala urusan..AMIN.....

August 3, 2012 at 10:24 AM

huwarghh.. sorry lambat baca... baru bangun tido.. dah jadi mengong rasanya terlebih tido.. heheh.. isk isk dayyan ko ni.. dah besar kan.. apa apa pun hati2 dik..

August 3, 2012 at 10:32 AM

hahahah... gila comei kelaku si diva sorang nih..
habis le kooo kecik2 dia dah tau dia tu anak JANTAN okeh... so semua priority kat dia.

nanti ko jgn lupa snap pix camna rupa dia nk naik/masuk dlm keta k?

August 3, 2012 at 10:34 AM

hehe, comel!

August 3, 2012 at 10:45 AM

ahahahhaa..jalan macam pak uda pi mai pi mai tang tu!

August 3, 2012 at 11:35 AM

hehheheee...dayyan..dayyan...pandai plak dia pilih air yg b'kenan di hati ek...klu piras pun bila makan kat luar dah kene order air utk dia sendiri..klu dulu2 blh la kongsi2 dgn mama...skrg x mo dah...kdg2 x cukup segelas!! lagik2 klu air ada ais...fuhhhhhh....b'desup2 dia menyedut!!

citer bab troli ni piras selalu kene paksa dok dalam tu...kdg2 mmg m'lalak2 dia nangis sbb tgk kakak2 kemain blh jalan sendirik tp mama/baba buat hati kering jer sbb klu dia tolak troli smpi ke sudah x siap pi belanja...b'simpang siur troli tu dibuatnya...heheee

** happy birthday lieya ^_____^

August 3, 2012 at 11:41 AM

semalam birthday lieya hari nie birthday akak plak, huk..huk.. sedih x gi sambut kat mana2 pon tp iii x kisah hadiah advance dah dpt.. apa2 pun selamat hari lahir semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki

August 3, 2012 at 11:42 AM

slmt hari lahir kak...semoga impian nk kurus jd kenyataan ;)

August 3, 2012 at 11:47 AM

amboi
kemain anak bujang tu yerk
sumer nak buat sendiri
takpe..bagus...anak lelaki kena ler berdikari lebih sikit....baru ler macho..ye tak dayyan

tp bab dia tolak trolley pastu kakak dok kat dlm tu mmg comel lerrrrrrrrr

pst : phewwittt.......30 years but still maintain vouge...auw!...kalau aku pun sanggup tolak lieya....janji dpt shopping tak hengat kat tempat lain...ha ha ha

August 3, 2012 at 11:48 AM

hehe..

semalam tunggu gak n3 lieya.. tak ada pulak..
ok.. dah cover ari nih!..

dayyan.. dayyan..

August 3, 2012 at 12:02 PM

bajet feeling dah besar ek dayyan.. kemain dia.. sume nak buat sendirik..

btw, happy birthday mama dayyan (semalam.. so ni belated..)

August 3, 2012 at 12:12 PM

kemain lagi c dayyan yek...hik..hik...
happy birthday....

August 3, 2012 at 12:26 PM

Ekekeke..sweet jer Dayyan..dia nak mengekplore..:-)

Hepi belated birthday yer Lieya..:-)

August 3, 2012 at 12:51 PM

hepi belated besday sis..
umur br 30 thn tp dah ada anak dara..

pas nie org konpius mana mama mana anak..hi3

August 3, 2012 at 1:10 PM

happy birthday lya..
betulla sakit hati la dengan citer dejavu tu adoi teringat 2 tau last2 amar terlepas gak ..tapi part yang last tu ingat dier terserempak tu bazli dah mati kehaper rupernyer...dak teruk tul nak sangatkan tengok nadira ngan ammar tu bahagia..kemainkan...

dayyan tu kecik comel geram auntie tengok...

August 3, 2012 at 1:16 PM

wa...dayyan otai ar skrg, hihihi
patut la rase cam pelik, smlm tak singgah sini
sbb takde random thursday ;)

August 3, 2012 at 1:16 PM

owh, patut arr semalam xder entry... sambut besday rupenyer, happy belated birthday lieya.....
dayyan memang diva kan, sume dah nak buat sendiri, dah besar tu.....

August 3, 2012 at 1:20 PM

hepi belated birthday sis...
semoga segala impian mu menjadi kenyataan....

dayyan dah bajet big boy tu sis...
semua dah leh buat sendiri...
memang kalo i ada kat situ...
mesti gelak jer tgk pe'el dia yg bajet dah besar kan....

August 3, 2012 at 1:26 PM

dia bajet dia dah besar dah..

August 3, 2012 at 1:33 PM

Blog ni dak dayyan dh konker...pengarang jantung semua org buat masa ni..hehe

August 3, 2012 at 2:11 PM

perangai dayyan sebijik mcm fizri jugak waktu kecik.....nak sangat berdikari.....sabar jer lah...hehehehhe

August 3, 2012 at 2:31 PM

happy belated b'day lieya :)

dah masuk 3 series ye..syok oooooo sbb rasa mcm dah matang bukan tua gitu hhhhhaaaaaaa...

amboiiii si kenit tu tak padan dgn kenit mcm2 hal ye..smua benda nk buat sendiri..good boy!

kalo dekat ni mmg kena geget pipi ngan unty wa je :)

ni kalo geng ngan awatif lg haru biru :P

August 3, 2012 at 2:42 PM

teringat2 KA waktu anak2 keik2 dulu! rindu saat2 itu

August 3, 2012 at 2:51 PM

daiyan daiyan..kelakar baca cerita daiyan ni..:)

August 3, 2012 at 3:20 PM

lieya, hepi bufday...

rumah MIL ada tangga cukup risau kat aeish takut jatuh...
kejap saja dayyan dah besar....nak buat itu ini pulak sekarang...

August 3, 2012 at 3:36 PM

daiyan comel.... kelakar tau... pandai emak dia karang cerita yerk...
mija yang pot pet yerk...mia pendiam sikitker...
awal 30-an muda sesangat lagi.... diet yerk ... semoga birthday kali ini akan membawa lebih kebahagiaan untuk lieya sekeluarga

August 3, 2012 at 3:40 PM

selamat hari lahir lieya ku sayang...
semoga panjang umur, murah rezeki dan sentiasa diberikan kesihatan yg baik hendaknya....amin..

dayyan tu bajet dah perasan besar la tu nok...ekekek...tapi serius dia comel sesgt lah...teringin sgt nak jumpa dayyan...

kelakar ko sebut si gedek tu jalan mcm pak uda pi mai pi mai tang tu...haha....
tak baik ko kutuk anak angkat aku tu tau...

:)

August 3, 2012 at 3:41 PM

Happy belated bufday wishes kak lieya....
Kita sambut bufday sama bulan ye...

August 3, 2012 at 3:43 PM

amoihhhh anak bjg sorang ni..perasan dh bsr sgt ye...mentang2 ksygn semua org kemain dia ye..gigit nak...heee

mcm kes dicha la ni...diva sgt prangai sbb org semua mngalah ngan dia....

August 3, 2012 at 10:40 PM

amboi belagak diva ko dayyan ye...tak padan kenit dan kemetot....
happy belated bday beb...welcome to 3 series, sama date bday ngan ayah aku tau....dah nak pi hong kong wajib la hold semua present, mintak segala bagai dari sana ye!
pssst: gulatis tu ada je sale, smalam happy hour time lunch tau, cotton printed RM5 per meter, so 4 meter jadi RM20, aku balik kerja 4 meter dah jadi RM35 hehehehehhe.....bodek boss dia dpt harga happy hour........ada masa gi la beb...dia punya happy hour tak menentu, aku dah pesan kat staff dia, ada happy hour sila interkom aje kat pintu opis, al maklum la, jiran wakkkakakakakkakaka selamat melawat gulatis ye!
oh smalam sale kat fareeda, kul 10 aku pi cimb kat bangi tuh, dah beratur org tunggu nak masuk, but im not into fareeda, so aku tak la kisah mana, cuma aku kagum ngan material tudung dia, sgt superb!

August 4, 2012 at 5:56 AM

salam kenal....
meriah je blog ni..

August 4, 2012 at 7:14 AM

aik lieya..nadira mati ea?..

Amboii Dayyan ko dah nakturun tangga sendiri ea, hati2 kalau tergolek kang skali dgn mak ko yg nangis..dah ar tecik..semua nak buat sendiri bagai. Nasib ramai pulak yg rajin melayan tu..

Wah Lieya..Dah tak lama g jer nak bulan 11, haku lak yg tak sabar nak tgu korg g sana..hehehehe

August 4, 2012 at 7:57 AM

seronok baca kisah Dayyan....

Selamat hari lahir utk Lieya...semoga sntiasa dimurahkan rezeki dan bahagia di samping keluarga trsayang....

August 4, 2012 at 3:04 PM

heheheh..dia nak tunjuk herolah lieya..kena control macho...

Happy Belated Befday Lieya. Smg Panjang umur murah rezeki. Usia? BUkan penghalang lagi..hehehe

August 6, 2012 at 10:40 AM

hahah.. name lg anak jantan mommie oi, harusla independent..
ko kan aku respect bab amek gambo candid gitu, mmg kena aje peel mase alya tecit2 dlu..
hahahha

August 6, 2012 at 12:14 PM

sibuk yerk...

August 6, 2012 at 1:29 PM

dayyan dah besar....pandai dia...bagus dapat anak lelaki camni....independant

August 6, 2012 at 2:48 PM

berlagak macam orang besar ye dayyan? hehehe...

August 7, 2012 at 12:13 AM

hepi belated ebsday lieya.. semoga panjang umor, murah rezeki & bahagia selalu.. amin..

August 9, 2012 at 2:05 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy