Tuesday, August 7, 2012

lepak santai di Sand Beach Pullman, Putrajaya


hai.....pe kabo?...sihat?....amecam emosi tenteram tak? hahaahaha ..eh ni bukan pasal dejavu di kinabalu tu...udah2 lee ckp pasal citer tu .....ni pasal lagu raye yg dok rancak berkumandang kat radio nieh...adoiii lemau aku dengar pagi2 gi keje dlm keter....rase tak menyabo2 dah nak cuti hah...kat opis pun masing2 dok pasang lagu raye ni ....arini jom layan gambar2 kami melepak kat sand beach pullman tuh....ingat tak entry yg aku pi cari baru raye budak2 ni ...haaa balik dari SP tu terus singgah sini .....meh la layan pic santai kami....



*
*
*
*
*
*
*
*
V


ecewah pandai lak gedek2 posing x tgk kamera hihihi....tangan tetap ade makanan hokeyy!!




mase ni ramai yg buat photoshoot...pengantin jek 3 pasangan.....comel2 jek tgk pengantin tu posing masuk dlm air tuh.....tapi comel lagi cintahati aku 4 org ni ekekekekekeke




kecik ketot jek dok atas batu sambil kunyah biskut ekekeekekek





mia mija pandai jek aku suh posing...dayyan jek malas nak layan aku....die dok atas batu senyap2 pun dah cukup baik dah tu ...dpt gak le aku snap gambar .....




syomel!




lame gak si gedek2 dok atas batu ni...die geli kot nak jalan kat atas pasir heheeheheh







tapi gelinye sekejap ajek...pastu die naik seh main campak2 pasir hohohohoho




syebikut peberet dayyan nieh....



kejap jek kakak2 main kat pasir, tgk2 lepas tu dah mencemar duli masuk air....tapi aku sound siap2..basah jeans korang, korang balik naik bas wakakaakakakaka




seb baik dayyan cool lepak ngan papa...kalo die pun meroyan  nak masuk dlm air ..masaakk kiteorg!!




harus laa ade posing jump! jump! jump!....bagi exercise sikit pundi kencing korang wakakaakakakaka....aku dulu mase kecik2 mak aku mmg tak bagi main bende yg melompat2 mcm lompat tali getah tu....sebab konpem malam tdo tekencing2..jenuh mak aku ngurut ..sudahnye die terus tak bagi aku main dah he he he




my little macho man!




kaki momey gedek2...



yg lawaknye...mase nak balik...si gedek2 ni mcm biase laa mane nak dokong2 so bagi laa die jalan sendiri, tgh syok tekedek2 jalan kene lak lintas mamat photographer cina nieh.....mamat ni dok usha2 agah2 die...sampai ke sudah tak berani nak lintas ...dok le berdiri tekedang kat situ wakakakakakakak.....miang ko dik....



dah tu jek citer ari ni..sepatutnye post ni aku post semalam tapi lupe tekan publish wakakaakakak...mak dah kertu dik non..lupeeee jek laa memanjang!!





*pic selit menyelit.....nak abadikan jugak dlm blog.....5 ogos aritu besdey cinta hati mamamiamijadayyan nieh ....hik hik hik......selamat hari jadi papa...semoga terus sukses dlm kerjaya dan bisnes serta kehidupan dunia dan akhirat...insyaallah ..amin ya rabbal alamin...





** plan asal cuti raye nak amik dari 17 sampai 24 ogos...nampaknye kene cepatkan sehari..so 16 tu aku dah cuti hihihi.......ni gare2 jeles tgk en laki dah start cuti 16 tu...ade bende aku nak cari kat pavilion nun, tak kire kene gak usung laki pi sane before raye....ops! budak2 sile pi sekolah yeakkkkkk, bagi can mama papa ngedate hihihihi



41 celoteh sahabat

hehehe... comei gila kaki si gedek2. elok je baik dok dendiam kat batu tu ko.

aku pung cuti start 16hb - 23hb. apa motip aku nk kerja jumaat 24hb tu pun entah. har har har..
tgklah.. agak2 aku malas.. aku direct je.

August 7, 2012 at 9:08 AM

alolo.....comelnya miamijadayyan tu posing....dh leh jd model tu.lbh2 lg dayyan tu model batu di tepi pantai...hihiiii

samalah ieyda cuti 16-24...almaklumlah...kg jauh...so kene cuti awal2..

August 7, 2012 at 9:16 AM

Amboi..anak2 akak suke bergambar yea..tgk gaya nyer..hihi~

August 7, 2012 at 9:16 AM

pic time dorg melompat tu cantik view kat belakang..suker tgok awan tu..
yg kelakau dak gedek2 takut nak melintas org tu..hahaha..feel ko sebijik mcm dak iris..

Fuyoo..dah kompom cuti tu..jeles nie, Kak c baru 10% jer siap nie..

August 7, 2012 at 9:25 AM

amboi...lamanya cuti...saya ambik 3 hari aje..hu..hu...

August 7, 2012 at 9:25 AM

alahai comeyynya dayyan duduk terconggok atas batu tu..comeyyy sgat2 korang 3 badik kalau berposing..sporting giler ar..
eh eh nk tnya ler..lieya gna sofware pe ek edit pic tu hehe..

August 7, 2012 at 9:40 AM

bila akk tgk gedek gedek yg comey ni tak sabar akk nak peknan lagi lieyaaa oii..comeynya dayyan..buatlah ikut mana pun menten je comey dia hehe..kakak2 dia pun dah besar kan..sekejapan je masa berlalu dulu dua2 kakak tu sebesar dayyanlah akk dok tgk kt blog nih..

akk pulak cuti 16hb tp rasa macam nak awalkan 15hb lah.sbb banyak benda tak settle lg ni..

August 7, 2012 at 9:44 AM

syomel dayyan duk atas batu, hehehe

August 7, 2012 at 9:46 AM

alor2 geram tul ngan dayyan pose tuu
memang kedek2 ekekek
pandai pose tuu
ada gaya2 nak mancing pun yee ekeke

eppy bday juga buat hubby lieya ..
semoga bahagia bersama lieya dan anak2 .. ;) aminnn ...

August 7, 2012 at 9:55 AM

issshhh..ngape la dayyan awk ni tomei sgt. baik je. klau bam bam saya tu, x reti dok diam. klau jalan tu x reti nk pelan2, asyik nk berlari je sampai tersungkur je kenkdg tu. hehehehe

lieya, ade sesuatu istimewa utk awk ---> http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/kad-raya-buat-pengomen-tegar.html

August 7, 2012 at 9:58 AM

eh cantik la tempat tu, apenama.. pullman erk..
tingin la nk pegi.. tp kl ada dslr lg cun ni..
sume gamba2 ko shantek, jeles mak tauuu.. ;p

cop, beskut tiger tu pn febret my alya tecit2 dlu.. haah, beli yg pek kecik aje, sng bukak n abes.. hehehe

August 7, 2012 at 10:00 AM

alalala comey je duduk tetonggok je atas batu diam2 mkn sebekot tiger

apalah yg nk dicr kt pavi sempat awalkan cuti lg tu..

August 7, 2012 at 10:06 AM

t'sgt la behave nya dayyan :)

duk b'tenggek atas batu mmg super duper kiut!hhheee..

mamam biskut tiger lagi :)

alahai pn lieya kita ni sakan shopping ni sampaikn dekat raya pun ada lagi nk dicari ye :)

August 7, 2012 at 10:25 AM

ptt lah smlm sunyi je blog ko, rupenyer lupe nk publish... ish2 mmg dh tua makcik nih...

heheheh... ptt lah ensem boy bolat ek, tiap gmbr kalu takde puting mmg ada biskut kt tgn heheheh...
tau tkt lak ek dia kt org, hehehe

August 7, 2012 at 10:26 AM

heheh..

ena nye pic kat sini sampai sudah tak publish lieya.. punyer la lama dok kematu dalam... dalam kamera huby lagi kot. ekekekek..

August 7, 2012 at 10:31 AM

tak penh gi sini
tmpt cantek gk ek
ape agaknye yg nk dicari kt pavi tu, hihihi

August 7, 2012 at 10:36 AM

salam lie...raya balik mane awalnya nak balik ida cuti 17 tu balik melaka hari raya nanti...cantik hotel pulman tu kan...

August 7, 2012 at 10:43 AM

Swwet jer Dayyan..yeay yeay...Dayyan x pose..ekekeke..:-)

August 7, 2012 at 10:45 AM

cool jer dayyan dok atas batu tu...
ROCK babeh rock hehehehe....

dia heran kot tgk mamat ciner tu...
mesti dia pikir "apa lu mau aaa..."
hehehehehe....

August 7, 2012 at 10:51 AM

cantiklah lieya tempat ni, akak tak sampai cini lagi...
geram betul tengok dayyan...comel sangat gambar dduk atas batu tuh......

August 7, 2012 at 11:02 AM

Hamboi si dayyan posing...kelas gitu..

Happy belated birthday lieya...amboiii...shopping juruletih kat city ougate hongkong ye...rambang mata deknon kat situ...

August 7, 2012 at 11:07 AM

owh, patut arr semalam xder entry... huhu

giler cute dayyan dengan gaya rambut gitu, tu kira rambut raya lah yerk.. hehe

August 7, 2012 at 11:16 AM

"nasib la kak mia n mija nak posing bagai kat pokok.. hader haku kesah.. yg penting aku makan beskut... hahahha" kata dayyan..

August 7, 2012 at 11:24 AM

dayyan gedek2 tetap comeiii..gerammmmm

August 7, 2012 at 11:41 AM

pandai sungguh si dayyan pose dpn kamera...cumell je...

August 7, 2012 at 11:53 AM

eh, dekat ngan rumah kita tu :)

August 7, 2012 at 12:00 PM

hahahaha...saya rasalah kan, mana mana toddler mmg suka biskut tiger tu! sebab anak saya pun suka gila biskut tu

August 7, 2012 at 12:07 PM

cantik gambar yang mia ngan mija masuk airtu... jeles akak tau...
ooo dah sambutler besday hero yerk.. happy belated besday...
nak gi pavilion shopping yerk.. bestnyer...

August 7, 2012 at 12:38 PM

Cantik jugak pemandangan kat Sand Beach tuh yer..
Kan main lagi Dayyan posing yer.. Siap biskut kat tangan tuh yg tak leh blah tuh.. cute laa. :)

August 7, 2012 at 12:48 PM

cantik view kt sini..dulu2 slalu gak singgah tp sejak ank dh membsr bagai johan dah jrang dh p sini..hihi

August 7, 2012 at 1:09 PM

adik Dayyan steady jek kunyah biskut..hehehe

August 7, 2012 at 2:12 PM

Comel gsmbar miamijadayyan kt pullman.pandai dorang posing..waduh2 next week dh raya, baju raya humaira x beli lg..

August 7, 2012 at 2:52 PM

saya memang geram sangat tengok dayyan tu....comelnya dia...

August 7, 2012 at 3:32 PM

Dayyan tetap menten comel...

August 7, 2012 at 4:48 PM

wah penat2 shopping singgah bercanda kt pntai lak...best3X....

August 8, 2012 at 5:52 AM

comelll jer dayyan bertenggek atas batu... siap kunyah bisekut lg... miamija lak posing sakan yer...hehe

August 8, 2012 at 8:17 AM

cantik2 pic ko amik kt situ. ni sumer guna ipong yeh? cntik ar yg pic langit tu.

tomei je dayyan dok tertenggek kt situ, tu pegang daun kelapa tu nk rotan kakaks ke??

August 8, 2012 at 9:34 AM

eh eh....birthday hubby i pon 5 ogos......

August 8, 2012 at 8:32 PM

cam lawa jer tempat ni...nak gi lah nanti

mia mija tu dah macam kembar...dayyan tu comelnyer lah ai...dah boleh jadi bintang tiger dah ni...memang anak2 suker makan biskut tiger...dah boring makan menyepah lakkan..

August 9, 2012 at 8:45 AM

tengok muka dayyan tu memang tak boleh blah lah, tomei sangat + selamba dek jer...

August 11, 2012 at 9:09 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy