Thursday, August 30, 2012

cerite raye 2012 kami ~ part 2



salam kamis salam merdeka tuk semua...yosh!! esok cuti....ya beda beduuu......mauu tak ya bedaa beduuu sebab weekend ni leh gantung kuali teros...jemputan open house, majlis aqiqah ngan besday bash menanti....hik hik hik....hokey2, arini kite sambung citer raye part 2 plak yeak...alah sampai part 3 jek pun....moh layan moh....


*
*
*
*
*
*
*
V

di pagi ari raya.....melayan en laki mkn dulu.....




tahun ni mak aku masak, ketupat, sayur lodeh, rendang daging, kari ayam ngan ayam ungkep....ni pinggan aku ni....konon laa diet amik ketupat setengah bijik jek, tapi ko tgk lauk....penoh sepinggan wakaakakakka

 


haaa ni peminat setia ketupat ngan kuah lodeh putih mak aku....beketol2 bedal...sampai aku suruh stop dulu, kang nak jalan raye jauh, takut tebelahak jek dlm keter kang....balik raye kang sambung makan lagi kang....

 


adik aku yg nurse tu....tahun ni beraye ber2 setengah......tahun depan insyaallah beraye ber3.....dah sarat tu, tunggu mase jek nak bersalin.....dpt laa maklong anak buah lagi...yeay!!

 


wohooooooooooooo payah woo nak bagi si gedek2 ni statik ngan songkok die...manjang nak capai campak ke bawah.....

 



akhirnye! dpt gak snap si gedek2 tanpa mengusik songkoknyer wakakaakakakak
 




ni la keluarga kami di pagi raye di johor......adik aku yg bongsu tukang amik gambar....adik yg no 2 dok kat banting tu plak turn raye kat banting so kurang laa korum......
 


agenda wajib di  pagi aidilfitri...bersalam-salaman memohon ampun maaf....tapi gedek2 ni potong stim betol! time org nak bersyahdu syahdan kuar air mate ni laa die sebok nak korek2 lobang tinge apaknye.....hahaahahhaah

 


auwww!! terkesima dayyan tgk mak apaknye bercomolot heheeheh alah mcm tak biase plak ko, kan ke tiap2 pagi mak apak ko bercomolot sebelum gi keje heheehehehe....

 


upacara bermaaf-maafan ni dimulakan dengan mak abah aku menerima ampun maaf dan angpau dari anak2 dan cucu2....



lepas mohon ampun maaf ngan mak n abah, turn kami adik beradik n anak buah plak bersalam-salaman...
 


kelas hah..siap ade paparazi kat belakang tuh he he he
 



Fareeda....Nyata Jelita.....auwww!!

 



siap bermaafan, makan2...amik2 gambar, teruss gerak ke kluang......tgk ar si dayyan, dah bising2 suruh cepat.....'patttt! patttt!' mulut die.....

 


nie rumah pertama kami gi beraye....rumah besan mak aku....mertua adik yg nurse tu..sebab setempat kan, so singgah la dulu.....makan lagiiiiiiiiiiiiii.........kat sini aku tak mkn....aku tgk je dieorg mkn....

 


pak su bonyok ngan dayyan bonyok heheeheheh
 




besan mak abah aku ...kemain classy kerusi tu tau!




lepas tu kami gerak ke kampung tengah, kluang....rumah arwah atuk (belah abah aku).....kat sini tak amik gambar byk sgt....tapi kat sini laa aku melantak tak hengat punye sebab ade rendang kambing.....kejap2 aku gi tambah, kejap2 aku gi tambah....hadoiiii.....sebulan puase turun 4-5kg.....tapi baru ari raye pertama dah cover balik kg yg turun tu....hahaahahahaah

 


singgah sat umah pak tam aku....tgk le si gedek2 nak bawak balik kitten dlm bakul tu hahaahahaha....

 


beriye2 angkut....kitten tu pun redhaaaa jek dok dlm bakul diam2....

 


pastu perjalanan diteruskan lagi ke batu pahat plak.....kemain si gedek2 belek rantai neneknyer......dayyan bisik kat nenek, tahun depan sedekah kat mama yg gabak tu plak tau wakaakkkakaakak

 


kat batu pahat tak amik gambar byk sgt.....dlm kul 3ptg kami bertolak balik.....tapi sempat singgah Mc D pekena GCB....kan baru keluar...so singgah lah sat.....pelik tul, makan dah mcm2, tapi GCB tu tetap muat masuk dlm tangki perut kami hohohohohoho

 


sampai umah dlm kul 5.....terbongkang penat dan kekenyangan melampau...malam tu sambung lagi berjalan raya...tapi tade dah aku snap2...malassssssssssssss!

 


haaa tu le alkisah beraye kami di hari pertama....part 3 nanti tak ade ape sgt...sbb dah tak jalan raya...just pi shopping mall jalan2 jek......lagi pun bile dah masuk raye ke 2 mak aku takleh kemane sbb kene tgu org datang beraye plak, dengan org marhabannye....wokey peeps! hepi weekend n selamat terjah menerjah open house heeheheheh.....




** arini mija ade jamuan merdeka raya kat smart reader die....gara2 tu aku lambat gi keje....bukan sebab ape tapi sebok make up kan....nak pakai eyeliner la, eyeshadow la, ...semua aku tepek hah ..si mia jeles jek tgk adik die bermake up cun2 ari ni.....heheeheheh....aku buatkan mee goreng kicap jek tuk die bawak tadi....






41 celoteh sahabat

MERIAH sgt raya uols tue
ai tunggu turn nak upload pics raya
cantek baju raya uols...
jubah ur sis tue berkenan plak ai

August 30, 2012 at 9:17 AM

amboi Dayyan, mintk izin ke x tu ambik kitten lam bakul....

turn kak lieya lak nk wat open house bila? jgn lupa jemput tau...hihiihii

August 30, 2012 at 9:28 AM

Amboi semua ber Fareeda raya kali ni... Meletops sgt... Adik perempuan lieya tu lain sikit rupanya...

August 30, 2012 at 9:36 AM

wahh 1st tgk menu .. mantopss .. yg mana satu lieya masak ;))

ahahah memang geram tgk aksi dayyan , lebih kurang zahrien je , payah nak lekat songkok ..
soo sweet lah lya dgn tema tuu , banyak warna kan .. moment indah .. macam biasa ko jelita dgn mata merah muu dik .. ( lepas nangis yee ekek )

August 30, 2012 at 10:04 AM

WAHHHHH... FAREEEDA SANA SINI.. SYOK JE TENGOK..

meriah betul.. raya sakan tu.. tp best kan .. yerla time raya je nak merasa semua tu..

a'a lieya.. time poser turun kemain, ari pertama raya dah cover sebulan punyer.. ahahha.. sama la kita..

kelakar tgk dayyan seret bakut kitten tu..

August 30, 2012 at 10:05 AM

wahhh...best kan, byk menu mak ko masak...sdp2 tu..

tgk adik ko pregnant masa raya, teringat aku gak thn lps...raya sarat bw pewot...

# amboi..smart dayyan pakai songkok..hehe

August 30, 2012 at 10:06 AM

time raya lah leh jenjalan sefamily ngan mak ayah kan jumpa sedara mara..... kalu x, kena tunggu kenduri baru jumpa... alhamdulillah, mesti banyak collection miamijadayyan..... hehe

August 30, 2012 at 10:14 AM

wah..mak kau pakai fareeda bertambah muda bertambah jelita aku tgk..

korang anak beranak pun berseri2 je muka..adik kau yg buyong tu lagilah kan..seri org mengandung sulung..

August 30, 2012 at 10:18 AM

dayyan.. dayyan.. mana la nak seret kucing dalam bakul tu.. ekekkeke.. nak bawak balik putrajaya ke? yang part dayyan muka bonyok tu aku tak leh tahan... dah penat jalan raya kot..

August 30, 2012 at 10:30 AM

sakan beraya... mcm2 gambar ada ha... mak lieya nampak muda sgt ha... mcm kakak sulung je bila dok sebelah anak2...

raya tahun ni tak jumpa ketupat anyam tu.. yg ada ketupat segera jek.. hehe... tp yg best dpt mkn nasi kerabu time raya.. hahha.. payah nak jumpa tu...

August 30, 2012 at 10:45 AM

amboii siap berfarida dipagi raya..si dayyan tu sama la dgan adam..asyik nak capai n campak jekk songkok dari kpla..adoyaiii..ktorg raya tak smpat pun nk tgkap pic famly beramai2 sbb semua sibokk duk melayan tetamu..huh tak menang tangan tau..haha

August 30, 2012 at 11:01 AM

memang meriah aaaa...
best tengok...
suka tgk gambar anak2 u yg bertiga tu...
nak nak si dayyan pakai songkok...
macho!!!

August 30, 2012 at 11:17 AM

raya pertama je dah kemain jauh jalan leya & Co..kami dr bkt gmbir balik pontian je..tu pun smpat raya sebiji umah kat pontian...ujan lebat sehhh...perut lapar,semua pakat nak balik umah nenek terus..haha

August 30, 2012 at 11:27 AM

meriahnya raya lieya..bahangnya terasa sampai kt sini tau.
dan ternyata anda semua memakai fareeda amatlah jelita dan menawan ;)

August 30, 2012 at 11:45 AM

bestnye!
suke tgk famili lieya...

hepi bday 1 syawal kakak mia :)

hepi wiken lieya n famili, hihi ;)

August 30, 2012 at 11:48 AM

meriah jugak raya ko lieya :)..yg penting bersama keluarga tersayang..

hari raya makanan mmg meletop..tergugat iman aku yg b'pose ni tgk apa yg ko makan hhhhuuuuu...

comei arrrr 3 bradik tu..aku dulu masa hadi kecik pun bukan main susah nk pakaikn songkok..nk cabut saje..

skang jenuh melayan anak2 pompuan yg kecik plak hhhheeeee...

tersusun je time bermaaf-maafan korang..kami plak tonggang langgang asal boleh je...bole?haru!

August 30, 2012 at 11:55 AM

best betul tgk gambar pown dh boleh rasa kemeriahannyer.. hehehe

August 30, 2012 at 12:06 PM

rasa nak blk kg beraya lg la....
meriahnyerrrrr

August 30, 2012 at 12:35 PM

lieya...chumels baju sedondon ngan anak2 dara..ni yg nk tambah lagi sorang anak dara jugak ni..hahahha

eh kluang? da dekat no da tu kt umah dilla..

August 30, 2012 at 12:57 PM

akak kalau blik umah MIL saja dpt makan sayur lodeh ni lieya...teringat sampai kini...

amboi kakak2 dayyan dah siap handbag...mesti penuh dgn isi ni....meriah raya family lieya...

August 30, 2012 at 1:20 PM

Meriahnnya wehh!! Lawak betul la aksi Dayyannn ni.. camne dia leh terpikir nak korek tinga papa dia time mama & papa tgh syahdu syahdannn..akakakkaka. Dayyan dayyannnnnn... ade je peel jeee.. kelakarr betullll

Salam Raya Lieya.. meriah tengok korang raya berlima tahun ni wehhh!!

August 30, 2012 at 1:42 PM

peel dayyan sma cam firas..asal apa je atas pale mesti nk campak buang...

amboi kemain mcm tgk drama plk bermaafan semua...suka tgk..

satu lagi..best nya ber fareeda sekali dgn mak2..fieza nk beli kan kt mak dia tanak pakai..malu sb beropol2 sgt..

August 30, 2012 at 1:52 PM

ko cemolot lebih kot lieya.. tu yg dayyan trkesima tu..kahkahkah

tema purple pink sedondon rupanya di pagi raya... cntikkk. hensem dayyan pkai songkok kt tingkap keta tu. mika ada noti2 skettt..

uihh raya prtama ko dh sakan brjalan raya kan.. syoknyerrr makan, makan dn makan. Aku suka pi raya secara brjemaah ni.. terasa kemeriahannya..

August 30, 2012 at 1:53 PM

amboi dayyan nk wat blk kitten tuan dia kasi ke?...haha..

August 30, 2012 at 2:06 PM

redhoo je kak kitten tuu..hahaha...comey

August 30, 2012 at 2:20 PM

dayyan ko memang comel korek tinga apak ko....heret kucing dalam bakul wakkakakaka
amboi ko, meriah tul lauk2 ko ye, sure meriah gak lemak2 tu tau...sila exercise byk2, tapi tak leh gak kan, sebab byk open house hehehehehehehhee

August 30, 2012 at 2:23 PM

suka tgok gambar raya lieya...

August 30, 2012 at 3:03 PM

aku paling suka pix gedek2 korek telinga bapak dia. hahahah....
eh pix gedek2 tarik kucing dlm bakul pun aku suka...
kesimpulannya semua pix gedek2 aku suka...

August 30, 2012 at 3:44 PM

wah..dah berupdate blog ko..aku belom sempat lagi sibuk gila bai tol ar..

pape pun kelas cerita raya ko lieya..pe pun story mory dak gedek mesti wat kelakau..nak angkut kucing ar, kaki masuk dlm box ar..yg paling tak tahan pegang loket nenek ar..hehehe..

August 30, 2012 at 4:25 PM

oklah budak berdua suka makan..msti lg suka nenek diorg bila cucu suka makan..hihi

comel sgt dayyan gedek bebrbaju melayu..hihi

August 31, 2012 at 7:36 AM

Tu...tudung fareeda tempah ye lieya? Cantik lah....sedondon ngan baju raya lieya

August 31, 2012 at 7:39 AM

Aksi gedek2 lak yg sweet..lastly kitten tue bw balik tak? Hihi..:-)

August 31, 2012 at 8:06 AM

mata ko still nampak sakit/ merah lg la tp part yg fareeda nyata jelita tu dh nampak cam kakak aje mak hang..
kite tak raya mane thn ni, xtvt ziarah menziarahi sanak sedara kt tepi tangga aje..

September 2, 2012 at 8:45 AM

mia mija pakai eyeshedow comeyla..kemain lagik sidayyan tu bawak kittennyer tu ek

September 3, 2012 at 10:36 AM

tu dia gambar raya yerk..
kelakar gambar dayyan duk belek nenek dia nyer rantai.. suka nampak.. cam nak bodekjer...
tudung lieya memang menyerlah...

September 3, 2012 at 12:37 PM

wah..kemain miamija ye...makeup lagi sedondon dgn baju dia...

dayyan la y paling seronok sekali beraya ni...

September 3, 2012 at 10:45 PM

cantik tema lieya pink kaler.. suker tgk.. next year nak try tema pink jugak la.. hehe..

September 4, 2012 at 11:00 AM

meriahnya raya..cantik sgt kusi tu mcm kusi pengantin

September 4, 2012 at 11:01 AM

meriah3... best sume ada.... paling suke yg anak beranak ber fareeda tuh

September 4, 2012 at 11:30 AM

alamak, saya sangat jeles lah dengan cerita raya orang lain sebab best sangat jalan ke sana ke mari, tak macam raya saya yang duduk setempat jer... hu hu hu...

September 5, 2012 at 11:16 PM

kita slam2 dalam bilik je. tak ada salam2 kat luar. hehehe...

September 6, 2012 at 11:09 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy