Thursday, August 9, 2012

thursday ~ random photos


salam kamis semua.....yes!! arini kamis terakhir aku keje ...yip yip yipieeee...kamis minggu depan aku dah start cuti raye.....hik hik hik.....yip yip yipieee lagi sekali sebab bonus raye dah masyuuukkkk ekekeekekekeek.....hah sakan le korang sambung shopping yeak.....aku cukup2 sudah sopingnyer....awal2 pagi tadi duit bonus tu dah transfer masuk ASB....bulan ni kite gaji awal tau...13hb nieh, so pandai2 le jimat yeak...jgn lepas raye masing2 menganga bajet tak cukup sudah ekeekekekeke.....eh, moh lew kite tgk pic random photos yg terpilih tuk arini....


*
*
*
*
*
*
*
V


  • suke noo main antu2 budak kecit nie...sauk baldi kat kepale pastu jalan2 satu hall sambil buat suare seram ....mmg lawak hahaahaha.....terpakse laa kiteorg berlakon buat2 takut...kalo tak budak kecik ni sentap!



  • aiskrim durian yg sgt2 gojes sbb kaler2pul......sedap wey!


  • kanak2 dan dunia ITnyerrrrrrrrrrrr.....aku suke situasi due badek ni kalo gini..bile masing2 busy ngadap ipad atau lappy so takdela memekak gaduh2...tapi si dayyan plak yg merempan bile tgk akak2nye tak layan die main....hahahaahaha...kakak2 pun ade mase malas nak layan adik die main...kaki buli kakaks wooii dayyan tu...nanti aku tepek videonyer.....


  • en laki sedang berdiskusi ngan pak cik coway....mase ni kat carefour alamanda dieorg ade bukak kaunter, mmg kebetulan mlm tu dah dok bincang2 laki bini nak pasang tup2 pagi tu beli barang dapur nampak lak org coway....semalam technician coway datang pasang.....hihihi...legaaaaaaaaaaaaaaa ahkak, lepas ni tak yah dah laa nak masak2 air ke buat air batu ke......



  • petikan instagram via facebook aku....eh follow le kite kat instagram tau -lieyalatif-.....



  • papa gigih melayan anak darenye yg mintak mcm2 biskut.....puase penoh katenye kan..so layankan jek laaa ape yg die teringin nak makan.....si mija tgh rambang mate la tu tgk aneka biskut2 tuh...ekceli mase ni tgh singgah butik kimie kajang tu amik baju raye gedek2 ngan papa...tup2 budak pose ni nampak laa deretan biskut tuuu....haishhhh ikutkan jek laa peel budak2 pose nieh......


  • budak ni pagi2 kejut sahur mmg selalu kene bebel ngan aku....konpem ade drama swasta sebabak dulu!...oit mija...budak2 rohingya tu nangis2 tak cukup makan tau...ko plak nangis2 bile suruh makan!!!



  • buah anggur ngan buah cherry yg super duper sedap manis...slurppppppppppppp....



  • tak sah tak boh pic makanan dlm entry random photos kan hihihihi...meh nak tayang ...ikan keli, ayam, sotong ngan caru bakar minang...sedap wei...rempah die tu lain dari yg lain....aku masak?..nan adonyeee....gigih pi tapau kat restoren masakan minang kat salak tinggi nun...


  • buli mia!!! selalu mama yg kene suap mia mkn....tapi ari tu buli mia ..... suruh mia plak suap mama makan....kikikiki...prektis katenyerrr...mane tau esok2 mak ko dah tua sakit terlantar..takde la kekok nak suap aku makan kan  hahahaahahaha.....

tu sajok.....hepi2 sokmo peeps!!






** malam ni lepas anta mia gi tusyen nak pi alamanda sat laa cari kasut raye tuk mak n abah aku...tak lupe gak tuk mertua aku.....adiah raye tahun ni tuk dieorg bagi baju, kasut ngan angpau ....okey le tu kan....heheeheheh





40 celoteh sahabat

okla tu... janji ada hadiah buat diaorg.. janji kita ikhlas.. tahun ni fifi bagi telekung dan husband bagi baju kurung selai.. kat ayah mertua...fifi bagi tshirt dan husband bagi sandal raya...

August 9, 2012 at 9:10 AM

eeeiii. takutnya Dayyan wat hantu jadian....
wah bercowaylah akak sefamily sekarang ye......

August 9, 2012 at 9:18 AM

haha kelakor lah dayyan tu..kcik2 dah pndai sentap!! budak2 zman skrg kann ngadap IT je kerjanya kan..tak mcm kita zman kanak2 dulu..main pondok2 jek manjang wakaka..
alahai mija..keciannya..tak psal2 kanak2 Rohingya jadi mangsa..hahha

August 9, 2012 at 9:42 AM

dayyan main hantu2 hehe sgtlah kiuttttt =P
..oklah tu ada hadiah utk keluarga siap dgn angpaw lagi mesti mak ayah leiya suka :)

tak sabar pulak rasanya raya dah dekat hehe

August 9, 2012 at 9:45 AM

hahahah pndai dayyan main antu2...takutttnyerrr :p

alololo drama gak ye nangis suh mkn sahur..aku igt steady je..disebalik tabir ada adegan yg tidak kita lihat..hehe..

haa..bonus2..simpan2 skit kan aku pn cukup2 sudah soping nya tinggal nk pkai jek..heheh

August 9, 2012 at 9:48 AM

orang tua kalau dapat hadiah dari anak menantu memang diaorang hepi sangat...sbb diaorang akan rasa dihargai...atie pun mcm tuelah tetiap tahun...wajib...heheheh

August 9, 2012 at 9:50 AM

memang leh bayangkan dayyan buat 'aksi' antu dia tu hahahahahha...
kalo i lah sis...
dari buat lakonan takut mau i dah tergelak tu...

skali skala syiok gak sis bila anak suapkan kita hehehehehe...

untungnya uols dpt bonus kan...
kompeni i nie...
dlm mimpi jer lah dpt huhuhuhu....
rezki semua dpt merasa bonus time2 nak raya...
syukran syukran....

August 9, 2012 at 9:56 AM

huhu..sampai menangis kena makan ye...

August 9, 2012 at 10:12 AM

Angpow tu wajib la kan.... Bende lain tu xtau jak bagi apa... Haritu MQ Dah bagi kain kat mak n MIL untuk buat Baju Raya... Tok FIL n ayah sendiri pun xtau...penning..hehe

August 9, 2012 at 10:27 AM

esok baru start nak cari baju melayu n baju kurung utk anak2, jenoh ramai le esok

August 9, 2012 at 10:38 AM

comei arrrr dayyan main takut2 kkkeee..

eskrem tu mmg pojaan hatiku selamanya :)

mija...mija..hadi dulu pun drama gak p skang dah ok, kalo tak mmg makan penampor lg jwbnya kkkeee

eh org koje gomen kaya la hhhuuuu..

August 9, 2012 at 10:42 AM

hahahaha..nakal sungguh dayyan. dayyan kita pun sama, tiap kali dia napak baldi mainan dia, mesti dia akan letak kt kepala. pastu ade la adegan2 terhantuk sane sini. kihkih.

terliur tgk aiskrim doyan ngan buah anggur+cherry tu. nak skit! hehehe

psstt..insyaAllah, by today saya akan poskan kad raya utk awk. klau dh terima bgtau tau.. :)

August 9, 2012 at 10:46 AM

samalah dgn akak nak kejut anak2 bangun sahur perlu berdrama pula....

bestnya duit dah masok..bole gi shopping raya lieya..

mcm2 gaya anak2 kita...

August 9, 2012 at 10:54 AM

cherry tu favourite aku ye! geram tgk gambar ceri ko!
amboi dayyan ko leh geng ngan aryan mamat baldi, duk dalam baldi, baldi wat tutup kepala, baldi gak wat tibai kakak2
sadisnya la muka anak ko nak sahur hehehehehe seb bek anak aku tak cam tuh tau

August 9, 2012 at 11:15 AM

sedapnya aiskrim....terliur....

August 9, 2012 at 11:34 AM

geram btul tgk dayyan ni..ada jer benda baru dia...aku ada jugak membeli kt ma n abah aku..tp kat mak n pak tua aku belum...hehhee

August 9, 2012 at 11:41 AM

salam lia geram tengok dak dayyan main baldi ni rasa nak gigit jerk....hasil lauk tapau memg menyelerakan hi2....ida pun nak beli baju raya untuk bonda ku hi...

August 9, 2012 at 11:54 AM

otai ar dayyan jawab 'apee aaa..''
hehehe
sape la yg ajar ;)

August 9, 2012 at 12:20 PM

ahahah yg bab buli mia tuu dik
bagus gak idea nie
haaa nanti nak suh anak2 akk suap akk dan hubby
kita tgk macam mana ekeke ;)
lucuuuuuuuuuu aje ;)

August 9, 2012 at 1:12 PM

ehehhe..

dayyan.. dayyan.. ada je akal dier yeh.. leh geng ngan abg irfan lah gini.. sbb mcm2 eksperimen dier buat.. tak terlayan sudah..

tu la.. gaji awal.. so, pandai2 ler berjimat cermat kan..

August 9, 2012 at 1:18 PM

Wah melompat ko lieya..dah nak dekat cuti..
Lagi satu bagus ader saving..kita org pulak..raya yg paling teruk sb abg azwan letak notis berhenti keje. So gaji kena hold..jeng jeng..
duit saving ar penyelamat segalanya..

Wah..bestnye dah ader water filter..jimat gas utk masak air dan jimat masa jugak

best tgok pic shah kat kedai runcit tu..klu ko vintagekan sikit mesti cantik..hehehehehe

August 9, 2012 at 1:43 PM

kikiki.. comel tgk dayyan serkup kepalanya ngan baldi tuh.. geram betul tgk gedek2 lieya nih.. pa je keletahnya nampak comel sungguh.. :)

August 9, 2012 at 1:57 PM

lieya.. suka hari khamis... random photos..
gambar menangis waktu sahur paling best.. kesian dia...
gambar kat kedai biskut suka sebab sangat suka kedai gitu..
amboi2 jauhnyer sampai salak tinggi gitu nak cari makanan idaman...

August 9, 2012 at 2:22 PM

ko nak pakai coway.. sila2.. mmg elok sgt.. aku pun pakai.. x payah pening nak masak air panas.. air sejuk.. air biasa.. ko tekan je.. pastu terus minum.. tp air panas ko jgn la terus minum.. kang melepur mulut.. ekekkeke..

August 9, 2012 at 2:35 PM

aduduhhh...syahdunya tgk mija mijot nangis,sama kes lah dgn si pikok sbb dia b'sahur masa weekend jer klu ari sekolah mmg x penah nak bgn sahur sbb dia pose 1/2 hari...

aihh...geramnya tgk cherry n anggur tu..lia dah lama x beli anggur sejak pika kene semput...doktor x bagi dia makan,nnti batuk n semput...

awww...nak eskrem deriannnnn...!!! dah lamanya x nyonyot eskrem m'sia nih..tetiba rasa nak buat plak... :)

lia tahun ni belikan mak/mak mentua handbag ayah/abh sandal... :) tukar angin sbb tiap tahun belikan baju jerk... ang pau wajib kene ada lah kan...duit baru lagik..hikhikhikkk.....

August 9, 2012 at 3:04 PM

aku ingat mia ngan mija tak bergaduh..aku ni hari2 pening ngan anak2 dara tu..memanjang bertekak..

time sahur awal2 dulu ok kan..ujung2 ni dgn makan tak lalu..mcm layan mata lagi best..mimi pun gitulah..muka sebek je..suruh makan pun seksa..sabar jelah..

August 9, 2012 at 3:59 PM

sonok org kerajaan rini dpt bonus noh..smbung shopping la yer....

tp tu la..gaji dpt awai nye..kena bjimat tue..jenuh nnti bln depan..

sy tumpang bonus hubby je lah...hehe

August 9, 2012 at 4:29 PM

Tak tau nk komen apa nie psl mcm2 ada..all in one kekdahnya..hihihi..:-)
Tp part mija berdrama tue sweet..oenuh perasaan dier menangis..:-)

Ceri tue pon nmpak awesome n yg cute tu Dayyan yg jln kedek2...:-)

August 9, 2012 at 9:02 PM

dayan2...kemain lagi yer...

sian mija nagis sedih sangat tu...
kemain lagimamanyer nak bersuap bagai hehe...

August 10, 2012 at 1:18 AM

wah dayyan dh pandai main...mesti seronok ni kalau dpt layan baby...hihi..

takpe tumpang tengok anak lieya je lah...^^

ala kesiannya ngan si kakak tu...dh tak comei sbb nangis nk makan....hihi

August 10, 2012 at 6:07 AM

-boleh tahan dayyan konon2 jd antu ek... heheh
-perkh rajin nyer ko bt air batu melesia durian nih wei
-bdk zmn skrg bkn cam kite, duk umah je takde main2 ngn kwn2 cam kite,main pondok2
-aduhla sian tul aku nengok muke si mija tuh, sedih tul lah
-heheheh, kalu aku pun geram nngok kedai biskut banyak2 gitu, mcm kite dulu2 lah... itu jajan paling best

August 10, 2012 at 7:24 AM

HEHE..COMEL JE AKSI SI DAYYAN LETAK BALDI KAT KEPALA TU....

LYA XDE INTSGRAM PON..HUK..HUK..HUKKKKKK....

HIHI..MIA MIJA MMG SELALU BERDRAMA KAN.. TP ITULAH Y MEMERIAHKAN...

LYA CUTI START 15HB -25HB,,,

August 10, 2012 at 11:16 AM

budak2 kalau tak layan kerenah dorang mmg dorang sentap kan nok...samalah tu ngan anak aku si adik tu...haha...

August 10, 2012 at 11:46 AM

mmg seronok layan telatah karenah ur kids...nak2 dayyan makin comel hehe

August 10, 2012 at 12:33 PM

Lieya selalu ke gi resto. minang kat salak tinggi tu ? Akak baru tau sedap rupanya lauk pauk dia. Tapi sepanjang bulan posa ni resto tu tutup..

August 10, 2012 at 3:20 PM

suka sangat gambar dayyan menyahutt tu ekekekekekek

sedapnya eskrem mesia tuh.. mana dapat wehhhhh.. gulpp!!! kecur air liur tengok!!

August 10, 2012 at 5:35 PM

ala dayan macam2 aksi dia wat..tahniah le stori dayan masuk majalah..glamer dayan...

August 10, 2012 at 6:40 PM

ye... saya pun tgh nunggu drama swasta masa raye kat kpg nnt. kat sini anak buat drama swasta, kat kpg MIL nnt, orang tue pulak... sabo jek lah...

August 11, 2012 at 9:04 AM

al-kisahnyaaaa... coway itu baru rasmi le tu??
eh tapi mak sukaaa.. coz air sejuk dia betul2 sejuk. bukan air sejuk yg sejuk ala2 je. senang idup ko now.

geram aku x leh dgr sore dayyan. budak tu senyap sunyi. teringin nk dgr dia ckp "pe..aaaaa".

ohh..drama nk soh mkn dh biasa terjadi.. selalu shahnun le yg layan.. aku pulak jenis..aku dh masak, hidang.. ko pulak nk merempan2... ada satgi aku telangkup dgn pinggan. so fr kejadian x diingini terjadi. baik aku buat bodo... makan diam2.

August 14, 2012 at 7:54 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy