Monday, October 22, 2012

dulu lain...sekarang lain....



 dulu lain skrang lain.....ingat entry dayyan first time masuk saloon nieh?....alahhh yg dayyan potong ngan amoi teytek tuuu ...haaa tu korang ingat yeak hahaahhhaah




itu dulu hokeyyyyyyyyyy...skrang?...haaaa skrang dah lain....ape yg lain?...jom tgk

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
v

tadaaaaaaaaaaaaaaaa.....dulu papa kene pangku kalo nak potong rambut....skrang tak yah dah ngko! kemain eksen mcm bos dok atas kusi sorang2 hahahahahaahaha......papa jadi mandur jek tgk dari belakang, yg penting die nampak muke papa dari cermin.....kikiki



OMG!!!! anak teruna mak dah dewasa uolllssss!!!!!
(emo tak tentu pasal hahaahahahaha)







**sedey sgt bile kepercayaan dlm persahabatan diperkotak katikkan....kite share sesuatu utk 'kegemberiaan' dan 'kemenangan' tapi tak sangka bende yg dishare tu diguna utk 'sesuatu' yg boleh menjatuhkan org lain...ape motif bende tu disebarkan pada yg lain?.....i learned my lesson!







47 celoteh sahabat

memang dah besar dah dayyan...hehehehe...sekejap jer masa berlalu ek...bila lagi nak menambah?

October 22, 2012 at 9:05 AM

amboi...dh besar ye Dayyan nie.xyah lah nk teman dia lg klu nk gunting rambut...biar dia gi sorg2 hihihiii...

wat hepen kak?kawan makan kawan ke?
Abaikan dia tu...

October 22, 2012 at 9:10 AM

kejap nyer masa berlalu x sangka dayyan dh teruna lepas ni mama terima menantu la plk...hehehehehe....dayyan dah sihat yer.....

October 22, 2012 at 9:12 AM

anak bujang dah beso...dah pandai..hihi

October 22, 2012 at 9:18 AM

amboi...kira nyer dayyan dah besar la tuh..papa die dok jadi pemerhati aje... :)

October 22, 2012 at 9:20 AM

wahhhh..baguslah dayyan ni. reti dia nak dok diam. dayyan saya tu kitorg sendiri yg adjust rambut dia tu. tapi tu pun x reti2 nak dok diam. huhuhuhu

eh kenapa je ni lieya? kwn mkn kwn ke? sabar ye. tu la dugaan berkawan. rambut sama hitam, hati lain2. sbb dh pernah terkena gak :(

October 22, 2012 at 9:34 AM

cool! dayyan dah konpidennnn duduk sendiri! :)

October 22, 2012 at 9:36 AM

hensem boy dah besar! dah tak yah kene pangku lagi.. good boy la dayyan..

October 22, 2012 at 9:47 AM

hukhukhukhukhuk... mak ko sedih tu dayyan sebab... itu maknanya usia mak ko dah meningkat laa tu.. tak lama lagi dapat menantu..!! heheheheheheheh....

October 22, 2012 at 9:52 AM

udah beso dak dayyan ni.. kalo dah start sekolah lagik la.. cepat jek masa berlalu..

October 22, 2012 at 10:01 AM

Dayyan skrg dah terasa diri tuh dah beso tu yg dok sendiri tuh.. bijak betul dia skrg yer..

October 22, 2012 at 10:32 AM

nk tngk rambut baru dayyan...

October 22, 2012 at 10:33 AM

oh aku pulak yg sebak!!
anak kita dh besar weiiii... sedehnyaaa

October 22, 2012 at 10:35 AM

rasa mcm cepat kan masa berlalu !

October 22, 2012 at 10:38 AM

boleh berdikarilah mama.....
maknanya dah besar......

hasat dengki mmg lumrah hidup lieya...sabar ok

October 22, 2012 at 10:44 AM

wah baguslah budak dayyan ni..ko pesal lak..sian ko..hehehe

October 22, 2012 at 10:44 AM

rileks dayyan potong rambut ...semalam baru lepaih potong rambut uwais...

sabar yee lieya...

October 22, 2012 at 10:59 AM

wah bagus la dayyan...

kak lieya kami pun sedey jugak tak kacau sape pun kat ofis ni tp kami di pulaukan salah ke kami meluahkan rasa kami dgn menggunakan fb sbb kami xde tempat nk luahkan kat cni cz mmg xde kawan... n hari ni semua staff disini pulaukan kami sangat kejam mereka kan nasib la bekerja dgn mereka yg mmg penduduk tempatan disini . kami hanya org luar... sedey gila hanya berserah pada Allah kami tau Allah ada dengan kami.. (sorry teremo plak)

October 22, 2012 at 11:00 AM

Hahaha... Bab amoi tetek tu gile tak ingat? Kesian en suami menahan mata... Hehehe...
Nak try bwk Mya gi saloon jugak la... Asyik kerat sndiri je..

October 22, 2012 at 11:22 AM

wahhhhh abg dayyan dah big boy...
dah leh minta adik nie hehehehehehehe...
baik nya dia sis, dok dendiam gunting rambut...

sumtimes bukan tak nak trust org...
tapi bila 'terkena' buat kita pikir 100x nak trust org kan....
takpe lah...we learn from our mistakes...
it makes us wiser, insyaAllah...

October 22, 2012 at 11:26 AM

Haha...dayyan dah besar tu..mak nyer dah toucing tak pepasal..

Alahai lieya..kepercayaan dlm persahabatan?..tak boleh 100%...eh klu yg disebarkan tu menda yg bebaik sajer takpe..tp manusia sekarang yg baik tu di putar alam menjadi menda negatif..kak c dah pernah alami pun..ko sabar jer la..yg kita hepi dgn hidup kitakan...

October 22, 2012 at 11:34 AM

mane rambut dayyan yg baru...

October 22, 2012 at 12:04 PM

kejap je masa berlalu...dayyan dh bsr..blh ada adik lg ni...hihi

October 22, 2012 at 12:04 PM

ini tandanya dayyan dah big boy!
dulu masa ank akk pun mcmnilah..bila sampai masa dia nak duduk sendiri terus terdetik dlm hati alahai dah besar dah ank mak..hehe.

apapun akk admire dgn rambut dayyan.comel!

October 22, 2012 at 12:33 PM

dayyan dah besar! ciknad pun tetibe rase sebak, hahaha!

sabar ek lieya...
moga jadi pengajaran di kemudian hari

October 22, 2012 at 12:37 PM

alahaii tomel nyer en.dayyan ni...berani die ddk kusi tu sowang2 ek...hikss
dh besoo dh dieee...hee.ok mama dayyan leh progress tuk adik dayyan plak kot...hikss

ermm simpati ngan kes ko ngan "kwn" ko tu...bertabahla...pngajran sume tu...huuuu

October 22, 2012 at 1:37 PM

wahhh..dayyan dh bsr....sonok tgk rmbut dia..lebat...

irfan x penah lg g salon...sbb rmbut dia nipis..hehe..nk potong syg arr..

October 22, 2012 at 2:30 PM

dah besor kena la tambah lagi sorang

October 22, 2012 at 3:17 PM

akakakakaka

tu namanya dah nak suh tambah adik lagik satuuu kikiki

October 22, 2012 at 3:19 PM

dah besar...dah boleh duduk sendiri...tak takut pun...cayalah dayyan!!


nok, aku pernah rasa kwn tikam kwn nok..serius, itulah pengalaman paling buruk dlm hidup aku...serik giler sampai tahap aku susah nak ada sahabat sekarang ni...kwn2 tu ramai la...

bykkan doa supaya diberi hidayah oleh Allah utk org tu...

October 22, 2012 at 3:48 PM

mmg dh beso bujang ko beb, dh blh cari awek heheheh...
anak bujang aku je punya pyh nk potong rmabut...

*biasalah beb,bkn senang nk cari kwn yg betul2 ikhlas susah senang bersama

October 22, 2012 at 4:37 PM

comel

October 22, 2012 at 5:08 PM

ekekke aah dayyan dah semakin dewasa kan ayah !! ;))

October 22, 2012 at 5:29 PM

Bila tgk budak mula boleh dibiar sendiri, teringat rancangan I'm Old Enough kat TV3 dulu. ^_^

October 22, 2012 at 5:44 PM

ha, dayyan dah boleh ada awek la mama yerk.. haha

October 22, 2012 at 5:55 PM

wahh.dayyan dh makin besar ni.. bila kt tgk situasi ni..mesti terdetik kat hati kan... rindu moment2 waktu kecik...

** lieya.. byk2 bersabar ye.. biasalah manusia.. bukan semua suka dgn apa y kt ade...

October 22, 2012 at 7:02 PM

Yang paling best..mostly tgk dayyan punya reaksi memang cool aje!..mcm ah wuteverrr...hehe

October 22, 2012 at 7:16 PM

Hhhheeee...so cute dayyan..ingatkn dia nk nangis rupanya cool je ye..

Apsal ko?kawan makan kawan ke?biasa la lieya manusia mmg begitu..kalo tak ada hasad dengki mmg tak sah. .bersabarlah..

October 22, 2012 at 9:44 PM

memang nampak bujang dah lieya... byk pancaroba nak kene tempuh lak lepas ni..

October 23, 2012 at 9:03 AM

wak rasa sibuyang tu nk adekk lagi takks.. ahahKKS

October 23, 2012 at 9:15 AM

cute sungguh..

dah besar ekk anak bujang lieya NI..
Org mcm tu memg ada kat mana2 lieya.. kita ikhlas berkongsi atas dasar kawan..

October 23, 2012 at 10:04 AM

dayyan dah besar..kejap je kan..kalo boleh taknak dorang besar2..biar lama sket..boleh gomol2 lagi..lepas ni nak baby kecik..kena gomol ayah dia lah pulak..#eh..

sabarlah lieya..lps ni kena betul2 cari yg trusted one sahaja..xpun share ngan husband/family je lg selamat..

October 23, 2012 at 10:43 AM

hehehehheehe dah beso dah dayyan, maknya jgn la risau...he's ok dah......
nanti bila dah besar, dia sure malu2 kalau ko dok gomol2 dia hehehehehe

October 23, 2012 at 12:07 PM

eii bila plak anak saya nak masuk saloon ni..rambut tak panjang2..adeh la..sabar le kak..bukan semua org senang nengok kt..

October 23, 2012 at 12:53 PM

besar dh ^^ elok je dok diam

October 23, 2012 at 12:55 PM

uitt....terharu auntie
dayyan dah besar
dah berani
dah pandai berdikari

**mama..nak adik! ha ha ha.harus kena lempang ngan mama vouge nie.....

hurm.....permainan dlm sebuah kehidupan....

October 23, 2012 at 3:20 PM

x penah lagi bawa firas gunting rambut kat kedai selalu baba jer jd tukang gunting... :)


***penah mengalami situasi yg sama.... :((( x per lah lieya sabar itu separuh dari iman kan... abaikan je benda2 yg menyakitkan... smileee... ***hugs***

October 23, 2012 at 3:37 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy